X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super brzuszek :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:02

Klaudia90 lubi tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIĘKUJĘ WAM! Szkoda tylko, że gin zamiast powiedzieć "super brzuszek" rzuciła takim tekstem ;/ niepotrzebnie mnie tylko zdenerwowała

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    DZIĘKUJĘ WAM! Szkoda tylko, że gin zamiast powiedzieć "super brzuszek" rzuciła takim tekstem ;/ niepotrzebnie mnie tylko zdenerwowała
    Ty usłyszałaś od gin, że brzuch za duży, ja usłyszałam, że za mały od położnej. Te baby to już tak chyba mają, że im ciągle coś nie pasuje ;-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    klaudia uroczy brzusio :D

A ja się tych kopniaków tak wystraszylam aż mnie poty oblały i podniosło mi się cisnienie... dziwne pierwsze odczucie.. jakby ci ktos siedział w brzuchu :D absurdalne bo przeciez siedzi :P ale poki się nei ruszało nie czuje się wcale zeby tam ktos siedział :D
    Ja pamiętam, że w pierwszej ciąży, to na początku jak zaczęłam czuć ruchy, to miałam takie odczucie jakby obcy we mnie siedział :-) dopiero z czasem się do nich przyzwyczaiłam i zaczęłam prowokować córcię głaskaniem, żeby mi odpowiadała.

Krysti, Klaudia90, Amy lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Powalona baba ta gin zamiast wspierac to jeszcze dołują ci lekarze ,mi tez powiedzial w zarcie tak mowię czy wszystko dobrze pytam a on się zaczol smiac mowi ze tak dobrze wszystko super i patrzy wariat w ksiazeczke ciazową i mowi ma dwie nogi ma dwie rece i sie cieszy wariat :) haha starszy lekarz Szkot widze ze go wzielo na smieszki :)jak bylam na nt mierzeniu :"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:09

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ty usłyszałaś od gin, że brzuch za duży, ja usłyszałam, że za mały od położnej. Te baby to już tak chyba mają, że im ciągle coś nie pasuje ;-)
    same nie wiedzą ;p Ty powinnaś iść do mojego lekarza, ja do Twojego :D

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja pamiętam, że w pierwszej ciąży, to na początku jak zaczęłam czuć ruchy, to miałam takie odczucie jakby obcy we mnie siedział :-) dopiero z czasem się do nich przyzwyczaiłam i zaczęłam prowokować córcię głaskaniem, żeby mi odpowiadała.
    Ja tez odczulam tak :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam isc do miasta ale pada :/

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Powalona baba ta gin zamiast wspierac to jeszcze dołują ci lekarze ,mi tez powiedzial w zarcie tak mowię czy wszystko dobrze pytam a on się zaczol smiac mowi ze tak dobrze wszystko super i patrzy wariat w ksiazeczke ciazową i mowi ma dwie nogi ma dwie rece i sie cieszy wariat :) haha starszy lekarz Szkot widze ze go wzielo na smieszki :)jak bylam na nt mierzeniu :"
    hehe widać, że w humorku był ;p nie wiadomo czy śmiać się czy płakać ;p moja gin jest taka, że powie tylko to, co jest, co widzi. Nie bierze pod uwagę tego, co mogłoby się stać, co jeśli itp. Z jednej strony to dobrze, ale i tak mnie zestresowała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:13

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    hehe widać, że w humorku był ;p nie wiadomo czy śmiać się czy płakać ;p moja gin jest taka, że powie tylko to, co jest, co widzi. Nie bierze pod uwagę tego, co mogłoby się stać, co jeśli itp. Z jednej strony to dobrze, ale i tak mnie zestresowała :)
    No widzi ze dobrze wszystko to się cieszy i humorzasty na dodatek studentka byla ,popisac się chcial chyba przed mlodą :D ale mam w rodzinie lekarzy wojek jest ordynatorem szpitala i chilurgiem dzieciecym też humorzasty :) ciocia moja mojej mamy siostra lekarz ogolny tez jest taka humorzasta ,kuzyn tez jest taki sam .:D haha oni to myslą ze sa studentami chyba haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:21

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    same nie wiedzą ;p Ty powinnaś iść do mojego lekarza, ja do Twojego :D
    i tak zróbmy !!! :-). Ja idę dzisiaj do mojej gin, ale ona to super babka i nigdy mi nic przykrego nie powiedziała, nawet jeśli ją coś niepokoi, to woli wykonać dokładne badania, wszystko powoli ocenić i dopiero się odzywa. Lubię w niej to, bo nie rzuca właśnie niepotrzebnych tekstów, które niczemu nie służą. No i ostatnio mi powiedziała, że pięknie wyglądam, to też przypunktowała :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    No widzi ze dobrze wszystko to się cieszy i humorzasty na dodatek studentka byla ,popisac się chcial chyba przed mlodą :D ale mam w rodzinie lekarzy wojek jest ordynatorem szpitala i chilurgiem dzieciecym też humorzasty :) ciocia moja mojej mamy siostra lekarz ogolny tez jest taka humorzasta ,kuzyn tez jest taki sam .:D haha oni to myslą ze sa studentami chyba haha
    hehe ale to dobrze :) od razu przyjemniej przebiega wizyta jak jakimś dowcipem się rzuci, żarcik się zapoda ;P gorzej jak trafi się na jakiegoś buca :O

Krysti lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka tak teraz pacze i co ja widzę? Nie ma mnie na liście na pierwszej stronie :) wpiszesz? termin mam na 10 kwietnia :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Cześć dziewczyny. Nadrabiałam Was ostatnie 3 dni i cały czas byłam z 10 stron w plecy. Dzisiaj rano dobrnęłam do końca.
    Też planuję zakup sokowirówki, mówicie że wyciskarka lepsza? Tylko że ja nie chcę wydać 1600 a jakieś max 200 zł. Te tańsze wyciskarki będą ok?
    W środę odebrałam wyniki testu PAPPa i wszystko jest ok a poszłam tam jak na skazanie. Kamień z serca ;)
    Eweliśka ja też chcę książkę, poproszę, zaproszenie już Ci wysłałam. Jak mnie przyjmiesz podam maila.
    Oj jak ja się cieszę, że wyniki ok :)
    a jeśli chodzi o te wyciskarki to pewnie, że są lepsze ale cholernie drogie i nie wiem jak Ty ale ja tych soków nie piję regularnie. Wiadomo, że teraz trochę częściej ale ogólnie to raczej takimi zrywami a potem sokowirówka stoi z pół roku zapomniana :) więc mi się nie opłacało wydawać takiej kasy :)

kluska lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Oj jak ja się cieszę, że wyniki ok :)
    a jeśli chodzi o te wyciskarki to pewnie, że są lepsze ale cholernie drogie i nie wiem jak Ty ale ja tych soków nie piję regularnie. Wiadomo, że teraz trochę częściej ale ogólnie to raczej takimi zrywami a potem sokowirówka stoi z pół roku zapomniana :) więc mi się nie opłacało wydawać takiej kasy :)
    Ja mam i wyciskarkę i sokowirówkę i taką automatyczną wyciskarkę do cytrusów, a używam tylko ręcznej do cytrusów, bo wlewam sobie sok z cytryny do wody, bo mi inaczej nie wchodzi. Także, też uważam, że lepiej kupić sobie jakąś tanią i prostą, bo przynajmniej nie szkoda jak stoi nieużywana :-)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    hehe ale to dobrze :) od razu przyjemniej przebiega wizyta jak jakimś dowcipem się rzuci, żarcik się zapoda ;P gorzej jak trafi się na jakiegoś buca :O
    O tak zwlaszcza tu w Szkocji to lepiej spierdzielacvz gabinetu :D choc powiem ci ze tu lekarze bardzo są mili pomocni ,ale tez zalezy jakie medical centre masz bo jak nalezysz do dobrego to inaczej parrza na ciebie jak nalezysz do gorszego to tak z dystansem ,co dzielnica to inna przychodnia ja mieszkam w centrum moj osrodek zdrowia jest najlepszy bo cuapatych nie ma ciemno skórych? Sami szkocji lekarze z doswiadczeniem.Przysiegam jak by mnie ciapata badala albo trafila bym na lekarza ni huj nie poszla bym za życzyla bym lekarza Szkockiego! Bylam na poczatku jak zaszlam w ciaze i trafilam na ciapatą doktor mloda gowniara ona mnie pyta w ktorym ja tyg juz ciazy ku.wa wyszlam piszlam do recepcji i mowie prosze lekarza mojego petersona a ta w recepcji wystraszona ok mowi prosze usiasc :) haha od tamtej chwili Szkocki lekarz tylko mnie bada:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:35

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy czujecie juz swoje dzidzie Kochane a ja przylozylam detektor i szok.. dzidzi nie ma tam gdzie byla.. juz jest wyzeej
    .. na brzuszku :)) a jeszcze niedawno byla bardzo niziutko - nad spojeniem lonowym? W kazdym razie zeby Go znalezc musialam zsuwać majty a teraz nie :)) ale jestem szczesliwa!! :)

Klaudia90, Krysti, Amy, Fasia lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2dj4dnp.jpg

O tutaj !! Tetno mojego Dzidziolka bylo mega glosne! :))

Krysti, Klaudia90, Amy, misia83, Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 19:41

l22njw4zq8sux6j8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    2dj4dnp.jpg

O tutaj !! Tetno mojego Dzidziolka bylo mega glosne! :))
    ale super, kurcze Rudzia przez Ciebie to ja się ledwo powstrzymuję, żeby sobie takiego detektora nie kupić, ale jak mnie będziesz dalej kusić to chyba ulegnę!!! ;-) Ja mam nadzieję, że mi dzisiaj położna przyłoży detektor i też sobie posłucham.

Rudzia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ