X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta czopki viburcol. Takie wyciszajace w razie kolek czy po szczepieniu. A ja za radą Bambi zamówiłam oprócz czopkow pedicetamol. No i Femaltiker przyszedl. Dzis przetestuje ;) Poki co po wczorajszych 3 laktacyjnych herbatkach w nocy obudzilam się z pekajacymi w szwach cyckami :P Bolalo :P

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Kurcze, u mnie coraz mniej mleka :-( jak odciagne przez pol godziny 120 ml to jest sukces.

Ja ściągam w pół godziny 140 ml i wiecej nie leci co gorsza zbliżam się 12 tyg i tu stabilizuje się laktacja i trudniej jest wyciągnąć więcej dobrze że po 2 godzinach znów tyle samo mogę odciągnać może dam radę wykarmić Martynę do 6 miesiąca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie sciagam laktatorem, wiec nawet nie wiem ile ml mala pije. Wydaje mi sie, ze sie najada. Chociaz kilka dni temu mialam watpliwosci,bo czulam ze mleka mniej i ona czesciej i dluzej na piersi wisiala... Agus ten viburcol od 3 miesiaca niby jest... Polozna go chwalila, ze wycisza przy okazji
    Dzisiaj Alicja konczy 6 tygodni :) I z tej okazji idziemy do pepco po nowy kocyk ;) Cienszy jakis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 12:48

CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylyscie , ze od kiedy zeszly nam hormony ciazowe nikt sie na forum nie sprzecza? :D

mantissa, CzaryMary, mf, Aguś86, misia83, KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hehe, no widzisz, a nam właśnie poleciła Nurofen, bo z ibuprofenem, który jest przeciwzapalny. Sam paracetamol na gorączkę po szczepieniu może nie dać rady. Tak nam mówiła lekarka. I faktycznie, nie minęło 15 minut i po gorączce nie było śladu, a miał 39,9.
    a dlaczego tak z grubej rury takiemu maluszkowi?? paracetamol nie dał rady?? u nas pedicetamol szybko zniwelował gorączkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i cieszę się że nawet te 140 ml wyciskam bo miałam już okres i czytałam że mleka jest wtedy trochę mniej .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Zauwazylyscie , ze od kiedy zeszly nam hormony ciazowe nikt sie na forum nie sprzecza? :D

Nie wywoluj wilka z lasu :-) ;-) ja lubilam hormony ciazowe bo byłam w permanentnej ekstazie. Teraz ten zjazd mi sie nie podoba . ciekawe kiedy pojawi mi sie okres ?

Ewelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    kiedyś było także więcej humoru a teraz bida

Bambi85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A i cieszę się że nawet te 140 ml wyciskam bo miałam już okres i czytałam że mleka jest wtedy trochę mniej .

Dużo udaje Ci sie ściągnąć . i to co 2 h ! Ja te 120 sciagam co 4. A jak dostane okres to pewnie będzie susza :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo teraz wszystkie zabiegane jestesmy. Chociaz dzis akurat moja mala od przed 11 spi :) Niedlugo sie obudzi, karmienie i spacer.
    Mi sie podoba bycie matka, duzo bardziej niz bycie w ciazy ;) Ogolnie to dziewczyny czy nam sie kiedys uda na zywo spotkac? Przynajmniej miastami :)
    Okresu u mnie tez ani widu ani slychy. Mary Ty w jakiej czesci Warszawy mieszkasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 12:56

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały dzisiaj nie wie gdzie ma patrzeć, wodzi za ćwierkaniem ptaków we wszystkie strony, tylko patrzeć jak nas jakiś obesra jak kilka dni temu mamuśkę, mam już obsesje na tym punkcie, chyba zaczne nosić torbę foliową na głowie, u nas jest jak w lesie więc ptaszyny i wiewiórek od groma

Hwesta ja spod Warszawy z Konstancina ale póki co to jakoś nie widzę się samej z małym przejeżdżającą przez całą zakorkowaną Warszawę a chętnie bym pogadała na żywo,wiem że chyba Ty, Mary i Kasia blisko siebie jesteście, Tarchomin?? chyba nie ma nikogo z mojej strony Warszawy a szkoda

• Justinka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Mam chwilę - mała śpi, oczywiście na brzuchu hehe :)

A my jeszcze nie byliśmy u pediatry :| nie mogę się zdecydować na lekarza :/ po za tym przez 11 dób była pod obserwacją 24h więc chyba może teraz odpocząć od lekarzy ;)

Mam parę rzeczy które polecam! :)
    1. fasolka do karmienia! super sprawa, troszkę ratuje mój kręgosłup
    2. karuzela tiny love rośnij z muzyką :) zainteresuje się muzyczką, uspokaja się,a dodatkowo łapie za pluszaki :) fajna też bo posłuży bardzo długo, oddziela się kręcące zabawki i jest fajna zabawka z muzyką i światłem ;)
    3. ochraniacz na łóżeczko w kolorystyce czarny/biały/czerwony - moja wpatruje się bardzo długo, więc jest 2w1 :)
    4. torba do wózka skiphop - super pojemna, dużo kieszonek LUBIMY :)

A rozczarowana jestem:
    1. dady 1 są zbyt sztywne, zwłaszcza porównując z Pampers
    2. wkładki laktacyjne Tomme Tippee - przynajmniej dla mnie zbyt duże ;)

Po za tym, trafił mi się na prawdę Anioł :) jest bardzo grzeczna, dużo śpi, tak to się rozgląda :) wiadomo ma gorsze chwilę, wymusza noszenie na rękach, ale ogólnie mam przy niej więcej czasu niż przy synku ;) a w nocy jak uśnie 21-22 to śpi 5-6 h :) później pobudka i tu już różnie uda się że jeszcze 2-3 h a też tylko 1h ;)ale ogólnie nie narzekam :) wypada jedna pobudka kolo 3 no i już nad ranem :)

Ok skończe innym razem bo budzi się :)

lysinka, Gosha, mantissa lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chetnie spotkalabym sie i pogadala na zywo z kims doroslym ;)
    Pisalam Wam o problemach w malzenstwie, zdecydowalismy sie na terapie. Dwa spotkania mamy za soba i jakos jest. Tylko dziwnie tak poprzez posrednika dogadywac sie, ale chyba skutkuje... Moze niedlugo sami bedziemy umieli rozmawiac :)

Ida, mf, Aguś86, Angela89, lysinka, CzaryMary, misia83, Murraya, KasiaKwiatek, maggie86, Amy_, mantissa, Gosha, Ewelcia, Eweliśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wielka chęcią bym sie spotkała ale nie jestem mobilna. Ale zapraszam do mnie :-)

Justinka zazdroszcze ze młoda potrafi sie sama czymś zająć. U mnie tak nie ma :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary to jaka dzielnice reprezentujesz? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    CzaryMary to jaka dzielnice reprezentujesz? ;)
    Prv :-)

hwesta lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:16

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Zaraz mi cycki wybuchna :( A mala spi
    Ja w takiej sytuacji odciagam po 20 ml z kazdego i jest troche lepiej. A mleko do lodówki i po uzbieraniu pojemnika do zamrazalnika :D

mf, Angela89, mantissa lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane Mamuski

Żyjemy!
    Lili nadal ma brzuszkowe rewolucje , kupiłam infacol i od dzisiaj zaczniemy stosować. Ogólnie to jemy kupskamy i śpimy. Mała rzadko daje do wiwatu co mnie cieszy bo już w niedziele wyjeżdza mój mąż i zostaje sama z teściową i 2 dzieci. Nie wiem kiedy i na ile wróci więc będę słomianą wdową.

Co do ilości mleczka w cycochach to nie wiem czemu się tak bardzo spinacie , że jest go za mało? Laktator nie ściągnie tyle ile ściągnie dziecko to raz , po drugie miękkie piersi nie oznaczają że nie ma tam mleka, po 3 jeśli dzieciątko chce cyckac częściej to nie zawsze dlatego , że się nie najada. Poprostu czasem maluszkowi chce się pić.

Od dzisiaj uruchamiam orbitreka i zaczynam ćwiczyć bo zwariuje. Waga stanęła od przeszło tygodnia i nie chce spadac:( A tu jeszcze 8 kg sprzed ciązy a 15 jakie chciałabym zrzucić.
    Wiecie może czy mogę zacząć stosować już bańki chinskie do masazu?

Gosha lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga ojjj wspolczuje wyjazdu męża.
    Ja mam do zrzucenia 3 kg sprzed ciąży i jeszcze dodatkowo 3 . chce ważyć 49 - to mój cel. Niestety jeszcze ćwiczyć nie mogę. Dziewczyny po CC kiedy planujecie zacząć jakieś cwiczenia?

‹‹ 4527 4528 4529 4530 4531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ