X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:17

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Kiedyś pojechałam do znajomej, która przed ciążą bardzo martwiła się, że jej brzuch urośnie itp. Jak do niej pojechałam w czwartym miesiącu ciąży (dodam, że miała trochę luźniejszą koszulę) to jej powiedziałam że super wygląda i jeszcze brzucha nie widać. Na co ona opięła koszulę i powiedziała z dumą że już coś widać. Nawet do głowy mi nie przyszło, że mogła bym jej sprawić przykrość.
    ale właśnie słowa, że brzuszka nie widać są ok. bo nie brzmią jakbyś nie wierzyła w tą jej ciążę. Ja to jestem przewrażliwiona chyba na punkcie takich rzeczy, bo wiem, że niektórzy strasznie biorą sobie to do serca. Kiedyś koleżance w ciąży teściowa powiedziała, że już taka gruba jest, no i dziewczyna zaczęła się zastanawiać jakby się tu odchudzić w 6mc.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok ja na razie zmykam po Gabi do przedszkola i do rodziców po świeżo wędzoną szyneczkę :-)

Fasia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    chyba wszystkie Kaśki są wybuchowe i narwane:)

A Kaśki spod znaku bliźniąt to już w ogóle przeje*** :D nie wiem skąd mój mąż ma tyle cierpliwości hehe :D

Eweliśka lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 16 tyg :)

dzisiejszy dzień mija mi okropnie.. jak już pisałam wam ze mam problem z niskim ciśnieniem co idzie za tym ciągły bol glowy..
    kłade sie spac z bolem glowy i wstawac to samo ale dzis jak wstalam to masakra.. w glowie mi sie kołuje,na wymioty ciągnie.. przegryzłam 4 gryzy kanapki po czym zaraz je zwróciłam.. polozylam sie o 8 to spalam do 13 choć tabletkę wzielam to i tak łeb napiernicza okropnie.. :( a jak juz wstalam o 13 to napiłam sie 2 łyki soku i tez w misce wszystko wylądowalo :(
    juz nie wiem co mam robić tak mnie to męczy bo ani nie można nigdzie wyjsc bo zaraz rzygać albo się w głowie kołuje.. masakra..

http://extradom.pl/projekt-domu-soliera-KRH1177 my domek bd taki budować,ale ja mam inne rozmieszczenie pokoi niż w rzutach jak tutaj jest pokazane :)
    pozwolenie będzie juz zaraz bo właśnie przyszły nam listy z gminy ze tam już wszystko zakończone jest :) ale budowę na wiosnę zaczynamy :)

Fasia, martafr, Justinka, Krysti lubią tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta110816 wrote:
    Witam się w 16 tyg :)

dzisiejszy dzień mija mi okropnie.. jak już pisałam wam ze mam problem z niskim ciśnieniem co idzie za tym ciągły bol glowy..
    kłade sie spac z bolem glowy i wstawac to samo ale dzis jak wstalam to masakra.. w glowie mi sie kołuje,na wymioty ciągnie.. przegryzłam 4 gryzy kanapki po czym zaraz je zwróciłam.. polozylam sie o 8 to spalam do 13 choć tabletkę wzielam to i tak łeb napiernicza okropnie.. :( a jak juz wstalam o 13 to napiłam sie 2 łyki soku i tez w misce wszystko wylądowalo :(
    juz nie wiem co mam robić tak mnie to męczy bo ani nie można nigdzie wyjsc bo zaraz rzygać albo się w głowie kołuje.. masakra..

http://extradom.pl/projekt-domu-soliera-KRH1177 my domek bd taki budować,ale ja mam inne rozmieszczenie pokoi niż w rzutach jak tutaj jest pokazane :)
    pozwolenie będzie juz zaraz bo właśnie przyszły nam listy z gminy ze tam już wszystko zakończone jest :) ale budowę na wiosnę zaczynamy :)

Współczuję bólu głowy. Ja też jestem niskociśnieniowcem ale póki co (tfu tfu) mega ból miałam jakieś dwa dni temu. Poza tym nie narzekam wcale.
    Próbowałaś kawy z cytryną? Pomaga

Szkoda, że takie są uroki ciąży, że jedna przechodzi ją bezboleśnie, a inne wymiotują i najchętniej to by zapadły w sen i obudziły się na końcówce .. Oby tych złych dni było jak najmniej Millita!

Domek śliczny. Bardzo mi się podoba :)

Militta110816 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILITTA mam bardzo podobny domek do Ciebie:)
    niestety mamy długą a wąską działkę i w projektach nie mogliśmy zaszaleć ale za to mamy na parterze wszystko co chcieliśmy mieć:)
    f7c089046f14f315med.jpg

Kurcze powiem Ci że ja bym wykitowała jakby mnie cały czas męczyły wymioty, nudności itp....
    już ten ból głowy mnie do szału doprowadza bo wcześniej w ogóle mnie nigdy głowa nie bolała.

FASIA poprawiłam sobie okularki:) czuję sie teraz super i swobodnie:)

Militta110816, Justinka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia a miałam pytać, jakie proporcje tej kawy z cytryną? i czy to się pije na raz czy trzeba się "delektować" po łyczku???

już sama nie wiem co lepsze, czy apap doraźnie czy kofeina z cytryną:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, ja już po pracy, dzisiaj głowa mi też pęka :( to chyba z wczorajszego przelatanego dnia...
    Spotkanie super, mi pasuje 15.11 o 16, zapisuję w kalendarzu :) brzuchatki rządzą :D

martafr, hwesta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia czy to Wy razem z mężem mieliście tą graficzną pracę? Szkoda, że się nie zorientowałyśmy, że to my :D
    Robotka no brzuch meeeega :D mój też ruszył wreszcie, ale do Ciebie mi daleko

• 8485 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracam do zywych wkoncu odebrałam kompa z gwarancji

Robotka1, Justinka, Krysti lubią tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c4z17a80ayfoc.png

Wysłany: 16 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    MILITTA mam bardzo podobny domek do Ciebie:)
    niestety mamy długą a wąską działkę i w projektach nie mogliśmy zaszaleć ale za to mamy na parterze wszystko co chcieliśmy mieć:)
    f7c089046f14f315med.jpg

Kurcze powiem Ci że ja bym wykitowała jakby mnie cały czas męczyły wymioty, nudności itp....
    już ten ból głowy mnie do szału doprowadza bo wcześniej w ogóle mnie nigdy głowa nie bolała.

my dzięki Bogu mamy sporą i szeroką działkę także dom będzie stal na samym środku :) a drugą część działki nie będziemy narazie ruszać( tam są drzewka jakieś krzewy) tego nie wykaszaliśmy zostanie dla dziecka pootem jakby się chciało budować:) wiem bardzo przeskoczyłam w przyszłość :D
    ale pamiętam jak mój tata kupował działki a mama zawsze się denerwowała o to że tylko pieniądze wydaje i ja jak byłam mniejsza tez tak myślałam a teraz to dziękuje mu za to ze tak inwestował w działki :D jakby przyszło nam kupić pole i dom budować to z 10 lat by nam zeszło a tak to wybrałam sobie tą najładniejszą i największa:)
    dom mieliśmy budować zwykły dwu spad bez facjatki ale na tej działce wyglądał by jak kurnik... taka chatka,więc już wybraliśmy z jedną facjatką i o wiele lepiej wygląda :) Podobny bo szaroście występują tylko ty masz bardziej styl nowoczesny:) aa powiem Ci że bardzo podoba mi się ten kolor szary na domku :)

ja od września sie tak męczę już ale wcześniej nie mierzyłam sobie ciśnienia dopiero jak lekarka powiedziała mi że mam niskie to codziennie mierze i zawsze niskie..
    ale dziś to już masakra.. wczoraj 1 raz nie wymiotowałam od 6 tyg ciąży i do męża się chwaliłam że chyba mi już przeszło no ale się nachwaliłam haha :D
    zrobiłam sobie kawę z tą cytryną,da się wypić nie jest taka zła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 14:21

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png

Wysłany: 16 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka- masz super brzusio !!! :) jak ci się zaokrąglił tutaj u góry już jejciu :)
    jesteśmy na tym samym etapie ciąży prawie a mój brzuch nie jak ciążowy wygląda.
    Mnie wybiło jedynie tutaj pod pępkiem,miałam tam tłuszczyk i jego tak raczej wybiło :D
    ale po bokach ja sama widzę że jakby się większy zrobił i ciut u góry tak już :) jak nałożę obcisłą bluzkę i stanę na wprost lusterka to tak już widać jakby powoli się zaokrąglał :) wieczorem może wyślę wam zdj brzuucholka :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Dziewczyny, spokojnie. Ja kiedyś myślałam, że to komplement. Chodzi mi o to, że kobieta w ciąży nie musi mieć od razu wielkiego brzucha. Ja chciała bym mieć małą piłkę i nie wyglądam tak za tym brzuchem. Nie wszyscy mówią to złośliwie. Do tej pory zostało mi mimowolne spinanie mięśni brzucha, i chyba przez to jest jeszcze w miarę płaski. Dla mnie to żadna zniewaga, czy przytyk.

Misia może to nie jest przytyk - ale jak człowiek nie ma brzucha , żadnych objawów ciąży a do wizyty np tydzień to takie gadanie powoduje stres

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Klaudia czy to Wy razem z mężem mieliście tą graficzną pracę? Szkoda, że się nie zorientowałyśmy, że to my :D
    Robotka no brzuch meeeega :D mój też ruszył wreszcie, ale do Ciebie mi daleko

Nie nie, ja miałam legginsy w panterkę - może na to zwróciłaś uwagę :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA może 15.11 spotkanie w Krakowie? :P A co! będziemy się łączyć z Warszawą myślami ;)

Co do tarczycy mi wyszła teraz nadczynność - wynik 0,145 :| dzisiaj powtarzał, więc zobaczymy czy to tylko wybryk spowodowany ciążą czy na prawdę coś się podziało :|

Brzuszki superowe macie! Ja to muszę w końcu się zmobilizować i fotkę zrobić :) Ja brzuszek mały mam, można pomylić z tym od przytycia ;) ale za to już dobre 2-3 tyg mi pępek wywaliło hehe w 1. ciąży jakoś pod koniec jak brzuch był duży... a teraz hmm wcześnie coś ;)

KasiaKwiatek, martafr lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi hihi pewnie że może być spotkanie Krakowianek:D a co mamy być gorsze?:)

KRYSTI mówią że jak wywala pępuś to na chłopca;) to taki kolejny zabobon;)

u mnie się pępek spłaszcza:) jest szerszy w środku i bardziej miękki:)
    lubię go kurcze strasznie:)

Justi a kto robił Ci zdjęcie co masz w avatarku??

w ogóle ile sesja brzuszkowa może kosztować??

Justinka, Krysti lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, które lubią pieczarki - czy można jeść w ciąży??? Bo ugotowalam zupke pieczarkowa,jest pyszna, ale się zastanawiam czy mogę jeść :D

‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ