Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo widzę, że Wy normalnych antyperspirantów używacie. Tylko ja jakaś nienormalna i mam schizę dotyczącą soli aluminium i ich przenikania do pokarmu. Pewnie przesadzam, ale zamówiłam dziś antyperspirant La Roche Posay bez aluminium, alkoholu, parabenów i barwników.
Aguś nie zazdroszczę, ale da się funkcjonować bez nabiału. A kg lecą jak szaloooone - mi zostało 0,5 kg do wagi sprzed ciąży, a przytyłam 14,5 kg.
Mleko kokosowe:
200g wiórek (lub wiórków - nigdy nie wiem jak jest poprawnie) zalewasz litrem wrzątku. Po zamieszaniu odstawiasz na 2h. Po tym czasie blenderujesz (ok. 5-7 min z przerwami, żeby nie spalić blendera). Potem przelewasz do garnka i podgrzewasz do temp ok.60-70 stopni. Znowu blenderujesz. Wyciskasz przez gazę mleczko. Po ostygnięciu wstawiasz szczelnie zamknięte do lodówki
My kąpiemy co drugi dzień i pupa ładna.
Co do pieluch to ja już bym kupiła 3.
My po wypróbowaniu Pampersów zielonych porzuciliśmy Dadę. W pampkach jest sucho, a dady po większym zasikaniu są wilgotne. Alicja dużo sika, co 3 h zmieniamy pieluchę i zawsze jest ciężka, dlatego Pampersy wygrywają.
Amy mogłaś odpuścić ten wózek i postawić na tackę. Kasa w błoto, Olo na rękach. Pod nogi uważaj na tych spacerachAmy_, Murraya, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Artuś dostał wysypki na dekolcie i ma szorstkie poliki. Co to może być?
U nas krostki na buzi się nasilają przez to, że ciągle ulewa i nie nadążam z pieluchami pod buzia. Chyba zacznę go kłaść na plecach zamiast na boczku, ale wtedy będzie mi sie krztusił i zalewał ubranka...i co tu robić? Spróbuje ten krem specjalny z emolium. On jest z mocznikiem wiec powinien troche złuszczać ten szorstki naskórek. A na ulewanie nie mam pomysłu. Moze on za dużo je w dzień? W nocy nie ulewa, bo karmie go tylko 2 razy na 8,5-9 godzin
Mam pytanie do tych co mają zasiłek z zusu. Kiedy i za jaki okres sie dostaje? Ja dostałam dzisiaj za tych naście dni kwietnia, a za maj kiedy sie mogę spodziewać? Z końcem maja, czy w połowie czerwca? Jak to jest u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 19:43
-
nick nieaktualnysylvia007 wrote:Dziewczyny odnośnie alkoholu, to rozmawiałam ostatnio z lekarzem z PCK i powiedział, że po wypiciu 50g alkoholu 40% trujące aldehydy powstające w wyniku rozkładu, utrzymują się we krwi i mleku matki prze ok. 48godz. i przez ten czas nie powinno sie karmić piersią
Dobrze wiedzieć bo w kolejny piątek idę na panieński - w takim razie muszę ruszyć moje zapasy albo zrobić zapas do tego czasu na cały weekend włącznie z poniedziałkiem bo pewnie drinka się napije.Murraya lubi tę wiadomość
-
haneczka wrote:Artuś dostał wysypki na dekolcie i ma szorstkie poliki. Co to może być?
U nas krostki na buzi się nasilają przez to, że ciągle ulewa i nie nadążam z pieluchami pod buzia. Chyba zacznę go kłaść na plecach zamiast na boczku, ale wtedy będzie mi sie krztusił i zalewał ubranka...i co tu robić? Spróbuje ten krem specjalny z emolium. On jest z mocznikiem wiec powinien troche złuszczać ten szorstki naskórek
Mam pytanie do tych co mają zasiłek z zusu. Kiedy i za jaki okres sie dostaje? Ja dostałam dzisiaj za tych naście dni kwietnia, a za maj kiedy sie mogę spodziewać? Z końcem maja, czy w połowie czerwca? Jak to jest u Was? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam
Nie wiem co robić , robiłam sobie test ciążowy 4 razy każdy pozytywny . Bylam wczoraj u lekarza i zagwarantowal mnie ze nie jestem w ciazy w 100% . Nie wiem co robic ostatnia miesiaczke mialam 19 kwietnia i do tej pory cisza . Dodam ze mialam peknietego torbiela na jajniku oraz krwawiaca nadżerke , silna anemie . za kazdym razem gdy mialam moesiaczke trafiala. Na pogotowie . Co robić ?
-
Angela89 wrote:Haneczka może również odstaw nabiał ? Bo mi położna mówiła że ulewania mogą od tego być.No i tak samo z krostkami .
-
nick nieaktualnyNie wiem jak u Was, ale u mnie mleko rozmrożone okazało się...skwaśniałe. W zamrażalce mamy -15, mleko było z jednej partii, mrożone tydzień przed próbą podania. Wkurzyłam się i już nie mrożę. W lodówce mi nie kwaśnieje. Inna sprawa, że nigdy tego z lodówki nie podaję - używam na swoje zmiany AZS i do kąpieli dziecka.
Haneczka ja byłam z moim AZS u dermatologa i poleciła mi (gdyby Ala miała suche plamki na policzkach) Bioderma Cicabio Pomade.
Ja dostałam kurację sterydową (konsultowana z 2 pediatrami, bo oczywiście przenikanie do pokarmu spędzało mi sen z powiek) i moje dłonie zaczynają mieć się lepiej już po 1,5 dnia leczeniazaczynam widzieć światełko w tunelu, już nie chce mi się płakać przy każdym myciu rąk!
-
nick nieaktualnyiwonka1077 wrote:Angela nie wiem bo ja mleko pije tylko w kawie zbozowej a moj ulewa jak nie wiem co, corka tez ulewala i mialam odstawiony nabial rowniez....
Nie mówię że przez to dziecko ulewa bo ja mało jem nabiału a mała ulewa. Ale położna mówiła aby wszystkiego próbować a jak nie skutkuje to po prostu możliwe że jeszcze jest nie dojrzała nasza mała. Mojego męża kuzyna dziecko do 6 miesiąca ulewała teraz ma 10 miesiecy i też jej się nie raz darzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 20:30
-
haneczka wrote:
Mam pytanie do tych co mają zasiłek z zusu. Kiedy i za jaki okres sie dostaje? Ja dostałam dzisiaj za tych naście dni kwietnia, a za maj kiedy sie mogę spodziewać? Z końcem maja, czy w połowie czerwca? Jak to jest u Was?haneczka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, o mały włos nie przegapiłam finałowego odcinka chirurgów. Oglądałam na foxie i bylam przekonana, że ten 2-ggodzinny, który był tydzień temu to finał. Przed chwilą włączyłam tv i widzę w programie, że ma być 23 odcinek, a nawet go nie reklamowali!!!
-
nick nieaktualny
-
magdaa1208 wrote:Witam
Nie wiem co robić , robiłam sobie test ciążowy 4 razy każdy pozytywny . Bylam wczoraj u lekarza i zagwarantowal mnie ze nie jestem w ciazy w 100% . Nie wiem co robic ostatnia miesiaczke mialam 19 kwietnia i do tej pory cisza . Dodam ze mialam peknietego torbiela na jajniku oraz krwawiaca nadżerke , silna anemie . za kazdym razem gdy mialam moesiaczke trafiala. Na pogotowie . Co robić ?
Nie wiem co ci poradzić. Sugerowałabym zapytać innego lekarza, ewentualnie zrobić test z krwi, tylko nie pamiętam jak on się nazywał. -
sylvia007 wrote:Dziewczyny, o mały włos nie przegapiłam finałowego odcinka chirurgów. Oglądałam na foxie i bylam przekonana, że ten 2-ggodzinny, który był tydzień temu to finał. Przed chwilą włączyłam tv i widzę w programie, że ma być 23 odcinek, a nawet go nie reklamowali!!!
No coś ty? JEst jeszcze jeden!!?? -
nick nieaktualnyA ja się pochwalę mała cały dzień była na piersi mimo tego miedzy czasie ściągnęłam 240 ml
a zrobiłam 2 podejścia do laktatora w ciągu dnia.Jutro znów będziemy się przystawiać. Oczywiście po piersi daje jej butelkę zjada 10-20 ml i ma dosyć.
Murraya, mantissa, mimka84, Justinka, Aguś86, Fasia, misia83 lubią tę wiadomość