X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:31

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pełne cycki są po prostu twarde...takie napięte a jak Miki ściągnie to nie dość, że ulga cudowna to miękkie się robią. Nie wnikam czy poleci stamtąd jeszcze parę kropel czy nie :-)

Gosha, lysinka lubią tę wiadomość

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A ja nie wiem jak przyzwyczaic Dominika do spania w dostawce.
    W koszu, w dzien, nie ma problemu, ale w nocy spi kolo mnie bo drze sie u siebie. Jak to ogarnac? Moz epowinnam go wieczorem juz tam tez klasc do dostawki?

położna mi doradziła zeby w nocy po karmieniu nie odkładać małego od razu do łóżeczka. Twierdzi, że dziecko potrzebuje ciepła i bliskości matki. Spróbuj może zadziała :)

Krysti lubi tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ULKA ja wiem kiedy pusty cyc jak mały mi zaczyna kręcić nerwowo glowka koło cyca, nacisnę wtedy brodawkę i nie łatwo sie jakos jropelka jeszcze zbierze czasami, a cyc sie robi flaczek.

MARTA przystawiaj Małą równo co 3 godzinki, w nocy wybudzaj. W pierwszych dniach jak mój sie urodził tez tak robiłam w szpitalu bo tylko spał. Jak był w inkubatorku i zjadł np tylko 5 minut to pielęgniarka go wybudzala, dotykając jego ucho, niby to działa na dzieci bo tego nie lubią. U mnie sie to sprawdzało. Jak przyśnię przy cycu to rozbudzaj zeby chociaż te 20 minut jadła. Mojemu to jeszcze moczyli główkę na pobudkę albo kazali przebierać, zawsze działało.

Ulka84, MartaAlvi lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta tak jak mówi Gosha przykładaj do piersi co 3 godziny. Mi jak mały przysypia (a zawsze przysypia) to przebieram mu pieluszkę i wtedy znowu ładnie ciągnie. Powodzenia

mf, Gosha, MartaAlvi lubią tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to samo robię. Przewijanie zawsze skutecznie wybudzi :-P

mantissa lubi tę wiadomość

• NY Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta moja za 4 tyg przybrała 500g czyli prawie 125g tygodniowo, wydaje mi sie ze ma apetyt, ale dużo ulewa... a czy moze byc tak ze ja zle sie odzywiam i mleko jest jakieś niepełnowartosciowe ? wiem, ze w pierwszej kolejnosci skladniki odzywcze sa pobierane z moich zapasow, ale moze nie dostarczam sobie zbyt wielu witamin i temu takie tego efekty?

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY prędzej to przez ulewanie niż słabej jakości mleko. Nie przejmuj się i karm dalej. Położna mówiła mi, że zbyt mało wartościowe mleko to wielka rzadkość.

NY lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Dzien dobry! :)

2lbknqo.jpg
    Pomocy! Sofii dostala jakis krostek na twarzy, myslalam ze to potowki ale wcale grubo jej nie ubieram a to nie znika a nawet jest tego wiecej.. moze ktoras sie z czyms takim spotkala?
    O to samo ma moj Ignas:/ przemywam wodą z mydłem i lepiej zaczęło sie od paru a wywaliło cała buźkę ale juz schodzą mydło działa z wodą przegotowana letnią

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja po 9 dniach niekarmienia po prostu zaczelam przystawiac malego np co godzine.. jak tylko zaplakal.. od powrotu mm nie uzylan ani razu.. pokarmu mam coraz wicej bo nie wiem czy czytalas ale w szpitalu zaczal mi zanikac.. nigdy laktatorem nie sciagniesz tyle ile Natalka jest w stanie wyssac.. tylko zeby chciala ssac.. bo moj nl zasypia i ssie moze z minute moze dwie pozniej tylko sie bawi. Ale ja tez czesto go przystawiam.. bywa ze po pol godz do drugiego cyca juz daje... pije lactosan.. juz czuje ze mleka jest wiecej.. ale jak ty masz sporo pokarmu to po prostu ja czesto przystawiaj.. a jak nie to mieszaj.. troszke mm i reszta piers. Wiem ze to ciezko przezyc.. ja mm odbieram jako swoja porazke i strasznie sie przejmowalam ze strace pokarm.. ale u was wazne jest zeby Natalka przybrala na wadze wiec moze warto podkarmic jeski nie uda wam sie jej przystawiac tak czesto..

MartaAlvi lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odzew <3

Tak jeszcze myślałam, bo lekarka coś mówiła, że czasem może tak być, że przez pierwsze 2-3 tygodnie dziecko słabo przybiera. Może ona od wyjścia ze szpitala do wizyty u lekarza nie przybierała, a teraz już przybiera prawidłowo - tak jak mówisz Aniu, że 120 to wcale nie tak mało.

Natka w dzień je w sumie ładnie, ciągnie przez 20-25 minut ładnie. Najgorzej zawsze jest w nocy bo przysypia i grymasi zanim się zdecyduje przyssać. Ma jedną dłuższą przerwę 4-5h (sama się budzi) a potem cały czas co 3-3,5h. Jak przysypia przy cycku to czasem ani szturchanie w nosek, w uszko nie działa, ewentualnie mizianie po karku :P

Piję Laktosan, Femaltiker i aktualnie Karmi :P

Przed chwilą walczyłam z metodą Angeli 775533 i uciagnęłam tylko 60ml. Mało, ale drugi raz jak ją dzisiaj karmiłam butlą to właśnie tyle zjadła i ani kropelki więcej :) Więc chyba się najadała wcześniej. Może miała ten przestój o którym mówiła lekarka a teraz już będzie git.

NY mi lekarka też dzisiaj powiedziała, że nie ma czegoś takiego jak słabe mleko - najważniejsze żeby było.

No nic, walczę. Mam nadzieję, że jakoś to będzie i w środę się okaże, że znów coś tam przybrała.
    Dziękuję Wam za wszystko!!

NY lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta pierwsze tygodnie mogą być trudne, mleko jest na pewno dobre. Przystawiaj często a zobaczysz, malutka szybko nadrobi

MartaAlvi lubi tę wiadomość

• perelka1846 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie! :) Po pierwsze serdecznie gratuluję i wszystkim Wam i Waszym maleństwom życzę dużo zdrowia.

Przepraszam, że spamuję, ale we wrześniu na świat przyjdzie moje maleństwo, wzięłam udział w konkursie, głosować można do jutra (3.05) do godziny 20:00. Bardzo proszę Was o pomoc i głosy na historię nr 2. Dziękuję za zaangażowanie :)

http://mama-w-trampkach.blog.pl/wygraj-laktator-canpol-babies/

• mantissa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Dziękuję dziewczyny za odzew <3

Tak jeszcze myślałam, bo lekarka coś mówiła, że czasem może tak być, że przez pierwsze 2-3 tygodnie dziecko słabo przybiera. Może ona od wyjścia ze szpitala do wizyty u lekarza nie przybierała, a teraz już przybiera prawidłowo - tak jak mówisz Aniu, że 120 to wcale nie tak mało.

Natka w dzień je w sumie ładnie, ciągnie przez 20-25 minut ładnie. Najgorzej zawsze jest w nocy bo przysypia i grymasi zanim się zdecyduje przyssać. Ma jedną dłuższą przerwę 4-5h (sama się budzi) a potem cały czas co 3-3,5h. Jak przysypia przy cycku to czasem ani szturchanie w nosek, w uszko nie działa, ewentualnie mizianie po karku :P

Piję Laktosan, Femaltiker i aktualnie Karmi :P

Przed chwilą walczyłam z metodą Angeli 775533 i uciagnęłam tylko 60ml. Mało, ale drugi raz jak ją dzisiaj karmiłam butlą to właśnie tyle zjadła i ani kropelki więcej :) Więc chyba się najadała wcześniej. Może miała ten przestój o którym mówiła lekarka a teraz już będzie git.

NY mi lekarka też dzisiaj powiedziała, że nie ma czegoś takiego jak słabe mleko - najważniejsze żeby było.

No nic, walczę. Mam nadzieję, że jakoś to będzie i w środę się okaże, że znów coś tam przybrała.
    Dziękuję Wam za wszystko!!

Marta, na pobudzanie, kiedy dziecko nie ssie świetnie działa kręcenie kółeczek we wnętrzu dłoni i pod stópkami i gładzenie pod bródką. Tak walczyłam z Julkiem kiedy słabo jadl jak miał żółtaczkę.

PONAWIAM PYTANIE: Czy moę podawać małemu zwykłą koperkową z APTEO? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 22:06

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa ja bym nie dawała takiej ale czy nie można to nie wiem

• Gosha Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANTISSA ja starszakowi dawałam wlasnie taka zwykła. Nie było jeszcze az tak duzo wtedy specyfików i cudów na kiju ;) a moze nie miałam kasy na specjalne dla niemowląt bo były bardzo drogie. Nue pamietam...
    Nic mu nie było.

mantissa lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Ignaś spi od 7 do teraz czuje ze noc przedemną bedzie albo bedzie spal po jedzeniu no zobaczymy :)

Dzis sporo zrobilam w domu prasowanie poscieli ubranek Ignaśia ,pieluchy wsio poprasowane ;) chata na glanc wysprzatana ze az milo usiąsc i zrobic sobie na wieczor cos dla siebie :) Paznokietki u nóg zrobione :) z moim R czas mielismy dla siebie posiedzieli my sobie fajnie tak pośmiać się po przytulac :) Idem dobranoc mamuśki ;)

Gosha lubi tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem. Oglądałam Bożene jak się goi i zauważyłam czarny ścisły szew niedaleko połączenia z odbyłem a szwy zewnętrzne miałam zdejmowane. Czasem w tym miejscu mnie ciągnie i martwię się ze to nie jest szew rozpuszczalny. Jak rozpoznać? Ile czasu rozpuszczają się szwy. Jak okaże się że lekarz nie zdjął mi tych wszystkich nie rozpuszczalnych to się zalamie i pojadę ochrzanić a płaciłam za to prywatnie:(

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
‹‹ 4483 4484 4485 4486 4487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ