Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Super dzień się zapowiada, słoneczko świeci i tak ciepło i wiosennie jestzaraz na spacerek lecimy
Mantissa trzymam kciuki za Julka, dużo zdrówka !!
Robotka jak przeczytałam, jak postępowałaś za pierwszym razem to jakbym siebie widziała. Potrzebuję więcej spokoju, tylko jakoś się spinam, bo mąż musi się uczyć do ważnego egzaminu i staram się jak najwięcej ogarnąć.
Psotka przepowiadacze nie bolały mnie wcale, tylko brzuch się spinał. Jak pojawiły się bolesne skurcze u mnie, to już były te właściwe. Doczytałam o czopie, czyli może zaczęło się coś u ciebie.
Amy strasznie współczuję tej gorączki, podziwiam, że dajesz jakoś radę. Wracaj szybko do zdrowia
Eweliśka ja na razie nie mam żadnej torby do wózka, najpierw nie mogłam się zdecydować a później nie zmieściła mi się w budżecie. Wsadzam torbę z potrzebnymi rzeczami na dół do kosza.
Co do zielonej fasolki to nie jest wzdymająca, ja mam dziś na obiadmantissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronika86 wrote:fasia tez czekam na fotki
ja tez juz porobilam kilka ale sama, maz zrobi sesyjke jak bedziemy miec troszke czasu i 30ego jak nam podlacza neta powrzucam wam fociaki mojej ksiezniczki
w poniedzialek o 11.30 czeka nas badanie sluchu a o 10.20 wpisanie do rejestru..bylismy wczoraj ale jak sie okazalo najpierw trzeba unowic sie na konkretny dzien..sprawdzalam na stronie i nie bylo takiej informacji, myslalm ze robia od reki -
nick nieaktualnyJaga twarda babka jesteś to dasz radę, szkoda tylko że mąż nie może ze sobą zabrać teściowej.
Shimmer możesz jeszcze spróbować z doradcą laktacyjnym lub położnej poradzić. Czasem zwykła zmiana pozycji może diametralnie coś zmienić a może Basia tez ma to wędzidełko za krótkie, sporo dzidziusiów tak ma i nie może przez to efektywnie ssać zwlaszcza na poczatku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 12:59
Jaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymila79 wrote:hej kiedy wyszliscie pierwszy raz na spacer,
Spadamy na spacerek do babci, miłego dzionka wszystkim:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 13:04
Eweliśka, Krysti, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyshimmer_lip spróbuj jeszcze tak " [POWER PUMPING]
czyli odrobine czasochlonny, ale bardzo efektywny sposob na podniesienie mlecznej produkcji bez suplementow. Wyglada to tak: 10min odciagania, 10min przerwy, 10min odciagania, 10min przerwy....i tak przez godzine, najlepiej 3dni z rzedu (mozna raz dziennie, mozna czesciej- im czesciej tym szybciej zadziala). takie odciaganie imituje dziecko, ktore "wisi" caly czas na piersi, chcac wytworzyc sobie wiecej pokarmu"
z ziół to kozieradka,drapacz lekarski,ziele rutwicy lekarskiej,chmiel
jeszcze jest trochę ziół które pobudzają i zwiekszają ilość mleka -
nick nieaktualnyHej moje drogie.
U nas...cisza...ktg prawidłoweMiki troszkę się kręci, rozpiera i tyle... 30.04 mam się zgłosić do szpitala na ip, pewnie mnie już wtedy położą... Do tego dnia mam spokojnie czekać aż się samo coś zacznie... Oczywiście gdyby coś niepokoiło to też na ip...
Co zrobić...czekam... -
nick nieaktualnyEweliśka wrote:Kasia to nie musisz łazic codzienie na ktg?
Trochę przygnębia mnie to czekanie. Oczywiście mój K pociesza, że to ostatnie chwile spokoju i ciszy, ale wiecie jak to jest...Eweliśka, Gosha lubią tę wiadomość
-
Wędzidełko jest ok bo jak jest za krótkie to się takie serduszko na końcu języka robi
To jutro jak mam męża jeszcze spróbuję tego powera ale kurde nie ogarniam mycia tego sprzęta i suszenianormalnie ze trzy bym mogła mieć laktatory na zmianę
Kwiatku trzymam za Was kciukasy, liczę na Mikiego, niech wyłazi bez zachęty i bez szpitala
Eweliśka ja też nie chodziłam codziennie na ktg. Po terminie miałam co 3 dni ktg ale w sumie byłam raz bo dzień przed drugim Basia się zlitowała
A człowiek to jednak pierdolca dostaje na punkcie dziecka bo my teraz możemy cały dzień spędzić na patrzeniu na tego stwora małego
A na spacer szybki wyszliśmy wczoraj czyli w 6 dobie bo trzeba się było zważyć. Położna nam każe czekać do końca drugiego tygodnia (niby dobrze żeby dziecko ważyło powyżej 3,5 kg) ale idziemy dziś bo jest 20 stopni i jest cudnie.Eweliśka, Gosha lubią tę wiadomość
-
No Kasieńko ja Cie doskonale rozumiem
w moim przypadku pocieszające jest tylko to że odeszła ode mnie zgaga i bóle kości ogonowej więc spokojnie poczekam, a dopytuje tak o ktg bo idę jutro, sama nie jeżdzę bo się boję a mąż wolałabym żeby siedział z nami po porodzie na urlopie a nie po to żeby jeździć na ktgKasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:Wędzidełko jest ok bo jak jest za krótkie to się takie serduszko na końcu języka robi
To jutro jak mam męża jeszcze spróbuję tego powera ale kurde nie ogarniam mycia tego sprzęta i suszenianormalnie ze trzy bym mogła mieć laktatory na zmianę
Kwiatku trzymam za Was kciukasy, liczę na Mikiego, niech wyłazi bez zachęty i bez szpitala
Eweliśka ja też nie chodziłam codziennie na ktg. Po terminie miałam co 3 dni ktg ale w sumie byłam raz bo dzień przed drugim Basia się zlitowała
A człowiek to jednak pierdolca dostaje na punkcie dziecka bo my teraz możemy cały dzień spędzić na patrzeniu na tego stwora małego
A na spacer szybki wyszliśmy wczoraj czyli w 6 dobie bo trzeba się było zważyć. Położna nam każe czekać do końca drugiego tygodnia (niby dobrze żeby dziecko ważyło powyżej 3,5 kg) ale idziemy dziś bo jest 20 stopni i jest cudnie.
Kochana ale nie musisz myć za każdym razem laktatora ja na wieczór go tylko myjena fb jest bardzo fajna grupa KPI tam zdobywam wiedzę od mam które karmią swoje pociechy swoim mlekiem przez butelkę nie miesiąc nie dwa a nawet po kilkanaście miesięcy i dalej mają pokarm.
-
Angela89 wrote:Kochana ale nie musisz myć za każdym razem laktatora ja na wieczór go tylko myje
na fb jest bardzo fajna grupa KPI tam zdobywam wiedzę od mam które karmią swoje pociechy swoim mlekiem przez butelkę nie miesiąc nie dwa a nawet po kilkanaście miesięcy i dalej mają pokarm.
Angela Ty jesteś forumowy doradca laktacyjnytrza się zrzucić na pensję dla Ciebie
Angela89, iwonka1077, CzaryMary, lysinka, Eweliśka, mantissa, Gosha, Zima lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:Kochana ale robisz tak jak tam radzą czyli w torebkę i do lodówki czy nie?
Angela Ty jesteś forumowy doradca laktacyjnytrza się zrzucić na pensję dla Ciebie
Wsadzam do lodówki lejek tylko zasłaniam woreczkiemza pensją jestem za. Mąż się śmieje że powinnam zmienić kierunek studiów
Ale i tak wiedzy to ja jeszcze w ogóle nie mam w porównaniu to mam z kpi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 13:47
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo nam dzisiaj piknął termin z om...innego nie mamy
Eweliśka ja to ani razu wymiotów, zgagi czy innych cudowności nie miałam...w żadnej z ciąż. Wyniki, wszystko zawsze w porządku. Boję się, że ten mój organizm też kurka z tą akcją porodową nie będzie się spieszył i jak mnie wessają w czwartek za tydzień do tego szpitala to skończy się wywołaniem... A nie chcę!!! -
nick nieaktualnyShimmer- na mnie działa ta metoda 335577. Cały czas ja stosuje. A najwiekszy wkurw mam teraz kiedy przez ten antybiotyk muszę się doic a moja 'krwawica' trafia co najwyżej do kąpieli młodego. Ale cieszę się ze odciagam cały czas to 150 ml. Gorzej będzie jak młody zechce więcej.....
A i dowiedziała się ze w hurtowniach nie ma nadszego mm i nie wiadomo kiedy będzie... Tak wiec do dupyboje się zmieniać bo nie wiem jak brzunio zareaguje.
-
nick nieaktualnyCzaryMary a jakie mleko podajecie Malemu?
A ja musze znalezc gdzies najlepiej na Pradze miejsce gdzie mozna usg bioderek zrobic ... zaraz biore sie za szukanie w necie. Zjadlam fasolke szparagowa i zobaczymy... Czy mozna pic karmi podczas karmienia?