X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer nie narzekam na noc bo fajnie śpi ale mogła by spać no do 7 :D nawet niech się budzi 3 razy w nocy ale niech nie wymyśla że o 5 już czas na zabawe :D Zobaczymy dziś może się naprostuje :D A co do dnia niech będzie aktywna ale niech wytrzymuje do 19;30 a nie o 17 marudzi aby ją kąpać :)

• liwi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna jak jestes w Nysie to ja sie chętnie z toba na kawe umówie.

shimmer_lip lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    shimmer nie narzekam na noc bo fajnie śpi ale mogła by spać no do 7 :D nawet niech się budzi 3 razy w nocy ale niech nie wymyśla że o 5 już czas na zabawe :D Zobaczymy dziś może się naprostuje :D A co do dnia niech będzie aktywna ale niech wytrzymuje do 19;30 a nie o 17 marudzi aby ją kąpać :)
    A to widzisz my naszą przetrzymujemy wieczorem. Nawet jak miałczy koło 18 to wcześniej niż 19 nie kąpiemy i ostatnio taką ją padniętą z wanny wyciągam, że nawet jeść nie ma siły i idzie spać na 15 min i dopiero się budzi na jedzenie :D a jak jej odwala rano to biorę do naszego łóżka i śpi do 8 to na bank a czasami nam się zdarzy pospać do 11 :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u neurologa. Stwierdzona sporą asymetrię ułożeniową, słabe napięcie mięśniowe bo przy podciąganiu za rączki wogóle nie utrzymuje główki, tylko zwisa z tyłu i coś tam jeszcze stwierdziła, ale nazwy nie pamiętam. Mamy skierowanie na usg główki i obowiązkowa rehabilitacja przez najbliższych kilka miesięcy. Pocieszyła, że są to zaburzenia do wypracowania.

Co do drzemek w dzień to jestem bardzo zdziwiona, bo od kilku dni Tomek śpi naprawdę sporo w dzień. Oczywiście zamiast korzystać z wolnego czasu, to ja już się zaczęłam martwić. Ale na chorego nie wygląda. Bardzo dużo się śmieje, gada z zabawkami i z nami, więc chyba powinnam się cieszyć.
    Kąpiemy ok 19.30, potem karmienie i do 20.30 najpóźniej dziecko śpi. Zabawne, bo co drugi dzień śpi nieprzerwanie do 4-5, karmienie i do ok 8, a co drugi dzień jest dodatkowa pobódka ok 2-3. Ale nie narzekam, bo nie pamiętam kiedy ostatnio byłam niewyspana:-)

Ale się dziś wściekłam. W ramach prezentu za kasę z chrztu, zamówiłam małemu tą matę fisher price baw się i kop, czy jakoś tak. Na allegro były dwie wersje kolorystyczne- z żółtym pałąkiem, który można też wpiąć żeby leżał jak dziecko chce się bawić na brzuchu i wersja z niebieskim pałąkiem, gdzie nie ma tej opcji. Na zdjęciu aukcji był żółty pałąk, ale dla pewności wysłałam maila pytając o to. Odpisali "pałąk jest żółty"- a dziś kurier przyniósł oczywiście przesyłkę z niebieskim elementem. Może to i bzdura, ale wku..wiłam się na maxa.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa moja córeczka po jednej rehabilitacji zaczeła podnościć głowe jak leży. Nigdy tego wcześniej nie robiła.

Mamy identyczne problemy, poczytaj sobie o masażu shantala. My mamy zlecone obowiązkowo codziennie i do tego bujanie w kocu. Na pewno nie zaszkodzisz a już coś poćwiczyć można.

AlicjaaA lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja będzie dobrze :) Moja Zuzka po wykonywaniu z nią w domu zalecanych przez rehabilitantke ćwiczeń szybko pozbyła się asymetrii.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też nie utrzymuje główki z leżenia. Mam się martwić? Myślałam, że ma jeszcze czas... Jesssooo!!!

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer ćwicz z nią tak jak pisała Amy :) Mój Szymon też już lepiej trzyma, bo od jakiegoś czasu cwiczymy :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Shimmer ćwicz z nią tak jak pisała Amy :) Mój Szymon też już lepiej trzyma, bo od jakiegoś czasu cwiczymy :)
    A gdzie Amy pisała?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, szczerze to byłam tak wkurzona ponad godzinnym czekaniem w kolejce mimo ustalonej godziny, że nawet się mocno nie przejęłam diagnozą, szkoda mi było głodnego dziecka. Wierzę, że to wszystko mu się cofnie, musimy po prostu na tą rehabilitację sumiennie chodzić. Mi on tam na jakiegoś zaburzonego w rozwoju nie wygląda;-)
    Liwi, poczytam o tym masażu, dziękuję za podpowiedź.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer, ja też myślałam, że ma na to czas jeszcze..

shimmer_lip lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam prosbe, czy mozecie wkleic tu cwiczenia ktore opisala Amy?
    moja mala lezala prosto ale ostatnio jakos odchyla glowe w jedna strone ...
    moze cos z nia porobie zanim pojde na rehabilitacje

dmo8kiu.png
  • shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie Liwi??? bo jeśli jednak Amy to muszę przeczesać się przez setki postów :D chyba idę spać :D i jutro się za to wezmę :D

Mia1988 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ulka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ważne, że jest szybka diagnoza. Poćwiczycie z maluchami i będzie ok ;)

AlicjaaA, Fasia lubią tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja jutro kończymy 3 miesiące ;)

AlicjaaA, Murraya, Aguś86, Fasia lubią tę wiadomość

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja wszystko się cofnie, poćwiczycie i będzie super się rozwijał :)

Moja mała już ponad miesiąc jest rehabilitowana przed wczoraj oglądalał ją lekarz od rehabilitacji ruchowej i wychwalał ją tak że ho ho że po niej nie widać że jest wcześniakiem i że po asymetrii też śladu nie ma. Ćwiczenia dużo dają, na zajęcia chodzimy i nie ukrywam dużo z nią w ramach zabawy ćwiczę

Głowa do góry będzie dobrze :)

Ulka84, AlicjaaA, Murraya, Fasia lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ćwiczenia czynią cuda. :)
    A co do maty to nie wkurzaj się, tylko zareklamuj. Pisz do sprzedawcy i to już. Masz do tego pełne prawo. Tylko jak będą chcieli, żeby im odesłac, to na ich koszt.

AlicjaaA, Fasia lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa shimmer ty też ;D nie zauważyłam wcześniej ;)

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawa wrote:
    mam prosbe, czy mozecie wkleic tu cwiczenia ktore opisala Amy?
    moja mala lezala prosto ale ostatnio jakos odchyla glowe w jedna strone ...
    moze cos z nia porobie zanim pojde na rehabilitacje

My ćwiczymy tak

https://www.youtube.com/watch?v=7oYJBIFTQzs

https://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5s

Ksawa lubi tę wiadomość

‹‹ 4989 4990 4991 4992 4993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ