X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pyszne cacao sobie zrobilam mmmm ,kosz fajna sprawa jest moja kumpela w irlandi miala i się sprawdzilo :)ja przystawke kupuje do lozka tez fajna jest .

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ale mi się dzień jakoś nieprzyjemnie zaczął najpierw miałam jakieś dziwne sny że krwawiłam i trafiłam do szpitala obudziłam się oczywiście zapłakana i zlana potem po czym oczywiście obudziłam się nieprzytomna a jeszcze w pracy z samego rana dostałam ochrzan zupełnie nie z mojej winy także nie ma jeszcze 8 a ja chcę żeby ten dzień się skończył...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a mówiłaś w pracy że jestes w ciąży?
    Ja powiedziałam jakiś czas temu i odposcili mi na całej linii, życ nie umierać:D

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam, wszyscy wiedzą, ogólnie to nie mam w pracy źle, ale jakoś tak dzisiaj tylko mam dosyć

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    nie mogę spać, przyjechali teściowie z dziadkiem i oznajmili mi że nie mogę już chodzić codziennie do babci, lekarz zakazał kontaktu ze względu na chemioterapię, niestety cytostatyki nie ulegają metabolizmowi i są wydalane z potem,łzami, moczem itp., pokazali mi jakieś artykuły z badaniami naukowymi od tego lekarza które mówią że domownicy przebywający z chorym wchłaniają te cytostatyki,że są na sedesie, klamkach, pościeli, narzutach, sztućcach,ubraniach, na wszystkim z czym chory miał styczność i zwłaszcza dzieci i kobiety w ciąży mają zakaz, jak chciałam z nią wejść na oddział tydzień temu by towarzyszyć jej podczas tych kilku godzin kroplówki z chemią to pytali czy jestem w ciąży i mi nie pozwolili

załamało mnie to bo nie wyobrażam sobie tego, mieszkamy od siebie blisko i codziennie u Niej byłam a właśnie od tej pierwszej chemii już nie chciała bym przychodziła, dziadek przychodził po jedzenie, teraz rozumiem dlaczego, 2 razy poszłam to nawet nie chciała buziaka dać, nie wiem jak to zniosę a jak ona...

Witajcie, niestety tesciowie maja racje, ja bedac w poprzedniej ciazy, mialam chorego na nowotwor tescia, wozilam go do lekarzy, szpitali ale po chemioterapii kategorycznie znajoma lekarka zabronila mi z nim przebywac:( u nas nie skonczylo sie happy endem,tesc zmarl w lutym a ja na poczatku kwietnia urodzilam mu pierwsza wnuczke ktorej nie mial szczescia zobaczyc... Mam nadzieje, ze Twoja babcia bedzie zyc jeszcze bardzo bardzo dlugo <3

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyzbym konczyla dzis I trymestr:)??

Amy, KASIAB, adk_1989, haneczka, KasiaKwiatek, martafr, Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lali kończysz pierwszy trymestr.
    Ja mam dzisiaj zębologa i cholernie to przeżywam, potem z młodym do lekarza. Kaszel jak ze studni , oby tylko gorączki nie dostał. Wczoraj położyłam się wcześnie bo mnie tak brzuch bolał , że myślałam , że pogotowiem się skończy. Ale wzięłam kolejną nospe , położyłam się na brzuchu i mi przeszło. Koszmar.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti i tak nie moge szybko wstawac z lozka bo mi sie kreci w glowie:)a poza tym uwielbiam je:)) ale mnie wkurzaja te wloski szok! Ja dzisiaj zamawiam bryczesy i rurki na limone.pl tam jest fajna dresowa ale z napisami ktorych nie chcem:) chlebek z miodkiem i kakao na sniadanko, na obiadek pomidorowa z ryzem mniami:) oj ale macie koszmary, musicie sie przed snem relaksowac i pozytywnie nastawiac! Ja to mam takie sny z mezem w roli glownej, z pozniej trzeba realizowac na jawie:)

Krysti lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się kręci w głowie jak wstaję z łóżka. Nasze maluchy najbardziej chyba byłyby zadowolone jakbyśmy cały czas leżały w łóżkach :)

KASIAB, Krysti lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyy dziewczyny:)
    wróciłam wczoraj d domu, wzięłam apap i położyłam się na godzinę, tak mnie głowa bolała, ale na szczęście przeszło koło 7 i dopiero wtedy zjadlam obiadokolację.

co do włosków to mi też rosną na brzuchu:D tam gdzie ma ta linia biec najwięcej:) pęsetą wyrwałam wczoraj bo mnie wkurzały:)
    ostatnio też nogi w końcu oskubałam bo już wyglądały nieciekawie.

w domu mamy ciche dni. no trudno raz na ruski rok się zdarza.

dziś jak wygospodaruję chwilę lecę po okulary:) a jak nie to jutro na pewno:)

MANTISSA KRYSTI ładne te wasze:)
    Krysti mogłabym mieć takie jak Ty te klasyczne tylko np już nie w czarnym kolorze:D podobaja mi się:)

dziś może też sobie jakieś legginsy zamówię bo tylko w jeansach chodzę a pasowało by już temu brzuchowi dać spokój
    wczoraj poczułam młode,i to wcale nie w dole brzucha a w różnych jego częściach:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Czyzbym konczyla dzis I trymestr:)??

Ja też! Ja też! Strrraszzznie mnie to cieszy :)

KasiaKwiatek, Lali lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedawno w nocy coś poczułam jak leżałam na brzuchu. Nie mogłam spać, wierciłam się jak cholera i stwierdziła, że tylko pozycja na brzuchu może mnie uratować, nadal jest dla mnie wygodna ale jednak staram się jej unikać. I wtedy poczułam nisko w podbrzuszu jak by mi ktoś przejechał tak szybko palcem po brzuchu od środka. Aż mi się gorąco zrobiło. Nie twierdzę, że to było już to bo jest jeszcze baardzo wcześnie ale na pewno nigdy w życiu moje jelita czy inne organy wewnętrzne nie dały mi takiego odczucia. Tym bardziej, że na usg prenatalnym okazało się, że dzidziuś jest troszkę wyżej niż myślałam co by się zgadzało z miejscem w którym prawdopodobnie go poczułam. Ale powiem wam, że jeśli to było "to" to jest to strasznie dziwne uczucie i jakoś wcale mi się nie zrobiło z tym przyjemnie a wręcz troszkę przeraziło, wprowadziło taki niepokój bo jednak ktoś we mnie siedzi i się rusza! :)

Angela89 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje małe najwięcej się rusza jak coś zjem :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    a ja jeszcze nie czuję ruchów Groszka, jak mam spokojniejszą chwilę to wsłuchuję, czekam ale to jeszcze troszkę :)
    Dzisiaj brykam po pracy na warsztaty Mamo to Ja, Hwesta jakby co ciemne długie włosy, będę w czarnych legginsach i brązowych kozakach :) bluzki jeszcze nie wymyśliłam :D

• misia83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    KasiaKwiatek, koniecznie zdaj relacje jak bylo.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:12

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a Ty jak możesz to zapytaj jak z kwasem foliowym jest, do kiedy go brać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 09:14

• misia83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:12

KasiaKwiatek, Eweliśka, liloe lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam właśnie na allegro biustonosz bez fiszbin... Mam nadzieję, że będzie dobry bo moje biustonosze już mnie dobijają a nigdzie stacjonarnie nie mogłam znaleźć w moim rozmiarze takiego jakiego szukam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 09:34

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz w 12 tyg. powiedział, że kwasu już nie trzeba brać.. A w poniedziałek powiedział, że mogę już zacząć jakieś witaminki, a tam też jest kwas, więc w sumie biorę cały czas :)

Krysti lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ