X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki etap, bo Szymon też bierze ręce do buzi ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ale mnie dawno nie było! Doczytałam od 1 czerwca :)

Nasze "maleństwo" waży 6300 :) jest małym marudą, są dni kiedy chcę go komuś oddać, wyjść i już nie wrócić. Potrafi godzinami wyć i nie wiadomo o co chodzi. Ale są czasami lepsze dni i tylko one mnie trzymają przy życiu.

Co do spania nocnego to na szczęście złapał rytm. Kąpiel jest zawsze o 21 i 21:30 dziecka nie ma. Bardzo pilnujemy czasu, jak młody przyśnie to go budzimy. I mamy małe sukcesy bo trzecią noc z rzędu nie budzi się w nocy tylko śpi ciągiem do 5 a dzisiaj to q zasadzie jeszcze się nie obudził :) także ja sobie leżę i rozkoszuję ciszą poranka i tym że nikt nic ode mnie nie chce! :D

A co do teściowych to moje wyjechała na trzy tyg. i bardzo mnie to cieszy ale niestety wraca w poniedziałek :/ nie lubię kiedy podchodzi do mojego dziecka. Moją mamę przy nim akceptuję ale jak ona podchodzi do łóżeczka to ja spazmów dostaję. Muszę wychodzić z pokoju żeby jej go nie wyrwać.

Ja się jeszcze nie odważyłam na body z krótkim rękawem ale młody w domu siedzi tylko w body z długim i skarpetkach. A na dwór ściągam skarpetki i zakładam polspiochy a do tego cieniutką bawełnianą czapeczkę żeby chronić uszy.

Murraya lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk, ale masz super z tym nocnym nie-wstawaniem. Julek tez śpi 5h, niestety zwykle od 20-21. Za marudzenie bardzo nie lubię. Może po prostu przeczekać ten okres.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas dzis w nocy pobudka o 4 tylko ale ja i tak z 4 razy sie budziłam bo chyba przyzwyczaiłam sie do takiego wstawania, a teraz nie moze mała wycisnąć złej kupki :(

• Ksawa Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pobudka regularnie o 1 a potem o 5 więc już całkiem dobrze jest...

dziewczyny wracając do tematu diety. byłam rano u lekarza i znów wspomnialam że brzuszek boli, że ulewa i te krostki i lekarka przepisala nam bebilon pepti dha. czy którąś z Was karmi tym mlekiem, zauwazylyscie poprawę po wprowadzeniu tego mleka ? dotychczas dokarmialam enfamilem

dmo8kiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawa wrote:

dziewczyny wracając do tematu diety. byłam rano u lekarza i znów wspomnialam że brzuszek boli, że ulewa i te krostki i lekarka przepisala nam bebilon pepti dha. czy którąś z Was karmi tym mlekiem, zauwazylyscie poprawę po wprowadzeniu tego mleka ? dotychczas dokarmialam enfamilem

Ksawa- ja karmie tym mlekiem od samego poczatku. Mały przez cale swoje życie ulal 3 razy, brzuch nie boli ( chociaż do każdego jedzonka dodaje po 5 kropelek espumisanu) krostek brak. Planuje karmić go tym do końca trzeciego miesiąca. Jednym słowem u nas sie sprawdza :-)

A tak w ogóle to dzień dobry kobietki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i idą nam jednak zęby mała znów płacze i jak się trochę uspokoila teściowa powiedziała abym jej paluszkiem po ugniatala delikatnie dziąsła i tak zrobiłam prawie momentalnie ryk

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas znowu masakra ze spaniem. Jest gorzej niz bylo. Maly budzi sie kolo 1szej i do rana nie moze spac. Pospal 5-7. Ja juz nie woiem co robic.
    To raczej nie jest normalne :(

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawa wrote:

ja karmię bebilon pepti i wykluczylam z diety nabiał bo jeszcze dokarmiam w nocy. Jak na razie od 2 wieczorow nie bylo kolek takze na duuuzy plus ;) niestety nsdal bardzo mu sie ulewa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 08:53

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk nasz antos tp tez mały maruda ;) moj maz nazywa go naszym malym terrorysta ;D

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    no i idą nam jednak zęby mała znów płacze i jak się trochę uspokoila teściowa powiedziała abym jej paluszkiem po ugniatala delikatnie dziąsła i tak zrobiłam prawie momentalnie ryk

Ojjj wspolczuje :-( sprobuj z camilia. Swoja droga szybko te ząbki zaczęły Martynce rosnac.

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary a jak ci idzie odciaganie? Ja niestety zauwazylam ze mam coraz mniej pokarmu ;( Na szczescie maly jeszcze w nocy podjada troche z piersi

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    Mary a jak ci idzie odciaganie? Ja niestety zauwazylam ze mam coraz mniej pokarmu ;( Na szczescie maly jeszcze w nocy podjada troche z piersi

Niestety u mnie juz po odciaganiu :-( pokarm mi zanikł :-( było po 20 ml a teraz juz nawet tego nie jestem w stanie udoic.

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Niestety u mnie juz po odciaganiu :-( pokarm mi zanikł :-( było po 20 ml a teraz juz nawet tego nie jestem w stanie udoic.

kurcze szkoda :( mnie tez to pewnie czeka zaniedlugo :( a mam tyle nakupowanych herbatek laktacyjnych eh

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    kurcze szkoda :( mnie tez to pewnie czeka zaniedlugo :( a mam tyle nakupowanych herbatek laktacyjnych eh

Może nieee. U Ciebie młody ciumka cycka a u mnie zero. Może jakiś chwilowy kryzys bedziesz miała. Trzymam kciuki żebyś dala rade jak najdłużej :-)

Liwi - jeszcze nie wrocilismy :-) ale jest suuuper,chociaż pogoda średnia. Najwazniejsze ze dzielimy sie obowiazkami, młody spokojny, dotleniony, zadowolony ze go oboje rodziców doglada a nie cały czas matka ;-)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja głęboko wierzę w wieczorny rytuał. Jak raz zrobiłam odstępstwo od reguły i chciałam małego uśpić inaczej i się nie dał. Wiem, że nie ma potrzeby mycia dziecka codziennie bo w kopalni nie pracuje ale mój młody jest kąpany codziennie o tej samej godzinie i zasypia po karmieniu jeszcze w trakcie odbijania. Spróbujcie wprowadzić jakis codzienny wieczorny rytuał może. W końcu odróżni pory dnia.

A w ogóle czytałam że nawet odrobina światła może zaburzyć u dziecka wydzielanie melatoniny nawet na 3h. Także my robimy wszystko już po kąpieli prawie w egipskich ciemnościach. Postawiłam małą lampkę nocą pod łóżkiem i światło rozchodzi sie tylko po podłodze. Ale jak pięknie podkreśla koty kurzu na podłodze :D

A no i my karmimy się mm dlatego też w nocy śpi dłużej niż piersiowe dzieciaczki.

Ulka84, mimka84, Murraya, KasiaKwiatek, lysinka lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary ja nawet tych ząbków 2 dni temu nie brałam pod uwagę ale objawy sa podobne i dziewczyny potwierdziły. Ale ja już sama nie wiem bo mała ma dopiero niby półtorej miesiąca. Co do mleka współczuje :( u mnie na półce czeka już mm ale walcze dalej

• Militta110816 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez powoli zanika uciagam 70ml wczoraj dostawiilam Karoline to przez naklade podoila tylko jak kanalik uwolniła, potem rykokropny..

Ksawa lubi tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Może nieee. U Ciebie młody ciumka cycka a u mnie zero. Może jakiś chwilowy kryzys bedziesz miała. Trzymam kciuki żebyś dala rade jak najdłużej :-)

Liwi - jeszcze nie wrocilismy :-) ale jest suuuper,chociaż pogoda średnia. Najwazniejsze ze dzielimy sie obowiazkami, młody spokojny, dotleniony, zadowolony ze go oboje rodziców doglada a nie cały czas matka ;-)

niestety nie :( ciumka tylko na śpiocha w nocy z 2 razy. W ciągu dnia jak go przystawiam do piersi do wpada w histerie! krzyczy, macha rączkami i nóżkami, robi się cały bordowy. Masakra. Mam duże wyrzuty sumienia że już nie bede karmić piersią, ale nie mam wyjścia, Najważniejsze zeby młody nie był glodny

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dziewczyn karmiących mm, podajecie jakieś herbatki do picia czy lepiej wode?

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
‹‹ 4781 4782 4783 4784 4785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ