Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie wiem już co robić.. Jest godz 17 a Julek od 6 nie śpi, zrobił sobie może łącznie z godzinę drzemki w tym czasie.. To nie normalne jak na niego.. Żadnej kupy dziś nie było. Ciągle jest na rękach. Mamy już dość z mężem bo nie wiemy co mu jest u jak mu pomóc.. Ciągle płacze, przy cycu jest spokój ale też na chwile. Herbatki z kopru wypił 15ml i więcej nie chciał..
Ziewa, jest zmęczony ale nie potrafi zasnąć dużej niż na 20 min. Chyba zaraz wsadzimy go do samochodu i zrobimy rundę po mieście.. -
Ulka u nas nie ma stałych por karmienia. Średnio co 2-3 godziny. W nocy czasem co 4-5. Różnie bywa. Co do wybudzania to my tego nie robimy. Jak mały będzie głodny to sam się obudzi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwelcia wrote:Ida to Ty pisałaś że macie 5w1 refundowaną? Wiesz jak się nazywa ten program szczepień do którego zostaliście zakwalifikowani?
Kiedy masz pierwsze szczepienie?
Dziewczyny szczepiące 5w1: Wy musicie same dostarczyć szczepionkę do przychodni czy jak to wygląda?
własnie dzisiaj dzwoniłam do przychodni. Kazali mi przynieść szczepionkę ze sobą. Tylko kurde skad ja wezme recepte. Teraz nie moge sie tam dodzwonic
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Dziewczyny nie wiem już co robić.. Jest godz 17 a Julek od 6 nie śpi, zrobił sobie może łącznie z godzinę drzemki w tym czasie.. To nie normalne jak na niego.. Żadnej kupy dziś nie było. Ciągle jest na rękach. Mamy już dość z mężem bo nie wiemy co mu jest u jak mu pomóc.. Ciągle płacze, przy cycu jest spokój ale też na chwile. Herbatki z kopru wypił 15ml i więcej nie chciał..
Ziewa, jest zmęczony ale nie potrafi zasnąć dużej niż na 20 min. Chyba zaraz wsadzimy go do samochodu i zrobimy rundę po mieście..
Fasia spróbuj zrobić taką windę. Góra-dół. może po prostu sam potrzebuje sie wyciszyc. Mój czasami tak ma że wszystko go denerwuje wtedy go odkładam , troche popłacze i za 5 minut cisza...
A co sadzicie o czopkach Viburcol? wprawdzie to homeopatia ale podobno skuteczne przy marudzeniu. -
hwesta wrote:Fasia moja dopiero od godziny spi od 6 rano i wcześniej ok godziny na spacerze... To tak juz bedzie... A jak go nosicie to pomaga? Potanczcie z nim
Pomaga i nie pomaga. Krzyczy, prezy sie. Trzeba robic przysiady albo stac w kuchni przy okapie. Nie potrafi zasnac... -
Ida wrote:Fasia, my mamy problem z zaśnięciem, ale samodzielnym. Tylko że u nas to jest odkąd skończył około 1,5 miesiąca, w wieku Julka spał jeszcze jak suseł.
W każdym razie u nas pomaga noszenie i śpiewanie. No i w ostateczności pierś, odpływa niemal od razu. Czasem też właśnie nie zasypia przy cycku, wtedy wiem że to problem brzuszkowy. Podaję Dicoflor i czasami Bobotic, ale nie jestem pewna, czy to pomaga.
Może zróbcie mu ciepłą kąpiel, a wcześniej zmęczcie go gadaniem do niego, pokazywaniem mu różnych rzeczy. Prędzej czy później padnie.
Dzis pierwszy taki dzien. To na bank brzuszek bo sie prezy i nie bylo kupy. Julek jest mega zmeczony, bo na rekach zamknie oczka na chwile a za chwile znowu placz, bez powodu tak jakby. On zawsze zasypial przy cycu ale dzis nawet ta metoda nie dzialamam juz dosc bo nie wiem co zrobic...
Nie musimy go niczym meczyc bo on sam ma dosc ale cos mu nie pozwala zasnac...(
-
CzaryMary wrote:Fasia spróbuj zrobić taką windę. Góra-dół. może po prostu sam potrzebuje sie wyciszyc. Mój czasami tak ma że wszystko go denerwuje wtedy go odkładam , troche popłacze i za 5 minut cisza...
A co sadzicie o czopkach Viburcol? wprawdzie to homeopatia ale podobno skuteczne przy marudzeniu.
Winda pomaga na kilkanascie sekund, a za chwile znowu ryk... jest caly czerwony, wymachuje raczkami i nozkami. Robi tylko siku...
Nie ma szans zeby go odlozyc bo tak sie zanosi placzem, ze mam wrazenie ze sie zaraz udusi. Wziety na rece na chwile sie uspokaja, a za chwile znowu niepokoj i placz.. ja piernicze.. co to moze byc.. -
Ida wrote:To faktycznie pewnie przyczyna siedzi w brzuszku. A karmisz tylko piersią czy też mm? Bo po piersi może nie być kupy.
Tylko piers. Tzn wczoraj na noc dostal mm ale cale zwymiotowal. Ogolnie mm nie dajemy wcale. Wiem, ze moze nie byc ale ewedentnie te kawalki kupy jakie byly w pampersie to takie twarde grudy, jakby zatwardzenie. On robil do dzis kupe co chwile. Zolta, bardzo wodnista. Od wczoraj od 22 w pampersie jest tylko siku. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny