X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    To fotografa też załatwiasz na chrzciny? Hm, ja nie myślałam o tym nawet. Nie wiem, ja chyba sobie odpuszczę, bo kilka zdjęć może nam ktoś z rodziny zrobić. Czy Ty myślisz o jakiejś sesji?

Ja patrzyłam na ubranka na allegro, ale w ogóle mi się nie podobają i są duże rozmiarowo...
    ja liczylam u corci ze ktos z rodziny zrobi to nie mam ani jednego tylko kilka studyjnych i teraz chce miec jakies z kosciola i moze jakis plener??? przy okazji i corci chcialam pare fotek profesjonalnych machnac ale jak znajde fotografa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 11:18

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja jak dojechalam na porodowke z 7cm rozwarciem to tez nikt mi zadnego usg nie robil. Na IP szybkie ktg i od razu na sale porodowa. Takze jak widac nie zawsze robi sie badania przed porodem :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudo zdrowka ci życze nacierpisz sie bidulko, ale sie wyleczysz i bedzie ok :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie:

Mam dwa lozeczka (kolyske i dostawke) i nie wiem ile przescieradelek kupic. Wiadomo ze dziecko wyrasta wiec za jakis czas napewno do tej kolyski nie wejdzie juz wiec szkod ami kupci za duzo. Co ile zmieniacie przescieradelko?

Starcza mi dwa przescieradelka czy kupic wiecej?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane witajcie :) mam dola musze sie wygadac. Chyba trace mleko... zawsze mi z nich cieklo jak tylko je odslonilam jak z kranu. Pod prysznicem tez. Wkladki mokre ze az ciezkie w staniku heh. W nocy jak sie wkladka przesunela budzilam sie z mokra koszulka. A teraz ?! Nic sahara... mlody krzyczy wrzeszczy tylko cyc go uspakaja ale co jak ja po 10minutach widze w nakladce ze juz nic nie ma. Nie slysze połykania a ciumkanie jak smoczka a po chwili jak go chce odlozyc ryk jest caly dzien...wyraznie widze ze jest mniej tego mleka. To przez stres pewnie... jest u nas zle. Ciągle ja sie zajmuje malym tz ciagle komputer. . Gierki . Nie chce mm karmic chce moje mleko bylo tak dobrze :( doradzcie mi co zrobic jakies sposoby bezpieczne zeby zwiekszyc ta produkcje mleka. Mlody w dzien je co 1h -1,5h ewentualnie do 2,5 nie spi w dzien dlugo. W nocy karmie go co 3h bo tak spika.

Prosze pomozcie :(

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali gratulacje! Zacna waga malutkiej :D

Rudzia zdrowka! Obys jak najszybciej wyszla

Lali lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka wg mnie dwa przescieradla do dostawki starcza

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Jak ja Wam zzazdroszczę tego karmienia samym cycem.... I mnie laktator jest w ruchu cały czas już mam dosyć tego ddźwięku:| przystawiam chłopaków do piersi ale strasznie słabo ciągną chyba przez wędzidełka i mimo że są na cycu pół godziny to za 20-30 min znów głodni.nie zostaje mi nic innego jak ściągać i dokarmiać. Oni po cycku jeszcze potrafią wciągnąć z butli 60-80ml

Ewelcia u mnie tez:( kiedyś podłączyłem laktator i nie wytarłam z wody i słabo ciągnął i spanikowałam popłakałam sie bo myslalam ze sie zepsuł -u nas laktator to najcenniejsza rzecz w domu -w każdym razie maź wysuszył i działał jak należy -tak często używam ze nie nadaza wyschnąć
    W każdym razie wspieram bo wiem co czujesz, jeszcze jest pare dziewczyn tu na forum co odciągają mon stop chyba Angela miedzy innymi...
    Juz pare kryzysów było u mnie bo walczę aby mały chciał moja piers :((czasem weźmie czasem nie w każdym razie mleko musi byc dla niego odciągnięte....
    Pozdrawiam i 3maj sie tam-tutaj w UK to sie nazywa 'expressing mums':)))nie wiem czy jest odpowiednik polski :)))

Ewelcia lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali - gratulacje!

Psotka - wydaje mi się, że dwa wystarczą. Moje dziecko dopiero od piątku śpi bezpośrednio na prześcieradełku, wcześniej zawijałam je w kocyk, albo rożek. Ja mam dwa i na razie nie planuję dokupywać :)

W zeszłym tygodniu byłam z córeczką u ortopedy. Wszystko w porządeczku z bioderkami, mała była bardzo grzeczna podczas badania :) Chciałam Wam przekazać tylko, co powiedział lekarz. Od urodzenia układam Ninę do spania na boczku (co karmienie zmieniam z prawego na lewy), nigdy nie odłożyłam jej na plecki. Na pleckach albo brzuszku leżała tylko jak nie spała. Nie jest to uznawane jako błąd, ale lekarz zasugerował, że lepiej, aby dziecko spało na pleckach, z nóżkami rozłożonymi (rozkraczone), bo to pomaga kształtować bioderka.

Ida, Aguś86, Anka1501, Fasia, Gosha, Lali, lysinka, mantissa lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka super to ubranko. My przy starszym mieliśmy granatowy garnitur w rozmiarze 68 ;) super wyglądał

I my tez fotografa będziemy mieli (zdjęcia w kościele a potem w lokalu)

• Lwica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie:

Mam dwa lozeczka (kolyske i dostawke) i nie wiem ile przescieradelek kupic. Wiadomo ze dziecko wyrasta wiec za jakis czas napewno do tej kolyski nie wejdzie juz wiec szkod ami kupci za duzo. Co ile zmieniacie przescieradelko?

Starcza mi dwa przescieradelka czy kupic wiecej?

2najzupelniej -moj jeszcze ani razu nie zasral łóżeczka....a mam 4przescieradelka i ciagle 1w użyciu

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:18

Lwica lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSOTKA nie robi sie tu usg ! Powtarzam ostatni raz, lezalam na wywolaniu od piatku do soboty wieczorem i nikt nie zrobil mi usg! Ulozenie dziecka wymscuje polozna u mnie od samego poczatku Mala lezala jak trzeba. A to ze lezala twarza inaczej to zobaczyli dopiero przy cc najwyrazniej! W Szwecji ciaza przebiega bardziej naturalnie bez zbytniej ingerencji lekarzy itd. Przez cala ciaze mialam tylko jedno usg, nie liczac tego na ktorym bylam prywatnie i wszystkim zajmowala sie polozna czyli ulozenie malej tetno czy moje cisnienie itd. U ginekologa w ciazy bylam tylko z powodu moich problemow nidy z powodu ciazy. No i tu 4 kilogramowe dzieci rodzi sie nsturalnie, u mnie byla tez troche inna sytuacja.

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Jestem szczesliwa mamusia :)

Laura , waga 4020, dl.57 cm godz. 8.10 :)
    Gratulacje Lali :) Duża dziewczynka :D

Lali lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama kopnij tego swojego w dupala! Może laktator coś pomoże, spróbuj może tak rozbujać. Aa i jak odciągniesz pokarm to daj butlę i dziecko swojemu tż, niech ma tę przyjemność. Oderwij go trochę od tych gier! :)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Jejku tyle czasu czekałam żeby dostać GO GO MATKA! :D I się doczekałam :) Na szczęście mam stały dostęp do neta także będę z wami na bieżąco :) Kasia może też masz ochotę jutro urodzić, co? Tak razem to raźniej będzie :)

Ja mam ochotę jutro urodzić !!! To juz czwarte KTG postaram sie juz wygonić ze szpitala :) ja juz chce synaaaa ;(

Nikoś <3 <3 <3
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzisiaj rodzą sie juz dzieciątka z pod znaku byka:)))

Gratulacje Lali :)))

Aguś86, Ida, maggie86, CzaryMary, KasiaKwiatek, Fasia, Lali, Murraya, Gosha, Krysti lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    ida cos takiego mi sie podoba :)
    http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-dawid-80-hit-i5248868639.html
    Fajne :)

iwonka1077 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis ryk i ulewanie :(

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    PSOTKA nie robi sie tu usg ! Powtarzam ostatni raz, lezalam na wywolaniu od piatku do soboty wieczorem i nikt nie zrobil mi usg! Ulozenie dziecka wymscuje polozna u mnie od samego poczatku Mala lezala jak trzeba. A to ze lezala twarza inaczej to zobaczyli dopiero przy cc najwyrazniej! W Szwecji ciaza przebiega bardziej naturalnie bez zbytniej ingerencji lekarzy itd. Przez cala ciaze mialam tylko jedno usg, nie liczac tego na ktorym bylam prywatnie i wszystkim zajmowala sie polozna czyli ulozenie malej tetno czy moje cisnienie itd. U ginekologa w ciazy bylam tylko z powodu moich problemow nidy z powodu ciazy. No i tu 4 kilogramowe dzieci rodzi sie nsturalnie, u mnie byla tez troche inna sytuacja.

RUDZIA nie denerwuj sie. Ja nie pisze tego bo ci nie wierze tylko draze temat z ciekawosci. Nie wmawiam ci niczego tylko pytam. Co kraj to obyczaj widac. I akurat to ze robi sie jak najmniej usg i jest jak najmniejsza ingerencja lekarska a za to polozna sie zajmuje wszystkim uwazam za wielki plus. a tak draze bo ja wiem juz ze moje dziecko jest spore i ciaglke mysle ze to moze specjalny przypadek jest wtedy ale skoro u was sie tym nie przejmuja to znaczy ze wszystko jest ok i nie powinnam sie przejmowac. W sumie to wolalabym nie wiedziec ze on juz tyle wazy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 4346 4347 4348 4349 4350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ