Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Murraya u mnie wczoraj polozna byla, bo tez zaczelam spiritusem rozrobionym smarowac, to powiedziala ze nie ze lepiej szarym mydlem i woda a pozniej octenisepem, juz sama nie wiem jak go meczyc........ a on dalej siedzi.......
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:25
-
nick nieaktualnyBambi spirytus habitanowy sprobuj na pepuszek.
U nas dzisiaj udziec z indyka pieczony w piekarniku z warzywami z komosą ryżową.
Wczoraj była ryba duszona z cykorią, pietruszką i cukinią we własnym sosiku z czerwonym ryżem.
Ja nie jem wieprzowiny i kurczaka, nie wiem co jest grane ale od dłuższego czasu, jeszcze w ciąży mdli mnie po takim mięsie, jem indyka, ryby i wołowinę albo bezmięsne obiady.
Spaghetti robie z z wołowego,startego selera naciowego duzej ilości,papryki,pomidorków,pół pomarańczy, przyprawy, oregano dzikie i bazylia, i tak dusze min 2h na małym ogniu.
Mary kup sobie ksiązke Chodakowskiej Moje przepisy czy jakos tak ,jest w niej mnóstwo prostych i smacznych dań.Bambi85, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja polozna powiedziala ze najlepiej go zostawic bez niczego, zeby sam wysechl. Zaobserwowala ze po octanisepcie czesto te pepki dlugo nie odpadaja. U nas kikut sam w sobie jest suchy, tylko dno pepka od dolu troche wilgotne, wygarniam ta wydzielinke patyczkami do uszu. Wiec z tym spirytusem to tak srednio i tak nim tam nie dojade. No nic zostawie kilka dni bez octaniseptu moze pojdzie.
eweliska- jeszcze nie skladalam wniosku do pzu, ale tez sie zastanawiam czy cc potraktuja jako operacje, pewnie nie...zakwalifikuja tylko jako porod. -
nick nieaktualny
-
U nas w szpitalu wieczorami pryskali kikut octeniseptem, w domu nie używałam niczego a był taki wilgotny więc 2 razy użyłam spirytusu salicylowego ładnie się podsuszył i we wtorek odpadł już.
Co do odparzeń jak kupiłam jeszcze w ciąży krem do przewijania z musteli smarujemy do dziś po każdej zmianie aa skóra na dupci śliczna zero odparzeń. Jest trochę drogawy ale bardzo wydajny. -
nick nieaktualnyHwesta kup Tormentalum, tormentiol to to samo tylko jest różnica w konserwancie,nie w substancji czynnej wpływajacej na leczenie naskórka, w tormentiolu ten konserwant jest szkodliwy i zakazany w unii do użytku dla dzieci do 3 roku życia, argumentowany tym że wpływa negatywnie na płodność
Fasia lubi tę wiadomość
-
no pewnie tak... naszemu kikutowi daje jeszcze max tydzien , bo cierpliwosc mi sie skonczy
, ale fakt pepowina byla ponoc bardzo gruba wiec pewnie dlatego.
I masz racje Murraya z tymi szczepieniami- dezycja na pewno trudna i zawsze sie moze zdarzyc sytuacja w ktorej bedziemy sie zastanawialy co by bylo gdyby ... -
nick nieaktualnyMaggie - nooo Twojhe dania to na mega wypasie
Jeśli chodzi o pepuszek to u nas na wypisie ze szpitala kazali przemywać woda z mydłem.
A nam na oparzenia pomagał ... Krochmalprzy zmianie pieluszki smarowalam pupke tym kisielkiem i zakładała piueluche. Pupka gladziutka bez zaczerwienienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:41
maggie86, liwi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzaryMary wrote:Maggie - nooo Twojhe dania to na mega wypasie
My także mączke ziemniaczaną stosujemy jako zasypkęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:46
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
a jeszcze odnoscie wit K mi sie przypomnialo, bo wiem, ze byl taki temat.
U nas w szpitalu np powolywali sie na jakies nowe wytyczne (ktorych jeszcze nie znalazlam) ze wit K sie juz nie podaje, tylko wit D.
Wiec jak z pewnych wzgledow odstawilyscie powinno byc ok...w kazdym badz razie zgodne z wytycznymi.
Ja poki co daje, pediatra zaleca , Leosiowi poki co pasuje wiec stosujemy. -
nick nieaktualnyA jak sie robi taki krochmal?
we wrzatku sie rozpuszcza make, tak?
I prosze o przypomnienie nazwy tych rzeczy ktore warto miec po szczepieniu- te czopki, kropelki, to co pomagalo Waszym dzieciom.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:47