X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka współczuje że rodzina nie umie tego zrozumieć. Właśnie ten terror jest najgorszy dla mam. Ja tak jak Mary odciągam i chce jak najdłużej ale wiem że kiedyś nadejdzie ten dzień że podam MM małej ale trudno. Jeżeli chcesz zatrzymać laktacje zacznij pić szałwie. I głowa do góry. Jesteś super mamą bo dziecko bynajmniej nie chodzi głodne ani się nie denerwuje przy piersi.

CzaryMary, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

• mila79 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie wiem czy pamiętacie pytałam kiedys jaki szpital wybrac wojewódzki III stopien czy niepubliczny I stopien i w końcu wylądowałam w niepublicznym. Dostałam dwa skierowania do wojewódzkiego dopiero na 18-19.IV i cc ok 21 IV, a w drugim cc na 14.04, byłam juz tak nastawiona na ten tydzien porodu plus okazała by się że mojemu skończył by się urlop, więc zdecydowałam się na malarkiewicza w Olsztynie.
    Powiem wam ze byłam mega zadowolona warunkami sala jednoosobowa, super miejsce na rozpakowanie rzeczy, przewijak, telewizor itp. Połozne, lekarze, salowe wszyscy super, świetne warunki, jedzenie bez porównania. Mimo cc mała dostałam do cyca zaraz jak przyjechałam na salę, ubrana tylko w pampersa została ułożona na takim rogalu i leżała ze mną i cycała, chyba dopiero po 5 godzinach założyli jej ubranko, zupełnie inaczej niz po porzednim porodzie

mantissa lubi tę wiadomość

relge6ydcagtei15.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no hipp w saszetkach ok, nawet mi to smakuje

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Mary podziekowac :) ciekawe czy ta humana dobra..

Ona ma w składzie maltodekstryne. Tabw saszetkach wydaje mi sie bardziej naturalna. Nie przemawiaja do mnie te granulowane rzeczy.

iwonka1077 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia ehhh wspolczuje tego incydentu :-\
    A jak ten człowiek nie zechce sie stawić to co wtedy ?

• misia83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    A my juz po szczepieniu. Płakałam razem z Niną!!! Pani doktor stwierdziła, że Mała super zareagowała na maśćmaść, bo już wcale nie ma krostek :-) a i Nina waży już 5300g i ma 59 cm :-)
    Sylvia, a jakie Mała miała krostki? Zastanawiam się czym mogę mojego posmarować żeby ten trądzik choć trochę zszedł

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARY no to wtedy ambasada sie tym zajmie, jak nie bedzie chcial uznac czy bedzie twierdzil ze to nie jego to testy dna ;/

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Sylvia, a jakie Mała miała krostki? Zastanawiam się czym mogę mojego posmarować żeby ten trądzik choć trochę zszedł

Właśnie, jaka masc dostalysxcie? U mojego synka na trądzik rewelacyjnie zadziała masc na receptę Mupirox.

Jaka szczepionka szczepilas mała ?

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:17

CzaryMary, hwesta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    CZARY no to wtedy ambasada sie tym zajmie, jak nie bedzie chcial uznac czy bedzie twierdzil ze to nie jego to testy dna ;/

Ehhhh i ciągnie sie to za Toba ja smród po gaciach. Zamiast zapomnieć, wymazać z pamięci to musisz sie z tym uzerac.:-(

Al najwazniejsza jest Sofijka. Widziałam na FB - jest cudowna i kochana. A najwazniejsze ze ma najwspanialsza mamusie :-) no i Twoja rodzina kocha ja bardzo mocno. Miłości jej nie zabraknie :-)

Rudzia lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:17

• misia83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, żeby brzuch zmalał to same ćwiczenia za dużo nie dadzą. Trzeba spalić tkankę tłuszczową która jest na mięśniach. Jak wychodzę na spacer, to nie siedzę w słoneczku odpicowana jak inne dziewczyny, tylko idę w dresie adidasach i szybkim krokiem staram się maszerować. Do tego mam nawyk sprzed ciąży aby siedząc lub chodząc delikatnie te mięśnie napinać.

maggie86, Lali, Gosha lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA nikt nikogo zmuszac nie bedzie, ale moje slowo przeciwko jego.. ja to sie boje ze jemu nie bedzie to wszystko na reke i powie zw to nie jego czy cos.

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:42

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z szumiącym przyjacielem :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/efc1d84d882d.jpg

NY, Aguś86, CzaryMary, lysinka, Justinka, misia83, Ida, maggie86, sylvia007, iwonka1077, mantissa, Gosha, Eweliśka lubią tę wiadomość

• NY Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilne pytanie dziewczyny pożyczyłam sobie laktator od bratowej jest w opłakanym stanie już go umyłam w płynie i czy mogę wszystkie jego częsci wysterylizować w garnku gotującej się wody? ile to tak gotować ? te uszczelki, gumki nie uszkodzą się? poradźcie!

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY wrote:
    Pilne pytanie dziewczyny pożyczyłam sobie laktator od bratowej jest w opłakanym stanie już go umyłam w płynie i czy mogę wszystkie jego częsci wysterylizować w garnku gotującej się wody? ile to tak gotować ? te uszczelki, gumki nie uszkodzą się? poradźcie!

4 minuty. Nie powinno sie nic stać. Fakt faktem zależy to od gumy. Ja mam w swoim taka membranie gumowa cieniutka i tego nie można sterylizowac.

A jeszcze taka ciekawostka - jeśli chcecie zeby po sterylizacji butelki nie stawały sie takie matowe to należy do garnka w którym wyparzacie dodać troszkę kwasku cytrynowego. Jeszcze nie testowalam ale ciekawe czy działa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela - pięknie Ci młoda rośnie. Podoba jej sie nowy kumpel ?
    Mój Mietek dzisiaj cały czas śpi. To chyba po tej szczepionce....nastawilam sie na marudzenie a tu ciszaaa. Mam nadzieje ze w nocy tez pospi..

• NY Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki serdeczne ;)

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY ja mam laktator avent i wszystko gotowalam, ale tam te gumy są solidne silikonowe.

CzaryMary, NY, mantissa lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
‹‹ 4529 4530 4531 4532 4533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ