X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga właśnie zauważyłam na twoim suwaczku, że nasze Małe mają już miesiąc :) jak ten czas leci

My już po spacerku,pogoda piękna :) u nas na obiad dzisiaj łosoś, ziemniaki i zielone szparagi:) ja już jem wszystko, unikam tylko smażonego.

Ja zamierzam zacząć ćwiczyć, jak mi ginekolog pozwoli po wizycie. Najpierw jakieś lajtowe rzeczy, a po jakimś czasie porządny trening. Chcę odzyskać swoją dupę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 13:53

CzaryMary, Jaga, Gosha lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie szumiś już zmierza - wczoraj został wysłany więc może dziś będzie ale pewnie jutro :)

CzaryMary, misia83, Aguś86, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary ja codziennie staram się z wózkiem robić około 5 km. Robię jakieś przysiady, squaty niedługo chcę dołączyć ćwiczenia na ręce. Pytałam wczoraj gina i mówił ze delikatne cwiczenia na brzuch moge robic od 3 miesiaca, zaś klasyczne brzuszki od szóstego.

CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwietniowki robią zbiorowy zakup szumisiow jak pościeli u Natalii :-)

Angela89, Ida, Gosha lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary to samo pomyślałam o tych szumisiach :)
    Misia po 6msc??to ciekawe jak to się potem zwalczy???ja czekam aż się oczyszcze i zapytam ginki na wizycie na pewno zacznę wcześniej

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:16

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam stuknelo 5 tygodni. Od poczatku ćwiczę po 10 minut te ćwiczenia, które kiedyś Robotka wrzucila, że można ćwiczyć w pologu. Znalam je ze szkoly rodzenia. No i kegle cwicze, bo chce żeby mi się tam to wszystko troche wzmocnilo. Po dwóch porodach sn może być w przyszłości różnie. W przyszlym tygodniu zadzwonie umówić się na kontrolę do gin i może umowie się na kolejny tydzień. Szwów już dawno nie mam, bo były raptem 3 cienkie, ale niech zajrzy do środka i daje receptę na tabsy :P

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:16

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JESTEM JESTEM! Czytam cały czas ale jakoś jak doczytam do końca i mogłabym coś napisać to się Franciszek odzywa i trzeba lecieć :D

U nas spoko. Doszliśmy do wagi urodzeniowej już. Karmimy się mm niestety, po tym co przeszłam w szpitalu i jak mi dziecko nauczyli ciągnięcia smoka i jedzenia z butli z takim otworem, że samo się lało nie dałam rady psychicznie z tą męką jaką było karmienie piersią. Nie miałam praktycznie w ogóle pokarmu, mogłam go przystawić do piersi dopiero jakieś 30 godzin po cesarce i nie ruszyło. Musiałam dokarmiać a z każdym dokarmieniem produkcja mleka malała i tak poszło. Przez jakiś czas podawałam naraz pierś i btelkę ale to połączenie dawało nam problemy z brzuszkiem :( Musiałam dokonać wyboru. Po odstawieniu mojego mleka jak ręką odjął ale moje piersi są okropne i mleko dalej leci :( Mimo że od tygodnia już go nie przystawiam. A mi tak strasznie wtedy smutno :( Bardzo mi zależało na karmieniu i zostało mi to po prostu odebrane. Jeszcze rodzina po mnie jeździ z tej okazji a teściwoa mimo że wiedziała że karmimy się już butelką co raz to nowe herbatki laktacyjne mi przynosi :/

Nadal krwawię i mam już dosyć! Wy tez tak długo krwawiłyście? I to nie plamienie czy coś tylko jak taki normalny, regularny okres - ani bardzo obfity ani skąpy. Upierdliwe to :/

Jutro idziemy na sesję zdjęciową maluszka ale się obawiam jej bo moje dziecko ostatnio ma problemy ze spaniem. Spać mu się chce ale zasnąć nie potrafi. Czasami działa ciasne owinięcie i głosny szum ale nie zawsze niestety. A czasami potrafi przespać cały dzień a potem w nocy daje czadu.

Ale żeby nie było że same złe rzeczy wam mam do przekazania to proszę o to moje uśmiechnięte słoneczko :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c086bccd7f5.jpg

A dzisiaj mam wychodne i idę do fryzjera a potem na zakupy :D

shimmer_lip, maggie86, Lwica, KasiaKwiatek, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie sie obawiam ze z tymi cwiczeniami po cc trzeba troche poczekac, 3 miesiace to minimum,a najlepiej jeszcze dluzej jak Misia mowi , to jednak operacja brzucha byla. Tez jestem tym faktem zalamana. Niby duzo mi sie wsysnelo ale to jeszcze nie moj brzuch ;), z drugiej strony to dopiero 3 tygodnie ...wiem, jestem niecierpliwa. Jesli chodzi o wage to mam plus 3 kg jeszcze aczkolwiek w sumie moglyby zostac, tylko zeby brzuch sie splaszczyl- najlepiej sam ;). A polecacie jakies smarowidlo na skore brzucha, zeby troche jej dopomoc:>??? z tych naturalnych smarowidel/ olejkow co najlepiej ??
    ADK nie miej do siebie pretensji ani wyrzutów, najwazniejsze ze Franek ladnie rosnie. Otoczenie tez da spokoj. Jak chcesz porzadnie wyciszyc laktacje idz po bromergon do gina albo nawet do rodzinnego.
    Jes;li chodzi o krwawienie to jakies bardziej obfite mialam ze 2-3 dni po cc, potem tylko plamienie az do teraz jeszcze.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary jaka ty herbatke koperkowa mialas???bo na gemini jest z Hippa w saszetkach i z Humana granulowana i nie wiem jaka wziasc podpowiesz jaka masz?????

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    My dzis po wizycie w przychodni, Laura przybrala na piersi 800 g w 2,5 tygodnia :) kawal kobity z niej :P U nas poki co bez problemow, karmienie i spanie, chociaz w ciagu dnia jest juz coraz bardziej aktywna.

Adk a dlaczego moglas przystawic do piersi dopiero po 30 godzinach? U mnie w szpitalu przystawili mi Małą godzine po cesarce. Szkoda, ze trafilas na takie polozne :(

Wspolczuje Wam problemow brzuszkowych, kolek i alergii :(

Ja mam zalamke bo mam na brzuchu rozstepy ktore wszyszly jak zaczal brzuch sie wciagac po porodzie, jasniutkie sa ale sa :( Amy jaki to olejek na rozstepy uzywasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 15:04

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I do nas szumiś dotarł - na razie mała jeszcze swojego nowego przyjaciela nie poznała bo śpi :)

sylvia007, CzaryMary, Murraya, Ida, Aguś86, maggie86, Ewelcia, Gosha, Eweliśka lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my juz po szczepieniu. Płakałam razem z Niną!!! Pani doktor stwierdziła, że Mała super zareagowała na maśćmaść, bo już wcale nie ma krostek :-) a i Nina waży już 5300g i ma 59 cm :-)

Aguś86, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • mila79 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny pozdrawiam wszystkie kwietniówki, szczęśliwe mamusie i slodkie bobasy, gratulacje dla wszystkich ktorym nie gratulowałam

u nas juz 3 tygodnie z karmieniem też mamy problem bo mała straszny spioch zwłaszcza w nocy i wyszło na to że mimo że obudzona to trochę cycała i spała nie najedząc się,

po pierwszym ważeniu przez położną mało przybrała i kazała dokarmiac, na pierwszym patronażu po 2 tygodniach wróciła do wagi urodzeniowej a pediatra mówiła że powinna przybrac więcej, więc dokarmiamy sie też w nocy, głównie moim pokarmem który ściągam a jak nie mam kiedy ściągnac to mm
    jutro ma podejśc położna z wagą to zobaczymy trochę się denerwuję ale sporo wypija z butli plus cyc więc myślę że się w końcu rozkręciła

relge6ydcagtei15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wrocilismy ze spacerku :-) co prawda krotki bo mnie wiatr mega wjurzal i to słońce cały czas wpadało do wozeczka. Peilucha vtetrowa fruwala na wietrze no i kiepsko tak. Zaraz siadam i szukam parasolki. Aaaa no i sie pochwałę ze był to mój pierwszy samodzielny spacer. Chociaż targanie wózka po schodach mi sie nie widzi. Boje sie o ten brzuch . to jednak dużo kg. :-\

Ida wózek mi sie bardzo sprawdza. Lubię go. Jest mega zwrotny i łatwo sie go prowadzi. Gdyby ważył z kilogram to bym go kochała ;-) :-)

Adk nie przejmuj sie karmieniem. Wiesz ze w Polsce terror laktacyjny panuje. U mnie w rodzinie cale szczęście nikt mi tego mm nie nwypomina. To ja sama chce odciągnąć jak najdłużej i npodawac w butli ale jak pokarm mi zaniknie to sie z tego powodu nie zastrzele. Robilam wszystko co w mojej mocy. Młody w szpitalu zaznał dokarmiania strzykawka plus moje płaskie brodawki i mam tego efekt. No ale trudno. Jakie mm podajesz? Bo widzę ze syncio piękny pultynek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 15:13

Angela89, maggie86, Gosha lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    ja wlasnie sie obawiam ze z tymi cwiczeniami po cc trzeba troche poczekac, 3 miesiace to minimum,a najlepiej jeszcze dluzej jak Misia mowi , to jednak operacja brzucha byla. Tez jestem tym faktem zalamana. Niby duzo mi sie wsysnelo ale to jeszcze nie moj brzuch ;), z drugiej strony to dopiero 3 tygodnie ...wiem, jestem niecierpliwa. Jesli chodzi o wage to mam plus 3 kg jeszcze aczkolwiek w sumie moglyby zostac, tylko zeby brzuch sie splaszczyl- najlepiej sam ;). A polecacie jakies smarowidlo na skore brzucha, zeby troche jej dopomoc:>??? z tych naturalnych smarowidel/ olejkow co najlepiej ??
    ADK nie miej do siebie pretensji ani wyrzutów, najwazniejsze ze Franek ladnie rosnie. Otoczenie tez da spokoj. Jak chcesz porzadnie wyciszyc laktacje idz po bromergon do gina albo nawet do rodzinnego.
    Jes;li chodzi o krwawienie to jakies bardziej obfite mialam ze 2-3 dni po cc, potem tylko plamienie az do teraz jeszcze.
    ja sie smarowalam palmersem na rozstepy tym co w ciazy generalnie, mi sie wlasnie nie wessal brzuch w pasie na razie chodze po godzinie do dwoch w domu,bo koszmarnie wygladam sie mnie pytaja czy w ciazy jestem :(

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • mila79 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

relge6ydcagtei15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Mary jaka ty herbatke koperkowa mialas???bo na gemini jest z Hippa w saszetkach i z Humana granulowana i nie wiem jaka wziasc podpowiesz jaka masz?????

Hippa w saszetkach.

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary podziekowac :) ciekawe czy ta humana dobra..

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 4528 4529 4530 4531 4532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ