Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy dwójkę do kapania. I organizacyjnie ta 19 nam najbardziej pasuje, bo malego kapiemy wszyscy, a potem mąż kapie Zuzie i jak malego juz uspie to ide do Zuzi. Pozniej my sie kapiemy. Jak wszystko ogarniemy to juz jest po 21. Ciezko tak to zgrac zeby bylo dobrze. Czekam na czas az ich wrzuce razem do wannyIda wrote:Aguś - dlatego my kąpiemy koło godziny 21, później karmię i jak jest zrelaksowany, po aktywności i najedzony, to własnie śpi mi ciągiem te 5-6 godzin. Jakbyśmy to przesunęli na wcześniejszą godzinę, czyli np 19, to kto wie czy by mi tak dalej fajnie spał. Może też by się wcześniej budził.
Gosha lubi tę wiadomość
-
swietnie cie rozumiem u mnie to samo jak marcel spi to corka chce zeby sie z nia bawic sniadanie jem o 11 dzis udalo sie wczensiej na szczescie, teraz musze sie oagrnac i po zakupy i spacer przy okazji lub odwrotnie jak kto woli... tez czekam tylko az córka pojdzie do przedszkola to lzej bedzieAguś86 wrote:Witam się dziewczynki
Srednia moc drugi raz z rzedu. Zauwazylam, ze Szymon pieknie spi po kapieli od 19.30-20.00 do okolo 23 i potem do okolo 2.00-2.30, a potem jest wyspany i jest ciezko... miedzy karmieniem o 2.00 a karmieniem o 5.00 praktycznie nie spal
Pal licho ja, ale biedny maz mial na 5.40 budzik. No i po karmieniu o 5.00 dzidzia padla i spala do 7.30. Maz zamiast wlaczyc drzemke wylaczyl budzik i spal do 6.40
I to ja go obudzilam, bo tak to by do tej 7.30 spal-jak mały. Spóźnił się pół godziny do pracy, ale na szczęście u nich jest tak, ze moze od czasu do czasu sie spoznic i nic się nie stanie.
Werka mi pomagal hipp w saszetkach. Moze Tobie też coś da
Dziś ma być 20 stopni
O 11 idziemy na ogród we trójkę.
Robotka, Werka zazdroszczę Wam że możecie cos więcej zrobic. Ja poki mam ich w domu dwójkę to mogę zrobić pranie i rozwiesic, zrobic obiad, ale juz sprzatanie idzie srednio, bo jak Szymon spi to Zuzia chce sie bawic, a jak Zuzia sie czyms sama zajmie to Szymon nie spi i tak ciagle
Jak Zuzia pojdzie do przedszkola to bedzie lepiej. Jedno dziecko to pikus 
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
Agus u mnie noce ok maly spi troche pomarudzi i zasypia, ale tez juz coraz aktywniejsze w dzien dziecie i ciezko cos porobic aktualnie mam sterte prania do wypraowania i pelen zlew naczyn....ajjjj czasu malo na wsio...
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
Ja teraz odciągam skoro mały spi ...
U nas nocka kolejna hard core -młodzieniaszek dał do wiwatu oD 1
O 1karmil sie do 2.30 aż wkońcu nastąpiła kapitulacja i dostał butelkę z moim mlekiem
Nie kumam o co chodzi w zeszłym tygodniu moja piers była nie fajna -teraz wisi na niej często 3godziny czasem 2 i i tak trzeba podać butle ....
Z jego wedzidelkiem podjęzykowych jest ok -doradca laktacyjny sprawdzała
Także o co chodzi??? -
u mnie polozna powiedziala wczoraj ze malo przybiera maly zeby czesciej karmic bo 3850 wazy a ma juz praktycznie 3 tygodnie,a przybral 400 gram tylko
no nic zobaczymy bede czesciej karmic tylko budzic musze spiocha ...
-
Werka
Patrzyłaś w Tesco o te herbatki. Ja sobie kupiłam w Tesco. Chociaż nie widzę żadnej różnicy po nich szczerze....
Nota bene główny jej skład to koper włoski mogłabyś sobie pic herbatę z kopru włoskiego.
Ja sobie tak zrobię bo juz mi sie ta laktacyjna skończyła a w sumie do tanich nie nalezą.
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMantissa kciukamy za Julka, niech nam zdrowieje rybeńka!!!
Psotka u mnie to były rozpierania od krzyża okalające brzuch i w dół do pipki, nie było to bolesne ale niektóre dziewczyny męczyły się po kilka tygodni z mocnymi przepowiadaczami niestety.
Weronika herbatka z kopru włoskiego i anyżu na laktację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 10:34
mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość
-
hej ja wczoraj ubralam w body na dl rekaw, sodnie dresowe, skarpetki, bluze rozpinana czapeczka bawelniana i przykrylam kocykiem i mialam wazenie ze mu cieplo raczki cieplutkie mial....Militta110816 wrote:Dziewczyny w co ubrac takiego 2 tygodniowego noworodka na dwor jak w południe ma byc 20 stopni? Wczoraj ja za grubo ubralam i byla na pleckach mokra...
-
aha polozna mi polecala herbatke granuowana Humana do dostania w aptekach podobno dobra nie wiem jak u was czy sa???Lwica wrote:Werka
Patrzyłaś w Tesco o te herbatki. Ja sobie kupiłam w Tesco. Chociaż nie widzę żadnej różnicy po nich szczerze....
Nota bene główny jej skład to koper włoski mogłabyś sobie pic herbatę z kopru włoskiego.
Ja sobie tak zrobię bo juz mi sie ta laktacyjna skończyła a w sumie do tanich nie nalezą.
Lwica, weronika86 lubią tę wiadomość
-
to nawet nie idzie planowac, przynajmniej w moim przypadku, jak maz pozno wroci z pracy to ja nawet corki nie wykapie jak marcel marudzi .... trudno z brudu jeszcze nikt nie umarlIda wrote:Mój Franek ma język w serduszko, czyli mu nie podcięli tego wiązadełka w szpitalu. Muszę iść z nim do chirurga, na szczęście mam już skierowanie, bo ma tą przepuklinę pachwinową...
Tak dziewczyny, z dwójką to już jest inaczej, trzeba sobie wszystko lepiej zaplanować. Podziwiam Was
hehe a ja sie nie rozwerwe na dwie czesci....
Lwica, Gosha lubią tę wiadomość
-
Kurcze mecze sie od wczoraj od rana ze skurczami. Zaczely sie wczoraj rano i tak przez caly dzien. O 22 chcialam isc spac ale pospalam moze z 2h a potem do 5 sie meczylam ze skurczami
. Nie wiem co jest grane. Jak to sa przepowiadajace to ja umre z niewyspania bo nie potrafie zasnac na 10min (albo mniej). Nagle spina mi sie brzuch i boli mnie jak na @ ale o wiele mocniej. Jak leze to jest najgorzej
.
-
iwonka1077 wrote:aha polozna mi polecala herbatke granuowana Humana do dostania w aptekach podobno dobra nie wiem jak u was czy sa???
Ja piłam HIPP Mama -herbata laktacyjna z koprem włoskim anyżem i kminkiem
Nie zauważyłam różnicy -ale spróbuje pic tylko koper włoski bo w sumie takie główny skład tej laktacyjnej i koper jest tańszy niż laktacyjna...
Zreszta wszystko inne co nie ma napisane mama albo baby jest tańsze
weronika86 lubi tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:to nawet nie idzie planowac, przynajmniej w moim przypadku, jak maz pozno wroci z pracy to ja nawet corki nie wykapie jak marcel marudzi .... trudno z brudu jeszcze nikt nie umarl
hehe a ja sie nie rozwerwe na dwie czesci....
Polubiłam za podejście -ja myśle podobnie... A od przyszłego tygodnia maź wraca do pracy i ja będę musiała ogarnąć cały ten cyrk ...także nie będzie czasu na wiele rzeczy...
iwonka1077, Ida, weronika86 lubią tę wiadomość
-
no tez aktualnie mam hippa ta falmatiker co dziewczyny pisaly ma inny sklad bo patrzylam w sklepie ale droga 24zl to chyba przy tym hippie na razie zostaneLwica wrote:Ja piłam HIPP Mama -herbata laktacyjna z koprem włoskim anyżem i kminkiem
Nie zauważyłam różnicy -ale spróbuje pic tylko koper włoski bo w sumie takie główny skład tej laktacyjnej i koper jest tańszy niż laktacyjna...
Zreszta wszystko inne co nie ma napisane mama albo baby jest tańsze
Lwica, Aguś86 lubią tę wiadomość