X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko przez tą kawę z mlekiem kokosowym... Palma mi odbija :D

hwesta, Aguś86, lysinka, sylvia007, Gosha, Fasia, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diclofenac jest silnym lekiem. Kurcze chyba faktycznie może być nie wskazany przy karmieniu... Bambi jesteś tu?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diclofenac można stosować w trakcie karmienia. Po CC byłam tym faszerowana przeciwbólowo jak miałam powikłanie pooperacyjne. W domu mam całe opakowanie czopków bo są swietne i naprawde działają przeciwbólowo.

Wróciłam od lekarza, Lili ma antybiotyk w kropelkach do nosa, do tego hascosept do buzki, przeplukiwanie noska Isonasin septo , w poniedziałek morfologia bo w czwartek ma miec szczepienie.
    Ja dostałam skoku ciśnienia miałam 149/101 pół h czekałam nie spadało wiec musiałam wziąć Dopegyt. Dzien na wariackich papierach:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 15:21

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diclofenac też dostałam po cc, więc spokojnie można karmić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa muszę ściągać żeby mleko spasteryzować bo przez moje hormony jest problem z wytraceniem tej bilirubiny. Mleko po podgrzaniu do 60-70 stopni traci te właściwości i mogę je podawać. Oby do jutra , na razie idzie nam nieźle. Nadążam ściągać i podgrzewać i Miki ładnie je z butli. Oby zadziałało a syn nie wzgardzil cycem potem

• mantissa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Kwiatku. No oby mu się ten cyc nie odwidzial. :(

To mówicie ze moge ten diclac w tabletkach 50 mg brać w miarę spokojnie? Bo znowu się pogorszylo. :(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam i kupilam butelke Calma z Medeli ktora uzywaja kobiety jak karmią piersia i chca gdzies wyjść i daja wtedy butle i tam trzeba ciagnac jak przy piersi i nakladki medela.
    Czytałam kogos komentarz ze odciagala kobieta przez miesiąc i przez ta butelke jej córeczka nauczyla sie piersi ze ta butelka nie zaburza odruchu ssania jak dziecko już pierś zalapie.

Mam nadzieje ze mnie nie zjedziecie o to ze jak glupia kupuje jakies butelki co ma być jak cycek.. Chodzi mi o to zeby moja udana córka troche sie nameczyla to moze wkoncu zechce doic pierś :)
    W domu mam pelno butelek.. Chyba zaczne sprzedawac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 16:31

mimka84, mantissa, Ulka84 lubią tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbliża mi się okres.. Buu.. Jajniki zaczęły pracowac boli jak na owulke :/

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta110816 wrote:
    Zbliża mi się okres.. Buu.. Jajniki zaczęły pracowac boli jak na owulke :/

Nie lubię :-( kochalam być w ciąży m.in dlatego ze nie znosze okresów.

Dzisiaj zrobilam mleko kokosowe. W kawie smakuje wybornie. Dzięki jedszcz raz liloe za przepis :-) :-) :-) :-)

Mantissa mam nadzieje ze leki pomogą. I bedziesz jak nowonarodzona:-)

Pospalismy z synem 2 godziny . Robota leży ale mam to w doooopie. Przytulaski z młodym są bezcenne. A niedługo jak trochę podrosnie juz nie będzie potrzebował ciepła maminego , wiec korzystamy :-)

Zaraz uskutecznimy spavcer numer 2. Tym razem z ojcem mojego dziecka ;-) :-) :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 16:43

hwesta, Aguś86, mantissa, lysinka, liloe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis robie to mleko i tez czekam na meza zeby iść na spacer nr 2 ;)

CzaryMary, Aguś86 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:15

CzaryMary, mantissa, PsotkaKotka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta idźcie w moja stronę my pojdziemy w Wasza i w połowie drogi sie spotkamy :-)

hwesta lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta110816 wrote:
    Znalazlam i kupilam butelke Calma z Medeli ktora uzywaja kobiety jak karmią piersia i chca gdzies wyjść i daja wtedy butle i tam trzeba ciagnac jak przy piersi i nakladki medela.
    Czytałam kogos komentarz ze odciagala kobieta przez miesiąc i przez ta butelke jej córeczka nauczyla sie piersi ze ta butelka nie zaburza odruchu ssania jak dziecko już pierś zalapie.

Mam nadzieje ze mnie nie zjedziecie o to ze jak glupia kupuje jakies butelki co ma być jak cycek.. Chodzi mi o to zeby moja udana córka troche sie nameczyla to moze wkoncu zechce doic pierś :)
    W domu mam pelno butelek.. Chyba zaczne sprzedawac :D

Ja mam Calme właśnie jak synek nie chciał pić z piersi i bardzo ładnie znowu nauczył się ssać także bardzo polecam :)

Militta110816 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza!!!
    Ja musiałam podać dzisiaj Ninie sab simplex, bo aż słychać jak jej po jelitach jeździ :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam czas, żeby poczytać to jest cisza, a jak wpadam na chwilę, bo jestem zajęta to mam dużo do nadrabiania ;)
    Sylwia czasem trzeba pomóc dzieciaczkom. Ja też kiedyś dałam bobotic i po pól godzinie była kupka ;) Ważne, żeby się nie meczyly ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas od kilku dni histerie i nie wiem dlaczego. Daje mu bobotic do każdego posiłku i było ok a teraz krzyk...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Mikiemu podałam gripe water. Troszkę się napina wieczorem więc go odciazam. No i wiszę na dojarce :)

Amy_ lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!!
    Przede wszystkim DZIEKUJE wam bardzo moje kochane forumowe mamusie za życzenia! <3 jestem stara, 31 lat ;) obraziłam sie na kalendarz o stwierdziłam ze nie obchodzę urodzin :D ale ostatecznie sprezentowalam sobie nowe fioletowe New Balance :P sa suuuper :D

MŁODA wszystkiego co najlepsze :)

Byłam dzisiaj w konsulacie wyrobić paszport Kubie, w koncu udało sie tam wybrać we dwoje :/ dostałam malutki pokoik na karmienie, przebieranie i zabawę z Małym, co mnie miłe i pozytywnie zaskoczyło :) na szczescie oczekiwanie na paszport trwało tylko godzinke :) ale co mnie zszokowało... Przez ta godzine chyba z 10 Polaków przyszło bo ich okradziono 8) Ehhh, turyści ;) ale było miło, wszyscy mówili po polsku :P
    Mój Jacobo zaczął w nocy kaszleć :( wlasnie wrocilam od pediatry, osłuchowo -czyściutko :) poprostu jakis kaszelek sie przyplątał, nic nie dawać, wiec jak nic to nadal matczyna obserwacja :P

mantissa, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co... U mnie okres nie nadszedł :D po połogu, ktory trwał 3 tyg z przerwami itp 20 kwietnia dostałam okres. Czekałam teraz bo cos jajniki pobolewalh ale wychodzi na to ze juz nie nadejdzie :) wiec po porodzie było oczyszczanie, potem jedna miesiączka i ciszaaaa do tej pory :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 19:35

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u gin. W zasadzie jakoś się nie przejęła wyglądem mojej bożeny. Przepisała maść na bliznę żeby wmasowywała w celu uelastycznienia skóry. Żel intymny do nawilżenia, bo mówi że może być sucho. No i tabletki antykoncepcyjne Dessette Mono - czy któraś to przyjmowała ?

Ida lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 4705 4706 4707 4708 4709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ