X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas synek juz najedzony, leży na mojej klatce i próbuje zasnąć ...
    Mam nadzieje ze szybko bo spac mi sie chce :(

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne karmienie. Ciekawe czy jeszcze zasniemy..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA pisałaś ostatnio ze Twoja siostra przylatuje z España, niech Cie zaopatrzy w Infacol skoro szukasz po aptekach :) cena około 15€ u nas :)

Uwaga, uwaga, uwaga!!!
    Mój syn sie zaśmiał w głos!!! Kolejna rzecz w rozwoju do odhaczenia ;)
    Pisałam juz ze go kocham nad zycie?!?!
    <3

lysinka, mf, CzaryMary, misia83, NY, mantissa, MłodaDama, KasiaKwiatek, Fasia, Aguś86, sylvia007, Rudzia, Ulka84, iwonka1077, Ida, liwi, MartaAlvi, maggie86, Lali, Anka1501, Eweliśka lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wasze maluchy sie ślinią? Mój Adaś od kilku dni dużo wkłada rączki do buzi i ssie jak smoka masakra hehe a do tego ślini się strasznie i często krztusi pewnie przez tą śline. Byłam we wtorek u lekarki ,bo miał szczepienie i pytałam o to ale wszystko ok. gardło,płucka czyste nosek też.
    Trochę się martwie...

O ślinienie akurat nie pytałam dlaczego tak,bo jeszcze nie było to tak intensywne ale teraz z dnia na dzień widze ,że coraz bardziej az mu leci no i się nią krztusi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 07:56

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobery :-)

U nas noc w porządku. Obyło sie bez płaczu i gorączki. Zobaczymy co przyniesie dzisiejszy dzień.

Amy - wspolczuje tych kolek. Mam nadzieje ze z dnia na dzień będzie lepiej.

Mlodadamo - mój synek sie nie slini. A pytralas lekarki co może być ew powodem?

Ida, Amy_ lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Damo - Ida pisała ze Franus się slini.

Ida lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MŁODA mój tez sue zaczął ślinić od około tygodnia. Robi takie banki ze śliny i uporczywie cały czas wkłada ręce do buźki. Momentami sie boje zeby całej rączki nie włożył ;)
    Wyczytałam ze około 2 miesiąca tak dzieciaczki zaczynaja robic, w ten sposób zaczynaja wszystko lepiej poznawać, potem wszystko do buzi bedzie leciało. Jest to kolejny poziom rozwoju naszych maluszków :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze sa dziewczyny ze starszymi juz niemowlakami, ponawiam wiec czy zauwazylyscie koło 6tyg skok rozwojowy? Była zmiana zachowania na gorsze i marudzenie?

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ma byc dzisiaj 29st i pełne słońce... mam umówiona godzine zeby podatek rozliczyć ( liczę na jakis zwrot konkretny a nie dopłatę :P ) wiec zapowiada sie dłuższy spacer, nie wiem jak to moje dziecię ubrać, ot problem. Wczoraj był w body z krótkim rękawkiem i polspiochach ale chyba sie zgrzal... Sam bodziak mam mu ubrać?!

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wiem cży to skoki czy nie skoki, zwlaszcza ze u wczesniakow mogą być w innym terminie. Młody co chwilę ma jakies dni marudy.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    My się teraz karmimy. Wcześniej o 2.40 i chyba o 5 ale nie pamiętam bo nieprzytomna to robiłam :-) po tej 5 miki już został ze mną w łóżku.
    Amy bardzo współczuję problemów z małym :-(

Gosha nie pomyślałam o tym infacolu a siostra już jest od wtorku :-) kupię przez neta.

Amy_ lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY nie zauważyłam skoku samego w sobie ( marudzenie, płacz, zmęczenie jakkolwiek sie to opisuje) ale mój w tym tyg przeszedł jakas transformacje -stał sie bobasem! Zaczyna lubić kąpiele i sie bawić w tej wodzie, wcześniej to był typ marudki -tylko u mamy był szczęśliwy. Teraz potrafi rano lezec po przebudzeniu godzine i gadać, uśmiechać sie np do swoich rąk, sam! Uśmiecha sie do zabawek, reaguje na tatę, inaczej na brata. Jestem w szoku! Z dnia ba dzien sie zmienił i jeszcze ten śmiech dzisiaj z rana... Super!
    I ze zmian zauważyłam ze kupka jest juz troszke inna -gęstsza, nie taka wodnista.

KasiaKwiatek, misia83, Ulka84, maggie86, mantissa, Fasia, Eweliśka lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha sam bodziak i pielucha tetrowa do przykrycia :-D ale zazdroszczę ciepła i pogody...

Gosha, Ewelcia lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Po jakim czasie mialyscie pierwszą wizytę u pediatry?
    Bry :)

Kwiatku my w wypisie ze szpitala mamy wizytę w 2 tygodniu itak byliśmy i polecam Ci taką wczesną bo dadzą Ci skierowanie na usg bioderek a terminy są długie i trochę zazwyczaj trzeba poczekać. My mamy i szczepienie i bioderka 3 czerwca.

Mary dokładnie tak będę szczepić i ja czyli te na nfz plus w drugim półroczu pneumo bo wtedy jest jedna dawka mniej :P

CzaryMary, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha super! Bo bałam sie ze mi dzidzia sie chwilowo nieznosna zrobi;) az nie moge doczekać sie tego czasu który Wy teraz obserwujecie;) ja bym założyła bodziaki i cienkie skarpetki;) i zazdroszczę temperatury, Hiszpanii, Barcelony;) le deseo un buen dia! Tyle pamietam:)

Gosha lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY u nas tez pogoda niczego sobie :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, przez okno dachowe widzę skrawek błękitnego nieba bo my jeszcze drzemiemy:)

Trafiłam na dobry artykuł http://dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/
    A do tego maz spotkał sie z kolega i przypadkowo akurat wczoraj dowiedział sie ze jego 5letni syn ma raka i obwinia sie za to szczepionkę na pneumo (nie wiem jaki to związek) ale to mnie utwierdza żeby dać sobie spokoj...

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też bardzo ładna pogoda, słoneczko świeci :) po kolejnym karmieniu idziemy na ogródek ;)

Gosha lubi tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas brzydka pogoda:((
    Nadodatek maź przekazał mi swojego wirusa -drapie w gardle i zawalony nos...
    Gorączki i temp nie mam ....

Ale boje sie o małego :((( bo kaszle nad nim :((

Jestem wściekła jak nie urok to sraczka i tak wkoło:(((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 09:16

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:12

‹‹ 4521 4522 4523 4524 4525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ