Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Mamusie! Mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie?
Podczytuje, nawet nadrobiłam, ale na pisanie czasu brak
Uroki podwójnego macierzyństwa hehe
Napiszę co u nas... mieliśmy USG bioderek i wyszło super, bez zarzutówniestety w usg mózgu wyszły małe torbielki 3-4mm
ponoć mają się wchłonąć, w każdym razie kontrol za 3 miesiące.. 25.06 mamy wizytę w poradni wad i zaburzeń rozwoju
a 1.07 na badanie słuchu, skierowanie ze szpitala ponieważ ma podwyższone ryzyko wad ze względu na przebywanie powyżej 7 dób na intensywnej.... i co gorsza pediatra zauważyła że chyba nie do końca słyszy ;( przynajmniej jakieś szelesty, ciche dzwięki
mam nadzieję że się to nie potwierdzi...
A tak to rozwija się super.. od dawna sztywno trzyma główkę, pięknie leży na brzuchu i się rozglądaprzewraca się z brzucha na plecy
i jest przesłodkim moim anżelem
Wczoraj mieliśmy szczepienie.. oj był krzykno i później tylko na rękach.. dobrze że szczepienie było o 13:30 to szybko do wieczora zleciało, a noc bez zmian cudowna
zasnęła 21:40 [mimo że jadła 1h wcześniej!trochę później kąpaliśmy i chyba już taka padnięta była że odpuściła jedzonko] i spała 7h
ogólnie od dłuższego czasu śpi 6-7h ciągiem od 21:30-40 więc jak dla mnie rewelacja
w ciągu dnia nie wiele śpi.. ale co tam, ważne że w nocy daje się wyspać
Waży 5170gi ma 59,5 cm
w ciągu tygodnia przybrała 190g ale pediatra mówi że ok, w końcu jest tylko i wyłącznie na cycu
Mieliśmy masakryczną wysypkę - zresztą wrzucałam foty - miała na całej twarzy, główce, dekolcie i karku... i co po 2tyg ani śladu po tym! a nic z tym szczególnego nie robiłam, a przede wszystkim nie odstawiłam nic z jedzeniowych rzeczywięc jak nic był to mega trądzik
Mamy problemy ze spaceramijak nie śpi to jest krzyk i na ręce chce, więc średnio podoba mi się opcja pchania wózka trzymając ją na rękach, ech... więc ostatnio do bankomatu leciałam w chuście
W niedziele jedziemy na 2tyg nad morze! już nie mogę się doczekać, byleby nie padało!
Dzieciaczki są przecudne! chociaż głównie pokazywane są na FBtam spam za spamem jest hehe
Nie zazdroszczę nieprzespanych nocek i marudzenia... wiem jak to jest miałam tak przy pierwszym.. non stop na cycu w dzień a w nocy pobudki co 1-2hale dzieci szybką rosną więc się im to zmieni
A! witam nową mamę! która ma córę o tym samym imieniu co moja - Anielamimka84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Jeszcze był temat ubierania
moja już od miesiąca w domu jest w bodziakach na krótki rękaw + skarpetki jak jest cieplej
teraz przy tych temperaturach to też tak wychodzimy na spacery
ja jakoś zawsze ubieram minimum potrzebne... nie lubię przegrzewać dzieci, ale zawsze za to miałam komentarz od teściowej, bo ona oczywiście że im zimno... ech
-
liwi wrote:Psotka to jest normalne. To są niemowlaki. Przyzwyczai się wreszcie. Moja starsza córa już nawet jako roczne dziecko miała takie noce, ze budziła się w środku nocy wyspana i do rana nie spała.
Witaj Mary. Jak było?
Angela możesz kupić taki żel na ząbkowanie, trochę pomaga. Ja w okresie ząbkowania podawałam młodej (jak już widziałam ze bardzo się męczy)normalnie lek przeciwbólowy.
Jest jest jeszcze ten viburcol, ale u nas nie działał.
Anka ja już trochę, lepiej. Wieczorem zjadłam dwie kromki chleba z masłem i się przyjęły. Teraz jem śniadanie, zobaczymy jak to się skończy.
mowisz? ok. ALe ciezko jest bo on ma od paru dni tez problem z zasypianiem i w ciagu dnia nie moge go uspac zeby sama odpoczac -
Ksawa wrote:u nas pobudka regularnie o 1 a potem o 5 więc już całkiem dobrze jest...
dziewczyny wracając do tematu diety. byłam rano u lekarza i znów wspomnialam że brzuszek boli, że ulewa i te krostki i lekarka przepisala nam bebilon pepti dha. czy którąś z Was karmi tym mlekiem, zauwazylyscie poprawę po wprowadzeniu tego mleka ? dotychczas dokarmialam enfamilemGeneralnie on jest na skaze bialkowa. Ten sam efekt co mleko spowoduje wyeliminowanie u Ciebie nabiału jeśli to skaza. U mnie po tygodniu eliminacji krostki zniknęły.
I jest niestety ciągle problem z dostępnością Bebilonu Pepti w aptekach, bo w kwietniu spalila się fabryka. Mąż się nieźle najezdzil zanim znalazł jedną puszkę. Na razie więcej nie potrzebuję, wiec ok, ale jak potrzebujesz więcej i gdzieś trafisz to kup, żeby później nie mieć problemu... -
nick nieaktualnyJustinka moja mała też ma torbielka po wylewie i również ma się wchłonąć 19 czerwca mamy kontrolne usg. Z tego co pamiętm chyba mimiki Kornel też ma. Co do słuchu ja nawet tu dramatyzowałam bo twierdziłam że moja mała nie słyszy. Miała naklejkę nawet żółtą w książeczce i twierdziłam że nie słyszę bo w ogóle nie reagowała na klaśnięcia szumienie itp. Mała byla intubowana więc również z ryzyka. No ale byliśmy na badaniu i słuch bardzo dobry. Naklejkę zmienili nam na niebieską i kontrolę mamy za rok. Oczywiście po badaniu zaczęła zwracać uwagę na matkę wariatkę która do niej mówi
mimka84, Justinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! Dziecko mi się dalo wyspać nad ranem - od 6:30 do 9:30.
mimo to udało mi się załapać na ostatni kompletny blender w lidlu.
teraz buszuje w lozeczku z zawieszoną zawieszoną z wózka a ja się śniadaniuję.
Justinka, witaj? Bardzo mnie cieszą postepy Anielki, słuch i główka trochę mniej, ale miejmy nadzieję, ze wszystko będzie dobrze. A po czym pediatra stwierdziła, ze słabo słyszy?
Angela, pediatra może stwierdzic cży się zawiązki zębów tworzą.Justinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angela nieźle z tym zabkiem. Zwłaszcza, że Martynka jest wczesniakiem i podobno wczesniaki mogą później ząbkować. Zuzi pierwsze dwie jedynki wyszły równocześnie w dniu, w którym skończyła 9 miesięcy, a śliniła się od 3 miesiąca i robiła nas w konia
Życzę, żeby ząbek szybko się wybił i wrócił Martynce dobry humor. Polecam Camilie. Zuzi jak nie pomagał żel, to Camilia zawsze wtedy dawała radę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 11:08
-
nick nieaktualnyAguś86 wrote:Angela nieźle z tym zabkiem. Zwłaszcza, że Martynka jest wczesniakiem i podobno wczesniaki mogą później ząbkować. Zuzi pierwsze dwie jedynki wyszły równocześnie w dniu, w którym skończyła 9 miesięcy, a śliniła się od 3 miesiąca i robiła nas w konia
Życzę, żeby ząbek szybko się wybił i wrócił Martynce dobry humor. Polecam Camilie. Zuzi jak nie pomagał żel, to Camilia zawsze wtedy dawała radę.
Ja obstawiam skok, ale czytałam że od 3 miesiąca normalne to jest że dziecko się slini. Też wiem że wcześniaki właśnie później ząbkują wg korygowanego wieku więc wątpie aby to były zęby. Ale też tak może być że zacznie się coś tam pod dziąsłami dziać a zanim się wybiją to może właśnie być to 7-8 miesiąc. -
nick nieaktualny
-
iwonka1077 wrote:Mam pytanie wzięłam krem z filtrem dermedic baby ale do twarzy myślicie że można go też Na odsłonięte rączki smarować?? Bo były też do twarzy i ciała a się zaczytalam i nie ten co trzeba wzięłam....
Aguś86 lubi tę wiadomość