Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja sie nie powinnam wypowiadac bo ani razu nie zrobiłam soku:p
ale mój mąż robi prawie codziennie i chwali ją, po pierwsze można myc w zmywarce, po drugie nawet jeśli nie to jest mało elementów a do tego pojemnika na odpadki wkłada siatkę i wyrzuca nie musi myć, jest fajny dzbanek i kolor czarny nie widać tych śladów z soków bo to po jakims czasie jednak nie ladnie wygląda, mamy ja ponad 2 lata napewno i działa bez zarzutu jak narazie. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
A ja właśnie zaczynam II trymestr, cieszę się jak głupia
bo w sumie to nic nie zmienia no ale jakiś etap dalej
Co do wyciskarki ja się nie wypowiem wiem że ta nasza trochę kosztowała bo teściu nam ja sprezentował. Wiem że fajnie się ja czyści i że super wszystko wyciskaAmy, Fasia, adk_1989 lubią tę wiadomość
-
Hej!
EWELIŚKA nie stresuj się niepotrzebnie. To, że nie masz objawów o niczym złym nie świadczy - ja też czuję się bardzo dobrzeA co do małego brzuszka:
Miałam dziś wizytę u ginekologa-położnika. Taką ogólną - waga, ciśnienie, krew, mocz. Jak uzupełniała moją kartę ciąży, to kilka razy liczyła w którym jestem tygodniu ciąży, po czym skomentowała: "spory Pani ma ten brzuch, dziwne..."
No i to jest stres - może coś jest nie tak, że tak szybko rośniewiecie coś może na ten temat? to moja pierwsza ciąża...
-
iwonka1077 wrote:witam z rana pospalam dzis troszke hehe:)
mam ten skan tego wyniku tam wychodzi wyski poziom b hcg 3,583Mom a pisze ze norma jest do 2 MoM to pewnie o te tarczyce chodzi co myslicie???
Beta HCG ? -
Hej, Amy super, ze poczulas ruchy:) ja czekam i czekam ale jeszcze nic:) noce to ostatnio dla mnie koszmar, same zle sny i zadnych erotycznych niestety:) wczoraj bylam na zakupach, kupilam sukienke w reserved i plaszczyk w mohito, od razu mialam lepszy humor:) Patrzylam w h&m na maluszkowe ciuszki i powiem Wam, ze sie zakochalam w chlopiecych rzeczach jejciu takie slodkie, bo dziewczynskich mam pelno w domu i juz sie nimi nie ekscytuje:) ciekawe jaka plec mojego malenstwa...przepraszam, ze zawsze bez polskich znakow pisze ale pisze glownie z telefonu.
Buziaki milego dnia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 10:20
Amy lubi tę wiadomość
-
Klaudia może dzidzia duża i stąd taki brzuszek? Nie wiem ale nie wydaje mi się aby to było coś złego ... No ale może niech się wypowiedzą inne Mamuśki, doświadczone.
cześć Lali, miłego dnia)
Lali lubi tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:witam z rana pospalam dzis troszke hehe:)
mam ten skan tego wyniku tam wychodzi wyski poziom b hcg 3,583Mom a pisze ze norma jest do 2 MoM to pewnie o te tarczyce chodzi co myslicie???
A tą normę masz napisaną koło tego wyniku? Bo ja się też nad tym zastanawiałam i nie mam podanych żadnych norm...
Lekarz nic nie mówił na taki wynik? Ja nie mam pojęcia o czym on może świadczyć..
A czy wynik testu PAPPA też masz podany w tych MoM'ach (czymkolwiek są)? Jest jakaś norma tego?
Co do brzucha, to mi się wydaje że jego wielkość częśto nie zależy od wielkości dziecka tylko od jakiś indywidulanych spraw typu - napięcie mięśni, przemieszczenie jelit itp. Mi brzuch też wcześnie wywaliło a moja Mała do dużych nie należy
Nie martw się Klaudia, to napewno nic złegoCiesz się ze już widać ciażowy brzuchol!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 10:26
-
MartaAlvi wrote:A tą normę masz napisaną koło tego wyniku? Bo ja się też nad tym zastanawiałam i nie mam podanych żadnych norm...
Lekarz nic nie mówił na taki wynik? Ja nie mam pojęcia o czym on może świadczyć..
A czy wynik testu PAPPA też masz podany w tych MoM'ach (czymkolwiek są)? Jest jakaś norma tego?
napisali ze do 2 MoM to wyniki z krwi tylko dodatkowo ten bhcg normalnie mam tez napisane ze ryzyko urodzenia dziecka z chorobami bardzi niskie -
Fasia wrote:Klaudia może dzidzia duża i stąd taki brzuszek? Nie wiem ale nie wydaje mi się aby to było coś złego ... No ale może niech się wypowiedzą inne Mamuśki, doświadczone.
hwesta, Lali lubią tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:napisali ze do 2 MoM to wyniki z krwi tylko dodatkowo ten bhcg normalnie mam tez napisane ze ryzyko urodzenia dziecka z chorobami bardzi niskie
Bo ja mam coś takiego:
Wolne B-hCG 66,74 IU/l odpowiada 1,394 MoM
PAPP-A 8,420 IU/l odpowiada 2,570 MOM
Norm oczywiście żadnych, dlatego wgl nie wiedziałam o co to chodzi, a w necie też za wiele nie piszą na ten temat.
Ale jak piszę ze niskie ryzyko wad to pewnie nie ma się czym martwićLali lubi tę wiadomość
-
MartaAlvi wrote:Bo ja mam coś takiego:
Wolne B-hCG 66,74 IU/l odpowiada 1,394 MoM
PAPP-A 8,420 IU/l odpowiada 2,570 MOM
Norm oczywiście żadnych, dlatego wgl nie wiedziałam o co to chodzi, a w necie też za wiele nie piszą na ten temat.
Ale jak piszę ze niskie ryzyko wad to pewnie nie ma się czym martwić
papa 4,390 IU/I odpowiada 0,998MoM
na drugiej stronie mialam o podwyzszony wolnym bhcg i ze powinno byc do 2 MOmWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 10:42
-
w poniedzialek na szczescie bo tak to juz dzis bym leciala gdzies pewnie, o te wolne bhcg tylko mi chodzi bo tak to napisali ze nie stwierdzone zwiekszonego ryzyka u Downa, Edwardsa i Patau, wiec tym sie az tak nie martwie tylko te bhcg mnie zastanawia
-
Brzuszek to indywidualna sprawa. Pamiętam jak leżałam na patologi z Marcelim w ciąży, leżała ze mną na sali dziewczyna , zero uśmiechu jakaś przygaszona. Pomyślałam , że może po poronieniu jest bo brzucha nie miała wcale , płaska jak deska. Po południu robili ktg i patrze a oni z tym sprzętem do niej śmigają. Pytam dziewczyny to który to tydzień a ona do mnie ze 39 i za 3 dni ma termin......... Normalnie zbierałam zęby z podłogi bo ta dziewczyna ważyła może ze 45 kg , płaski brzuch a chłopca prawie 3 kg urodziła. SZOK gdzie to dzieciątko się tam schowało??? Nie mam pojęcia. Za to ja miałąm brzuch chyba za nas dwie
a byłam o połowe ciąży mniej .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny