Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hwesta mój już biedre zaliczył na spacerku, ale. na zakupy ciuchowe to sama jutro idę,
Mary a z małym idziecie czy z mamą zostawiasz?? A ten viburcol to miałam na goraczke ale nie wiem ile córcia miała....Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:26
-
Ja również zaopatrzona jestem w herbetkę Hippa
Sama się nią delektuję. Jej zapach mmmm... Wspomnienia z dzieciństwa
Wczoraj byłam z małą na szczepieniu. Zdecydowaliśmy się ostatecznie na te zwykłe. Jakoś tak po rozmowie z lekarzem wybraliśmy. Nina była bardzo grzeczna, chociaż szczypanie obudziło ją ze snu. Jak pielęgniarka się wkuła - słabo mi się zrobiło, chciało mi się płakać razem z nią. Całe szczęście miałam ze sobą przyjaciela smoczka, dzięki któremu była cisza. W nocy spokój. Nina mało jadła, dużo spała. Dziś do tej pory śpi ze stanem podgorączkowym (37-37,5). Nie jest źle, mam nadieję, że jej stan się nie pogorszy. Moja dzielna dziewczynka -
nick nieaktualnyiwonka - wyczytałam ze kaszę gryczana i paprykę można:)
Hwesta - ja poki co nie biore małego w duze skupiska ludzi. czekam do czasu kiedy dostanie szczepionki. A gdzie Ty się wybierasz ?, bo piszesz, że dopóki tu jestes...iwonka1077 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mary na rota i pneumo nie. Planowaliśmy kupić szczepionki i iść w przyszłym tygodniu, ale lekarz jakoś tak specjalnie na nie nas nie namawiał... Nadal nie wiem co mam mysleć, na majówkę jedziemy do dzieciatej rodzinki i się doradzimy
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhwesta wrote:Bo ja wybywam do rodziców na jakiś czas... Mnie martwi temp małej- mierze jej na czółku bezdotykowym termometrem i raz pokazuje 37,6 raz 37,2 raz 37,0 moze to wynika z tego ze np jest po jedzeniu, spaniu, płakaniu?
mój ma najczesciej 37, 5
w ksiązeczce od termometru mam tabelkę gdzie napisane jest :
NOrmalne temperatury wg wieku i do wieku 0-2 lat przpisana jest temperatura : 36,4-38,0 .
-
hwesta - ja całą noc mierzyłam i wahania były ogromne. Zauważyłam, że jak termometr kieruję na czółko to wskazuje 37-37,5 (jesteśmy po szczepieniu, więc spodziewamy się podwyższonej), natomiast, jak termometr skieruję niżej (na nosek) to termometr robi się czerwony i pokazuje 38 nawet!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:40
-
nick nieaktualnyHwesta ja mam takie pytanko po kija mierzysz jej temperaturę co chwila ? Nie szalej bo zwariujesz !
Pisałam jak ma powyżej 38 to stan pod gorączkowy i wtedy można się martwić, uwierz że jak będzie miała wyższą temperaturę to zauważysz
CzaryMary, hwesta, Anka1501, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIda wrote:Dla mojego nie ma lepszego usypiacza niż odkurzacz
OMG ani drgnął ! śpi cały dzień z przerwami na jedzenie i przewijanie - gamoń jedenmusze go chyba jakoś delikatnie wybudzić bo kupę ma. A ostatnio doszliśmy w końcu do ładu z dupinką
w takim razie jak bedzie marudny to u mnie w chacie bedzie błysk bo będę na odkurzaczu jezdziła
Angela - i co lekarz przepisał niuni ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:45
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzaryMary wrote:OMG ani drgnął ! śpi cały dzień z przerwami na jedzenie i przewijanie - gamoń jeden
musze go chyba jakoś delikatnie wybudzić bo kupę ma. A ostatnio doszliśmy w końcu do ładu z dupinką
w takim razie jak bedzie marudny to u mnie w chacie bedzie błysk bo będę na odkurzaczu jezdziła
Hihi u nas to plus że mała zasypia przy odkurzaczu bo często muszę go używać - pies zrzuca futro ;/
Aaa i myć głowę chyba też zacznę codziennie bo suszarkę też lubi - tylko wyłysieje chybaCzaryMary lubi tę wiadomość