X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Misia brzuszek jak marzenie, ja walczę póki co dzielnie z warstewką tłuszczyku na moim i nawet widzę postępy, chciałabym do końca maja pochwalić się takim jak Twoj:)
    Maggie dziękuję bardzo:)
    Ja w związku z cc mam ograniczone możliwości jeśli chodzi o ćwiczenie. Jeśli tylko bedziesz miała siły i czas to brzuszek będziesz miała o wiele ładniejszy niż mój:)

maggie86 lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Być może. A nie lepiej byłoby powiedzieć że ojciec nieznany?
    to pytanie nie do mnie
    ja nie oceniam i nie odnosiłam się do sytuacji Rudzi tylko do wypowiedzi że nie można nikogo zmusić do przyznania do ojcostwa,można to zrobić i wcale nie jest to trudne, jedynie czasochłonne w Polsce jeśli ojciec utrudnia, a co zrobi Rudzia to jej sprawa, każda sytuacja jest inna i trzeba rozważyć wszystkie jej aspekty zanim podejmie się decyzję

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie że możliwe jest jeszcze rozkręcenia laktacji? Nie widzę możliwości karmienia wyłącznie moim mlekiem ale może chociaż na jeden posiłek dalibyśmy radę albo chociaż w charakterze "picia" jak nie posiłku. Co byście zrobiły na moim miejscu żeby jakoś uratować tą sytuację? Mam porządny elektryczny laktator.

Mleko podajemy najzwyklejsze na świecie - Bebiko i super je toleruje jak narazie przynajmniej. Pucki ma niezłe ale gruby nie jest. Mimo wagi -4880 - nadal pampersy 1 :) nóżki ma wręcz chude, dopiero zaczyna nabierać dziecięcego sadełka. A rozmiar ubranek 62.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 17:24

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Maggie dziękuję bardzo:)
    Ja w związku z cc mam ograniczone możliwości jeśli chodzi o ćwiczenie. Jeśli tylko bedziesz miała siły i czas to brzuszek będziesz miała o wiele ładniejszy niż mój:)
    to tym bardziej dajesz mi nadzieję i motywacje,ćwiczę od 3 tyg. 3-4 razy w tyg.,dużo cardio, nogi, pupę,ramiona i plecy a brzuch póki co delikatnie na drabince i drążku, efekty już są na ciele, jest jędrniejsze ale brzuch miałam ogromny w ciąży więc została mega opona po nim dlatego to moje największe wyzwanie

• mf Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:42

maggie86, misia83, Angela89, Gosha, mantissa lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Angela pewnie by poradzila na rozkrecenie laktacji metode 775533, a na zwiekszenie ilosci mleka power pumping ;)
    no i picie dużo wody i femaltiker dziewczyny polecają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 17:28

mf lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bez przystawiania dziecia do piersi to się i tak chyba nie da. Czy się da?

A jak tak o brzuchach i wadze mowa to was trochę podrażnię :) do końca nie przytyłam ani kilograma a 14 dni po porodzie miałam równo 14 kg w dół :) wisi mi jeszcze falafel ze skóry ale jeśli chodzi o talię, nogi i resztę to dawno tak dobrze nie wyglądałam :) zamówiłam sobie dzisiaj sukienkę na wesele i mam nadzieję za 3 tyg. wyglądać w niej wystrzałowo :)

maggie86, CzaryMary, misia83, lysinka, KasiaKwiatek, Fasia, mf, Gosha, mantissa, Eweliśka lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk da się, jak będzie Angela to zapytaj o stronkę na fb, tam dziewczyny wymieniają się sposobami na podkręcanie laktacji a nie karmią piersią

Z tym brzuchem to nie drażnij mojej opony, ja mam wesele pod koniec czerwca i zamierzam wbić się w sukienkę w rozmiarze S i to bez pleców:)

CzaryMary, Angela89, Gosha lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi raz w życiu mi coś wyszło dobrze to się chwalę :) w ogóle to tęsknię za byciem w ciąży bo to był moment mojego życia w którym czułam się najlepiej. Teraz zaczynam się czuć słabo, czasami nawet wstając z kanapy mam zawroty głowy.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk - ja nie przystawiam młodego. Odciagam cały czas metoda 775533. Dla mnie każda kropelka mleka mojego jest na wagę złota. Po karmi miałam więcej i po femaltikerze. Teraz pije herbatke herbapolu dla kobiet karmiących i tez jest ok. Ale femaltiker wg mnie lepszy.

Angela89 lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina byla zaszczepiona o 13 i od tej pory nawet na chwilę nie zasnęła i cały czas na rękach chce być albo cyca ssać!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk, mnie nie drarznisz. Nic tylko sie cieszyć.

Ja laktatorem rozbujalam mleko, bo młody był na początki w inkubatorze. Przez pierwszy miesiac karmiłam tylko odciagnietym bo mały ważył 2 kilo i nie miał siły ciagnąć.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Maggi raz w życiu mi coś wyszło dobrze to się chwalę :) w ogóle to tęsknię za byciem w ciąży bo to był moment mojego życia w którym czułam się najlepiej. Teraz zaczynam się czuć słabo, czasami nawet wstając z kanapy mam zawroty głowy.
    a przed ciążą też tak miałaś??niedobrze z tymi zawrotami,może to tymczasowe przez hormony, no chyba że to jakaś stała przypadłość ale wybierz się matka do lekarza.Franuś musi mieć zdrową i zadowoloną mamusie.

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    to pytanie nie do mnie
    ja nie oceniam i nie odnosiłam się do sytuacji Rudzi tylko do wypowiedzi że nie można nikogo zmusić do przyznania do ojcostwa,można to zrobić i wcale nie jest to trudne, jedynie czasochłonne w Polsce jeśli ojciec utrudnia, a co zrobi Rudzia to jej sprawa, każda sytuacja jest inna i trzeba rozważyć wszystkie jej aspekty zanim podejmie się decyzję
    Jasne, tak tylko głośno myślałam.

maggie86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uzależniłam się ostatnio od hummusu, mama zrobiła raz w ramach eksperymentu i tak mi posmakowało że teraz co 3 dni robimy większą ilość,masło, wędliny czy sery przestały istnieć dla mnie, smaruje nim pieczywo, kłade kiełki,paprykę lub pomidorka i mniaaaam

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Ida mieliście juz sesje ?
    Nie, fotografka powiedziała że na noworodkową jest za późno, że teraz taki maluch już nie wytrzyma zbyt wiele i poleciła przyjść jak Mały będzie miał 4-5 miesięcy, bo wtedy już ładnie trzyma główkę i jest bardziej kontaktowy i więcej wytrzyma. Trudno, za późno dostaliśmy ten voucher, ale myślę że taka sesja w wieku 4-5 miesięcy też może być fajna.
    A wy robicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Nie, fotografka powiedziała że na noworodkową jest za późno, że teraz taki maluch już nie wytrzyma zbyt wiele i poleciła przyjść jak Mały będzie miał 4-5 miesięcy, bo wtedy już ładnie trzyma główkę i jest bardziej kontaktowy i więcej wytrzyma. Trudno, za późno dostaliśmy ten voucher, ale myślę że taka sesja w wieku 4-5 miesięcy też może być fajna.
    A wy robicie?

No właśnie w niedziele cos z siostra chcialysmy podzialac. Ona się zajmuje fotografia. Ale właśnie obawiam sie ze młody nie bedzie chciał wspolpracowac. No nie wiem, sprobujemy. Póki co szukam jakichś inspiracji :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Nina byla zaszczepiona o 13 i od tej pory nawet na chwilę nie zasnęła i cały czas na rękach chce być albo cyca ssać!

Sprawdzałas temperature? Nie ma odczynu ?

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka potrzebuje twojej porady ;) pisałas ze na poczatku tez karmiłaś z 2 piersi i trwało to długo. Ja dzisiaj próbowałam małego oduczyć ssania 2 piersi przy jednym karmieniu i wszystko było ok do karmienia o godzinie 16. Mały miał mało i musiałam mu podać 2 pierś - znowu karminie trwało ok. 40 min ;/ Ty też tak miałaś na początku? Napisz proszę jak to wyglądało u ciebie, to przechodzenie z 2 na 1 pierś.

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku odciągalam bo mała tez nie ciągnęła, zasypiała i ciezko było ja dobudzić. W szpitalu dostała 2 razy mm. Przez to ze nie chciała jesc byłyśmy dobę dłużej w szpitalu a teraz juz ładnie cycka :)

‹‹ 4531 4532 4533 4534 4535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ