Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta mój już biedre zaliczył na spacerku, ale. na zakupy ciuchowe to sama jutro idę,
    Mary a z małym idziecie czy z mamą zostawiasz?? A ten viburcol to miałam na goraczke ale nie wiem ile córcia miała....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:26

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również zaopatrzona jestem w herbetkę Hippa ;) Sama się nią delektuję. Jej zapach mmmm... Wspomnienia z dzieciństwa ;)

Wczoraj byłam z małą na szczepieniu. Zdecydowaliśmy się ostatecznie na te zwykłe. Jakoś tak po rozmowie z lekarzem wybraliśmy. Nina była bardzo grzeczna, chociaż szczypanie obudziło ją ze snu. Jak pielęgniarka się wkuła - słabo mi się zrobiło, chciało mi się płakać razem z nią. Całe szczęście miałam ze sobą przyjaciela smoczka, dzięki któremu była cisza. W nocy spokój. Nina mało jadła, dużo spała. Dziś do tej pory śpi ze stanem podgorączkowym (37-37,5). Nie jest źle, mam nadieję, że jej stan się nie pogorszy. Moja dzielna dziewczynka <3

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka - wyczytałam ze kaszę gryczana i paprykę można:)

Hwesta - ja poki co nie biore małego w duze skupiska ludzi. czekam do czasu kiedy dostanie szczepionki. A gdzie Ty się wybierasz ?, bo piszesz, że dopóki tu jestes...

iwonka1077 lubi tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta, ja z dzieckiem staram się nie chodzić po galeriach, ale w Biedrze byłyśmy już nieraz ;)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Hwesta mój już biedre zaliczył na spacerku, ale. na zakupy ciuchowe to sama jutro idę,
    Mary a z małym idziecie czy z mamą zostawiasz??

z moją mamcią zostaje :)

iwonka1077 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia - a na rota i pneumo szczepiłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja wybywam do rodziców na jakiś czas... Mnie martwi temp małej- mierze jej na czółku bezdotykowym termometrem i raz pokazuje 37,6 raz 37,2 raz 37,0 moze to wynika z tego ze np jest po jedzeniu, spaniu, płakaniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide odkurzać - ciekawe czy to młodego obudzi ... :)

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary na rota i pneumo nie. Planowaliśmy kupić szczepionki i iść w przyszłym tygodniu, ale lekarz jakoś tak specjalnie na nie nas nie namawiał... Nadal nie wiem co mam mysleć, na majówkę jedziemy do dzieciatej rodzinki i się doradzimy :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz pokazuje 37.4

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Bo ja wybywam do rodziców na jakiś czas... Mnie martwi temp małej- mierze jej na czółku bezdotykowym termometrem i raz pokazuje 37,6 raz 37,2 raz 37,0 moze to wynika z tego ze np jest po jedzeniu, spaniu, płakaniu?

mój ma najczesciej 37, 5

w ksiązeczce od termometru mam tabelkę gdzie napisane jest :

NOrmalne temperatury wg wieku i do wieku 0-2 lat przpisana jest temperatura : 36,4-38,0 .

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta - ja całą noc mierzyłam i wahania były ogromne. Zauważyłam, że jak termometr kieruję na czółko to wskazuje 37-37,5 (jesteśmy po szczepieniu, więc spodziewamy się podwyższonej), natomiast, jak termometr skieruję niżej (na nosek) to termometr robi się czerwony i pokazuje 38 nawet!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:40

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ja mam takie pytanko po kija mierzysz jej temperaturę co chwila ? Nie szalej bo zwariujesz ! :) Pisałam jak ma powyżej 38 to stan pod gorączkowy i wtedy można się martwić, uwierz że jak będzie miała wyższą temperaturę to zauważysz

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Anka1501, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po plakaniu zawsze jest wyzsza. Mysle, że do 37, 5 nie ma co zakładać, że jest podwyższona.

nick nieaktualny, Anka1501 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po lekarzu - ufff tylko "aż" przeziębienie

• Ida Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:19

nick nieaktualny, sylvia007, iwonka1077, nick nieaktualny, Anka1501, Gosha lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:19

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasypia pod okapem :P

nick nieaktualny, Anka1501 lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dla mojego nie ma lepszego usypiacza niż odkurzacz :-D

OMG ani drgnął ! śpi cały dzień z przerwami na jedzenie i przewijanie - gamoń jeden :) musze go chyba jakoś delikatnie wybudzić bo kupę ma. A ostatnio doszliśmy w końcu do ładu z dupinką :)

w takim razie jak bedzie marudny to u mnie w chacie bedzie błysk bo będę na odkurzaczu jezdziła :)

Angela - i co lekarz przepisał niuni ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:45

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    OMG ani drgnął ! śpi cały dzień z przerwami na jedzenie i przewijanie - gamoń jeden :) musze go chyba jakoś delikatnie wybudzić bo kupę ma. A ostatnio doszliśmy w końcu do ładu z dupinką :)

w takim razie jak bedzie marudny to u mnie w chacie bedzie błysk bo będę na odkurzaczu jezdziła :)

Hihi u nas to plus że mała zasypia przy odkurzaczu bo często muszę go używać - pies zrzuca futro ;/
    Aaa i myć głowę chyba też zacznę codziennie bo suszarkę też lubi - tylko wyłysieje chyba

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 4439 4440 4441 4442 4443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ