Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
maggie86 wrote:Misia brzuszek jak marzenie, ja walczę póki co dzielnie z warstewką tłuszczyku na moim i nawet widzę postępy, chciałabym do końca maja pochwalić się takim jak Twoj:)
Ja w związku z cc mam ograniczone możliwości jeśli chodzi o ćwiczenie. Jeśli tylko bedziesz miała siły i czas to brzuszek będziesz miała o wiele ładniejszy niż mój:)maggie86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda wrote:Być może. A nie lepiej byłoby powiedzieć że ojciec nieznany?
ja nie oceniam i nie odnosiłam się do sytuacji Rudzi tylko do wypowiedzi że nie można nikogo zmusić do przyznania do ojcostwa,można to zrobić i wcale nie jest to trudne, jedynie czasochłonne w Polsce jeśli ojciec utrudnia, a co zrobi Rudzia to jej sprawa, każda sytuacja jest inna i trzeba rozważyć wszystkie jej aspekty zanim podejmie się decyzjęshimmer_lip lubi tę wiadomość
-
A myślicie że możliwe jest jeszcze rozkręcenia laktacji? Nie widzę możliwości karmienia wyłącznie moim mlekiem ale może chociaż na jeden posiłek dalibyśmy radę albo chociaż w charakterze "picia" jak nie posiłku. Co byście zrobiły na moim miejscu żeby jakoś uratować tą sytuację? Mam porządny elektryczny laktator.
Mleko podajemy najzwyklejsze na świecie - Bebiko i super je toleruje jak narazie przynajmniej. Pucki ma niezłe ale gruby nie jest. Mimo wagi -4880 - nadal pampersy 1nóżki ma wręcz chude, dopiero zaczyna nabierać dziecięcego sadełka. A rozmiar ubranek 62.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 17:24
-
nick nieaktualnymisia83 wrote:Maggie dziękuję bardzo:)
Ja w związku z cc mam ograniczone możliwości jeśli chodzi o ćwiczenie. Jeśli tylko bedziesz miała siły i czas to brzuszek będziesz miała o wiele ładniejszy niż mój:) -
nick nieaktualny
-
Ale bez przystawiania dziecia do piersi to się i tak chyba nie da. Czy się da?
A jak tak o brzuchach i wadze mowa to was trochę podrażniędo końca nie przytyłam ani kilograma a 14 dni po porodzie miałam równo 14 kg w dół
wisi mi jeszcze falafel ze skóry ale jeśli chodzi o talię, nogi i resztę to dawno tak dobrze nie wyglądałam
zamówiłam sobie dzisiaj sukienkę na wesele i mam nadzieję za 3 tyg. wyglądać w niej wystrzałowo
maggie86, CzaryMary, misia83, lysinka, KasiaKwiatek, Fasia, mf, Gosha, mantissa, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAdk da się, jak będzie Angela to zapytaj o stronkę na fb, tam dziewczyny wymieniają się sposobami na podkręcanie laktacji a nie karmią piersią
Z tym brzuchem to nie drażnij mojej opony, ja mam wesele pod koniec czerwca i zamierzam wbić się w sukienkę w rozmiarze S i to bez pleców:)CzaryMary, Angela89, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAdk - ja nie przystawiam młodego. Odciagam cały czas metoda 775533. Dla mnie każda kropelka mleka mojego jest na wagę złota. Po karmi miałam więcej i po femaltikerze. Teraz pije herbatke herbapolu dla kobiet karmiących i tez jest ok. Ale femaltiker wg mnie lepszy.
Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyadk_1989 wrote:Maggi raz w życiu mi coś wyszło dobrze to się chwalę
w ogóle to tęsknię za byciem w ciąży bo to był moment mojego życia w którym czułam się najlepiej. Teraz zaczynam się czuć słabo, czasami nawet wstając z kanapy mam zawroty głowy.
-
maggie86 wrote:to pytanie nie do mnie
ja nie oceniam i nie odnosiłam się do sytuacji Rudzi tylko do wypowiedzi że nie można nikogo zmusić do przyznania do ojcostwa,można to zrobić i wcale nie jest to trudne, jedynie czasochłonne w Polsce jeśli ojciec utrudnia, a co zrobi Rudzia to jej sprawa, każda sytuacja jest inna i trzeba rozważyć wszystkie jej aspekty zanim podejmie się decyzjęmaggie86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyuzależniłam się ostatnio od hummusu, mama zrobiła raz w ramach eksperymentu i tak mi posmakowało że teraz co 3 dni robimy większą ilość,masło, wędliny czy sery przestały istnieć dla mnie, smaruje nim pieczywo, kłade kiełki,paprykę lub pomidorka i mniaaaam
-
CzaryMary wrote:Ida mieliście juz sesje ?
A wy robicie? -
nick nieaktualnyIda wrote:Nie, fotografka powiedziała że na noworodkową jest za późno, że teraz taki maluch już nie wytrzyma zbyt wiele i poleciła przyjść jak Mały będzie miał 4-5 miesięcy, bo wtedy już ładnie trzyma główkę i jest bardziej kontaktowy i więcej wytrzyma. Trudno, za późno dostaliśmy ten voucher, ale myślę że taka sesja w wieku 4-5 miesięcy też może być fajna.
A wy robicie?
No właśnie w niedziele cos z siostra chcialysmy podzialac. Ona się zajmuje fotografia. Ale właśnie obawiam sie ze młody nie bedzie chciał wspolpracowac. No nie wiem, sprobujemy. Póki co szukam jakichś inspiracji -
nick nieaktualny
-
lysinka potrzebuje twojej porady
pisałas ze na poczatku tez karmiłaś z 2 piersi i trwało to długo. Ja dzisiaj próbowałam małego oduczyć ssania 2 piersi przy jednym karmieniu i wszystko było ok do karmienia o godzinie 16. Mały miał mało i musiałam mu podać 2 pierś - znowu karminie trwało ok. 40 min ;/ Ty też tak miałaś na początku? Napisz proszę jak to wyglądało u ciebie, to przechodzenie z 2 na 1 pierś.
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
nick nieaktualny