X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Super dzień się zapowiada, słoneczko świeci i tak ciepło i wiosennie jest :) zaraz na spacerek lecimy :)

Mantissa trzymam kciuki za Julka, dużo zdrówka !!

Robotka jak przeczytałam, jak postępowałaś za pierwszym razem to jakbym siebie widziała. Potrzebuję więcej spokoju, tylko jakoś się spinam, bo mąż musi się uczyć do ważnego egzaminu i staram się jak najwięcej ogarnąć.

Psotka przepowiadacze nie bolały mnie wcale, tylko brzuch się spinał. Jak pojawiły się bolesne skurcze u mnie, to już były te właściwe. Doczytałam o czopie, czyli może zaczęło się coś u ciebie.

Amy strasznie współczuję tej gorączki, podziwiam, że dajesz jakoś radę. Wracaj szybko do zdrowia

Eweliśka ja na razie nie mam żadnej torby do wózka, najpierw nie mogłam się zdecydować a później nie zmieściła mi się w budżecie. Wsadzam torbę z potrzebnymi rzeczami na dół do kosza.

Co do zielonej fasolki to nie jest wzdymająca, ja mam dziś na obiad :)

mantissa lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    fasia tez czekam na fotki :-) ja tez juz porobilam kilka ale sama, maz zrobi sesyjke jak bedziemy miec troszke czasu i 30ego jak nam podlacza neta powrzucam wam fociaki mojej ksiezniczki :-)
    w poniedzialek o 11.30 czeka nas badanie sluchu a o 10.20 wpisanie do rejestru..bylismy wczoraj ale jak sie okazalo najpierw trzeba unowic sie na konkretny dzien..sprawdzalam na stronie i nie bylo takiej informacji, myslalm ze robia od reki :-)
    Wercia u nas od ręki robią rejestr . 10£ zapłaciliśmy za Brith Certyficat .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga twarda babka jesteś to dasz radę, szkoda tylko że mąż nie może ze sobą zabrać teściowej.

Shimmer możesz jeszcze spróbować z doradcą laktacyjnym lub położnej poradzić. Czasem zwykła zmiana pozycji może diametralnie coś zmienić a może Basia tez ma to wędzidełko za krótkie, sporo dzidziusiów tak ma i nie może przez to efektywnie ssać zwlaszcza na poczatku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 12:59

Jaga lubi tę wiadomość

• mila79 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kiedy wyszliscie pierwszy raz na spacer,

relge6ydcagtei15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila79 wrote:
    hej kiedy wyszliscie pierwszy raz na spacer,
    chyba w połowie 2 tyg.

Spadamy na spacerek do babci, miłego dzionka wszystkim:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 13:04

Eweliśka, Krysti, CzaryMary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na spacer zaraz uderzam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip spróbuj jeszcze tak " [POWER PUMPING]

czyli odrobine czasochlonny, ale bardzo efektywny sposob na podniesienie mlecznej produkcji bez suplementow. Wyglada to tak: 10min odciagania, 10min przerwy, 10min odciagania, 10min przerwy....i tak przez godzine, najlepiej 3dni z rzedu (mozna raz dziennie, mozna czesciej- im czesciej tym szybciej zadziala). takie odciaganie imituje dziecko, ktore "wisi" caly czas na piersi, chcac wytworzyc sobie wiecej pokarmu"

z ziół to kozieradka,drapacz lekarski,ziele rutwicy lekarskiej,chmiel

jeszcze jest trochę ziół które pobudzają i zwiekszają ilość mleka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje drogie.
    U nas...cisza...ktg prawidłowe :-) Miki troszkę się kręci, rozpiera i tyle... 30.04 mam się zgłosić do szpitala na ip, pewnie mnie już wtedy położą... Do tego dnia mam spokojnie czekać aż się samo coś zacznie... Oczywiście gdyby coś niepokoiło to też na ip...
    Co zrobić...czekam...

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to nie musisz łazic codzienie na ktg?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj była u mnie polozna powiedział ze mam sprobowac zjeść pol kiwi na lepsze kupki i parzec co się dzieje

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Kasia to nie musisz łazic codzienie na ktg?
    No nie... Jeśli coś mnie zaniepokoi w zachowaniu dziecka lub jeśli zaczną się skurcze to oczywiście mam się zgłosić. W innym przypadku dopiero 30.04
    Trochę przygnębia mnie to czekanie. Oczywiście mój K pociesza, że to ostatnie chwile spokoju i ciszy, ale wiecie jak to jest...

Eweliśka, Gosha lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wędzidełko jest ok bo jak jest za krótkie to się takie serduszko na końcu języka robi ;)

To jutro jak mam męża jeszcze spróbuję tego powera ale kurde nie ogarniam mycia tego sprzęta i suszenia :D normalnie ze trzy bym mogła mieć laktatory na zmianę :D

Kwiatku trzymam za Was kciukasy, liczę na Mikiego, niech wyłazi bez zachęty i bez szpitala :)

Eweliśka ja też nie chodziłam codziennie na ktg. Po terminie miałam co 3 dni ktg ale w sumie byłam raz bo dzień przed drugim Basia się zlitowała :D

A człowiek to jednak pierdolca dostaje na punkcie dziecka bo my teraz możemy cały dzień spędzić na patrzeniu na tego stwora małego :D

A na spacer szybki wyszliśmy wczoraj czyli w 6 dobie bo trzeba się było zważyć. Położna nam każe czekać do końca drugiego tygodnia (niby dobrze żeby dziecko ważyło powyżej 3,5 kg) ale idziemy dziś bo jest 20 stopni i jest cudnie.

Eweliśka, Gosha lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kasieńko ja Cie doskonale rozumiem :D
    w moim przypadku pocieszające jest tylko to że odeszła ode mnie zgaga i bóle kości ogonowej więc spokojnie poczekam, a dopytuje tak o ktg bo idę jutro, sama nie jeżdzę bo się boję a mąż wolałabym żeby siedział z nami po porodzie na urlopie a nie po to żeby jeździć na ktg

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Wędzidełko jest ok bo jak jest za krótkie to się takie serduszko na końcu języka robi ;)

To jutro jak mam męża jeszcze spróbuję tego powera ale kurde nie ogarniam mycia tego sprzęta i suszenia :D normalnie ze trzy bym mogła mieć laktatory na zmianę :D

Kwiatku trzymam za Was kciukasy, liczę na Mikiego, niech wyłazi bez zachęty i bez szpitala :)

Eweliśka ja też nie chodziłam codziennie na ktg. Po terminie miałam co 3 dni ktg ale w sumie byłam raz bo dzień przed drugim Basia się zlitowała :D

A człowiek to jednak pierdolca dostaje na punkcie dziecka bo my teraz możemy cały dzień spędzić na patrzeniu na tego stwora małego :D

A na spacer szybki wyszliśmy wczoraj czyli w 6 dobie bo trzeba się było zważyć. Położna nam każe czekać do końca drugiego tygodnia (niby dobrze żeby dziecko ważyło powyżej 3,5 kg) ale idziemy dziś bo jest 20 stopni i jest cudnie.

Kochana ale nie musisz myć za każdym razem laktatora ja na wieczór go tylko myje :P na fb jest bardzo fajna grupa KPI tam zdobywam wiedzę od mam które karmią swoje pociechy swoim mlekiem przez butelkę nie miesiąc nie dwa a nawet po kilkanaście miesięcy i dalej mają pokarm.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Kochana ale nie musisz myć za każdym razem laktatora ja na wieczór go tylko myje :P na fb jest bardzo fajna grupa KPI tam zdobywam wiedzę od mam które karmią swoje pociechy swoim mlekiem przez butelkę nie miesiąc nie dwa a nawet po kilkanaście miesięcy i dalej mają pokarm.
    Kochana ale robisz tak jak tam radzą czyli w torebkę i do lodówki czy nie?
    Angela Ty jesteś forumowy doradca laktacyjny :D trza się zrzucić na pensję dla Ciebie :D

Angela89, iwonka1077, CzaryMary, lysinka, Eweliśka, mantissa, Gosha, Zima lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Kochana ale robisz tak jak tam radzą czyli w torebkę i do lodówki czy nie?
    Angela Ty jesteś forumowy doradca laktacyjny :D trza się zrzucić na pensję dla Ciebie :D

Wsadzam do lodówki lejek tylko zasłaniam woreczkiem :) za pensją jestem za. Mąż się śmieje że powinnam zmienić kierunek studiów :D Ale i tak wiedzy to ja jeszcze w ogóle nie mam w porównaniu to mam z kpi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 13:47

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam dzisiaj piknął termin z om...innego nie mamy :-P
    Eweliśka ja to ani razu wymiotów, zgagi czy innych cudowności nie miałam...w żadnej z ciąż. Wyniki, wszystko zawsze w porządku. Boję się, że ten mój organizm też kurka z tą akcją porodową nie będzie się spieszył i jak mnie wessają w czwartek za tydzień do tego szpitala to skończy się wywołaniem... A nie chcę!!!

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer co racja to racja, ja jakoś pomiędzy karmieniami ściągnąć zaczęłam inaczej się nie mogę zmobilizować i to robię ze dwa razy na dzień tylko ...

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer- na mnie działa ta metoda 335577. Cały czas ja stosuje. A najwiekszy wkurw mam teraz kiedy przez ten antybiotyk muszę się doic a moja 'krwawica' trafia co najwyżej do kąpieli młodego. Ale cieszę się ze odciagam cały czas to 150 ml. Gorzej będzie jak młody zechce więcej.....

A i dowiedziała się ze w hurtowniach nie ma nadszego mm i nie wiadomo kiedy będzie... Tak wiec do dupy :-( boje się zmieniać bo nie wiem jak brzunio zareaguje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary a jakie mleko podajecie Malemu?
    A ja musze znalezc gdzies najlepiej na Pradze miejsce gdzie mozna usg bioderek zrobic ... zaraz biore sie za szukanie w necie. Zjadlam fasolke szparagowa i zobaczymy... Czy mozna pic karmi podczas karmienia?

‹‹ 4382 4383 4384 4385 4386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ