Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie to błądCzaryMary wrote:nie pytaj...
w szpitalu tak mi kazali i tak dawalam
bez zadnego uzasadnienia 
teraz boje sie zmienic na cos innego bo nie wiem jak mały zareaguje:(
pepti powinno sie podawać dopiero, gdy jest nietolerancja na mleko zwykłe. Ja bym na Twoim miejscu powoli wprowadzała mleko HA, ono też ma częściowo rozłożone białko i zobaczyła.
-
nick nieaktualnytaki też mam plansylvia007 wrote:No właśnie to błąd
pepti powinno sie podawać dopiero, gdy jest nietolerancja na mleko zwykłe. Ja bym na Twoim miejscu powoli wprowadzała mleko HA, ono też ma częściowo rozłożone białko i zobaczyła.
jeszcze przegadam z pediatra .widze ze zorientowana jestes w temacie.
mlody jeszcze spi... chyba byl niespokojny przez ta kupke
sylvia007 lubi tę wiadomość
-
dobrze prawisz dac jej piwoIda wrote:Militta, ja bym tak nie robiła. Jednak podgrzewać nie można mleka już zrobionego. Ja bym podgrzewała tylko wodę, a jak przyjdzie czas to bym ty tylko mieszała z proszkiem.
karmi oczywiscie

dokladnie tak rob podgrzewaj sama wode i potem tylko proszek wsyp i masz swiezutkie
Ida lubi tę wiadomość
-
no wlasnie gdzie my w koncu bedziem pisac ja tez nie ogarne zlitujcie sie ja mam dwójkę dzieciCzaryMary wrote:dzieki ciotka
o mama mia - nie ogarne 3 miejsc 
hehe
CzaryMary, Ida, Anka1501, lysinka, Amy_ lubią tę wiadomość
-
dokladnie tak samo robieAguś86 wrote:Wode na mleko zagrzej w mikrofali np na 10 sekund, wsyp proszek, zamieszaj i gotowe
Mleka nie mozna w mikrofali, ale wode juz tak
Ja podgrzewacza uzywam tylko do mojego mleka, a mm robie jak wyzej. 30 sekund i mleko gotowe tylko musisz wyczuc mikrofale, zeby woda miala dobra temperature 
u mnie w mikrofali 20 sekund
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 16:49
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
Przy Gabi pytałam swojej alergolog o to czy powinnam jej podawać "mleko" dla alergików tylko dlatego, że sama nim jestem. Odpowiedziała mi, że to wielki błąd, bo to może tylko osłabić tolerancję np. na laktozę. Ona mi właśnie wtedy poleciła enfamil, ale też na poczatek kazała podać ten zwykły, gdby sie coś działo, to przejść na Ha, a jesli nadal byłaby widoczna nietolerancja to dopiero pepti lub to drugie, ktorego nazwy nie pamiętamCzaryMary wrote:taki też mam plan
jeszcze przegadam z pediatra .widze ze zorientowana jestes w temacie.
mlody jeszcze spi... chyba byl niespokojny przez ta kupke
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
Chciałam się pochwalić że dziś moje dziecko przespało całą noc w łóżeczku i nad ranem też sama nie z nami w łóżku
dopiero na godzinę przeniosłam ją do siebie o 8
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 17:02
sylvia007, mantissa, Ida, mimka84, lysinka, Ulka84, Amy_ lubią tę wiadomość
-
Musimy szybko produkowaćIda wrote:Nie wiem jak wy, ale ja czekam na 5000 stronę. To będzie coś

Ja dopiero niedawno zasiadłam z telefonem, bo gości mam, ale że Nina dzisiaj śpi tylkona kolanach moich, to ja sobie siedzę w małym salonie, a mąż z nimi w dużym. -
Ale się porobiło... Mam chyba trylion stron do nadrobienia
Kiedy Wy znajdujecie czas na klikanie
ja mam często fb wlaczony ale i tak nie jestem, w stanie Was doczytać 
Chciałam tylko powiedzieć że mamy się dobrze
atakują nas pleśniawy więc walczymy fioletem i mamy śliczny kolorowy uśmiech
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 17:33
Militta110816, mimka84, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość
-
Czytam wątki w tył i melduję że też karmię tylko cycem i też nie dostałam okresu.
Przy starszej dostałam gdzieś 3 tyg po całkowitym odstawieniu czyli po ok7 miesiącach.
Mała-czasem cenna uwaga- czasem dzieci reagują na hormony mamy i kiedy zbliża się okres dzieci też są niespokojne
-
Agusiek89 wrote:
Chciałam tylko powiedzieć że mamy się dobrze
atakują nas pleśniawy więc walczymy fioletem i mamy śliczny kolorowy uśmiech 
Agusie89 powiedz mi, te pleśniawki to jakiś lekarz wypatrzył czy sama? Bo ja tak szczerze mówiąc to rzadko przyglądam się wnętrzu buzi Łucji.