Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIda wrote:Mirszasz ciepła i zimną wodą pół na pół?
tak okolo 50 ml cieplej i 70 chlodnej. pol na pol wychodzi za ciepłe.
w zasadzie w tej tabeli na opakowaniu jest napisane ze od 3 miesiaca dawac po 150 ml.. u nas nie ma bata zeby tyle zjadł.
przedwczoraj zrobiłam eksperyment i zapisywałam ile ml młody zjadł przez dobę. wyszło 760ml - nie wiem co mi to dałoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 16:21
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwia ja właśnie przez ten smoczek lovi daje małej mleko z kleikiem. Bo jak pije bez kleiku to jeszcze dla niej za szybko płynie. W butelkach TT też zmieniłam smoczek na 2 i jej dobrze się pije. Te lovi dla niej chyba ma jednak za duże dziurki bo nawet przy 0 miała problemy.
-
nick nieaktualnyustronianka24 wrote:ja karmie tylko i wyłącznie piersią i kupy czasem nie ma 6 dni i musze jej jakoś pomagać bo widać ze chce zrobic a nie umie . jest to normalne czy coś złego może jem
przy karmieniu naturalnym to podobno normalne. Amy pisala, że rekordzista nie sral przez 17 dni
no ale jak się maleństwo męczy to trza pomóc.
uuu martyna sie rozkręca
Rudzia - rzeczywiscie jakas roznica w tych mlekach. Mój mlody przy 100 wymięka , a gdzie jeszcze te 50?? za tydzien mamy szczepienie, to pogadam z pediatra o tych mlekach. cały czas podaje mu Bebilon pepti i boje sie, że jego brzuszek przyzwyczai sie do takiego "łatwego" pokarmu i beda pozniej jazdy przy jakiejkolwiek zmianie.
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Sylwia ja właśnie przez ten smoczek lovi daje małej mleko z kleikiem. Bo jak pije bez kleiku to jeszcze dla niej za szybko płynie. W butelkach TT też zmieniłam smoczek na 2 i jej dobrze się pije. Te lovi dla niej chyba ma jednak za duże dziurki bo nawet przy 0 miała problemy.
-
Tak Mary takie daje
na samym początku kupowałam to mleko w puszkach i w aptece za 37 zł teraz kupuje w Rossmannie duże pudełko 1200g za 74 zł a 400g w puszcze jest tam po 28 więc duża różnica między apteką a Rossmannem dzięki za podrzucenie pomysłu co do ilości wody akurat wychodzi 120 ml. Kubek przykrywam talerzykiem małym
żeby żadne koleżanki właśnie nie pływały
Ja mojej robie 120 ml bo więcej nie zje.
Na opakowaniu pisze żeby już 150 dawać ale ja tyle nie robię. Rzadko się zdarza żeby zjadła na raz 120,zazwyczaj zje 90 góra 100 a resztę wylewam.
-
Militta110816 wrote:Jak nie doje to wylewam mleko
doczytałam żeby faktycznie robić tuż przed podaniem.
a ja tempa robiłam po karmieniu żeby mieć na kolejne..
tylko jak to będzie jak mała wpada w ryk zanim się mleko podgrzeje..Mleka nie mozna w mikrofali, ale wode juz tak
Ja podgrzewacza uzywam tylko do mojego mleka, a mm robie jak wyzej. 30 sekund i mleko gotowe tylko musisz wyczuc mikrofale, zeby woda miala dobra temperature
-
nick nieaktualny