WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Ej, takie woreczki do mnożeni to by dobra rzecz była. :D Ja mam chyba z Baby ono do mrożenia, po 150 ml. Najtańsze jakie były. Nic nie wycieka. To w ogóle widziałam woreczki, chyba medeli za ponad 50 zł. To chyba jakieś super woreczki muszą być za taką cenę. :P Pojemników do mroenia z aventa nie polecam. Pomrozili mi w nich w szpitalu i wszystkie się powyginaly i już po rozmrożeniu nie są szczelne, bo nie chcą się dokręcać. ;/ Chyba, że te Avent VIA, one mają taką wtykaną zakrętkę i nawet wygięte dają radę.

Ja na samym poczatku babyona używałam bardzo fajne bo tanie i dobre tylko teraz trudno mi je złapać. Teraz mam jeszcze te co lwica polecała. Pojemniki mam ale używam je do lodówki bo do mrożenia wg mnie się nie nadają bo miejsce zajmują.

• lysinka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam czucia nad blizną jeszcze, ale ten obszar się sukcesywnie zmniejsza, jakiś czas temu nie miałam czucia już poniżej pępka. Też mi z tym trochę dziwnie.

My po wizycie u ortopedy - nadal musimy pieluchować - za miesiąc kontrola. Do tego zwrócił uwagę, że Malutka może mieć zwiększone napięcie mięśniowe i mamy ją masować.
    Poza tym dzień bardzo udany - popołudnie spędziłyśmy w parku, a później obiad w restauracji :) teraz odpoczywamy i Tosia śpi na mojej klacie :)

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Ja tylko zielonym linomagiem. Jest suuuuuper :-)
    me too :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Ej, takie woreczki do mnożeni to by dobra rzecz była. :D Ja mam chyba z Baby ono do mrożenia, po 150 ml. Najtańsze jakie były. Nic nie wycieka. To w ogóle widziałam woreczki, chyba medeli za ponad 50 zł. To chyba jakieś super woreczki muszą być za taką cenę. :P Pojemników do mroenia z aventa nie polecam. Pomrozili mi w nich w szpitalu i wszystkie się powyginaly i już po rozmrożeniu nie są szczelne, bo nie chcą się dokręcać. ;/ Chyba, że te Avent VIA, one mają taką wtykaną zakrętkę i nawet wygięte dają radę.

Hehe cholerny tablet, robi mi psikusy :-) a może ktoiras z Was wie czy można usunąć ten słownik ?

Woreczków chłop nie znalazł :-(

Siedze na laktatorze, pije femaltiker z mlekiem, zajadam paczka i grzebie w necie. Ile to rzeczy na raz można zrobić ... :-)

Gosha lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja na samym poczatku babyona używałam bardzo fajne bo tanie i dobre tylko teraz trudno mi je złapać. Teraz mam jeszcze te co lwica polecała. Pojemniki mam ale używam je do lodówki bo do mrożenia wg mnie się nie nadają bo miejsce zajmują.

Ja kupiłam na gemini, ale widzę, że rzeczywiście inne w podobnych cenach mają trochę większą pojemność. :) Ale te medela za 60 zł dalej są dla mnie zagadką. :P

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Ja kupiłam na gemini, ale widzę, że rzeczywiście inne w podobnych cenach mają trochę większą pojemność. :) Ale te medela za 60 zł dalej są dla mnie zagadką. :P

Bo te medeli są do mNozenia mleka :-) dlatego takie drogie :-)

Kuffffa nie wiem co ja chciałam mrozic .... 40 ml udoilam fuck!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 20:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    bo to medela i tYlko tyle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary wal karmi, pomaga ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Mary wal karmi, pomaga ;p

Nie mam :-(

Ehhhh a juz tak ładnie było :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Bo te medeli są do mNozenia mleka :-) dlatego takie drogie :-)

Kuffffa nie wiem co ja chciałam mrozic .... 40 ml udoilam fuck!
    kochana zbieraj po 40 a uzbierasz więcej , w ogóle ściągnij np 15 minut oby dwie piersi i zrób sobie przerwę 20 minut i znów 15 minut ściągnij nie wiem jak to działa ale mam później trochę więcej mleka niż jakbym jechała pół godziny ciągiem

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ja tez chce zdjęcie pliss :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak kladziecie dzieciaczki na plecach to przekrecaja główki często? Bo mój przeważnie odwraca w jedna stronę i tak raczej juz ja trzyma i się martwie czy to ok

relgwn15ds2ncxvn.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pojemniki z NUK do mrożenia i są ok.
    Właśnie dałam Ninie mm i mam zajebiste wyrzuty sumienia!!! :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    kochana zbieraj po 40 a uzbierasz więcej , w ogóle ściągnij np 15 minut oby dwie piersi i zrób sobie przerwę 20 minut i znów 15 minut ściągnij nie wiem jak to działa ale mam później trochę więcej mleka niż jakbym jechała pół godziny ciągiem

Tak zrobię. Zobaczymy . dzięki Angela.

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Dziewczyny a jak kladziecie dzieciaczki na plecach to przekrecaja główki często? Bo mój przeważnie odwraca w jedna stronę i tak raczej juz ja trzyma i się martwie czy to ok
    Moja kręci głową bez przerwy, już sobie wytarła przez to włosy. Natomiast to, że dziecko odwraca głowę tylko w jedną stronę nie jest dobre, ale można to korygować np. kładąc je na tym boczku w tą stronę, w którą główki nie przekręca

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Dlaczego masz wyrzuty sumienia?

Rudzia jak Sofijka i jej katarek?
    Najpewniej dlatego, że głupia jestem! Byłam dzisiaj cały dzień sama w domu, z Niną, a po południu dołączyła jeszcze Gabi. Bardzo mało jadłam i piłam, a do tego pokończyły mi się i herbatki na laktację i femaltiker, a Mała dzisiaj od od 14 cały czas na cycu i wieczorem najnormalniej cycki puste, a dzieć głodny. Wiec dałam jej to mm. Jutro przyjdzie paczka z gemini i już będę sie miała czym poić

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Nom my czekamy na wizytę u neurologa z tego powodu. Już widzę ze jej się główka krzywi przez to spanie na jednej stronie. :-(
    No i kładzenie na drugi boczek nic nie daje bo mija 5 sekund i już leży tak jak jej wygodnie.
    Mi ortopeda przy Gabi kazał ją kłaść tak, że plecki opierały się o wózek czy łóżeczko, a jesli mimo to by sie przekręcała to kazał ją jeszcze blokować z przodu. Choć przy Gabi to była moja wina, że preferowała tylko jedną stronę bo w szpitalu spała ze mną na łóżku i kladlam ją przy ścianie przez cały czas bo balam się, że spadnie z łóżka jak ją położę z drugiej

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:51

iwonka1077 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Wojtus leży w każdej pozycji główka tez często kręci na boki na miękkim czy jak leży na boku ale na plecach jak leży to głowę woli mieć po lewej stronie

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh nie leci juz nic:-(

Wkurwiona ide spać:-(

Dobranoc

‹‹ 4654 4655 4656 4657 4658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ