X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Taaak. Śpi bardzo duzo dzisiaj. Obudził się po długiej drzemce, ja go biorę w obroty do zabawy a ten w płacz... Myślę cholera, co jest?? Zawinęłam w kocyk i od razu usnal. Jakiś dzień senny chyba :-)
    Chyba senny bo mlody spi tez caly dzien. Az matce sie nudzi!!! I zamiast usnac o 21 on zasnal o 19. Musialam budzic do kapaniam wykapalam dalam cycz i spi juz od 40min.. boze ! Oddajciie mi dziecia!

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka masujj masuj masuj.. niech maz sprobuje ci wycisnac troszke mleka poznien juz samo pojdzie.. ech.. wspolczuje stasznie i mam nadzieje ze juz jest lepiej

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa, Liwi. Rozwalilas mnie. Agentka z tej twojej cory. :) Julek tez dziś trochę sniety.

Wylicytowałam pianke na basen za 20 zł razem z wysylka. :)

Aguś86, Anka1501 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cizez ale Smutno bez Krystyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 20:33

Gosha lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka przystaw męża. Serio piszę. Jak nic nie pomaga to owiń cyca ciepłą pieluchą albo czymś innym ciepłym i przystaw męża. On ma większą siłę ssania i jest szansa, że pójdzie. A masz na sutku białą kropkę? Jak masz to ją delikatnie szpilką wyjmij i pójdzie.

Amy_, Murraya lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezle Liwi :) Super, że taka ogarnieta :) Gorzej by bylo gdyby nalala z kartonika prosto z lodówki :P Zuzia też udaje,że karmi brata i mi trzyma czasem butelkę jak go karmie ;)

mantissa, Murraya lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Niezle Liwi :) Super, że taka ogarnieta :) Gorzej by bylo gdyby nalala z kartonika prosto z lodówki :P Zuzia też udaje,że karmi brata i mi trzyma czasem butelkę jak go karmie ;)

Się śmiej, moja koleżanka ma roczna córkę i opowiadała, ze wróciła z dzieckiem ze szpitala do domu, pierwsza noc mówi do męża idź zrób mleko, no to zrobił. Mała wypiła wszystko. Pięknie spała. Rano ta sama sytuacja, mówi do męża zrób mleko to poszedł wchodzi za nim do kuchni a on takie z kartonu 3,2 leje do butelki. Ta sie pyta, co ty robisz? a on że mleko. Okazało się ze w nocy zrobił jej takie same z normalnym mlekiem z kartonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 21:21

Aguś86, Anka1501, Ulka84, Murraya, Ida, Fasia lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja pierdzielę :D mam nadzieję, że dzieciowi nic nie było

• liwi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie podobno nic a nic.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez strasznie sie boje jak to bedzie jak wroce do pracy... Niby tesciowa zostanie z malym ale jakos tego narazie nie widze ale staram sie o tym nie myslec. Nigdy nie przypuszczalam ze az tak bede to przezywala... Planujemy ze jak maly skonczy dwa latka to postaramy sie o drugie dziecko to znowu posiedze w domu wiec jak sie uda to ttlko na rok do pracy :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Chciałabym zapytać nieśmiało, czy przyjmiecie mnie jeszcze do grona kwietniówek. Wiem, że to już trochę "musztarda po obiedzie", bo to forum ciążowe i wy w większości znacie się od tego okresu. Muszę też was na wstępie przeprosić bo w okresie ciąży podczytywałam was, skorzystałam z wielu pożytecznych porad, ale się nie odezwałam. Moje wytłumaczenie może wydać się głupie, ale bałam się zapeszyć bo to była moja trzecia ciąża. W pierwszej jak tylko się dowiedziałam od razu dołączyłam na forum, zrobiłam suwaczek. Koszmarem było dla mnie usuwanie wpisów i tego suwaka gdy poroniłam w 10 tyg. Obiecałam sobie, że nigdy więcej się nie narażę już na to. Druga ciąża była pozamaciczna. No i ta w końcu zakończona urodzeniem cudownego synka Tomusia 16 kwietnia. W okresie ciąży pod koniec kilka razy chciałam dołączyć do was, ale nie nadążałam za waszym tempem pisania, a poza tym ciąża była zagrożona do samego końca, dwa razy lądowałam na porodówce z rozpoczynającym się przedwcześnie porodem, który udało się zatrzymać na szczęście, więc ten strach ciągle we mnie był. To tak parę słów o mnie. Jeśli nie będziecie miały nic przeciwko mnie to bardzo będzie mi miło..

Gosha, Amy_, CzaryMary, Anka1501, Fasia, mimka84 lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja witaj :)
    Gratuluję zdrowego synka :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boje wracać do pracy i zostawić dzieci z obcymi ale trzeba to trzeba :) w domu siedzieć bym nie dała rady niestety.

• mantissa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, gratulacje! Nie zapeszałaś się się udało. Pisz śmiało. :)

Jak dobrze, że pracuję z domu. Tylko jak się będę wyrabiała z projektami przy młodym, na pełen etat to nie wiem. xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 22:16

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam bardzo :) Co do kwestii pracy, to też cieżko mi sobie wyobrazić, że bedzie trzeba wrócić do niej.. Ja od początku ciąży na zwolnieniu byłam więc prawie po dwóch latach będę wracać. Lubię swoją pracę, ale siedzenie w domu z dzieckiem baaardzo mi sie podoba ;)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Alicja :) Jak Twój synek się miewa?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnosząc się do poprzednich wpisów to mój synek dziś też wyjątkowo spał prawie cały dzień, co rzadko mu się zdarza. Wg mnie to przez pogodę. Nawet na spacer go nie wzięliśmy dziś bo spał.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziekuję Aguś, bardzo dobrze. Jest duży, urodził się 4 kg, dużo je, 6 kg już ma na pewno. Uwielbiam go i nie mogę się nadziwić, że takie cudko urodziłam ;)

Aguś86, Murraya, Gosha, Anka1501, Fasia, mimka84 lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak pójdę do pracy prawdopodobnie teściowa będzie siedziała, choć kiepsko to widzę bo jak na razie to bierze go na ręce jak nie płacze, a jak zaczyna to wciska mi cała zestresowana z tekstem- masz, bo zaczyna płakać. Moja mama to jak Tomek zaczyna płakać to dopiero do niego podchodzi, żebym sobie odpoczęła..

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie.. Czy wasze dzieciaczki robią takie książkowe musztardowe czy żółte kupki? Bo mój bobas kurcze od kiedy pamiętam robi zielone- albo żółtozielone, albo jasnozielone lub takie jak szczaw ciemne. I sporo śluzu jest. Nie zwracałam na to uwagi jakoś wcześniej, ale zaczęło mnie to martwić. Zapomniałam zapytać podczas szczepienia lekarki o to.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
‹‹ 4894 4895 4896 4897 4898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ