Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAdka współczuje że rodzina nie umie tego zrozumieć. Właśnie ten terror jest najgorszy dla mam. Ja tak jak Mary odciągam i chce jak najdłużej ale wiem że kiedyś nadejdzie ten dzień że podam MM małej ale trudno. Jeżeli chcesz zatrzymać laktacje zacznij pić szałwie. I głowa do góry. Jesteś super mamą bo dziecko bynajmniej nie chodzi głodne ani się nie denerwuje przy piersi.
CzaryMary, mantissa, Gosha lubią tę wiadomość
-
a nie wiem czy pamiętacie pytałam kiedys jaki szpital wybrac wojewódzki III stopien czy niepubliczny I stopien i w końcu wylądowałam w niepublicznym. Dostałam dwa skierowania do wojewódzkiego dopiero na 18-19.IV i cc ok 21 IV, a w drugim cc na 14.04, byłam juz tak nastawiona na ten tydzien porodu plus okazała by się że mojemu skończył by się urlop, więc zdecydowałam się na malarkiewicza w Olsztynie.
Powiem wam ze byłam mega zadowolona warunkami sala jednoosobowa, super miejsce na rozpakowanie rzeczy, przewijak, telewizor itp. Połozne, lekarze, salowe wszyscy super, świetne warunki, jedzenie bez porównania. Mimo cc mała dostałam do cyca zaraz jak przyjechałam na salę, ubrana tylko w pampersa została ułożona na takim rogalu i leżała ze mną i cycała, chyba dopiero po 5 godzinach założyli jej ubranko, zupełnie inaczej niz po porzednim porodzie
mantissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sylvia007 wrote:A my juz po szczepieniu. Płakałam razem z Niną!!! Pani doktor stwierdziła, że Mała super zareagowała na maśćmaść, bo już wcale nie ma krostek
a i Nina waży już 5300g i ma 59 cm
-
nick nieaktualnymisia83 wrote:Sylvia, a jakie Mała miała krostki? Zastanawiam się czym mogę mojego posmarować żeby ten trądzik choć trochę zszedł
Właśnie, jaka masc dostalysxcie? U mojego synka na trądzik rewelacyjnie zadziała masc na receptę Mupirox.
Jaka szczepionka szczepilas mała ? -
nick nieaktualnyRudzia wrote:CZARY no to wtedy ambasada sie tym zajmie, jak nie bedzie chcial uznac czy bedzie twierdzil ze to nie jego to testy dna ;/
Ehhhh i ciągnie sie to za Toba ja smród po gaciach. Zamiast zapomnieć, wymazać z pamięci to musisz sie z tym uzerac.
Al najwazniejsza jest Sofijka. Widziałam na FB - jest cudowna i kochana. A najwazniejsze ze ma najwspanialsza mamusieno i Twoja rodzina kocha ja bardzo mocno. Miłości jej nie zabraknie
Rudzia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, żeby brzuch zmalał to same ćwiczenia za dużo nie dadzą. Trzeba spalić tkankę tłuszczową która jest na mięśniach. Jak wychodzę na spacer, to nie siedzę w słoneczku odpicowana jak inne dziewczyny, tylko idę w dresie adidasach i szybkim krokiem staram się maszerować. Do tego mam nawyk sprzed ciąży aby siedząc lub chodząc delikatnie te mięśnie napinać.
maggie86, Lali, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pilne pytanie dziewczyny pożyczyłam sobie laktator od bratowej jest w opłakanym stanie już go umyłam w płynie i czy mogę wszystkie jego częsci wysterylizować w garnku gotującej się wody? ile to tak gotować ? te uszczelki, gumki nie uszkodzą się? poradźcie!
-
nick nieaktualnyNY wrote:Pilne pytanie dziewczyny pożyczyłam sobie laktator od bratowej jest w opłakanym stanie już go umyłam w płynie i czy mogę wszystkie jego częsci wysterylizować w garnku gotującej się wody? ile to tak gotować ? te uszczelki, gumki nie uszkodzą się? poradźcie!
4 minuty. Nie powinno sie nic stać. Fakt faktem zależy to od gumy. Ja mam w swoim taka membranie gumowa cieniutka i tego nie można sterylizowac.
A jeszcze taka ciekawostka - jeśli chcecie zeby po sterylizacji butelki nie stawały sie takie matowe to należy do garnka w którym wyparzacie dodać troszkę kwasku cytrynowego. Jeszcze nie testowalam ale ciekawe czy działa. -
nick nieaktualny