Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguś86 wrote:Ja się budzę około 3 nad ranem z twardymi piersiami, ale zastoju (tfu) jeszcze nie mialam. Jak mam za dużo mleka to automatycznie nadmiar wypływa sam i wkładki są do wykręcania
Mf ja też wydam majątek na wkładki
a wkładki najlepsze dla mnie lansinoh wielirazowe też się u mnie nie sprawdzają bo przeciekaja...
-
ja mam wkladki lansinoh ( czy jak sie to pisze) jednorazowe i bardzo polecam. ja jak odciagam to tez mi z drugiej piersi kapie. dzis w nocy zdjelam stanik przez ten zastoj a rano obudzilam sie mokra ech... okropne
te wkladki kupilam na gemini bo wychodzily najtaniej o ile pamietam i sa naprawe fajne, maja taka strukture troche jak podpaski - taki zel wchlaniajacy, kiedys na probe wylalam szklanke wody i wchlonely ja.
dzis odciagam regularnie co 3 godziny. czasami odciagam co 3,5 lub co 4 godz ale dzis musze to wyleczyc bo sa mega tkliwe -
ja przy pierwszym dziecku tez do 6 msc wstawalam dwa razy w nocy na karmienie z cyca, na cycku dzieci niestety ale wstaja calkiem przespana noc ciezko predzej na mm ale ja juz przestalam karmic piersia to od razu mi corka przesypiala noc bo pamietam ze nie musialam jej robic mm na noc na wieczor tylko jej wiecej dawalam.
-
nick nieaktualnyIda wrote:Franek śmieje się gdzieś od około skonczonego pierwszego miesiąca. Teraz jest jeszcze taki ufny, że uśmiecha się prawie do każdego. Od kilku tygodni piszczy w zabawie z zadowolenia
Czekam aż zacznie w końcu łapać zabawki.
Chciałam zapytać Angeli - jaką kaszke kupiłaś Kochana i jaką masz przetestowaną? Wczoraj byłam w sklepie i na półce z dziecięcymi sprawami było ich tyle, że mnie głowa rozbolała. Chciałam z Nestlé, jak mm, ale było kilka rodzajów, różne smaki. Nie wiem czym się kierować. Chciałbym taką bez cukru na razie i bez dodatków owocowych. I taką, którą można dodać do butelki, a nie robić typowej gęstej kaszki jeszcze. Chciałbym spróbować dać Młodemu może na noc powoli. No ale zupełnie nie wiem jaką...Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOdebrałam wyniki morfologi małej, nie chcieli mi ich dać kazali iść do lekarza od razu myślałam że umrę tak się bałam. Okazało się (co mnie nie dziwi) mała ma mała anemie dostaliśmy receptę na kropelki coś czuje że dopiero teraz zaczną sie problemy z kupą...
Mamy zacząć od jednej kropelki dziennie powoli zwiększając do 10 kropel. -
iwonka1077 wrote:Fasia a ty który emolium masz do kąpieli??bo patrzę żele są i emulsje i olejki??? I u was zeszło to uczulenie??czy też krostki??
Zeszly krosty, szorstkosc skory. Ja mam emulsje do kapieli -
nick nieaktualnyIda wrote:O, też był. Zakupię i spróbujemy może. Trochę się boję. Jak go robiłaś? Małej smakował? On jest z glutenem?
Ja go dodaje do mleka mojego próbowałam mi smakuje jej pewnie też . Jest bez glutenu bo żaden kleik go nie ma. Pierwszy raz dałam jej w dzień i zrobiłam za gęsty i były problem z kupą teraz daje jej 2-3 łyżeczki i nie gęstnieje ale już widzać na ściankach butelki że jest bardziej gęstsze. Teraz nie dawałam jej aby dojść do ładu z mlekiem ale już wczoraj dostała .Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykurde teraz mam problem bo nie spytałam sie lekarki ile razy dziennie mam dawac jej to żelazo... mowiła ze krople na początku zwiekszajac z dnia na dzien do 10 godzine po karmieniu bo żelazo nie wchłania sie przez mleko no i teraz nie wiem ile razy dziennie..
-
Ida tak dla ułatwienia to nic co jest ryżowe, kukurydziane czy ryżowo- kukurydziane nie ma glutenu
Kaszka manna i wielozbozowa ma gluten. Wejdź sobie na stronkę nestle czy bobovita i zobacz sobie asortyment i co w jakim miesiącu. Mi to bardzo pomogło później w sklepie. Przy czym akurat te kaszki mają cukier. Zuzi kupowałam je, bo była malutka i chciałam, żeby przybierala. Ale są też z tego co się orientuję kaszki bez cukru. Chyba są droższe.
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny