Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mantissa ja Ci powiem, ze po doświadczeniu z Gabi wiem, że warto. Ona była szczepiona na rota i od tego czasu my z mężem mieliśmy jelitówke juz 4 razy, Gabi tylko raz i ten raz wyglądał tak, że wymiotowała pół dnia, mnie meczyło 3 dni, a męża tydzień.
Aguś86, liloe lubią tę wiadomość
-
Ja natomiast mam problem ze szczepieniem na pneumokoki, bo nie wiem, które wybrać
straszne to jest, bo niby sie niczym te szczepionki nie różnią, a jednak i jeszcze te różnice w cenie w poszczegolnych aptekach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 15:29
-
lysinka wrote:Gosha ja brokuły jadłam kilka razy i było wszystko w porządku.
Ja się zastanawiam z kolei, czy grzyby albo pieczarki można. Mam straszną ochotę na pasztecikilysinka lubi tę wiadomość
-
Sylwia u mnie rotarix uchronił Zuzie przed rota w szpitalu, a wszystkie dzieciaki lapaly rowno. Poza tym też juz mielismy 2 razy z mężem jelitowke, a Zuzia nic
Dlatego teraz idziemy z malym tym samym trybem szczepien
Zuzia dostala Prevenar na pneumokoki i wszystko bylo okSzymkowi tez kupie Prevenar, ale nasza pediatra nie laczy nic z hexą z wyjatkiem rota i musimy poczekac z pneumo jeszcze kilka tygodni.
sylvia007 lubi tę wiadomość
-
No właśnie ja tez się zastanawiałam, czy szczepić jednego dnia na wszystko. Idę do pediatry po recepty w nastepnym tygodniu, to porozmawiam z nią jeszcze. A i muszę kupić plastry znieczulające przed szczepieniem.
-
Ja jadłam wczoraj brokuły - w sumie nie świadomie, że coś może być po nich nie tak
- nie zauważyłam, by się mała męczyła
W ogóle jestem miło zaskoczona, bo odkąd Anielka jest w domu, cały czas je cyca! W ogóle nie chce butelki! nie wiem czy się najada, więc chciałam jej dać moje odciągnięte w butelce.. ale na chyba 8 prób udało się tylko raz podać jej 70 mlmam tylko nadzieję, że się najada... bo w szpitalu jadła 8 x 90-120ml... a z cyca je czasami tak że jeden wystarczy, a innym razem 2 x z kazdego cyca..
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:No właśnie ja tez się zastanawiałam, czy szczepić jednego dnia na wszystko. Idę do pediatry po recepty w nastepnym tygodniu, to porozmawiam z nią jeszcze. A i muszę kupić plastry znieczulające przed szczepieniem.
-
Aguś86 wrote:Nasza akurat jest zdania, żeby nie dawać wszystkiego za jednym razem, ale są lekarze, którzy szczepia. Chyba Franek Idy mial wszystko jednego dnia. U nas na pierwszym szczepieniu bedzie hexa+rota, po 6 tygodniach ten sam zestaw i po 6 tygodniach pneumo.
-
nick nieaktualnyJa też szczepię na rota. Mojej siostry córka była szczepiona, synek nie (był chory, nie zdążyli). Córka nie miała nigdy jelitówek ani biegunek, synek natomiast 2 razy był w szpitalu z rotawirusem z mocnym odwodnieniem. Rotarix to są dwie dawki czy trzy?
Ja podobnie jak Aguś nie szczepię wszystkiego na raz.
Pierwsza wizyta - 5w1+Engerix+rota
Druga wizyta - 5w1+rota
Trzecia wizyta - 5w1+pneumoAguś86 lubi tę wiadomość
-
Z tego co mi wiadomo brokuły są wskazane i w przeciwieństwie do kalariora, fasoli i grochu nie powodują wzdec u maluszków
ja jadłam dużo brokułów po porodzie i wszystko bylo ok:) gorsze bąki mój mały ma po karmieniu bo nałyka sie powietrza a odbijać nie umie. Polećcie mi db pozycje do odbijania please.
Amy, zdrówka mamusiu:)
Nasmarowalam Arturkowi buzie linomagiem spf 30 na spacer ale mimo to ma czerwone poliki. Położna mówiła żeby blokerow nie używać bo wit D sie nie syntezuje. Jak Wy robicie? Mam mu pozwolić na opalanie?Amy_ lubi tę wiadomość
-
haneczka wrote:Z tego co mi wiadomo brokuły są wskazane i w przeciwieństwie do kalariora, fasoli i grochu nie powodują wzdec u maluszków
ja jadłam dużo brokułów po porodzie i wszystko bylo ok:) gorsze bąki mój mały ma po karmieniu bo nałyka sie powietrza a odbijać nie umie. Polećcie mi db pozycje do odbijania please.
Amy, zdrówka mamusiu:)
Nasmarowalam Arturkowi buzie linomagiem spf 30 na spacer ale mimo to ma czerwone poliki. Położna mówiła żeby blokerow nie używać bo wit D sie nie syntezuje. Jak Wy robicie? Mam mu pozwolić na opalanie? -
nick nieaktualny