X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:22

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Pijecie kawę?

Pije jedna , rozpuszczalna z mlekiem.

• Ida Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:22

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Pije jedna , rozpuszczalna z mlekiem.

Właśnie tez mam ochotę na rozpuszczalna z mlekiem :) to tez sobie zrobię :)

Aguś86 lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis juz 14 kilo na minusie :) jeszcze 11 mi zostalo :P

Gosha, Krysti, lysinka, Angela89, Aguś86, Murraya, misia83 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    U mnie dzis juz 14 kilo na minusie :) jeszcze 11 mi zostalo :P

U mnie zostało 6 ale chciałabym 16 :D

Rudzia lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Bezkofeinową. Naczytałam się, że taka normalna może powodować pobudzenie u dziecka, a tego nie chcę:P
    Chyba jedna słaba z mlekiem nie zrobi różnicy... Mam nadzieję :D

Aguś86 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:23

• Gosha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Pijecie kawę?
    Codziennie rano z jednej łyżeczki rozpuszczalna z mleczkiem.
    Od pierwszego dnia po porodzie ;)

Anka1501, Krysti, CzaryMary, Aguś86 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj miałam ciezka noc maly co po chwile breczal a mnie bolał zoladek zresztą teraz tez jest nie spokojny nie może zlapac snu i meczy się z kupa co poradzicie na zatwardzenia u malucha?

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Pijecie kawę?
    Pije :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawoszka jestem straszna lubie rożne smaki kawy

• mf Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:39

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • lena90 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie!

Próbowałam Was nadrobić, ale się poddałam ;) dziękuję za gratulacje i gratuluję innym świeżo upieczonym mamom :)

Postaram się opisać Wam poród i pierwsze dni z Maluszkiem ale ostrzegam, że będzie długo :P

Jak wiecie 16 kwietnia zgłosiłam się do szpitala na wywołanie. Najpierw pobranie krwi, kroplówka nawadniająca i jazda z oksytocyną. Leżałam tak 6 godzin, jakieś tam skurcze się pojawiały ale szału nie było. Rozwarcie też nie postępowało, szyjka tylko się odrobinę skróciła. Dali mi nospę i kazali iść spać. tak się niefortunnie złożyło, że nie było miejsc w salach na położnictwie ani patologii ciąży i naszykowali mi łóżko na porodówce, w sali z czterema stanowiskami porodowymi. Próbowałam drzemać, jednak z marnym skutkiem. Około północy zaczął się hardkor. Przyjechała dziewczyna do porodu z rozwarciem na dwa palce, czyli sam początek. Krzyczała i jęczała tak strasznie, że miałam ciarki. Błagała żeby jej jakoś pomóc a wredne położne powtarzały tylko, że tak wygląda poród. Pomyślałam, że jak tak wygląda poród to idę do domu i rodzić nie będę :P W końcu mimo braku postępu porodu dali tej dziewczynie znieczulenie a ja zaczęłam coraz mocniej odczuwać skurcze. Była druga albo trzecia nad ranem, chodziłam wzdłuż łóżka i dało się to znieść. Później trochę leżałam, dostałam dreszczy a skurcze były coraz silniejsze ale jeszcze było spoko :) Poprosiłam położną o sprawdzenie rozwarcia na co ona powiedziała, że to nie ma sensu bo widzi po oczach, że nie rodzę :/ leżałam więc dalej, bolało już konkretnie. W pewnym momencie przyszła lekarka, poprosiłam wtedy o badanie i zostałam już zbadana bez problemu. Okazało się, że szyjka jest już prawie zgładzona, dostałam dwa czopki na jej rozmiękczenie i poszłam pod prysznic. Jak wróciłam w badaniu nie było spektakularnych postępów. Rozwarcie ciągle na dwa luźne palce. Była 6 rano. Dali mi piłkę do skakania a skurcze już mocno dawały do pieca. Pomyślałam, że jak tak wygląda ten etap to na dziesiątym centymetrze chyba zejdę. O 7 zmieniły się położne i dzięki Bogu, bo były o niebo lepsze od poprzednich. Poprosiłam o sprawdzenie czy mogę już dostać znieczulenie. Po badaniu położna mówi: jakie znieczulenie? Tu już jest 9 centymetrów, rodzimy! Parłam około 10 minut i Zosia była na świecie :) nie mam pojęcia jak z dwóch czy trzech centymetrów w godzinę zrobiło się pełne rozwarcie :P poród wspominam dobrze, szybko i sprawnie poszło, myślałam, że będzie trudniej.

Niestety w szpitalu spędziliśmy pięć dób, bo Malutka miała podwyższone crp, a ze względu na mój dodatni GBS trzeba było to poobserwować. Wyszlibyśmy wcześniej gdyby o czasie podano mi antybiotyk, muszą być co najmniej 4 godziny przed porodem a u mnie było półtora. Jak wróciliśmy do domu to też mieliśmy przeboje. Mam bardzo mało mleka i karmimy Zosię modyfikowanym, podawałam jej to mleko z przegotowaną wodą z kranu. Malutka dostała biegunki, jeździliśmy w nocy na IP, ogólnie było koszmarnie. Teraz podaję je z wodą Mama i ja i jest ok. Wczoraj też się przestraszyłam, bo zwróciła na żółto, kupki robi normalne, nie ma temperatury, chyba nic złego się nie dzieje? Podejrzewam, że mogłam ją przekarmić albo nazbierało jej się powietrza w brzuszku bo praktycznie cały dzień nie odbijała. Ogólnie jestem spanikowaną matką, chyba jeszcze nie ogarnęłam całej sytuacji. Nie wiem czy to wina hormonów. ale czasem mam taką wielką ochotę porządnie się zwyć bez powodu. Mam śliczną, kochaną córeczkę a ciągle się zamartwiam i nie potrafię jeszcze cieszyć z macierzyństwa.

Mówiłam, że będzie długo ;)

mantissa, Krysti, Gosha, Aguś86, Justinka, Lali, lysinka, Nadzieja84, misia83, maggie86 lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Natan juz waży 5200 8) czyli od wagi urodzeniowej 900g a od wyjścia 1180 więcej :)
    Szymon w poniedzialek 3505 przy urodzeniowej 2740 i najnizszej 2530. W porównaniu do Zuzi to super przybiera :) I tylko na moim mleczku :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Klaudia i ile byl kluc na zwyklym szczepieniu? I ile placiliscie za te zwykle szczepionki
    Trzy kłucia (prawa rączka i obie nóżki) :/ zwykłe szczepionki nie są płatne

Amy_ lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Szymon w poniedzialek 3505 przy urodzeniowej 2740 i najnizszej 2530. W porównaniu do Zuzi to super przybiera :) I tylko na moim mleczku :)

No tez super przybiera :) myślałam, że przybrał w dwa tygodnie może 0,5kg a tu niespodzianka bo prawie 1200g.

Aguś86 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:23

Ewelcia lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Ja mam wkładki chicco, kupiłam na promocji chyba 250 w paczce, użyłam tylko 2 razy, jakbyście bliżej mieszkały to bym odstąpiła, sa całkiem dobre :)
    Mojego Kubusia kupy nie czuc w ogole, jak niucham pampera da sie wyczuć ze to nie tylko siuski, ale to nawet pachnie ;) karmie tylko cycem.
    Ja małego kapie co 2 dni bo baaardzo nie lubi, pediatra powiedziała ze poki nie ma upałów to wystarczy taka częstotliwość, ja sie z nia zgadzam, tylko nam jeden rytuał dzienny odpadł...

HWESTA... Szukałam tych lakierów sally u siebie i gowno, ni ma. Jak chciałam zamówić przez Allegro zeby mu tu wysłali to sie zastanawiałam nad kolorem godzine, ja zawsze czerwień bo uwielbiam do tego zawsze w modzie, ale sie zastanawiam jakye kolory na ten sezon w midzie... Moze SHIMMER by pomogła... No ale w każdym badz razie zauważyłam ze firma KIKO tez robi taki lakier cud a i u mnie sklep jest wielki :) wiec jutro ide i sobie tez kupie, ciekawe czy okaże sie ok :)
    O zostałam wywyołana i chyba mnie to przyciągnęło :D
    Ja powiem raz jeszcze dajcie sobie spokój z tymi lakierami, kupcie sobie seche vite i wszystkie lakiery będą jak hybrydy ;) nawet te ze straganu za 3 zł ;) wysychają w 5 min, 10 minut na mur beton, są błyszczące i wyglądają jak szkiełka a nie paznokcie :D i z kolorami można poszaleć ;) ja wiosną uwielbiam pastelowe bez względu na modę a w lato często mnie łapią neony :D

hwesta, Aguś86, Gosha, KasiaKwiatek, maggie86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Trzy kłucia (prawa rączka i obie nóżki) :/ zwykłe szczepionki nie są płatne
    Czyli jak pojde do przychodni w dniu szczepienia to one tam beda?

Maz mowi zeby szczepic normalnie... i ze z nim pojdzie.. ja bede pilnowac wozka przed przychodnis ;P

3 klucia to do przezycia :) i dla matki i dla dziecka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 11:34

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 4448 4449 4450 4451 4452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ