Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
liwi wrote:O matko! czyli ja za tydzień.
JAGA ale historia o boshheeee;/ nie chcialabym być w skórze tej dziewczyny
to ja tez może nie bede sie wypowiadac o rodzinie mojego;) bo bym miała obciach byc moze na jakims rodzinnym obiadku:P -
Dziewczyna była 2 lata w związku, planowali przyszłość razem no i nagle okazało sie że jest ciąży, gość odkochał się z dnia na dzień zwiał gdzieś za granice i prawie się nie odzywał gdyby nie jego matka to by za nim ślad całkiem zaginał. Dziewczyna była na maksa załamana całą ciąże, oczywiście postnowiła urodzić. Dzieczyny wspierały ja na forum. Wyprowadziła się z Warszawy do rodziców gdzieś do małego miasteczka i tam kilka razy miała problem chyba z cukrzycą i trafiała do szpitala, w tym samym czasie w szpitalu prace zaczynał nowy lekarz:D
Po kolejnej wizycie zauważył ze dziewczyna jest sama a ze wpadła mu w oko to jakoś bardziej jej pomagał itp:D
no i moja kumpela spotkała ją na ulicy kilka dni temu i ma już 2 miesięczne bliźniaki z tym właśnie lekarzem:D są rok po ślubie, jest wdzięczna swojemu chłopakowi bo dopiero teraz czuje że żyje . Koniec:)Rudzia, Amy, KasiaKwiatek, Robotka1, Justinka, Lali lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymusicie liczyć każdy miesiąc po 4 tygodnie plus 2 tygodnie, które muszą być doliczone -to te od miesiączki do owulacji kiedy było zapłodnienie. Stąd ciąża 40 tygodni a nie 38.
Zresztą belly ładnie rozkłada nam trymestry i można policzyć tygodnie i miesiące łatwoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 09:34
-
Kasia bo generalnie ciąża trwa 38 tygodni:) od zapłodnienia:) ale liczy sie rowiez od pierwszego dnia miesiaczki i wtedy wychodzi te 40 tygodni:)
czyli u mnie za 2 tygodnie czyli po wizycie zacznę 5 miesiąc:)
laski a mój brzuch maleje....dosłownie, dziś rano nic nie było widac!
Ewela ale historia:D ale ja w takie wierzęwierzę w to że miłość można spotkać wszędzie:)
RUDZIA a przed Tobą to całe zycie i zobaczysz-jeszcze być może tak jak w tej historii podziękujesz swojemu byłemu za to jak postąpiłRudzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEweliśka wrote:Ja np nie mam nic , czasem wieczorem jak jestem zmęczona ale pocieszam się że jak bede na tym etapie co Wy to mi podrosnie troche.
i teraz tydzień później już widzę bardzo dużą różnicę
-
hehe Amy dajesz nadzieję
fajny brzucho:) u mnie się zapada:P wieczorem jeszcze jako taki ale rankiem? płasko.
dziś u mnie wielkie fotografowanie brzucha cotygodniowe:P zastanawiam sie tylko czy jest sens skoro on się chowa:P
Amy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyczyli ja dopiero zacznę 4 miesiąc za 3 dni
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
Zawsze liczy się pełne (ukończone) miesiące ciąży, czyli np. 22 tydzień to dokładnie 5 miesięcy i 2 tygodnie a nie 6 miesięcy. Teoretycznie kobieta jest już w 6 miesiącu, ale jest on nie skończony więc lekarze nie nazywają go właściwym miesiącem.
Przez lekarzy, zgodnie z regułą Naegelego, pierwszy tydzień ciąży liczony jest od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, czyli około 14 dni przed faktycznym poczęciem dziecka. Stąd też przyjmuje się, iż cała ciąża trwa 280 dni (w praktyce 266 dni od zapłodnienia), czyli 40 tygodni, a więc 9 miesięcy kalendarzowych.