X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/mothers/6/1014 tutaj niby napisane, ze nie wzdyma. ja zaryzykuje, zjem troche do obiadu i zobacze

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    chyba odszedl mi czop sluzowy...
    dawaj fote, ocenimy;)

hwesta, CzaryMary, Eweliśka, shimmer_lip, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Kochana bardzo Ci współczuje ale uważam że powinnaś coś z tym teraz zrobić, bo jeśli przy maleńkim dziecku on nie jest w stanie Ci pomóc, to do końca życia nic się nie zmieni..
    Wiesz nie chce mi sie tu poruszać tematu, bo juz kiedyś pisałam o tym, ale masz rację do końca życia nic się nie zmieni, a ja juz chyba wszystkiego próbowałam i próśb, i gróźb, a efekty marne.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    dawaj fote, ocenimy;)
    haha poszlo do kibla juz ;)

weronika86 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Wiesz nie chce mi sie tu poruszać tematu, bo juz kiedyś pisałam o tym, ale masz rację do końca życia nic się nie zmieni, a ja juz chyba wszystkiego próbowałam i próśb, i gróźb, a efekty marne.

Trzymam kciuki w takim razie żeby w końcu poszedł po rozum do głowy:) a Ty bądź dzielna uszy do góry:)

sylvia007 lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    dawaj fote, ocenimy;)

Haha a ja nie wiem czy mam czop czy nie bo często miewałam takie "gluty", kiedyś pokazałam mężowi papier i mówię patrz czop odszedł:D:D aaa on na to hahaha nos wysmarkałaś:P

maggie86, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babolki.

Ktoś mi pierworodnego podmienil. Glut mały śpi po 5 minut i ryk... :-(

Kto jeszcze w dwupaku? Dajecie matuski bo się miesiąc kończy :-)

I jeszcze jedno ... Kto mi powie jak mam dziecko zaszczepic ? Mam totalny metlik. Myślałam ze IDE do przychodni i mi go szcepia a tu widzę ze sprawa wygląda nieco inaczej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 12:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    haha poszlo do kibla juz ;)
    ehh to niedobrze, trzeba dokumentować w celach edukacyjnych, to Ty naukowiec i nie wiesz??

Eweliśka, CzaryMary, Lwica, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Wiedźmo Ty nam powiedz kiedy urodzimy:P

maggie86, CzaryMary, Agusiek89, Gosha lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

nawet nie wiem co mam pisać :) co mam nadrabiać :D wszystkiego nie dam rady :D

Hwesta zielona fasolka jest ok.

Czary ja o szczepienia na pierwszej wizycie lekarza zapytam bo nie mam w rodzinie nikogo mądrego ani żadnego znajomego lekarza który mógłby doradzić więc zdaję się na lekarza.

hwesta, CzaryMary, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Hej babolki.

I jeszcze jedno ... Kto mi powie jak mam dziecko zaszczepic ? Mam totalny metlik. Myślałam ze IDE do przychodni i mi go szcepia a tu widzę ze sprawa wygląda nieco inaczej .
    masz tu najnowsze wytyczne
    http://dziennikmz.mz.gov.pl/DUM_MZ/2014/72/akt.pdf
    i z tu z alternatywnymi opcjami
    http://www.mjakmama24.pl/kalendarz-szczepien/

może Iwo zalicza skok rozwojowy, mój był tak jeden dzień marudny, nie chcial jeść za bardzo a na drugi dzień jak nówka i zaczely się po tym pojawiac swiadome usmiechy i "gadki"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 12:23

CzaryMary, Eweliśka, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Mary Wiedźmo Ty nam powiedz kiedy urodzimy:P

A kiedy chcesz ? :-P

Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Shimmer jak tam u WAS??

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Maggie. A Ty jak szczepilas albo będziesz szczepić Adasia ?

maggie86 lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    A kiedy chcesz ? :-P

może być jutro:P

maggie86, CzaryMary, weronika86 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Hey Shimmer jak tam u WAS??
    Ok. Pierwszy tydzień w domu mam męża więc jest bosko :) posram się ze strachu w poniedziałek :P

Basia słodka i pierdzi, wali kupsko, je i śpi. I cieszę się tym stanem bo wiem, ze za tydzień się to zacznie zmieniać ;)

Psisko moje jest strasznie biedne, boi się Basi i ogólnie wygląda na mega zestresowaną i osamotnioną.

A i ja chyba piersią karmić nie będę :( mam za mało pokarmu, młoda zjada wszystko z 2 cycków i po chwili się drze z głodu. Matką polką w związku z tym nie będę ;)

maggie86, CzaryMary, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka
    Nie mam weny zbytnio sie udzielać bo mi się wsio jakoś na łeb zwaliło. Wczoraj mąż podjął decyzję , że 10 maja wyjeżdza do Danii do pracy, więc za 2 tygodnie zostanę sama z 2 dzieci i pieruńsko wkurwiającą teściową. Jestem przerażona , bo nawet nie będę miała w razie gdzie uciec bo mam rodzine prawie 100 km od siebie :( Ale dam rade , muszę.
    Mała zaczęła mi popłakiwać coś wieczorami, ciągle by na cycku wisiała albo się przytulała. Do tego wkurwiłam się bo mój kurwa zdolny mąż jeździ robić zakupy i wyobraźcie sobie , że w ciągu jednego tygodnia wydał uwaaaaga!!!!!! 1100 zł. Kurwa to ja cały miesiąc nas z tego utrzymywałam a ten mi mówi , że przecież on robił zakupy tylko do domu. Normalnie się wczoraj popłakałam, wiecznie musze pilnować każdej jebanej złotówki w domu a ten wyjebał tyle kasy i jeszcze ma pretensje do mnie , że kasy nie ma. Wczoraj wziął 300 zł i mówi , że wydał wszystko. Kawałka mięsa nie kupił, żadnej chemii do domu żadnych pierdól a wydał tyle co ja w 2 tygodnie.
    Od dzisiaj sama będę robić zakupy bo zbankrutuje przez niego.

Psotka oby to było to i zaczęło się u Ciebie porodowo. Trzymam kciuki.

Amy weź ty tego chłopa ogarnij , niech weźmie urlop lub coś i Ci pomoże bo to u Ciebie się w końcu tfu tfu szpitalem skończy.

Sylwia a twój margrabia służącej potrzebuje? Nie bądź głupia i niech sam sobie szykuje kanapki a i przy okazji Tobie. Mój mąż rano codziennie jak wstaje robi mi świeżą herbate i kanapki , przynosi na talerzu do pokoju owinięte w folie , żeby się nie zeschły, więc jak wstaje to mam naszykowane wsio.

Dzisiaj jade z małą do lekarza bo położna od poniedziałku do mnie jedzie i dojechac nie może. Głupia krowa. Muszę dowiedziec się kto mi zdejmie szew bo to już ponad 2 tygodnie a ja dalej mam jeden szew po CC.

Gosha lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i pierwszy szew mi odpadł w 5 dobie i oczywiście się wystraszyłam, że to za wcześnie i że mi się piczka rozejdzie :D
    Ogólnie to ciągnie mnie wszystko i czekam aż wróci do normy bo nawet sika mi się jakoś dziwnie ;)

Krysti lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer u mnie tez w pierwszych tyg. był mąż i mama do pomocy a ja tylko karmiłam, myślałam że jak wyjedzie i mama pójdzie do pracy do na bank nie ogarnę a wychodzi na to ze jeszcze nudzimy się z małym, poza tym że czasem smutno samemu ale chodzę w ramach spacerku do babci 2km a tam zawsze pełno ludzi:)

Psinka przyzwyczai się, mojej mamy też świrował na początku.

Próbowałaś metod Angeli 775533 albo herbatek, jak nie wyjdzie to no stress,Ty jedna wiesz co dla Basi będzie najlepsze:)

MARY poza Engerixem lecimy standardem, nie szczepimy na pneumokoki i rotawirusy ale nie będę tłumaczyła dlaczego, mam ciocię pediatrę i działam wg jej zaleceń i doświadczeń.
    Temat szczepień jest dość kontrowersyjny dlatego staram się w nim nie udzielać i nikomu nie doradzać bo to bardzo indywidualna kwestia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 13:09

shimmer_lip, Jaga, Eweliśka, KasiaKwiatek, CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Shimmer u mnie tez w pierwszych tyg. był mąż i mama do pomocy a ja tylko karmiłam, myślałam że jak wyjedzie i mama pójdzie do pracy do na bank nie ogarnę a wychodzi na to ze jeszcze nudzimy się z małym, poza tym że czasem smutno samemu ale chodzę w ramach spacerku do babci 2km a tam zawsze pełno ludzi:)

Psinka przyzwyczai się, mojej mamy też świrował na początku.

Próbowałaś metod Angeli 775533 albo herbatek, jak nie wyjdzie to no stress,Ty jedna wiesz co dla Basi będzie najlepsze:)

Mary poza Engerixem lecimy standardem, nie szczepimy na pneumokoki i rotawirusy ale nie będę tłumaczyła dlaczego, mam ciocię pediatrę i działam wg jej zaleceń i doświadczeń.
    Tak :) jadę głównie laktatorem bo mam wielgachne cyce i wielgachne suty mi młodej trudno dobrze złapać i mam je poranione. Piję i Bocianka i Femaltiker i za radą koleżanki jem trochę słodyczy i piję ze 4 litry wody a nawet nie miałam tego sławnego nawału. Nie powiem ze dwa razy się poryczałam, że nie umiem własnej córki wykarmić ale wolę jej dać mm niż głodzić ;)
    Ja to chyba lecę samymi szczepieniami na nfz. W szpitalu nawet nie pisnęła jak ją szczepili. Zastanawiam się trochę nad tymi pneumo ale nie wiem i jednak pogadam z pediatrą.

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 4381 4382 4383 4384 4385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ