X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko przez tą kawę z mlekiem kokosowym... Palma mi odbija :D

hwesta, Aguś86, lysinka, sylvia007, Gosha, Fasia, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diclofenac jest silnym lekiem. Kurcze chyba faktycznie może być nie wskazany przy karmieniu... Bambi jesteś tu?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diclofenac można stosować w trakcie karmienia. Po CC byłam tym faszerowana przeciwbólowo jak miałam powikłanie pooperacyjne. W domu mam całe opakowanie czopków bo są swietne i naprawde działają przeciwbólowo.

Wróciłam od lekarza, Lili ma antybiotyk w kropelkach do nosa, do tego hascosept do buzki, przeplukiwanie noska Isonasin septo , w poniedziałek morfologia bo w czwartek ma miec szczepienie.
    Ja dostałam skoku ciśnienia miałam 149/101 pół h czekałam nie spadało wiec musiałam wziąć Dopegyt. Dzien na wariackich papierach:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 15:21

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diclofenac też dostałam po cc, więc spokojnie można karmić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa muszę ściągać żeby mleko spasteryzować bo przez moje hormony jest problem z wytraceniem tej bilirubiny. Mleko po podgrzaniu do 60-70 stopni traci te właściwości i mogę je podawać. Oby do jutra , na razie idzie nam nieźle. Nadążam ściągać i podgrzewać i Miki ładnie je z butli. Oby zadziałało a syn nie wzgardzil cycem potem

• mantissa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Kwiatku. No oby mu się ten cyc nie odwidzial. :(

To mówicie ze moge ten diclac w tabletkach 50 mg brać w miarę spokojnie? Bo znowu się pogorszylo. :(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam i kupilam butelke Calma z Medeli ktora uzywaja kobiety jak karmią piersia i chca gdzies wyjść i daja wtedy butle i tam trzeba ciagnac jak przy piersi i nakladki medela.
    Czytałam kogos komentarz ze odciagala kobieta przez miesiąc i przez ta butelke jej córeczka nauczyla sie piersi ze ta butelka nie zaburza odruchu ssania jak dziecko już pierś zalapie.

Mam nadzieje ze mnie nie zjedziecie o to ze jak glupia kupuje jakies butelki co ma być jak cycek.. Chodzi mi o to zeby moja udana córka troche sie nameczyla to moze wkoncu zechce doic pierś :)
    W domu mam pelno butelek.. Chyba zaczne sprzedawac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 16:31

mimka84, mantissa, Ulka84 lubią tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbliża mi się okres.. Buu.. Jajniki zaczęły pracowac boli jak na owulke :/

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta110816 wrote:
    Zbliża mi się okres.. Buu.. Jajniki zaczęły pracowac boli jak na owulke :/

Nie lubię :-( kochalam być w ciąży m.in dlatego ze nie znosze okresów.

Dzisiaj zrobilam mleko kokosowe. W kawie smakuje wybornie. Dzięki jedszcz raz liloe za przepis :-) :-) :-) :-)

Mantissa mam nadzieje ze leki pomogą. I bedziesz jak nowonarodzona:-)

Pospalismy z synem 2 godziny . Robota leży ale mam to w doooopie. Przytulaski z młodym są bezcenne. A niedługo jak trochę podrosnie juz nie będzie potrzebował ciepła maminego , wiec korzystamy :-)

Zaraz uskutecznimy spavcer numer 2. Tym razem z ojcem mojego dziecka ;-) :-) :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 16:43

hwesta, Aguś86, mantissa, lysinka, liloe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis robie to mleko i tez czekam na meza zeby iść na spacer nr 2 ;)

CzaryMary, Aguś86 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:15

CzaryMary, mantissa, PsotkaKotka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta idźcie w moja stronę my pojdziemy w Wasza i w połowie drogi sie spotkamy :-)

hwesta lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta110816 wrote:
    Znalazlam i kupilam butelke Calma z Medeli ktora uzywaja kobiety jak karmią piersia i chca gdzies wyjść i daja wtedy butle i tam trzeba ciagnac jak przy piersi i nakladki medela.
    Czytałam kogos komentarz ze odciagala kobieta przez miesiąc i przez ta butelke jej córeczka nauczyla sie piersi ze ta butelka nie zaburza odruchu ssania jak dziecko już pierś zalapie.

Mam nadzieje ze mnie nie zjedziecie o to ze jak glupia kupuje jakies butelki co ma być jak cycek.. Chodzi mi o to zeby moja udana córka troche sie nameczyla to moze wkoncu zechce doic pierś :)
    W domu mam pelno butelek.. Chyba zaczne sprzedawac :D

Ja mam Calme właśnie jak synek nie chciał pić z piersi i bardzo ładnie znowu nauczył się ssać także bardzo polecam :)

Militta110816 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza!!!
    Ja musiałam podać dzisiaj Ninie sab simplex, bo aż słychać jak jej po jelitach jeździ :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam czas, żeby poczytać to jest cisza, a jak wpadam na chwilę, bo jestem zajęta to mam dużo do nadrabiania ;)
    Sylwia czasem trzeba pomóc dzieciaczkom. Ja też kiedyś dałam bobotic i po pól godzinie była kupka ;) Ważne, żeby się nie meczyly ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas od kilku dni histerie i nie wiem dlaczego. Daje mu bobotic do każdego posiłku i było ok a teraz krzyk...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Mikiemu podałam gripe water. Troszkę się napina wieczorem więc go odciazam. No i wiszę na dojarce :)

Amy_ lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!!
    Przede wszystkim DZIEKUJE wam bardzo moje kochane forumowe mamusie za życzenia! <3 jestem stara, 31 lat ;) obraziłam sie na kalendarz o stwierdziłam ze nie obchodzę urodzin :D ale ostatecznie sprezentowalam sobie nowe fioletowe New Balance :P sa suuuper :D

MŁODA wszystkiego co najlepsze :)

Byłam dzisiaj w konsulacie wyrobić paszport Kubie, w koncu udało sie tam wybrać we dwoje :/ dostałam malutki pokoik na karmienie, przebieranie i zabawę z Małym, co mnie miłe i pozytywnie zaskoczyło :) na szczescie oczekiwanie na paszport trwało tylko godzinke :) ale co mnie zszokowało... Przez ta godzine chyba z 10 Polaków przyszło bo ich okradziono 8) Ehhh, turyści ;) ale było miło, wszyscy mówili po polsku :P
    Mój Jacobo zaczął w nocy kaszleć :( wlasnie wrocilam od pediatry, osłuchowo -czyściutko :) poprostu jakis kaszelek sie przyplątał, nic nie dawać, wiec jak nic to nadal matczyna obserwacja :P

mantissa, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co... U mnie okres nie nadszedł :D po połogu, ktory trwał 3 tyg z przerwami itp 20 kwietnia dostałam okres. Czekałam teraz bo cos jajniki pobolewalh ale wychodzi na to ze juz nie nadejdzie :) wiec po porodzie było oczyszczanie, potem jedna miesiączka i ciszaaaa do tej pory :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 19:35

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u gin. W zasadzie jakoś się nie przejęła wyglądem mojej bożeny. Przepisała maść na bliznę żeby wmasowywała w celu uelastycznienia skóry. Żel intymny do nawilżenia, bo mówi że może być sucho. No i tabletki antykoncepcyjne Dessette Mono - czy któraś to przyjmowała ?

Ida lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 4705 4706 4707 4708 4709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ