Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja84 wrote:U nas noce coraz cięższe mała często się budzi i sprawdza czy jestem blisko spanie w lozeczku nie wchodzi w grę.
Mój maly to samo. Jak go przytulam nawet bez cycka to śpi jak anioł. Jak go odkładam obok siebie to zaczyna sie wiercić i miauczeć.Nadzieja84 lubi tę wiadomość
-
Dajana byla ostatnia. Wszystkie Kwietniowki sa rozpakowaneAngela89, Aguś86, haneczka, Ewelcia, mantissa, Gosha, Murraya, Militta110816, weronika86, misia83, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Nie bylo mnie pare dni, bo mamy aktywny tydzień i weekend:) byłam z maluszkiem pierwszy raz we Wroclawiu na spacerku pod USC (ślub cywilny koleżanki) i u dziadków, wczoraj spacerowaliśmy po targu. Fotelik w wózku sprawdził sie rewelacyjnie taki malutki. Koła super zwrotne. Przydało sie bo mieliśmy slalom.
ale wreszcie kupiłam sobie buty na moje niespuchnięte stopy i dżinsy z wysokim stanem, które ładnie spinają brzuszek i wiele wiele inny innych.
Arturek jest bardziej wymagający, jakby więcej rozumie, oczka szeroko otwarte, wodzi wzrokiem za zabawkami, lubi jak sie z nim rozmawia, ale dalej najbardziej kocha się tulić do cyca:)
Ostatnio zjadłam pieczarki i paprykę na pizzy mojej mamy i maly miał mocne wzdęcia i dużo plakal. Espumisan nam pomógł i dużo przytulania.czy to juz byla kolka? Nie wiem. Ale oby jak najmniej takiego buczenia.
Ja mam problem ze sobą i ostatnio mnie to zżera i stresuje. Ten pieprzyk odstajacy, który mi rósł pod pacha w ciazy teraz mnie bardzo boli. Skóra wokół niego sie zaczerwieniła i ciągle go drażnię jak tylko ruszam reka:( w środę idę do dermatologa. Boje sie co to za dziadostwo i jakie stadium skoro tak juz boli:( oby mi to szybko wycieli żebym chociaż bólu nie czuła...weronika86 lubi tę wiadomość
-
A my wczoraj bylismy z Julkiem nad jeziorem i musze powiedziec, ze wozek sprawdzil sie na piasku. Duze kola ladnie po nim sunely i sie nie zapadaly
mozna jechac nad morze!
Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anka ja mam jakąś schize, jeśli chodzi o opryszczkę. Zaraziłam starszą córke jak miała 1,5 roku i przeszła to tragicznie.
I teraz co? jak wróciłyśmy do domu ze szpitala to właśnie starsza miała, ale już się kończyła. Teraz znowu maż ma i mimo ze uważa to się zapomniał parę razy i nawet jej buziaka sprzedał w czubek głowy.
Mi się wydaje ze to wcale nie jest tak łatwo zarazić.
-
Pomozcie mi
z moja laktacja ciagle dupa
odciagam mleko co 2h, pije herbate z mlekiem i herbate na laktacje i staram sie pic duzo wody i nic.. czytalam o power pumping? I chce to sprobowac ale znalazlam dwie opcje:jedna ze odciaga sie przez godzine na zmiane po 10 min z kazdej piersi a druga ze odciaga sie 10 min, 10 min przerwy itd przez gpdzine. Ktora jest prawidlowa??
-
Rudzia wrote:Pomozcie mi
z moja laktacja ciagle dupa
odciagam mleko co 2h, pije herbate z mlekiem i herbate na laktacje i staram sie pic duzo wody i nic.. czytalam o power pumping? I chce to sprobowac ale znalazlam dwie opcje:jedna ze odciaga sie przez godzine na zmiane po 10 min z kazdej piersi a druga ze odciaga sie 10 min, 10 min przerwy itd przez gpdzine. Ktora jest prawidlowa??
Zacytuję wpis Angeli:
"Jeżeli chcesz mocniej rozbójac laktacje to 775533 a jeżeli laktacja jest na fajnym poziomie to minim 15 minut musisz odciągać pierś
A na zwiększenie ilości mleka to POWER PUMPING
czyli odrobine czasochlonny, ale bardzo efektywny sposob na podniesienie mlecznej produkcji bez suplementow. Wyglada to tak: 10min odciagania, 10min przerwy, 10min odciagania, 10min przerwy....i tak przez godzine, najlepiej 3dni z rzedu (mozna raz dziennie, mozna czesciej- im czesciej tym szybciej zadziala). takie odciaganie imituje dziecko, ktore "wisi" caly .czas na piersi, chcac wytworzyc sobie wiecej pokarmu. Wzrost gwarantowany"
U mnie też ostatnio słabiutko z mlekiem, serio.Piję hebatki, dużo wody i nic. Piersi ciągle miękkie, Julek co chwila się przysysa a mleka mało. Myślicie, że jeszcze może się rozkręcić? Czy raczej po dwóch miesiącach to już unormowane na amen i więcej nie będzie? Nie wiem o co chodzi.
Anka1501, Rudzia, Angela89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny