Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wybaczcie ze się dziś nie odzywałam. I tak nikt nie zauważyl.
Ida, a ty nie mialas mieć szczepienia tak jak ja - 20-stego?
Fasia, ssuper ze udało sie chwilę karmić bez nakladek.i ze mleka dużo.
U mnie jakby lekki kryzys, Juli rzadziej je a przez to mniej mleka mam. Teraz przespal 3,5h a cycki miękkie.to nieprawdopodobne. Jutro budze go co 2h, niech produkuje mleko.
Kaszelek i katar nam zbytnio nie przeszły mimo inhalacji ale nie jest też gorzej na szczęście. Kupiłam dziś w razie czego termometr elektroniczny lidlowy żeby chociaż jakiś mieć w domu zanim podejmę decyzje cży kupić douszny cży bezdotykowy.
Rudzia, trzymaj się tam. -
Skonczylam tabletki.. skurcze nie przekraczaja 50 ale sa bardziej bolesne, boli az po same żebra..lekarz poki co zajety-jakis nagly przypadek ale ma przyjsc jak tylko da rade. Polozna mowi ze jak rozwarcie bedzie na 3 cm to naloza mi jakis zel na godzine.
Jestem juz zmeczona a skurcze sa tylko wtedy gdy leze na plecach, na boku ich jakos nie odczuwamMurraya lubi tę wiadomość
-
Rudzia łącze sie z toba w bólu
ja od 17pod oksy, skurcze słabsze niz zwykle tylko po 50% a bol sto razy większy;/ rozwarcie sie nie zwiększyło, mówią, ze to nie te skurcze a ja sie zwijam
dali mi relanium i rozkurczowe, żebym mogła sie przespać skoro to nie te skurcze to miało je wygłuszyc a tu 4h po zastrzyku cały czas bolesne skurcze
podobno miały przejść bo to tylko popierdulki wiec juz nic nie wiem, 2 noc pod rzad zero snu
Dobrze, ze tak cy czas zaglądają do ciebie i sprawdzają jak idzie u mnie same studentki wiec nie wiele sie dowiem aż rano położna bedzie badać i znów oksy ;/
[/url]
-
Poznanie terminu cesarki to było najgorsze co mogło mnie spotkać
jak tylko nie mam przez 30 sekund nic do roboty to zaczynam o tym myśleć, stresować się i przeżywać. Wczoraj żeby zabić myśli wysprzątałam calutkie mieszkanie. Jak kończyłam byłam tak zmęczona, że zwymiotowałam
potem obiad z mężem (5 rocznica ślubu nam wczoraj stuknęła), potem go wyciągnęłam jeszcze ten ostatni raz do galerii bo musiałam sobie kupić buty a dostałam przelew z ZUSu to mogłam zaszaleć i padłam trupem na łóżko. Ale juz nie śpię
chyba jakiś durny serial włączę może mnie uśpi.
Do mam naszych kochanych, szczególnie tych po cesarce mam prośbę o opinię i poradę. Jak to u was było z odwiedzinami "do pomocy". Mój mąż będzie chodził do pracy jak ja będę w szpitalu. Szkoda nam jego urlopu ale zaczynam się zastanawiać czy to dobry pomysł. Będzie mogl do nas wpadać koło 16 i o 18-19 będzie leciał do domu. Więc będę praktycznie cały czas sama. Mogę poprosić mame moją żeby wzięła wolne i przychodziła do mnie do południa ale nie wiem xzy jest taka potrzeba. Jak wy to widzicie? Myślałam żeby ja poprosić żeby przyszła w środę bo cesarka we wtorek to może jeszcze nie będę taka do końca sprawna czy żebym mogła wziąć prysznic i się wkoło siebie samej ogarnąć swobodnie. Co myślicie? Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie? -
PEGGY wspolczuje Ci kochana!!
wiem co czujesz!
U mnie byl lekarz wlasnie, rozwarcie na 4 cm !!!poczul nawet glowke Malej
dali mi zel dopochwowy i kazali isc spac bo rano czeka mnie maraton- slowa lekarza
w 6 godzin powinny pojawic sie movniejsze skurcze i rozwarcie wieksze
uff!
Zima, Aguś86, Fasia, Gosha, mantissa, CzaryMary, Lali, Justinka, Murraya, maggie86, Angela89 lubią tę wiadomość
-
Rudzia I PeggySue ja Wasz bol doskonale rozumiem, przy pierwszym porodzie mialam bardzo podoba sytuacje.. Ja w druga dobe juz mialam dosc skurczy ktore nic nie dawaly w sensie zadnego rozwarcia I poprosilam o epidural, chociaz skurcze byly znosne bo po co sie meczyc, skoro to I tak nic nie daje. Noc jakos przespalam a mala I tak sie urodzila dopiero pod koniec 3 doby. Teraz tez jak sie zaczely skurcze po oxy wzielam znieczulenie, bo oxy to jest kurestwo
naszczescie moj lekarz juz wiedzial, ze nie ma sie co cackac z moim rozwarciem I szybko dzialal. A u Was jest opcja na znieczulenie? Ogolnie widze, ze wiekszosc dziewczyn rodzila lub rodzi bez..
Adk gratulacje z okazji rocznicy.. Moim zdaniem chociaz jestem po sn, to lepiej zeby mama byla przy Tobie albo ktos bliski jak da rade. Zawsze to pomocna reka. Przynajmniej pierwszy dzien, a pozniej zobaczysz jak sie bedziesz czulaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 03:24
-
ZIMA no ja tam biore epidural,nie dam rady bez znieczulenia.. u mnie jest tsk ze epidursl moge dostac w kazdej chwili nawet przy rozwarciu na 9 cm.. wiec jestem spokojna
Wlasnie obok urodzil sie dzidziusnajpierw slyszalam darcie sie kobiety z bolu a po chwili ciszy placz dziecka
zazdroszcze jej
Zima lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wlasnie miałam badanie położna troche pogmerala bo miałam 4cm przy przyjęciu i poszły wody
także juz nie ma co dzisiaj wyjdzie
Rudzia spij jeśli mozesz i powodzenia rano
Zima ja specjalnie rodzę w innym mieście gdzie dają znieczulenie i juz powiedziałam ze jak sie uregulują skurcze to chceWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 03:30
Zima, Rudzia, Justinka, Aguś86, Jaga, Anka1501 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Peggy, Rudzia ale się męczycie dziewczyny. Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej poszło.
ADK do mnie mąż przychodził tylko na parę godzin i wykorzystywałam ten czas na ogarnięcie siebie. Dla mnie najgorsze były noce w szpitalu, wtedy malutka wymagała najwięcej uwagi, w dzień spokojnie sobie spała.
Zawsze możesz poprosić o pomoc położne lub oddać im Franka na chwilę. -
Dziewczyny jak wy możecie jeszcze pisać na forum przy skurczach?
ja nie mogłam zrobić nic nawet najbliższym na smsa odpisać
powodzenia;)))
Adk po cesarce byłam dobę na sali pooperacyjnej, ale po 8h musiałam wstać na chwilkę i sie położyć. Na noc mała była na oddziale noworodkowym bo nie było szans żebym sie nią zajęła. Nazajutrz rano juz mi ja dali i leżała ze mną przy cycu. Odwiedziny mogłam mieć cały dzien i wiadomo ze duzo dały ale tak na prawdę pielęgniarki otaczała nas wzorowa opieka i były na każde zawołanie. Prysznic brałam dzien po cc i tu faktycznie przydaje sie ktoś bliski. Ale do siebie doszłam zaskakująco szybko i w przyszłości chciałabym znów tak rodzic choć byłam na to bardzo anty:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 04:25
-
nick nieaktualnyLwica wrote:Rudzia 3mam kciuki
Krysti ile odciągasz???
Ja za jednym odciagnieciem 20-25minut-40ml:((((
Czekam na ten nawał bo mały glodomor -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny