Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyliloe wrote:No właśnie chyba mam jakieś inne to pue. W tej zakładce "Ubezpieczony" są moje dane, wszystkie moje L4, składki płacone przez mojego pracodawcę do porodu. Natomiast nie ma nic o zasiłkach
Nie masz innego pue tylko masz nie aktywne konto niestety. Tak samo miałam ja zaraz wrzuce screena na fb jak u mnie to wygląda. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
liloe wrote:Aktywowałam dawno temu. Mam zagładki "ogólny" i "Ubezpieczony". Nie mam zakładki "Świadczeniobiorca"
należy zadzwonić na infolinię ZUS-u, poczekać na konsultanta i poprosić aby połączyli Cię z działem technicznym, ze potrzebujesz aktywować zakładkę świadczeniobiorca, bo nie masz widocznej opcji ZASIŁKI.
"Zapraszamy do kontaktu z ZUS za pośrednictwem COT:
(22) 560 16 00 z telefonów stacjonarnych i komórkowych"
ja chyba dzwoniłam pod ten numer, ale było to kilka miesięcy temu, więc nie jestem pewna.Angela89, liloe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Liloe odmrozone mleko wyglada i pachnie inaczej niż swieze. Jest takie jakby bardziej żółte i ma mocniejszy zapach. Mrozilam dużo mleka dla Zuzi, bo wtedy tylko odciagalam i kazde bylo takie samo, no i inne niz swieze.
Dzieki za przepis na mleko kokosowe
A kaszel niepokojacy to taki swiszczacy, duszacy (slychac w klatce piersiowej swisty i charczenia). Jak zakaszle kilka razy dziennie to spoko. Szymon też odkaszlnie czasem. Po "przygodzie" z Zuzia jestem szczegolnie wyczulona na charakter kaszlu...
Haneczka idz z malym do lekarza. Sama nie odstawiaj, bo może to co innego. Szkoda się "katowac" dieta gdyby sie okazalo, ze to nie jest skaza. Ja też będę cierpieć z braku nabiałuW zasadzie kanapki mogę jeść tylko z roznymi serami, uwielbiam platki kukurydziane z mlekiem, kawe z duza iloscia mleka, jogurty. Wedliny jadam rzadko. A teraz musze się przestawić...
-
A po tym kremie emolium u nas buzia śliczna. Czasem cos go zsypie ale juz mniej i skora nie jest wysuszona i czerwona jak przedtem i po tym krekie szybciej mu te wysypki schodzą także polecam. I iwazajcie na cenę u mnie w aptekach nawet ponad 30 zł kosztował a na Gemini kupilam za 21 duże rozbieżności cenowe są.
-
Moja Córcia po całym dniu marudzenia i wiszenia na cycku w końcu zasnęła w łóżeczku, mam nadzieję, że dzisiejsza noc chociaż będzie spokojna. Próby spania z nią w dzień kończyły się karmieniem bez końca i nie mogłam zasnąć, bo awanturowała się jak jej cycek wypadał.
Zaczęliśmy podawać Infacol zamiast Espumisanu i jest gorzej, choć zamierzam jeszcze od jutra odstawić podejrzane produkty i liczę na poprawę, bo tete gazy to masakra
Dobranoc dziewczyny -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Chrzest wyszedł u nas spontanicznie, bo mój brat z rodziną z Anglii przyjeżdża do Polski w połowie czerwca. Także chyba 20.06 odbędą się chrzciny Julka. Musze jeszcze tylko to potwierdzić w mojej parafii.
Nie robimy żadnej posiadowki w knajpie, nie będziemy na to kasy wydawać. Zapraszamy tylko najbliższą rodzinę i posiedzimy z nimi chyba w domu przy kawie i jakimś ciachuweronika86, mf, Gosha, Angela89, mantissa lubią tę wiadomość