Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaga właśnie zauważyłam na twoim suwaczku, że nasze Małe mają już miesiąc
jak ten czas leci
My już po spacerku,pogoda pięknau nas na obiad dzisiaj łosoś, ziemniaki i zielone szparagi:) ja już jem wszystko, unikam tylko smażonego.
Ja zamierzam zacząć ćwiczyć, jak mi ginekolog pozwoli po wizycie. Najpierw jakieś lajtowe rzeczy, a po jakimś czasie porządny trening. Chcę odzyskać swoją dupęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 13:53
CzaryMary, Jaga, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
CzaryMary ja codziennie staram się z wózkiem robić około 5 km. Robię jakieś przysiady, squaty niedługo chcę dołączyć ćwiczenia na ręce. Pytałam wczoraj gina i mówił ze delikatne cwiczenia na brzuch moge robic od 3 miesiaca, zaś klasyczne brzuszki od szóstego.
CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nam stuknelo 5 tygodni. Od poczatku ćwiczę po 10 minut te ćwiczenia, które kiedyś Robotka wrzucila, że można ćwiczyć w pologu. Znalam je ze szkoly rodzenia. No i kegle cwicze, bo chce żeby mi się tam to wszystko troche wzmocnilo. Po dwóch porodach sn może być w przyszłości różnie. W przyszlym tygodniu zadzwonie umówić się na kontrolę do gin i może umowie się na kolejny tydzień. Szwów już dawno nie mam, bo były raptem 3 cienkie, ale niech zajrzy do środka i daje receptę na tabsy
-
JESTEM JESTEM! Czytam cały czas ale jakoś jak doczytam do końca i mogłabym coś napisać to się Franciszek odzywa i trzeba lecieć
U nas spoko. Doszliśmy do wagi urodzeniowej już. Karmimy się mm niestety, po tym co przeszłam w szpitalu i jak mi dziecko nauczyli ciągnięcia smoka i jedzenia z butli z takim otworem, że samo się lało nie dałam rady psychicznie z tą męką jaką było karmienie piersią. Nie miałam praktycznie w ogóle pokarmu, mogłam go przystawić do piersi dopiero jakieś 30 godzin po cesarce i nie ruszyło. Musiałam dokarmiać a z każdym dokarmieniem produkcja mleka malała i tak poszło. Przez jakiś czas podawałam naraz pierś i btelkę ale to połączenie dawało nam problemy z brzuszkiemMusiałam dokonać wyboru. Po odstawieniu mojego mleka jak ręką odjął ale moje piersi są okropne i mleko dalej leci
Mimo że od tygodnia już go nie przystawiam. A mi tak strasznie wtedy smutno
Bardzo mi zależało na karmieniu i zostało mi to po prostu odebrane. Jeszcze rodzina po mnie jeździ z tej okazji a teściwoa mimo że wiedziała że karmimy się już butelką co raz to nowe herbatki laktacyjne mi przynosi
Nadal krwawię i mam już dosyć! Wy tez tak długo krwawiłyście? I to nie plamienie czy coś tylko jak taki normalny, regularny okres - ani bardzo obfity ani skąpy. Upierdliwe to
Jutro idziemy na sesję zdjęciową maluszka ale się obawiam jej bo moje dziecko ostatnio ma problemy ze spaniem. Spać mu się chce ale zasnąć nie potrafi. Czasami działa ciasne owinięcie i głosny szum ale nie zawsze niestety. A czasami potrafi przespać cały dzień a potem w nocy daje czadu.
Ale żeby nie było że same złe rzeczy wam mam do przekazania to proszę o to moje uśmiechnięte słoneczko
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c086bccd7f5.jpg
A dzisiaj mam wychodne i idę do fryzjera a potem na zakupyshimmer_lip, maggie86, Lwica, KasiaKwiatek, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość
-
ja wlasnie sie obawiam ze z tymi cwiczeniami po cc trzeba troche poczekac, 3 miesiace to minimum,a najlepiej jeszcze dluzej jak Misia mowi , to jednak operacja brzucha byla. Tez jestem tym faktem zalamana. Niby duzo mi sie wsysnelo ale to jeszcze nie moj brzuch
, z drugiej strony to dopiero 3 tygodnie ...wiem, jestem niecierpliwa. Jesli chodzi o wage to mam plus 3 kg jeszcze aczkolwiek w sumie moglyby zostac, tylko zeby brzuch sie splaszczyl- najlepiej sam
. A polecacie jakies smarowidlo na skore brzucha, zeby troche jej dopomoc:>??? z tych naturalnych smarowidel/ olejkow co najlepiej ??
ADK nie miej do siebie pretensji ani wyrzutów, najwazniejsze ze Franek ladnie rosnie. Otoczenie tez da spokoj. Jak chcesz porzadnie wyciszyc laktacje idz po bromergon do gina albo nawet do rodzinnego.
Jes;li chodzi o krwawienie to jakies bardziej obfite mialam ze 2-3 dni po cc, potem tylko plamienie az do teraz jeszcze. -
Hej,
My dzis po wizycie w przychodni, Laura przybrala na piersi 800 g w 2,5 tygodniakawal kobity z niej
U nas poki co bez problemow, karmienie i spanie, chociaz w ciagu dnia jest juz coraz bardziej aktywna.
Adk a dlaczego moglas przystawic do piersi dopiero po 30 godzinach? U mnie w szpitalu przystawili mi Małą godzine po cesarce. Szkoda, ze trafilas na takie polozne
Wspolczuje Wam problemow brzuszkowych, kolek i alergii
Ja mam zalamke bo mam na brzuchu rozstepy ktore wszyszly jak zaczal brzuch sie wciagac po porodzie, jasniutkie sa ale saAmy jaki to olejek na rozstepy uzywasz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 15:04
-
nick nieaktualny
-
A my juz po szczepieniu. Płakałam razem z Niną!!! Pani doktor stwierdziła, że Mała super zareagowała na maśćmaść, bo już wcale nie ma krostek
a i Nina waży już 5300g i ma 59 cm
Aguś86, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny pozdrawiam wszystkie kwietniówki, szczęśliwe mamusie i slodkie bobasy, gratulacje dla wszystkich ktorym nie gratulowałam
u nas juz 3 tygodnie z karmieniem też mamy problem bo mała straszny spioch zwłaszcza w nocy i wyszło na to że mimo że obudzona to trochę cycała i spała nie najedząc się,
po pierwszym ważeniu przez położną mało przybrała i kazała dokarmiac, na pierwszym patronażu po 2 tygodniach wróciła do wagi urodzeniowej a pediatra mówiła że powinna przybrac więcej, więc dokarmiamy sie też w nocy, głównie moim pokarmem który ściągam a jak nie mam kiedy ściągnac to mm
jutro ma podejśc położna z wagą to zobaczymy trochę się denerwuję ale sporo wypija z butli plus cyc więc myślę że się w końcu rozkręciła -
nick nieaktualnyA my właśnie wrocilismy ze spacerku
co prawda krotki bo mnie wiatr mega wjurzal i to słońce cały czas wpadało do wozeczka. Peilucha vtetrowa fruwala na wietrze no i kiepsko tak. Zaraz siadam i szukam parasolki. Aaaa no i sie pochwałę ze był to mój pierwszy samodzielny spacer. Chociaż targanie wózka po schodach mi sie nie widzi. Boje sie o ten brzuch . to jednak dużo kg.
Ida wózek mi sie bardzo sprawdza. Lubię go. Jest mega zwrotny i łatwo sie go prowadzi. Gdyby ważył z kilogram to bym go kochała
Adk nie przejmuj sie karmieniem. Wiesz ze w Polsce terror laktacyjny panuje. U mnie w rodzinie cale szczęście nikt mi tego mm nie nwypomina. To ja sama chce odciągnąć jak najdłużej i npodawac w butli ale jak pokarm mi zaniknie to sie z tego powodu nie zastrzele. Robilam wszystko co w mojej mocy. Młody w szpitalu zaznał dokarmiania strzykawka plus moje płaskie brodawki i mam tego efekt. No ale trudno. Jakie mm podajesz? Bo widzę ze syncio piękny pultynek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 15:13
Angela89, maggie86, Gosha lubią tę wiadomość
-
Bambi85 wrote:ja wlasnie sie obawiam ze z tymi cwiczeniami po cc trzeba troche poczekac, 3 miesiace to minimum,a najlepiej jeszcze dluzej jak Misia mowi , to jednak operacja brzucha byla. Tez jestem tym faktem zalamana. Niby duzo mi sie wsysnelo ale to jeszcze nie moj brzuch
, z drugiej strony to dopiero 3 tygodnie ...wiem, jestem niecierpliwa. Jesli chodzi o wage to mam plus 3 kg jeszcze aczkolwiek w sumie moglyby zostac, tylko zeby brzuch sie splaszczyl- najlepiej sam
. A polecacie jakies smarowidlo na skore brzucha, zeby troche jej dopomoc:>??? z tych naturalnych smarowidel/ olejkow co najlepiej ??
ADK nie miej do siebie pretensji ani wyrzutów, najwazniejsze ze Franek ladnie rosnie. Otoczenie tez da spokoj. Jak chcesz porzadnie wyciszyc laktacje idz po bromergon do gina albo nawet do rodzinnego.
Jes;li chodzi o krwawienie to jakies bardziej obfite mialam ze 2-3 dni po cc, potem tylko plamienie az do teraz jeszcze. -
nick nieaktualny