Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba podzielę ciuszki na domowe i wyjściowe i będę miała połowę mniej prasowania, bo to co piszesz o body to święta racja. Czasem Artuś uleje podczas ubierania, więc go przebieram, bo mokry. A przy następnym przewijaniu obsika się fontanną i znów zmiana ciuszków
U nas mąż prasuje swoje i moje, a ja dziecięce i tak jakoś leci.
Ida, mantissa lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Po minimum pół roku zakręcę go z czystym sumieniem, ale będę się cieszyć jak uda mi się karmić dłużej
Franek czasem świruje przy cycu, często nie chce ciągnąć i tym samym wisi na nim całe dnie. Mnie to męczy, zdarza mi się dokarmiać, ale trwam w karmieniu piersią ciągle i zrobię wszystko, żeby je przez te minimum pół roku utrzymać.
Pomyślałam, że odliczasz dni do końca.Trzymam w takim razie kciuki, żebyś wytrzymała jak najdłużej. Już większa połowa z minimum za Tobą
U nas też czasem zdarza się świrowanie, wiercenie, spowodowane przysypianiem lub defekacją
W efekcie w ciągu dnia czasem muszę małego przystawiać co 1,5 godziny. Ale za to w nocy jak się naje z dwóch piersi, to opity jak bąk śpi i śpi.
Ida lubi tę wiadomość
-
Ja nigdy nie dałam dziecku mm, choć miałam momenty zwątpienia, kiedy chciał być ciągle przy piersi. Ale mąż zabrania mi świrować, poza tym ma rację, że skoro Artur tak szybko rośnie, to raczej głodny nie jest.
Dzięki temu laktacja totalnie dopasowała się do dziecka i teraz mam duuużo więcej mleka niż jak był mniejszy.
Z mm nie wiedziałabym ile tego serwować
-
Serio?
Przyda się, jak źródełko wygaśnie.
Ja ostatnio ściągnęłam, bo chciałam się wina napić (wyrodna matka:P) i z jednej piersi wyszło 120ml. Czyli Artur czasem na jedno posiedzenie zjada 240ml, czyli prawie szklankę mleka. To mi się wydaje dużo. Ale nie mam żadnego porównania, więc nie wiem.
Ida lubi tę wiadomość
-
To mój Adaś to chyba chudzina, 3 czerwca wazyl 4,600 to teraz będzie gdzieś 5,200
Supcio ze chrzciny udane u nas nie bylo ciekawie. Zdjec tez zadnych nie mamy ; (; (
Haneczko śliczny skarbWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 14:54
haneczka lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny
wieki mnie nie było i teraz też wpadam pewnie tylko na moment bo moje dziecko jest bardzo absorbujące i śpi bardzo mało w ciągu dnia
Powiedzcie mi czy wszystkie chrzcicie dzieciaczki w tym roku? bo my planujemy w przyszłym, mimo nezadowolenia babć...
I jeszcze jedno- czy któraś z Was ma zgrubienie na piersi, które nie znika dłuższy czas? ja mam już od miesiąca duże zgrubienie na piersi, lekarz mówi, że nic się z tym nie da zrobić, mam czekać, aż się rozejdzie... tylko że to cholernie boli. Może macie jakieś sposoby na takie problemy?
-
Fasi pieluchy to 110x110 albo 120x120 z tego co pamietam.
Alicjaa wlasnie ta firma rozmiarowke ma beznadziejna, bo nosze teraz 38, a sukienka, zeby nie byla obcisla w cycach i dupce to 42... ale ja szerokobiodrzasta i wystajcodupiasta jestem
Ida, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwia i Alicja to nie jesteście same
Ja z wykształcenia pracownik socjalny jestem
Choć jeszcze w zawodzie nie pracowałam
Teraz będę mgr jeszcze broniła i będę się rozglądała za pracą w zwodzie jak nic nie znajdę do jeszcze z czystym sumieniem wykorzystam umowę tą co mam i rodzeństwo dla małej się stworzy
AlicjaaA, sylvia007, mantissa lubią tę wiadomość