X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie te, których dziecioki były ospale po szczepieniach... Mój miał w poniedziałek rano, to normalne ze jeszcze jedt taki sypialny?

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    No właśnie chyba mam jakieś inne to pue. W tej zakładce "Ubezpieczony" są moje dane, wszystkie moje L4, składki płacone przez mojego pracodawcę do porodu. Natomiast nie ma nic o zasiłkach :/

Nie masz innego pue tylko masz nie aktywne konto niestety. Tak samo miałam ja zaraz wrzuce screena na fb jak u mnie to wygląda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Mamusie te, których dziecioki były ospale po szczepieniach... Mój miał w poniedziałek rano, to normalne ze jeszcze jedt taki sypialny?

U mnie było wręcz przeciwnie. Cały dzień marudziła. Dopiero spokojna i spała fajnie na spacerze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:17

• Auro Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Aktywowałam dawno temu. Mam zagładki "ogólny" i "Ubezpieczony". Nie mam zakładki "Świadczeniobiorca"

należy zadzwonić na infolinię ZUS-u, poczekać na konsultanta i poprosić aby połączyli Cię z działem technicznym, ze potrzebujesz aktywować zakładkę świadczeniobiorca, bo nie masz widocznej opcji ZASIŁKI.

"Zapraszamy do kontaktu z ZUS za pośrednictwem COT:
    (22) 560 16 00 z telefonów stacjonarnych i komórkowych"
    ja chyba dzwoniłam pod ten numer, ale było to kilka miesięcy temu, więc nie jestem pewna.

Angela89, liloe lubią tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Tak zrobię

A mój szumiś już się popsuł...co za szajs!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Dzięki dziewczyny. Tak zrobię

A mój szumiś już się popsuł...co za szajs!!!

Jak popsuł !?

Czyżby szumił szumił i jak byś chciała go wyłaczyć to się nie da ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 21:19

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe odmrozone mleko wyglada i pachnie inaczej niż swieze. Jest takie jakby bardziej żółte i ma mocniejszy zapach. Mrozilam dużo mleka dla Zuzi, bo wtedy tylko odciagalam i kazde bylo takie samo, no i inne niz swieze.
    Dzieki za przepis na mleko kokosowe :)
    A kaszel niepokojacy to taki swiszczacy, duszacy (slychac w klatce piersiowej swisty i charczenia). Jak zakaszle kilka razy dziennie to spoko. Szymon też odkaszlnie czasem. Po "przygodzie" z Zuzia jestem szczegolnie wyczulona na charakter kaszlu...

Haneczka idz z malym do lekarza. Sama nie odstawiaj, bo może to co innego. Szkoda się "katowac" dieta gdyby sie okazalo, ze to nie jest skaza. Ja też będę cierpieć z braku nabiału :( W zasadzie kanapki mogę jeść tylko z roznymi serami, uwielbiam platki kukurydziane z mlekiem, kawe z duza iloscia mleka, jogurty. Wedliny jadam rzadko. A teraz musze się przestawić...

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 08:01

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Wojtus tez czasem kaszlnie teraz ma lekki katar sam nie spływa jest go malo ale jak odciagam frida to cos tam jest i to pewnie dlatego. Póki nie kaszle często to chyba ok.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po tym kremie emolium u nas buzia śliczna. Czasem cos go zsypie ale juz mniej i skora nie jest wysuszona i czerwona jak przedtem i po tym krekie szybciej mu te wysypki schodzą także polecam. I iwazajcie na cenę u mnie w aptekach nawet ponad 30 zł kosztował a na Gemini kupilam za 21 duże rozbieżności cenowe są.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Córcia po całym dniu marudzenia i wiszenia na cycku w końcu zasnęła w łóżeczku, mam nadzieję, że dzisiejsza noc chociaż będzie spokojna. Próby spania z nią w dzień kończyły się karmieniem bez końca i nie mogłam zasnąć, bo awanturowała się jak jej cycek wypadał.

Zaczęliśmy podawać Infacol zamiast Espumisanu i jest gorzej, choć zamierzam jeszcze od jutra odstawić podejrzane produkty i liczę na poprawę, bo tete gazy to masakra :-/

Dobranoc dziewczyny

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedzi :)
    Angela nie chciało się szumienie wyłączyć i zaczęło trzeszczeć i przerywać. Wyjęłam i włożyłam baterie i póki co ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    dzięki za odpowiedzi :)
    Angela nie chciało się szumienie wyłączyć i zaczęło trzeszczeć i przerywać. Wyjęłam i włożyłam baterie i póki co ok.
    No to miałam podobnie jak wyczerpała mi się bateria ( dałam dosyć stare)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    No to miałam podobnie jak wyczerpała mi się bateria ( dałam dosyć stare)
    u nas nówki, ale póki co działa. Mamy szumisia na oku ;)
    karmimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 02:11

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza :) A my po karmieniu i idziemy dalej spać ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my sie karmimy :))

Ps. I pewnie syn juz sam nie będzie chciał spac i zostanie ze mną:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 05:36

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie. Pobudka na cyca 1.00 4.30 a teraz już zostanie z nami w łóżku bo nie mam siły wstawać.
    Ps. Głowa mnie dalej boli :( 2.5 dnia :( :( :(

• Fasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzest wyszedł u nas spontanicznie, bo mój brat z rodziną z Anglii przyjeżdża do Polski w połowie czerwca. Także chyba 20.06 odbędą się chrzciny Julka. Musze jeszcze tylko to potwierdzić w mojej parafii.

Nie robimy żadnej posiadowki w knajpie, nie będziemy na to kasy wydawać. Zapraszamy tylko najbliższą rodzinę i posiedzimy z nimi chyba w domu przy kawie i jakimś ciachu

weronika86, mf, Gosha, Angela89, mantissa lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka mnie od tygodnia męczą straszne bóle głowy :(

‹‹ 4685 4686 4687 4688 4689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ