WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:10

CzaryMary, sylvia007, Angela89, Fasia, haneczka, mantissa, lysinka lubią tę wiadomość

• NY Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:) my przez weekend majowy zrobiliśmy sobie święto i Lilka spała z nami;) ja sie bardzo wyspalam nawet nie kontrolowalam godzin karmienia tylko podawalam cyca na wpół przytomna:) tylko mi żal monitora oddechu który jest w łóżeczku, choć po miesiącu juz tak nie boje sie o bezdech, jednak jak tak zasnę twardo to sie stresuje ze dziecko przykryje kołdra:/ ale widzę ze małej pasuje ten układ choć żal mi tego ze wcześniej zasypiala przy cycu i odkladalam ja bez problemu do łóżeczka a teraz jak dotknie materaca to od razu wielkie oczy:) potem było wożenie w wozku i tez juz jest na nie i zaczynaja sie rączki...a wszystko to od kryzysu laktacyjnego, trzeba było jakoś dziecko pocieszyć.
    A czy któraś juz doświadcza skoku rozwojowego? To koło 5-6tyg i powoli zbliżamy sie do tego momentu...

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie nadal w dwupaku, czy ktos mi jeszcze towarzyszy z kwietniowek ? :)

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga nie, jesteś ostatnia :) ile to już po terminie?

• NY Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie Agga:) przed Tobą jakby nie było, opleciony bólem i stresem ale jednak najpiękniejszy moment w życiu:)

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO kurdę czyli jeszcze nie wszystkie kwietniówki :) W takim razie GO GO GO MATKA bo trzeba miesiąc rozliczyć :)

haneczka, CzaryMary, Aguś86, Gosha, maggie86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka może tam na dole jakiś stan zapalny może idź do lekarza wiesz jak u Amy się skończyło, to lepiej zrobić mocz i krew żeby mieć głowę spokojną...

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z was stosuje sab simplex? Ile kropelek podaje sie jednorazowo i ile można na dobe? Od 3 dni podaje małemu Bobotic, ale słabe działanie. Godzine teraz usypiałam Antosia, wydaje mi się, że męczą go gazy, Cały się napręża, płacze i po chwili puszcza bąka. Jest chwila spokoju i znów to samo i tak w kółko;/

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia u nas na brzuszek pomogły te kropelki.
    Nikos tez sie prężył przy jedzeniu, czerwony i krzyk. I tez masaż nie pomagał. Podawałam po kropelce do pysia przez dwa dni i przeszło. Czasem jak widzę ze sie pręży i zwija i meczy z brzuszkiem to podaje przez jeden dzien i mija. Narazie u nas ok.
    Sprawdź czy u was jest.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e52a7e3031f7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 10:51

Gosha, mantissa lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwicia infacol jest u nas dostępny kupiłam już na początku ale teraz jest z nim wielki problem - brak dostępności w hurtowiach więc trzeba nieźle poszukać w aptekach może mają zapasy. Ja go mega polecam lepszy niż epumisan

Lwica lubi tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam Maję zarejestrować do neurologa i co ? Termin na nfz na koniec czerwca, pytam o wizytę prywatną "a to może pani jutro przyjechać". I już jestem wściekła.

Anka nie fajnie z tą temperaturą.

A ja mam jakiegoś guzka w bliźnie po cc, cholernie bolący. Ciekawa jestem co to za cholerstwo znowu. Naczytałam się o endomertiozie i już się boje.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Próbowałam Maję zarejestrować do neurologa i co ? Termin na nfz na koniec czerwca, pytam o wizytę prywatną "a to może pani jutro przyjechać". I już jestem wściekła.

A ja mam jakiegoś guzka w bliźnie po cc, cholernie bolący. Ciekawa jestem co to za cholerstwo znowu. Naczytałam się o endomertiozie i już się boje.

Liwi lepiej tą guzka skonsultuj jak najszybciej.

Co do neurologa to i tak Ci się poszczęściła ja prywatnie do dobrego neurologa dziecięcego idę w czerwcu a dzwoniłam na początku kwietnia. To ostatnio pod koniec kwietnia dzwoniłam jeszcze na nfz to mam wizytę na 25 maja.

• Lwica Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Lwicia infacol jest u nas dostępny kupiłam już na początku ale teraz jest z nim wielki problem - brak dostępności w hurtowiach więc trzeba nieźle poszukać w aptekach może mają zapasy. Ja go mega polecam lepszy niż epumisan

Ja nie używałam espumisanu bo u nas nie ma:( Ale jestem super zadowolona po Infacolu juz po paru kropelkach widać było różnice.
    dlatego jeżeli macie dostęp dziewczyny polecam!!! U nas sie sprawdził

Angela89, Ulka84 lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środe mam wizytę to się okaże co to jest. Zawsze się coś musi przypałętać.

Haneczka ja zawsze na piersi miałam malutkiego guzka. Dawno temu pokazywałam ginowi to mówił że to tłuszczak i jakoś się nie przejął, a od kiedy karmie to mi się cholerstwo zrobiło czerwone i sporo urosło.
    Pokaże mojej ginekolog w środę, zobaczymy co ona powie.

Kurcze u nas w okolicy tylko jeden neurolog dziecięcy jest a opinie ma kiepską. Tzn podobno lekarz dobry tylko strasznie nie miła i od razu wali najdrastyczniejsze metody rehabilitacji. Aż się boje.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 18:42

liwi, Aguś86, Lwica, iwonka1077, Ewelcia, hwesta, lysinka, Fasia, CzaryMary, Ida, Murraya, mf, Justinka, Gosha, Klaudia90, weronika86, maggie86, sylvia007, KasiaKwiatek, mantissa, Lali, MartaAlvi lubią tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze zdjęcie jest cudne. <3

Angela89 lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Anka może cycki albo przeziębienie jakieś??
    Mój już od 6 nie śpi matka też oczywiście ,boziu przy córci bardziej się wysypialam, jeszcze głowa mnie boli od wczoraj.......
    Iwonka mam to samo wrażenie, że dziewczynki śpią lepiej... Mąż chodził do pracy w miarę wyspany, a teraz chodzi jak zombie :/

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Martynka rośnie :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:

Liwi ja na linii cięcia mam zgrubienie praktycznie na całej długości to położna mówiła żeby ciepłe okłady robić tyle że zbytnio nie mam kiedy .....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie zdjęcie super, ten uśmiech- widać szczęśliwe dziecko :))) śliczna !!!

oar8s65gn4hfzvo1.png
‹‹ 4491 4492 4493 4494 4495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ