X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Hej Kochane. Zacichłam no bo etapy nam się nie spinają :) co Wam będę teraz pisać o czymś co za Wami.
    Macola brzuchatką jestem jeszcze ja, Psotka no i chyba Eweliśka, ale nie odzywa się długo więc może razem z ustronianką już urodziły...

jutro pierwsze ktg, u mnie cisza, szyjka jak i całe podwozie bolą, szczególnie wieczorem. Rano wstaję jak młody bóg i będę jak mówiłam rodzić chyba w grudniu :)
    Buziaki dla mamusiek i Waszych ssaków <3

Wiesz, mnie bardzo obchodzi co piszesz :D.

A mi chyba zdazaja sie skurcze przepowiadajace. Nie jestem pewna ale brzuch sie napina i boli, boli jak na okres ale mocniej. Wczoraj mialam tak raz rano a dzisiaj pare razy tez jeszcze w lozku. W koncu wstalam bo na lezaco bylo to zbyt bolesne i poszlam pod prysznic. Potem jeszcze mnie spielo pare razy w kuchni.
    Jak to sa przepowiadajace to ja nawet nie chce wiedziec jak wygladaja prawdziwe :(. Bylam dosc spokojna jak do tej pory ale to juz teraz cholernie boli a co bedzie pozniej??? Popadam w lekka panike.
    Jade dzisiaj na badanie, ciekawe co ktg powie.

KasiaKwiatek, Murraya lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Kacper tez zazdrosny dziewczyny... Zwariuje chyba :( wczoraj kolejna jego terapie psycholog poświęciła tej wielkiej zmiany jaka zaszła w jego życiu ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    werka zmien suwaczek bo nie wiem ile ma Sarcia :P
    9ty dzien :-) nie mam mak bo jestem na tablecie fasia, dooieto orzeloza nam internet 30ego kwietnia, wtedy bede atakowac zdjeciami i suwakami :-)
    cholera zakonczylam ciaze i nie moge kontynuowac pamietnika..buuuu :(

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    U nas położna była raz (chociaż powinna chyba 5). Ale mówiła, że jak bym miała jakieś wątpliwości to mam dzwonić to ona przyjedzie, nie ma problemu. Mi to akurat pasuje bo nie widzę potrzeby, żeby przyjezdzala.
    innego miasta...poorzekladac wszedzie adres.... kupic farby, 3 karnisze na dol domu, zaslony takie jak mezu chce, i progi...i moze jakas nowa pierdolke do domciu..chyba SE walne nowa deske do prasowania :-)
    mala zjadla i nadal spi..ja mam ogarniete wszystko i mi sie nudzi...ide z cyca sciagnac..
    dziewczyny a laktator pobudza laktacje czy tylko ssanie maluszka? potzreba mi wiecej mleka :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz na DDTVN jak radzić sobie z kolkami i bólami brzuszków naszych dzieciaczków ;)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WERA laktatorem pobudzisz laktację. A najlepiej (jesli Sara sie przy tym nie wścieka ;) )przykładaj ja do cyca niech nawet pusty ssie to bedzie znaj do mózgu ze trzeba produkować wiecej mleczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 09:44

KasiaKwiatek, Anka1501 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka pytałaś czy ja wybudzałam córki na karmienie. Otóż ani razu :-) tyle, że karmiłam na żądanie a one ŻĄDAŁY elegancko co 3-4 godziny, a po porodzie też wisiały na cyckach długo, czasem podsypiając ale zawsze coś ciumknęły. W nocy mniej więcej też, choć z czasem przerwy się powiększały a ja skwapliwie wykorzystywałam na sen :-) nigdy nie użyłam laktatora, cycki dostosowały się do potrzeb dziewczyn same. Teraz mam medelę electrik, ale nawet jej nie umyłam jeszcze i nie wiem jak to ustrojstwo działa :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 09:45

PsotkaKotka lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie przelaczylam na nick jr na Max i Ruby :/ Teraz nie ma opcji, zebym jej przed końcem bajki przelaczyla ;)

Kasia pojawiaj się :) Czekam na info od Ciebie i czekam na Mikiego :)

Bambi a u Ciebie czekam na relacje ze szpitala obiecaną na fb ;)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz miałam 4 KTG, jutro piąte. Jeżeli nadal nic nie bedzie sie działo to w sobotę mam sie stawić na indukowanie (tydzień po terminie). Wczoraj doktor odkleił mi dolny biegun (to taka preindukcja) i cały dzień czułam sie fatalnie po tym. Ból całego ciała to mało powiedziane. Od wczoraj mnie goni do kibelka. Gdyby mi teraz przyszło rodzić, to nie wiem skąd wzięłabym siłę. Do tego zaczęły mi wyłazić rozstępy na brzuchu jak grzyby po deszczu, poza tym odbieram po 5 smsow dziennie "czy to juz?" i "czemu tak długo?" i juz mam dosyć :(

Nikoś <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj macola u mnie to samo, ciągle ktoś pisze albo dzwoni. Wiem, że to z troski ale cl poradzę, że mnie wkur...? Przestałam odpisywać a myślę, że też wyłączę telefon. Jaak ktoś będzie chciał się uparcie coś dowiedzieć będzie dzwonił do K. Choć i jego złoszczą już te dopytywania...
    Ja miałam wizytę u mojego gina w poniedziałek i badał serduszko więc wiem, że z Mikim ok. Jutro zapisałam się w szpitalu na ktg na 10.05 więc przynajmniej w kolejce nie będę czekać godzinami. Mam jeszcze czas więc raczej nie będą mnie wołać do szpitala na indukcję...mam nadzieję, bo nie chcę! Cały czas żyję myślą, że ruszy w końcu samo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:12

• liwi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Liwi jednocze sie, moja mama mi powiedziała ze mam sfermentowane mleko bo sie denerwuje :D

O kuwa. He he. One chyba do jednej szkoły chodziły.

sylvia007, mantissa, hwesta lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Oj macola u mnie to samo, ciągle ktoś pisze albo dzwoni. Wiem, że to z troski ale cl poradzę, że mnie wkur...? Przestałam odpisywać a myślę, że też wyłączę telefon. Jaak ktoś będzie chciał się uparcie coś dowiedzieć będzie dzwonił do K. Choć i jego złoszczą już te dopytywania...
    Ja miałam wizytę u mojego gina w poniedziałek i badał serduszko więc wiem, że z Mikim ok. Jutro zapisałam się w szpitalu na ktg na 10.05 więc przynajmniej w kolejce nie będę czekać godzinami. Mam jeszcze czas więc raczej nie będą mnie wołać do szpitala na indukcję...mam nadzieję, bo nie chcę! Cały czas żyję myślą, że ruszy w końcu samo

Mi dzisiejsze skurcze daja nadzieje ze ruszy cos samo bo wczesniej nic takiego sie u mnie nie dzialo. Dzisiaj ktg, mam nadzieje ze cos zarejestruje. A termin wywolania w szpitalu w piatek przelozylam.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki serdecznie gratuluję tym które urodziły podczas mojej nieobecności wybaczcie nie będę nadrabiala zapewne dzieciowe tematy na swieczniku :-D czy ktoś jeszcze oprócz mnie 2 w 1?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Psotka Ty ze mną widzę na posterunku ;-)

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Eweliska :-D a ja Cię już podejrzewałam, że cichaczem urodziłaś ;-) ja też siedzę na jajku...
    Psotka u mnie te spinania też są, coś tam macica ćwiczy, ale czy to się jakoś przekłada na szyjkę nie wiem...

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Kasienka racja u Ciebie też uparciuch ;-) ja się jakoś strasznie nie spinam bo termin mam na piątek ale jakoś nie zaglądam na forum bo się czuje nie w temacie strasznie i jak czytam to się nakrecam właśnie i niecierpliwie mimo że czas jeszcze

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiecie czy dają w szpitalu L4? Jak pójdę na ktg? Bo mam do 29 a już na wizytę się nie wybieram

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mądrych rad, ostatnio mi teściowa zaczęła wmawiać że może coś z moim mlekiem jest nie tak. Później zaczeła sugerować że mała płacze bo może się nie najada moim mlekiem. Bo ona jak mąż miał 2 miesiące już zagęszczała kaszą manną - mm ( 2 tygodnie miał jak ona przestała karmić go piersią) więc stwierdziła że może mała też taka "żarta" jak mąż. Jeżeli jeszcze raz coś burknie na temat mojego mleka to dam jej mała i powiem żeby sama ją karmiła bo ja nie po to walczę o każdą krople aby takie rzeczy wysłuchiwać. Teściowa złota kobita ale nie raz chyba nie wie że powinna się ugryźć w język..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 11:11

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliska ja poszłam do szpitala w terminie porodu, urodziłam 4dni później a l4 juz nie dostałam. Mam macierzyński od 8.04 a urodziłam 11.04.

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a co powiedzieli jak prosilas o zwolnienie?

ug37roeq6z3ep1sa.png
‹‹ 4369 4370 4371 4372 4373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ