Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Angela u mnie tez pieknie pranie wieszalam to zero wiatru
jak maly wstanie tez nakarmie ubiore i na spacerdzis chyba same body i bluzke na dlugi rekawek mu ubiore i kocyk standardowo przynajmniej marudzenia nie bedzie na dworzu bo lubi byc na powietrzu
ja tez na razie niczym nie smarowalam ale cos musze kupic na buzke mu ..
jakies pomysly karmiace mamuski macie na obiad?????Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 10:48
-
nick nieaktualnyEwelcia wrote:Iwonka ją jadlam wczoraj kotleta z piersi indyczej z mozzarella li suszonymi pomidorami. Wszystko zapiekane w piekarniku - przepyszne:-D
A mój syn wypił właśnie 60 ml koperku.ostatnio sie przed nim bronil. Dzisiaj ma lekka temperaturę i zauwazylam spierzchniete usta wiec mu podalam ta herbatke - pasowało
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
CzaryMary wrote:Aż sie głodna zrobillam
A mój syn wypił właśnie 60 ml koperku.ostatnio sie przed nim bronil. Dzisiaj ma lekka temperaturę i zauwazylam spierzchniete usta wiec mu podalam ta herbatke - pasowało
-
nick nieaktualny
-
Murraya wrote:Dzisiejsze proste obiadowe menu :
Kotleciki gotowane z piersi kurczaka w sosie koperkowym, ziemniaki i tarta marchewka, do picia sok jabłkowy -
hello, no jestem
. Juz nawet od kilku dni udaje mi sie doczytac na biezaco , wiec jest postep
, teraz jeszcze musze do tego dolaczyc pisanie- chociaz co jakis czas
.
My od rana intensywny dzien, zaliczylismy juz wizyte poloznej, Leoś waży juz 4560g (to ponad kilogram na plus od najnizszej wagi jaka osiagnal) - ladnie przybiera a tez sie swego czasu martwiłam, ze stosunkowo krótko je, ale widac wystarczajaco. Oczko troche nam ropieje ale przemywam co 2h i jest duzo lepiej niz kilka dni temu. No i uparty kikut pepowiny nie chce odpasc. Mam nadzieje ze sie w koncu zdecyduje bo nie chce isc z tym do chirurga. Zastanawiam sie nad fioletem gencjanowym bo ponoc szybko po tym odpada? Ma ktos doswiadczenia?
KasiaK- wizyta pediatry teoretycznie powinna sie odbyc w pierwszych 2 tyg zycia.
Liloe kiedys polecala z kremow p/ slonecznych Pharmaceris Baby spf 50- tylko filtry mineralne, mnie przekonuje, musze zakupic.
Muraya - no my szczepimy dzidzie. Spotklam sie juz z opiniami, ze lakarze nie szczepia dzieci, ale osobiscie nikigo takiego nie znam . Ja zamierzam podac szczepionki skojarzone 6w1 , pneumokoki chyba po 2 tyg, meningokoki troche pozniej. Zastanawiam sie nad rota ale chyba sie nie zdecyduje. No i ospe wietrzna - chyba tez wezmiemy ale to potem.
Uwazam ze szczepionki niosa wiecej korzysci ze soba niz nie szczepienie dziecka. Ew skutki uboczne ( te powazniejsze)...hmmm nie da sie udowodnic ze to akurat po szczepionce. A same choroby na ktore szczepimy i powiklania po nich naprawde potrafia ciezko przebiegac, szczegolnie u malych dzieci.
Aha nie wiem jak w innych miastach, ale pewnie podobnie...do lipca jest problem z infarix hexa (6w1), w poradniach juz brkuje, w wiekszosci aptek tez, jak ktos jest zdecydowany polecam kupic juz teraz. Producent informuje ze od lipca sytuacja ma sie unormowac ale we wczesniejszym oswiadczeniu byla mowa o maju... wiec jak naprawde bedzie trudni powiedziec.
Albo mozna zdecydowac sie na inna 6w1- hexicima...Ida, CzaryMary, Aguś86, misia83, KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jem wszystko... oprocz nabialu- mleko dodaje w malej ilosci do inki tylko raz, dwa razy dziennie... nie jem smazonego. dzis udka z kurczaka pieczone w piekarniku+marchewka+ziemniaki, jutro- kotlety mielone z indyka pieczone w piekarniku+ziemniaki+ surowka jakas
wogole zup nie jem, bo nie chce mi sie gotowac
-
wlasnie mi przypomnialyscie ze trzeba znowu wymyslic cos na oobiad, juz mam dosc przerabiania marchewki i drobiu na milion sposobów
Zamierzam tez rozszerzac diete ale moze jeszcze ze 2 tyg wytrzymamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:13
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, głupie pytanie ale jak się objawia gorączka u niemowlęcia? Cży koniecznie cialko musi być cieplutkie? Bo Julek dziś znowu rano przez godzinę plakal "bez powodu" ale cialko miał raczej chłodne i nie chciałam go bez potrzeby męczyć termometrem w pupie. Przyznam szczerze ze trochę się tego boję.
Z kremów z filtrem kupię babydreama. Akurat wczoraj czytałam analizy u sroki. A i u takich maluszków polecane są mineralne. -
A ja mam drugi dzień zupę pomidorową. A pomidory też jem
Już nawet jadłam 3 truskawki
My po wizycie u ortopedy. U nas usg już robią w trakcie wizyty. Dzieciaków tyle, ze leciało jak na taśmociagu. Generalnie usg ok, ale odwodzenie mogłoby być lepsze i mamy szeroko pieluchowac, ale tylko na noc. Także jak tylko na noc to chyba nie jest aż tak źle. Kontrola w 3 miesiącu.iwonka1077, Murraya lubią tę wiadomość