WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Pisałam juz wam kiedyś ze mój maluszek nie wykonał na wizycie u pediatry tego odruchu kroczenia. Ja próbuje w domku i zawsze ma proste nóżki :( bardzo sie martwię bo wiem ze te odruchy sa do badan neurologicznych... Wasze wykonują to wszystko jak np na tym filmiku
    http://youtu.be/O8rYrjxC3No
    ???

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    LWICA odpuść sobie to gotowanie, jak chce jesc niech gotuje :) albo niech pierze i sprząta to Ty ewentualnie w chwili wolnego możesz cos upichcić ;)
    Ja cały czas ubolewam nad faktem ze dzieci tak szybko rosną, mam dni ze nic nie robie i wtedy na obiad jest szybka sałatka i tyle. Wole patrzeć na Kubusia, a on ze cały czas na mnie wisi, nie mam serca go odkładać, czasami 4 godziny na cycu wisi ;) ale kto, kto mi wróci ten czas jak zajmę sie teraz domen i kuchnia?! Nikt... Dlatego sie nie przejmuje. Obiad najlepiej robic na 2 dni a śniadanie to chwilka przeciez :) a jak mam bałagan gości nie przyjmuje, a jak posprzątać to spraszam zeby mieć z głowy ;)
    ...co niektóre tu piszą o gotowaniu praniu i prasowaniu..ja tego nie ogarniam:( ja miałam tak pięknie poukładane ubranka małego a teraz to jeden wielki rozgardiasz i nie mam kiedy odłożyć tych wypranych.
    No w sumie masz racje, tylko ze jak on tak wisi to ja sie martwię ze on sie nie najada:((
    A czesto jestem zmęczona:((bo nocki to u nas gesto na karmieniu :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 21:25

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha mojej corce nikt nigdy tego nie sprawdzal, sama sprawdze jak sie obudzi albo jutro...

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka jak czytam twojego posta to jakbym widziała siebie ;/ mam nadzieję, że ten stan jest przejściowy i za niedługo będziemy mogły cieszyć się w pełni macierzyństwem :)ja o chwila płacze i wydaje mi się że wszystko robię źle, czasem płacze bez powodu...

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry vwieczor :-)

Werka cudowna masz córeczkę :-)

Jak zwykle siedze przy laktatorze. Dzisiejszej mleko pójdzie do kąpieli bo pofolgowalam z jedzeniem. Najpierw sushi, potem hamburger z cebula i ostre KFC z cola.... Nie zafunduje dziecku takiego mlesia.

Od jutra jem jak na kobietę karmiąca przystało :-)

hwesta, Aguś86, lysinka, weronika86 lubią tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Dziewczyny...Wasze wykonują to wszystko jak np na tym filmiku
    http://youtu.be/O8rYrjxC3No
    ???

U nas nikt tego nie sprawdzał.

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary ja jutro sie na sushi z Alicja wybieram i mysle, ze nic sie nie stanie jak zjem maly zestawik:P

CzaryMary, Aguś86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka, psotka - miałam to samo. To minie! Teraz sie trochę śmieje z tego ze przerastaly mnie takie problemy jak np. Sterylizacja butelek... :-) nie martwcie sie dziewczyny, z każdym dniem będzie łatwiej. Wszystko będzie bardziej przewidywalne.

Hwesta jakby to był mały zestawik to loooz ale wrabalam chyba z 10 kawałków i nie pozalowalam wasabi... :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 21:36

Ulka84, hwesta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jeszcze chciałam polecić herbatke na laktacje herbapolu " dla kobiet karmiących'. Jest naprawdę niezła i niedroga :-)

Amy_ lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze niepotrzebnie panikuje z tym odruchem... Moze w tym temacie przesadzam :/

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu sushi :D Też muszę sobie sprawić :D

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc.. jak przemywalyscie rane po cieciu? Ja dopiero zdjelam opatrunek i kurcze boje sie w ogole tam dotknac..

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:28

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pediatra sprawdzała tylko odruch kroczenia i nic wiecej.
    Przepraszam was dziewczyny, ale muszę się wyżalić, bo już niewytrzymuje, a jeszcze jak czytam tutaj, że wasi mężowie wam pomagają, to płakać mi się chce. Ja muszę codziennie ogarnąć sama moje dziewczyny, sama pposprzątać, gotować, prać. Mój mąż zajmuje się Niną tylko jak szykuję mu jedzenie, po czym się najada i wychodzi, a ja muszę jeszcze pozmywać po nim naczynia. Sama muszę codziennie wykąpać i Gabi i Ninkę, i w ogóle wszystko muszę robić sama :-( teraz tez jestem sama i od godziny usypiam Ninkę, a mój mąż poszedł na drinka do kolegi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 22:03

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.facebook.com/MIAJGhandmade zakochałam sie w tych pokrowcach na fotelik

• Gosha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SYLWIA nieciekawa sytuacja a na pewno bardzo przykra dla Cidbie. Ehhh te chłopy :( a rozmawiałaś z nim o tym..? Dzieci wspolne, dom wspólny, wiec dlaczego masz sie tym sama zajmować?! A z tym jedzeniem... Powiadom rano, ze jak bedzie robił sobie śniadanko to zeby zrobił dla Gabi i dla Ciebie kanapeczkę :) ciekawe jak zareaguje, bo czasami do nich trzeba mowić wprost... Bo inaczej nie widza, nie słyszą i nie rozumieją.

Anka1501 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jeszcze w szpitalu :-( naświetlamy Marysie od dziś niby w niedziele mają nas wypuścic. Malutka jest wspaniała wogole nie płacz, głównie to śpi i je, karmie ja pie piersią pierwszy i drugi dzień to był koszmar suty bolały ale teraz jest super lubię karmić mała elegancko ssie
    mi to przynosi ulgę pozdrawiam Was wszystkie jak znajdę chwile opiszę poród a za z domu wrzucę jakąś fotkę mojej królewny :-D

Lali, Murraya, Gosha, mantissa, sylvia007, misia83 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja ogarniam wszystko w domu i jeszcze do pracy woze meza i laze z mala ronic zakupy :-) lgraniam wszystko tylkl dlatego ze mala spi w nocy..na pewno nie dalabym rady jamby wisiala na cycu non stop w nocy bo ja musze spac...jesli siedzialaby na cycu w nocy to bylabym nie do zycia caly dzien wiec dziekuje bogu za takiego aniolka.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialyscie/macie problem z brodawkami? Prawa jest ok ale lewa mnie okropnie boli i az sa strupki :/. Jak przykladam malego to mnie bol przeszywa jak igla, ale karmie bo co mam zrobic. Smaruje mascia z lanolina albo olejkiem z rokitnikiem, chodze po domu z cyckami na wierzchu ale malo to daje.
    Jakies rady?

Ulka84 wrote:
    Psotka jak czytam twojego posta to jakbym widziała siebie ;/ mam nadzieję, że ten stan jest przejściowy i za niedługo będziemy mogły cieszyć się w pełni macierzyństwem :)ja o chwila płacze i wydaje mi się że wszystko robię źle, czasem płacze bez powodu...

oby to tylko hormony i oby przeszlo. Czasem przeraza mnie cala sytuacja a czasem tylko obawa przed bardzo placzliwym dzieckiem.

LWICA kiedys tutaj dodalam cytat gdzies wyczytany: Dobra matka ma nieposcierane kurze na szafkach, stos brudnego prania, brudne okna i szczesliwe dzieci :)

RUDZIA - mi kazali sie juz na drugi dzien pod prysznicem umyc a na trzeci zdjeli opatrunek i kazali normalnie sie myc. Ja myje tam tylko woda, zadnych zeli czy mydel.

Lwica, Rudzia lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzia mi opatrunek zdjeli nastepnego dnia, mylam normalnie bialym jeleniem i psikalam i nic sie nie paprpapralo

Rudzia lubi tę wiadomość

‹‹ 4475 4476 4477 4478 4479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ