Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
robotka na mam identyczne odczucia jak ty...drugie dziecko? bajka jak dla mnie..wogole sie nie denerwuje..a dzieki temu pewnie mlkda jest spokojna
musze kupic sobie chuste albo nosidelko to bede mogla ogarniac domek z malutka..nawet mi sienteskni jam do bujaczka ja wsadzam i jest ze mna wnkuchni
moj patryk nie moze sie nadziwic jak sir zmienilam..nie krzycze, nie denerwuje sie..nawet starszy nie jest w stanie mnie wyorowadzic z rownowagiteraz czuje sie naprawfe jak mama
a patryk tylko co chwile smieje sie w glos jak mala ma zaciesza
jest gorszy ode mnie hehe kwoka norrmalnie
robotka ja dzisiaj mam wizyte domowa i tez mnie ciekawi ile mala przybralasame faldki ma hehehe i podwojny podbrodek
grubas
Robotka1, maggie86, mantissa, Agusiek89, lysinka, Krysti, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:cześć dziewczynki:)
Matnissa powodzenia:) oby się obyło bez szpitala choć może to jednak dobra alternatywa, wykurują Jula i będzie okej.
FASIA powodzenia na sesji:) czekam z niecierpliwością na rezultaty:)
ja bym się już teraz z młodą nie odważyłaona coraz więcej nie śpi:), rozgląda się, kuka na wszystko, a jak zasypia to nie tak jak wcześniej, minutka i nie ma dziecka:)teraz to trwa:) ona długo czuwa zanim zaśnie:)
jutro wybieramy się do przychodni na pierwszą ocenę noworodka:) ciekawe ile przybrała moja księżniczka:)
wczoraj pół dnia spędziliśmy na zewnątrz, młoda spała jak zaczarowana:) tylko na karmienie ją raz przytargałam do domu:)
dziś niebawem jade do mamy bo jestem sama:) tam sobie posiedzimy na ogrodzie bo pogoda śliczna:)
u mnie mleka pod dostatkiem, jak sie młoda przyssie, a mnie zaczynają swędzieć obie piersi i jak wtedy puści cyca to ma całą buzię w mleku, takie ciśnienie:P
byłam rano odprowadzić Maję do przedszkola i Jagodzie wystarczyło 3 minuty i śpi w domu a ogólnie jak nie wychodzimy rano to jest jej pora zwiedzania i rozglądania się po domu:D
Krysia masz tak jak ja:) wszystko sobie w domu porobię jak nie ma męża bo jak jest to mi każe sobie siedzieć z małą i wygania mnie np z kuchni:) ale jak go nie ma to porobię sobie dużo rzeczy nawet jak młoda nie śpi bo jest grzeczna:)
zresztą dla mnie to macierzyństwo, ta ciąża oraz ten poród był całkiem inny niż przy pierwszej córce mimo że tamta też była planowana. mogę powiedzieć że wszystko przeżywam bardziej świadomie, bardzo na luzie, nie denerwuję się nie stresuję jak młoda się krzywi.
pierwszy poród był u mnie tak jak Olka opisuje, mało co z niego pamiętam bo trwał długo, był bolesny i momentami nie bardzo wiedziałam co się dzieje.
teraz zupełnie odwrotnie, wszystko pamiętam, wspomnienia mam wręcz cudowne i po cichu mogę się przyznać że już marzy mi się kolejna ciąża:)
Robotka ty to juz doświadczona matka jestes ,dla mnie macierzyństwo tomcos wspaniałegoto masz tak jak ja manie sprzątania i dobrze
Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość
-
fasia tez czekam na fotki
ja tez juz porobilam kilka ale sama, maz zrobi sesyjke jak bedziemy miec troszke czasu i 30ego jak nam podlacza neta powrzucam wam fociaki mojej ksiezniczki
w poniedzialek o 11.30 czeka nas badanie sluchu a o 10.20 wpisanie do rejestru..bylismy wczoraj ale jak sie okazalo najpierw trzeba unowic sie na konkretny dzien..sprawdzalam na stronie i nie bylo takiej informacji, myslalm ze robia od rekiKrysti lubi tę wiadomość
-
a tak wogole to dziewczynka z mojego awatarka wyglada identycznie jak sarcia hehe chyba sie zapatrzylam
a i chlopczyk misi wyglada jak rodzenstwo z sarcia..no kropla w kropleWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:07
misia83, Krysti, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej , u nas dzis w miarę ok noc
dopiero wstajemy i sie karmimy bo ssak wtulony w mamę spał
maź twierdzi Ze sie dzis rano do niego dwa razy świadomie uśmiechnęła pełna paszcza bezzębna
Aguś86, maggie86, mantissa, misia83, lysinka, Krysti, weronika86, Fasia, Gosha lubią tę wiadomość
-
Witam się dziewczynki
Srednia moc drugi raz z rzedu. Zauwazylam, ze Szymon pieknie spi po kapieli od 19.30-20.00 do okolo 23 i potem do okolo 2.00-2.30, a potem jest wyspany i jest ciezko... miedzy karmieniem o 2.00 a karmieniem o 5.00 praktycznie nie spal
Pal licho ja, ale biedny maz mial na 5.40 budzik. No i po karmieniu o 5.00 dzidzia padla i spala do 7.30. Maz zamiast wlaczyc drzemke wylaczyl budzik i spal do 6.40
I to ja go obudzilam, bo tak to by do tej 7.30 spal-jak mały. Spóźnił się pół godziny do pracy, ale na szczęście u nich jest tak, ze moze od czasu do czasu sie spoznic i nic się nie stanie.
Werka mi pomagal hipp w saszetkach. Moze Tobie też coś da
Dziś ma być 20 stopniO 11 idziemy na ogród we trójkę.
Robotka, Werka zazdroszczę Wam że możecie cos więcej zrobic. Ja poki mam ich w domu dwójkę to mogę zrobić pranie i rozwiesic, zrobic obiad, ale juz sprzatanie idzie srednio, bo jak Szymon spi to Zuzia chce sie bawic, a jak Zuzia sie czyms sama zajmie to Szymon nie spi i tak ciagleJak Zuzia pojdzie do przedszkola to bedzie lepiej. Jedno dziecko to pikus
Gosha lubi tę wiadomość
-
Cześć laseczki.
Oooo tak, niekontrolowane uśmiechy są extra. Nasz często chichocze, rechocze przez sen, fajnie to brzmi
Adk gratuluję kochana, Franio słuszny chłopak
Mantissa trzymam kciuki za zdrowie syneczka, będzie dobrze.
Ja mam coraz mniej czasu na siedzenie na forumLiczę na to że niedługo się to nieco zmieni, są dni, że nie mam czasu w ogóle laptopa odpalić. Jestem sama przez większość dnia a jeszcze trzeba syna starszego zaprowadzać i przyprowadzać ze szkoły, z piesem wyjść, ciągle patrzę na zegarek, przyszły tydzień z kolei opiewa w lekarzy.
Wieczorami choćby najlepszy film leciał w tv ja poprostu padam na pysk. Kładę się i odlot, nie ma na mnie siły.
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tez kape mala o 21 zje i spi do 1 w nocy takze w tym czasie mozna sie wyspac
dzis w nocy od 3 Karolinka spala a co pare minut stekala ruszala sie i znowu cisza i tak w kolko.. Dopiero nad ranem głęboko zasnela:)