X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, to normalne. Później przyhamuje. :)

U mnie dziś schabowy z ananasem, serem i żurawinka. ;)

mf, Angela89, CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:08

mf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że Wy normalnych antyperspirantów używacie. Tylko ja jakaś nienormalna i mam schizę dotyczącą soli aluminium i ich przenikania do pokarmu. Pewnie przesadzam, ale zamówiłam dziś antyperspirant La Roche Posay bez aluminium, alkoholu, parabenów i barwników.

Aguś nie zazdroszczę, ale da się funkcjonować bez nabiału. A kg lecą jak szaloooone - mi zostało 0,5 kg do wagi sprzed ciąży, a przytyłam 14,5 kg.

Mleko kokosowe:
    200g wiórek (lub wiórków - nigdy nie wiem jak jest poprawnie) zalewasz litrem wrzątku. Po zamieszaniu odstawiasz na 2h. Po tym czasie blenderujesz (ok. 5-7 min z przerwami, żeby nie spalić blendera). Potem przelewasz do garnka i podgrzewasz do temp ok.60-70 stopni. Znowu blenderujesz. Wyciskasz przez gazę mleczko. Po ostygnięciu wstawiasz szczelnie zamknięte do lodówki :)

My kąpiemy co drugi dzień i pupa ładna.

Co do pieluch to ja już bym kupiła 3.

My po wypróbowaniu Pampersów zielonych porzuciliśmy Dadę. W pampkach jest sucho, a dady po większym zasikaniu są wilgotne. Alicja dużo sika, co 3 h zmieniamy pieluchę i zawsze jest ciężka, dlatego Pampersy wygrywają.

Amy mogłaś odpuścić ten wózek i postawić na tackę. Kasa w błoto, Olo na rękach. Pod nogi uważaj na tych spacerach ;)

Amy_, Murraya, Aguś86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo wiec nie mam omamów . dalam do powachania mężowi i wyczuł to samo. Tak wiec juz nie pije :-)

mf lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artuś dostał wysypki na dekolcie i ma szorstkie poliki. Co to może być?

U nas krostki na buzi się nasilają przez to, że ciągle ulewa i nie nadążam z pieluchami pod buzia. Chyba zacznę go kłaść na plecach zamiast na boczku, ale wtedy będzie mi sie krztusił i zalewał ubranka...i co tu robić? Spróbuje ten krem specjalny z emolium. On jest z mocznikiem wiec powinien troche złuszczać ten szorstki naskórek. A na ulewanie nie mam pomysłu. Moze on za dużo je w dzień? W nocy nie ulewa, bo karmie go tylko 2 razy na 8,5-9 godzin

Mam pytanie do tych co mają zasiłek z zusu. Kiedy i za jaki okres sie dostaje? Ja dostałam dzisiaj za tych naście dni kwietnia, a za maj kiedy sie mogę spodziewać? Z końcem maja, czy w połowie czerwca? Jak to jest u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 19:43

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe u nas to samo w pmapkach sucho a Dady jakies takie wilgotne, my dopiero na dwojki przeszlismy a wy już o 3 rozmawiacie hehe moj ma chuda dupinkę :D

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dziewczyny odnośnie alkoholu, to rozmawiałam ostatnio z lekarzem z PCK i powiedział, że po wypiciu 50g alkoholu 40% trujące aldehydy powstające w wyniku rozkładu, utrzymują się we krwi i mleku matki prze ok. 48godz. i przez ten czas nie powinno sie karmić piersią

Dobrze wiedzieć bo w kolejny piątek idę na panieński - w takim razie muszę ruszyć moje zapasy albo zrobić zapas do tego czasu na cały weekend włącznie z poniedziałkiem bo pewnie drinka się napije.

Murraya lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Artuś dostał wysypki na dekolcie i ma szorstkie poliki. Co to może być?

U nas krostki na buzi się nasilają przez to, że ciągle ulewa i nie nadążam z pieluchami pod buzia. Chyba zacznę go kłaść na plecach zamiast na boczku, ale wtedy będzie mi sie krztusił i zalewał ubranka...i co tu robić? Spróbuje ten krem specjalny z emolium. On jest z mocznikiem wiec powinien troche złuszczać ten szorstki naskórek

Mam pytanie do tych co mają zasiłek z zusu. Kiedy i za jaki okres sie dostaje? Ja dostałam dzisiaj za tych naście dni kwietnia, a za maj kiedy sie mogę spodziewać? Z końcem maja, czy w połowie czerwca? Jak to jest u Was?
    a o jaki krem ci chodzi dokladnie, u mne tez szorstka skóra powiedziala lekarka ze zakazenie bakteryjne skóry, u dziewczyn jeszcze cos innego może któraś powie..

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka może również odstaw nabiał ? Bo mi położna mówiła że ulewania mogą od tego być.No i tak samo z krostkami .

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ssak sie budzi pospal od 17.20 do teraz pewnie nocka nieciekawa bedzie chyba ze wykapie w cieplejszej wodzie i dobrze ululam do spania 041.gif

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :( Nie wiem co robić , robiłam sobie test ciążowy 4 razy każdy pozytywny . Bylam wczoraj u lekarza i zagwarantowal mnie ze nie jestem w ciazy w 100% . Nie wiem co robic ostatnia miesiaczke mialam 19 kwietnia i do tej pory cisza . Dodam ze mialam peknietego torbiela na jajniku oraz krwawiaca nadżerke , silna anemie . za kazdym razem gdy mialam moesiaczke trafiala. Na pogotowie . Co robić ?

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Haneczka może również odstaw nabiał ? Bo mi położna mówiła że ulewania mogą od tego być.No i tak samo z krostkami .
    Angela nie wiem bo ja mleko pije tylko w kawie zbozowej a moj ulewa jak nie wiem co, corka tez ulewala i mialam odstawiony nabial rowniez....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Was, ale u mnie mleko rozmrożone okazało się...skwaśniałe. W zamrażalce mamy -15, mleko było z jednej partii, mrożone tydzień przed próbą podania. Wkurzyłam się i już nie mrożę. W lodówce mi nie kwaśnieje. Inna sprawa, że nigdy tego z lodówki nie podaję - używam na swoje zmiany AZS i do kąpieli dziecka.

Haneczka ja byłam z moim AZS u dermatologa i poleciła mi (gdyby Ala miała suche plamki na policzkach) Bioderma Cicabio Pomade.
    Ja dostałam kurację sterydową (konsultowana z 2 pediatrami, bo oczywiście przenikanie do pokarmu spędzało mi sen z powiek) i moje dłonie zaczynają mieć się lepiej już po 1,5 dnia leczenia :) zaczynam widzieć światełko w tunelu, już nie chce mi się płakać przy każdym myciu rąk!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Angela nie wiem bo ja mleko pije tylko w kawie zbozowej a moj ulewa jak nie wiem co, corka tez ulewala i mialam odstawiony nabial rowniez....

Nie mówię że przez to dziecko ulewa bo ja mało jem nabiału a mała ulewa. Ale położna mówiła aby wszystkiego próbować a jak nie skutkuje to po prostu możliwe że jeszcze jest nie dojrzała nasza mała. Mojego męża kuzyna dziecko do 6 miesiąca ulewała teraz ma 10 miesiecy i też jej się nie raz darzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 20:30

• Justinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:

Ja 8.05 dostałam za 11-30 kwietnia, natomiast za maj mam dostać 25.05 i kolejne przelewy będą w okolicy 25 dnia danego miesiąca...

haneczka lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, o mały włos nie przegapiłam finałowego odcinka chirurgów. Oglądałam na foxie i bylam przekonana, że ten 2-ggodzinny, który był tydzień temu to finał. Przed chwilą włączyłam tv i widzę w programie, że ma być 23 odcinek, a nawet go nie reklamowali!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podgląd i teraz dostaje 29 maja kasę.

• mantissa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa1208 wrote:
    Witam :( Nie wiem co robić , robiłam sobie test ciążowy 4 razy każdy pozytywny . Bylam wczoraj u lekarza i zagwarantowal mnie ze nie jestem w ciazy w 100% . Nie wiem co robic ostatnia miesiaczke mialam 19 kwietnia i do tej pory cisza . Dodam ze mialam peknietego torbiela na jajniku oraz krwawiaca nadżerke , silna anemie . za kazdym razem gdy mialam moesiaczke trafiala. Na pogotowie . Co robić ?

Nie wiem co ci poradzić. Sugerowałabym zapytać innego lekarza, ewentualnie zrobić test z krwi, tylko nie pamiętam jak on się nazywał.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Dziewczyny, o mały włos nie przegapiłam finałowego odcinka chirurgów. Oglądałam na foxie i bylam przekonana, że ten 2-ggodzinny, który był tydzień temu to finał. Przed chwilą włączyłam tv i widzę w programie, że ma być 23 odcinek, a nawet go nie reklamowali!!!

No coś ty? JEst jeszcze jeden!!??

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę mała cały dzień była na piersi mimo tego miedzy czasie ściągnęłam 240 ml :D a zrobiłam 2 podejścia do laktatora w ciągu dnia.Jutro znów będziemy się przystawiać. Oczywiście po piersi daje jej butelkę zjada 10-20 ml i ma dosyć.

Murraya, mantissa, mimka84, Justinka, Aguś86, Fasia, misia83 lubią tę wiadomość

‹‹ 4683 4684 4685 4686 4687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ