Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry! Ale mnie dawno nie było! Doczytałam od 1 czerwca
Nasze "maleństwo" waży 6300jest małym marudą, są dni kiedy chcę go komuś oddać, wyjść i już nie wrócić. Potrafi godzinami wyć i nie wiadomo o co chodzi. Ale są czasami lepsze dni i tylko one mnie trzymają przy życiu.
Co do spania nocnego to na szczęście złapał rytm. Kąpiel jest zawsze o 21 i 21:30 dziecka nie ma. Bardzo pilnujemy czasu, jak młody przyśnie to go budzimy. I mamy małe sukcesy bo trzecią noc z rzędu nie budzi się w nocy tylko śpi ciągiem do 5 a dzisiaj to q zasadzie jeszcze się nie obudziłtakże ja sobie leżę i rozkoszuję ciszą poranka i tym że nikt nic ode mnie nie chce!
A co do teściowych to moje wyjechała na trzy tyg. i bardzo mnie to cieszy ale niestety wraca w poniedziałeknie lubię kiedy podchodzi do mojego dziecka. Moją mamę przy nim akceptuję ale jak ona podchodzi do łóżeczka to ja spazmów dostaję. Muszę wychodzić z pokoju żeby jej go nie wyrwać.
Ja się jeszcze nie odważyłam na body z krótkim rękawem ale młody w domu siedzi tylko w body z długim i skarpetkach. A na dwór ściągam skarpetki i zakładam polspiochy a do tego cieniutką bawełnianą czapeczkę żeby chronić uszy.Murraya lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
u nas pobudka regularnie o 1 a potem o 5 więc już całkiem dobrze jest...
dziewczyny wracając do tematu diety. byłam rano u lekarza i znów wspomnialam że brzuszek boli, że ulewa i te krostki i lekarka przepisala nam bebilon pepti dha. czy którąś z Was karmi tym mlekiem, zauwazylyscie poprawę po wprowadzeniu tego mleka ? dotychczas dokarmialam enfamilem -
nick nieaktualnyKsawa wrote:u nas pobudka regularnie o 1 a potem o 5 więc już całkiem dobrze jest...
dziewczyny wracając do tematu diety. byłam rano u lekarza i znów wspomnialam że brzuszek boli, że ulewa i te krostki i lekarka przepisala nam bebilon pepti dha. czy którąś z Was karmi tym mlekiem, zauwazylyscie poprawę po wprowadzeniu tego mleka ? dotychczas dokarmialam enfamilem
Ksawa- ja karmie tym mlekiem od samego poczatku. Mały przez cale swoje życie ulal 3 razy, brzuch nie boli ( chociaż do każdego jedzonka dodaje po 5 kropelek espumisanu) krostek brak. Planuje karmić go tym do końca trzeciego miesiąca. Jednym słowem u nas sie sprawdza
A tak w ogóle to dzień dobry kobietki
-
nick nieaktualny
-
Ksawa wrote:u nas pobudka regularnie o 1 a potem o 5 więc już całkiem dobrze jest...
dziewczyny wracając do tematu diety. byłam rano u lekarza i znów wspomnialam że brzuszek boli, że ulewa i te krostki i lekarka przepisala nam bebilon pepti dha. czy którąś z Was karmi tym mlekiem, zauwazylyscie poprawę po wprowadzeniu tego mleka ? dotychczas dokarmialam enfamilem
ja karmię bebilon pepti i wykluczylam z diety nabiał bo jeszcze dokarmiam w nocy. Jak na razie od 2 wieczorow nie bylo kolek takze na duuuzy plusniestety nsdal bardzo mu sie ulewa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 08:53
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
nick nieaktualnyAngela89 wrote:no i idą nam jednak zęby mała znów płacze i jak się trochę uspokoila teściowa powiedziała abym jej paluszkiem po ugniatala delikatnie dziąsła i tak zrobiłam prawie momentalnie ryk
Ojjj wspolczujesprobuj z camilia. Swoja droga szybko te ząbki zaczęły Martynce rosnac.
-
nick nieaktualnyUlka84 wrote:Mary a jak ci idzie odciaganie? Ja niestety zauwazylam ze mam coraz mniej pokarmu ;( Na szczescie maly jeszcze w nocy podjada troche z piersi
Niestety u mnie juz po odciaganiupokarm mi zanikł
było po 20 ml a teraz juz nawet tego nie jestem w stanie udoic.
-
CzaryMary wrote:Niestety u mnie juz po odciaganiu
pokarm mi zanikł
było po 20 ml a teraz juz nawet tego nie jestem w stanie udoic.
kurcze szkodamnie tez to pewnie czeka zaniedlugo
a mam tyle nakupowanych herbatek laktacyjnych eh
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
nick nieaktualnyUlka84 wrote:kurcze szkoda
mnie tez to pewnie czeka zaniedlugo
a mam tyle nakupowanych herbatek laktacyjnych eh
Może nieee. U Ciebie młody ciumka cycka a u mnie zero. Może jakiś chwilowy kryzys bedziesz miała. Trzymam kciuki żebyś dala rade jak najdłużej
Liwi - jeszcze nie wrocilismyale jest suuuper,chociaż pogoda średnia. Najwazniejsze ze dzielimy sie obowiazkami, młody spokojny, dotleniony, zadowolony ze go oboje rodziców doglada a nie cały czas matka
-
Psotka ja głęboko wierzę w wieczorny rytuał. Jak raz zrobiłam odstępstwo od reguły i chciałam małego uśpić inaczej i się nie dał. Wiem, że nie ma potrzeby mycia dziecka codziennie bo w kopalni nie pracuje ale mój młody jest kąpany codziennie o tej samej godzinie i zasypia po karmieniu jeszcze w trakcie odbijania. Spróbujcie wprowadzić jakis codzienny wieczorny rytuał może. W końcu odróżni pory dnia.
A w ogóle czytałam że nawet odrobina światła może zaburzyć u dziecka wydzielanie melatoniny nawet na 3h. Także my robimy wszystko już po kąpieli prawie w egipskich ciemnościach. Postawiłam małą lampkę nocą pod łóżkiem i światło rozchodzi sie tylko po podłodze. Ale jak pięknie podkreśla koty kurzu na podłodze
A no i my karmimy się mm dlatego też w nocy śpi dłużej niż piersiowe dzieciaczki.Ulka84, mimka84, Murraya, KasiaKwiatek, lysinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
CzaryMary wrote:Może nieee. U Ciebie młody ciumka cycka a u mnie zero. Może jakiś chwilowy kryzys bedziesz miała. Trzymam kciuki żebyś dala rade jak najdłużej
Liwi - jeszcze nie wrocilismyale jest suuuper,chociaż pogoda średnia. Najwazniejsze ze dzielimy sie obowiazkami, młody spokojny, dotleniony, zadowolony ze go oboje rodziców doglada a nie cały czas matka
niestety nieciumka tylko na śpiocha w nocy z 2 razy. W ciągu dnia jak go przystawiam do piersi do wpada w histerie! krzyczy, macha rączkami i nóżkami, robi się cały bordowy. Masakra. Mam duże wyrzuty sumienia że już nie bede karmić piersią, ale nie mam wyjścia, Najważniejsze zeby młody nie był glodny
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014