Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej nie wiem czy mnie pamiętajcie bo rzadko ostatnio się udzielam ale czytam was.Nic nie pisze przez totalny brak czasu,
Ale chce się podzielić z Wami wiadomościami z USG genetycznego.A wiec dziecko rozwija się dobrze,wszystkie pomiary SA ok maluda zywotna ze z 10 min zanim cokolwiek zmierzyła ale udało się
Jestem szczęśliwa i o 5 kg lżejsza i na 90% będzie dziewczynka:-)
Ciąża jest starsza o jakiś tydzień wg OM:-)Fasia, Eweliśka, Robotka1, martafr, Justinka, Ewelcia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Krysti wrote:Powiem Bratu by dla mojego dziecka nagral bajki Misia Uszatka wszystki jakie będą napewno nie bede wlanczac tuch co teraz są :)wychowam dziecko tak jak mnie rodzice wychowali .zadnych tabletów komputerow w wieku przedszkolnym ,Ksiazki kredki bloki malowanki ,bede duzo czytac swoiemu dziecku napewno .Zapisze do szkoly jezykowej napewno:)
Tak kochana moja siostra też tak mówiła i do tego dziecko wychowywane bezstresowo, bez słodyczy , bez cukru i soli. Cuda na kiju wymyślała a w rzeczywistości jest tak , że młody jest rozpieszczonym dzieckiem, które dopiero się rozkręca. A ma zaledwe 2 lata.
Siostra podłapała taki pomysł wychowania dziecka od kuzynki jej męża. Młoda też rozpieszczona na tyle , że jak z nią przesiaduje w pokoju to mi się nóż w kieszeni otwiera. Stara maleńka rozkapryszona złośnica.
Mój syn nie ma wszystkiego, ogląda bajki w tv i posiada tablet. Ale zna też swoje miejsce i wie na ile może sobie pozwolić.Jestem wyrodną matkią bo nie boje się sprzedać mu klapsa, ma respekt przede mną i moge smiało powiedzieć , że moje dziecko jest porządnie wychowane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 13:08
Eweliśka, Fasia, Krysti, Justinka, Amy lubią tę wiadomość
-
Lelitka wrote:Hej nie wiem czy mnie pamiętajcie bo rzadko ostatnio się udzielam ale czytam was.Nic nie pisze przez totalny brak czasu,
Ale chce się podzielić z Wami wiadomościami z USG genetycznego.A wiec dziecko rozwija się dobrze,wszystkie pomiary SA ok maluda zywotna ze z 10 min zanim cokolwiek zmierzyła ale udało się
Jestem szczęśliwa i o 5 kg lżejsza i na 90% będzie dziewczynka:-)
Ciąża jest starsza o jakiś tydzień wg OM:-)
Super wiesci:)
lekarz juz widzial plec? -
nick nieaktualnyFasia wrote:To prawda - zawsze chcemy być tam gdzie nas nie ma
Rozumiem, że nie przepadasz za niąMy kupiliśmy dom od teściów, oni będą naszymi sąsiadami ale pietro niżej. Oni zajmuja dół, my jak skończymy przebudowę w przyszłym roku to wprowadzimy się na górę. To prawie jak w bloku mieć sąsiadów pod podłogą z tymże ja akurat bardzo lubię swoich teściów. Super ludzie
Zupę kalafiorową też bym zjadła ! Ależ mi smaka narobiłaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:03
martafr, Justinka lubią tę wiadomość
-
Mnie też zawsze zastanawia jak w 12tc można już poznać płeć. Chyba potrzebny do tego jakiś super sprzęt ... Ja byłam w tym własnie okresie na usg i pani dr powiedziała, że na kolejnym za 4 tyg może poznamy płeć - jak dziecko pozwoli
-
LELITKA gratuluje:D super że z dzidzią wszystko dobrze:)
a ja wybrałam okularki:D malinowe:D za godzinę będą gotowe:) jak mi się uda jeszcze wyskoczyć z pracy to odbiorę jeszcze dziśJustinka lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Mnie też zawsze zastanawia jak w 12tc można już poznać płeć. Chyba potrzebny do tego jakiś super sprzęt ... Ja byłam w tym własnie okresie na usg i pani dr powiedziała, że na kolejnym za 4 tyg może poznamy płeć - jak dziecko pozwoli
ale może faktycznie dobry sprzęt działa cuda:D -
nick nieaktualnyJaga wrote:Tak kochana moja siostra też tak mówiła i do tego dziecko wychowywane bezstresowo, bez słodyczy , bez cukru i soli. Cuda na kiju wymyślała a w rzeczywistości jest tak , że młody jest rozpieszczonym dzieckiem, które dopiero się rozkręca. A ma zaledwe 2 lata.
Siostra podłapała taki pomysł wychowania dziecka od kuzynki jej męża. Młoda też rozpieszczona na tyle , że jak z nią przesiaduje w pokoju to mi się nóż w kieszeni otwiera. Stara maleńka rozkapryszona złośnica.
Mój syn nie ma wszystkiego, ogląda bajki w tv i posiada tablet. Ale zna też swoje miejsce i wie na ile może sobie pozwolić.Jestem wyrodną matkią bo nie boje się sprzedać mu klapsa, ma respekt przede mną i moge smiało powiedzieć , że moje dziecko jest porządnie wychowane.
my możemy sobie obierać różne metody wychowawcze ale to nie tylko my te nasze dzieci wychowujemy, robi to tez społeczeństwo,koledzy itp.co z nich wyrośnie to wg mnie loteria, możemy im tylko wpoić,pokazać pewne zasady a czy będą się do nich stosowali sami zdecydują -
Angela89 wrote:Mieszkam tak samo jak ty z teściami. Teściowie na dole a my na górze. Mieliśmy możliwość sprzedania domu i kupienia 2 mieszkań ale ja że mam tak dobre serce nie chciałam zostawiać teściowej samej - teścia pół roku nie ma pływa więc teściowa sama więc postanowiliśmy zrobić remont góry i tam mamy osobną kuchnie łazienkę
Teraz się ciesze bo z teściową bardzo dobrze sie dogaduje i teraz jak dzidzia przyjdzie wiem że nam pomoże nawet ten głupi obiad ugotuje.
No i super, jak widać da się mieć teściów za sąsiadów i nie narzekać
My bedziemy mieć zupełnie osobne mieszkanie. Osobne wejście, dzwonki, łazienka, kuchnia - wszystko. Po prostu tak jakby mieć sąsiadów na dole. Nawet klatkę schodową mamy osobną - oni mają wejście do siebie, a my do siebiewspólne tylko podwórko
ROBOTKA pochwal się koniecznie nowymi okularami ! plisss))
-
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:Mnie też zawsze zastanawia jak w 12tc można już poznać płeć. Chyba potrzebny do tego jakiś super sprzęt ... Ja byłam w tym własnie okresie na usg i pani dr powiedziała, że na kolejnym za 4 tyg może poznamy płeć - jak dziecko pozwoli
Też mnie to zastanowiło skąd doktorek na prenatalnych wiedział, żę to dziewczynka skoro nie pokazała nic między nogami więc go pytam na jakiej on to podstawie stwierdza. Pokazał mi to:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6aa2c04d20c.jpg
i mówi, że jeśli jest wklęsłe (takie jak u mnie) to prawdopodobnie dziewczynka, a jak wypukłe to chłopiec. Zaznaczył, że na tym etapie ciaży jeszcze nie są narządy całkowicie ukształtowane ale póki co na 80% dziewczynkamartafr, Krysti, Eweliśka, Amy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MartaAlvi wrote:Też mnie to zastanowiło skąd doktorek na prenatalnych wiedział, żę to dziewczynka skoro nie pokazała nic między nogami więc go pytam na jakiej on to podstawie stwierdza. Pokazał mi to:
i mówi, że jeśli jest wklęsłe (takie jak u mnie) to prawdopodobnie dziewczynka, a jak wypukłe to chłopiec. Zaznaczył, że na tym etapie ciaży jeszcze nie są narządy całkowicie ukształtowane ale póki co na 80% dziewczynka
No to nie wiedziałam o tymfajnie
mnie się dziś śniło, że mam małą Hanię
)) ciekawe czy się sprawdzi .. wszyscy czekają na dziewczynke, a ja się śmieję, ze ona nam zrobi psikusa i będzie małym Juliankiem
Może moja dr nie chciała nić mówić bo nie była pewna 100%. Ale fajnie, ze już mniej więcej wieszMartaAlvi lubi tę wiadomość
-
MartaAlvi wrote:Też mnie to zastanowiło skąd doktorek na prenatalnych wiedział, żę to dziewczynka skoro nie pokazała nic między nogami więc go pytam na jakiej on to podstawie stwierdza. Pokazał mi to:
i mówi, że jeśli jest wklęsłe (takie jak u mnie) to prawdopodobnie dziewczynka, a jak wypukłe to chłopiec. Zaznaczył, że na tym etapie ciaży jeszcze nie są narządy całkowicie ukształtowane ale póki co na 80% dziewczynkaI to są podobno wargi sromowe
MartaAlvi lubi tę wiadomość