X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja jem spaghetti 2 razy w tygodniu i jest ok :-) pomidory też normalnie jem.
    no dobra zaryzykuje chyba dzisiaj, a z miesiem jakims jesz czy tylko z sosem????????

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:09

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kremu z filtrem to mamy nivea baby spf 30. U Zuzi był ok, wiec może i teraz się sprawdzi.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:14

iwonka1077 lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cesarkach dostałyście kasę z pzu za operację?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murraya u mnie wczoraj polozna byla, bo tez zaczelam spiritusem rozrobionym smarowac, to powiedziala ze nie ze lepiej szarym mydlem i woda a pozniej octenisepem, juz sama nie wiem jak go meczyc........ a on dalej siedzi.......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:25

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi spirytus habitanowy sprobuj na pepuszek.

U nas dzisiaj udziec z indyka pieczony w piekarniku z warzywami z komosą ryżową.
    Wczoraj była ryba duszona z cykorią, pietruszką i cukinią we własnym sosiku z czerwonym ryżem.
    Ja nie jem wieprzowiny i kurczaka, nie wiem co jest grane ale od dłuższego czasu, jeszcze w ciąży mdli mnie po takim mięsie, jem indyka, ryby i wołowinę albo bezmięsne obiady.
    Spaghetti robie z z wołowego,startego selera naciowego duzej ilości,papryki,pomidorków,pół pomarańczy, przyprawy, oregano dzikie i bazylia, i tak dusze min 2h na małym ogniu.
    Mary kup sobie ksiązke Chodakowskiej Moje przepisy czy jakos tak ,jest w niej mnóstwo prostych i smacznych dań.

Bambi85, CzaryMary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary- na szybko zawsze wychodzi- losos, maslo, koperek wrzucasz do folii do pieczenia ryb i do piekarnika i juz ;)
    Boje sie uzyc termentiolu :P :D
    Na razie alantanem probuje zwalczyc odparzenie (takie krostki)

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja polozna powiedziala ze najlepiej go zostawic bez niczego, zeby sam wysechl. Zaobserwowala ze po octanisepcie czesto te pepki dlugo nie odpadaja. U nas kikut sam w sobie jest suchy, tylko dno pepka od dolu troche wilgotne, wygarniam ta wydzielinke patyczkami do uszu. Wiec z tym spirytusem to tak srednio i tak nim tam nie dojade. No nic zostawie kilka dni bez octaniseptu moze pojdzie.
    eweliska- jeszcze nie skladalam wniosku do pzu, ale tez sie zastanawiam czy cc potraktuja jako operacje, pewnie nie...zakwalifikuja tylko jako porod.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:09

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas octaniseptem piskany byl i odpadl po 5 dniach... balam sie, ze mega za szybko, ale ladnie sie wygoil.

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu wieczorami pryskali kikut octeniseptem, w domu nie używałam niczego a był taki wilgotny więc 2 razy użyłam spirytusu salicylowego ładnie się podsuszył i we wtorek odpadł już.
    Co do odparzeń jak kupiłam jeszcze w ciąży krem do przewijania z musteli smarujemy do dziś po każdej zmianie aa skóra na dupci śliczna zero odparzeń. Jest trochę drogawy ale bardzo wydajny.

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta kup Tormentalum, tormentiol to to samo tylko jest różnica w konserwancie,nie w substancji czynnej wpływajacej na leczenie naskórka, w tormentiolu ten konserwant jest szkodliwy i zakazany w unii do użytku dla dzieci do 3 roku życia, argumentowany tym że wpływa negatywnie na płodność

Fasia lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie tak... naszemu kikutowi daje jeszcze max tydzien , bo cierpliwosc mi sie skonczy :P, ale fakt pepowina byla ponoc bardzo gruba wiec pewnie dlatego.
    I masz racje Murraya z tymi szczepieniami- dezycja na pewno trudna i zawsze sie moze zdarzyc sytuacja w ktorej bedziemy sie zastanawialy co by bylo gdyby ...

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie - nooo Twojhe dania to na mega wypasie :-)

Jeśli chodzi o pepuszek to u nas na wypisie ze szpitala kazali przemywać woda z mydłem.

A nam na oparzenia pomagał ... Krochmal :-) przy zmianie pieluszki smarowalam pupke tym kisielkiem i zakładała piueluche. Pupka gladziutka bez zaczerwienienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:41

maggie86, liwi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Maggie - nooo Twojhe dania to na mega wypasie :-)
    no co Ty, same się robią, zawsze wrzucam cos albo do piekarnika albo do szybkowaru, w drugim garze ryż, soczewica,kasze albo ziemniory i tyle

My także mączke ziemniaczaną stosujemy jako zasypkę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:46

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jj

Bambi85, CzaryMary, maggie86, Aguś86, Eweliśka, Angela89, mantissa, Murraya, misia83, Fasia, Gosha, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze odnoscie wit K mi sie przypomnialo, bo wiem, ze byl taki temat.
    U nas w szpitalu np powolywali sie na jakies nowe wytyczne (ktorych jeszcze nie znalazlam) ze wit K sie juz nie podaje, tylko wit D.
    Wiec jak z pewnych wzgledow odstawilyscie powinno byc ok...w kazdym badz razie zgodne z wytycznymi.
    Ja poki co daje, pediatra zaleca , Leosiowi poki co pasuje wiec stosujemy.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sie robi taki krochmal? :D we wrzatku sie rozpuszcza make, tak?
    I prosze o przypomnienie nazwy tych rzeczy ktore warto miec po szczepieniu- te czopki, kropelki, to co pomagalo Waszym dzieciom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:47

‹‹ 4524 4525 4526 4527 4528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ