Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMaggie dzięki za namiary na fenicol. Niestety nie dostępny na razie we wszystkich miejscach gdzie sprawdzałam. Zamówiłam powiadomienie o dostępności, zobaczymy. Jeśli się nie pojawi kupię Gripe water lub Sab Simplex. Zobaczę, pośpiechu nie ma bo i tak podawać można po skończonym 3 tygodniu życia, wtedy też pojawiają się kolki bo wcześniej to niedojrzałość dziecięcia a tu wiele chyba one nie pomogą...
maggie86 lubi tę wiadomość
-
MłodaDama wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi umowa mi sie juz skonczyla bylam kilka dni po urodzeniu w zusie i pytalam o macierzyński. Dostalam jakis wniosek i mialam go wypelnic i oddac w zusie tyle mi Pani tam powiedziala nie mowila nic ze musze w pracy cos zalatwiac czy ja cos przeoczylam? Kurde teraz sie zastanawiam. Tak co mi to nie przepadnie bo sie zastrzele
W pracy tez musisz zlozyc wszystkie wnioski bo za dzień porodu musza Ci wystawić urlop macierzyński. Potem zus czeka aż firma wysle im dokumenty i jak maja juz pelna dokumentacje to do 30 dni powinnaś dostać zasiłek -
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Ja też malego oliwka po kąpieli całego nasmarowalam bo miał suche cialko aż skórka sie luszczyla to tez dzis ma wysypkę. Może to to
haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiaKwiatek wrote:Maggie dzięki za namiary na fenicol. Niestety nie dostępny na razie we wszystkich miejscach gdzie sprawdzałam. Zamówiłam powiadomienie o dostępności, zobaczymy. Jeśli się nie pojawi kupię Gripe water lub Sab Simplex. Zobaczę, pośpiechu nie ma bo i tak podawać można po skończonym 3 tygodniu życia, wtedy też pojawiają się kolki bo wcześniej to niedojrzałość dziecięcia a tu wiele chyba one nie pomogą...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 15:48
KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość
-
Ja elektrycznym sciagam w 10 min 100ml i daje malej przez butle w nocy i w dzien.
Dzis kolejne proby dostawiania do cycka przez kapturek i tylko mala powietrza się nawdychala i prukala prezyla się.. Po 2 godz zasnela.. Trudno dalej będę odciagam laktatoremwazne zeby chociaż mojego mlesia popila
-
PsotkaKotka wrote:Bylam na badaniu:
4kg, skurczow zero, plasko jak na stole.
Dostalam recepte na masc na brzuch i wzieli mi krew zeby sprawdzic wyniki watroby. Wzbudzilam ogolne politowanie poloznej i lekarki jak zobaczyly moj brzuch. Plakac mi sie chce. Wszystko mnie kuzwa boli i swedzi. Mam dosc.
Moze to byc cholestaza ciazowa ale wcale nie musi. Zreszta nei mam takich objawow bo mnie nie swedzi skora rak i stop. no i moze to prowadzic do porodu przedwczesnego...fajnie by bylo.
Tez miałam podejrzenie cholestazy, a skończyło sie na zwykłym uczuleniu na proszek. Zmieniłam na Lovelle (przygotowaną juz dla synusia), dostałam maść i jak ręką odjął.Nikoś -
Mam juz coraz wiecej skurczow, nadal nie bola... nie przekraczaja 60. Ale juz sa częstsze
wlasnie dostalam 4 tabletke
KasiaKwiatek, maggie86, sylvia007, mf, Angela89, Fasia, Gosha, Aguś86, CzaryMary, lysinka, Agusiek89, misia83, Robotka1, Murraya lubią tę wiadomość
-
Kurcze musze Wam w koncu opisac moj porod, bo zaraz wszystkiego zapomne, a w sumie to dla mnie tez bedzie pamiatka
moze na dniach sie uda
Maggie dziekuje :*KasiaKwiatek, maggie86, Aguś86, CzaryMary, Agusiek89, Murraya lubią tę wiadomość
-
Ja jak karmie Julka z lewej to z prawej piersi leci mleko i na odwrot. fajnie, ze jest go tyle
KasiaKwiatek, maggie86, CzaryMary, Agusiek89, Murraya, haneczka, mantissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaggie86 wrote:jak bedziesz potrzebowała to mąż może ten gripe water przywieźć z uk, bedzie w przyszły weekend
maggie86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasiaKwiatek wrote:Dziękuję Maggie jakby co dam znać, ale bardzo spodobał mi się ten fenicol bo nie ma konserwantów tylko kurka niedostępny na razie. Poczekam, może się pojawi.
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Kasia ja sie mega ciesze, ze mam tyle mleka, bo w trakcie ciazy nawet kropelka z piersi nie poleciala i balam sie, ze nic z tego... jedynym minusem jest to, ze musze karmic przez nakladki silikonowe ale tak czy siak najwazniejsze, ze ciagnie z cyca moje mleko
) czasem daje mm ale po dzisiejszym ekspresie z laktatorem chyba mm odstawimy calkowicie
)))
Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fasia dobrze ze masz tyle mleczka, ja przez minute 20 ml sciagam, jutro moze zaczne rozkrecac ta laktacje bo nie wiem czy on sie najada,
Agus moja tez sie dostala do przedszkola od wrzesnia odpoczniemyha ehe
Ja teraz chwilke czasu mam, bylam do sklepu moja mama siedziala z dzieciakamijeszcze moze wieczorem do galeri skocze jak maly bedzie grzecznie spał
nie moge wcale w domu wysiedziec ... hehe
Smimmer gratulacje
Rudzia powodzeniaAguś86, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiaKwiatek wrote:Maggie ale ten drugi jak dawkować? Bo tam aż 100ml i w opisie to olej do np sałatek itp
ogólnie biorąc pod uwagę opinie w necie, Wasze, mamy, babci opracowałam w razie kolek plan:
pije na początek sama ten olej z kopru, następnie podaje małemu jak moje spożycie nic nie wniesie,
następnie diclofor
sab simplex jak powyższe nie poskutkuje
na końcu zostaje delicol
ewentualnie jeszcze olejek eteryczny z kopru do masażu brzuszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 16:40
KasiaKwiatek, mantissa lubią tę wiadomość