Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyshimmer nie narzekam na noc bo fajnie śpi ale mogła by spać no do 7
nawet niech się budzi 3 razy w nocy ale niech nie wymyśla że o 5 już czas na zabawe
Zobaczymy dziś może się naprostuje
A co do dnia niech będzie aktywna ale niech wytrzymuje do 19;30 a nie o 17 marudzi aby ją kąpać
-
Angela89 wrote:shimmer nie narzekam na noc bo fajnie śpi ale mogła by spać no do 7
nawet niech się budzi 3 razy w nocy ale niech nie wymyśla że o 5 już czas na zabawe
Zobaczymy dziś może się naprostuje
A co do dnia niech będzie aktywna ale niech wytrzymuje do 19;30 a nie o 17 marudzi aby ją kąpać
a jak jej odwala rano to biorę do naszego łóżka i śpi do 8 to na bank a czasami nam się zdarzy pospać do 11
-
My po wizycie u neurologa. Stwierdzona sporą asymetrię ułożeniową, słabe napięcie mięśniowe bo przy podciąganiu za rączki wogóle nie utrzymuje główki, tylko zwisa z tyłu i coś tam jeszcze stwierdziła, ale nazwy nie pamiętam. Mamy skierowanie na usg główki i obowiązkowa rehabilitacja przez najbliższych kilka miesięcy. Pocieszyła, że są to zaburzenia do wypracowania.
Co do drzemek w dzień to jestem bardzo zdziwiona, bo od kilku dni Tomek śpi naprawdę sporo w dzień. Oczywiście zamiast korzystać z wolnego czasu, to ja już się zaczęłam martwić. Ale na chorego nie wygląda. Bardzo dużo się śmieje, gada z zabawkami i z nami, więc chyba powinnam się cieszyć.
Kąpiemy ok 19.30, potem karmienie i do 20.30 najpóźniej dziecko śpi. Zabawne, bo co drugi dzień śpi nieprzerwanie do 4-5, karmienie i do ok 8, a co drugi dzień jest dodatkowa pobódka ok 2-3. Ale nie narzekam, bo nie pamiętam kiedy ostatnio byłam niewyspana:-)
Ale się dziś wściekłam. W ramach prezentu za kasę z chrztu, zamówiłam małemu tą matę fisher price baw się i kop, czy jakoś tak. Na allegro były dwie wersje kolorystyczne- z żółtym pałąkiem, który można też wpiąć żeby leżał jak dziecko chce się bawić na brzuchu i wersja z niebieskim pałąkiem, gdzie nie ma tej opcji. Na zdjęciu aukcji był żółty pałąk, ale dla pewności wysłałam maila pytając o to. Odpisali "pałąk jest żółty"- a dziś kurier przyniósł oczywiście przesyłkę z niebieskim elementem. Może to i bzdura, ale wku..wiłam się na maxa. -
Alicjaaa moja córeczka po jednej rehabilitacji zaczeła podnościć głowe jak leży. Nigdy tego wcześniej nie robiła.
Mamy identyczne problemy, poczytaj sobie o masażu shantala. My mamy zlecone obowiązkowo codziennie i do tego bujanie w kocu. Na pewno nie zaszkodzisz a już coś poćwiczyć można.AlicjaaA lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, szczerze to byłam tak wkurzona ponad godzinnym czekaniem w kolejce mimo ustalonej godziny, że nawet się mocno nie przejęłam diagnozą, szkoda mi było głodnego dziecka. Wierzę, że to wszystko mu się cofnie, musimy po prostu na tą rehabilitację sumiennie chodzić. Mi on tam na jakiegoś zaburzonego w rozwoju nie wygląda;-)
Liwi, poczytam o tym masażu, dziękuję za podpowiedź. -
nick nieaktualnyAlicja wszystko się cofnie, poćwiczycie i będzie super się rozwijał
Moja mała już ponad miesiąc jest rehabilitowana przed wczoraj oglądalał ją lekarz od rehabilitacji ruchowej i wychwalał ją tak że ho ho że po niej nie widać że jest wcześniakiem i że po asymetrii też śladu nie ma. Ćwiczenia dużo dają, na zajęcia chodzimy i nie ukrywam dużo z nią w ramach zabawy ćwiczę
Głowa do góry będzie dobrzeUlka84, AlicjaaA, Murraya, Fasia lubią tę wiadomość
-
Alicja, ćwiczenia czynią cuda.
A co do maty to nie wkurzaj się, tylko zareklamuj. Pisz do sprzedawcy i to już. Masz do tego pełne prawo. Tylko jak będą chcieli, żeby im odesłac, to na ich koszt.AlicjaaA, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKsawa wrote:mam prosbe, czy mozecie wkleic tu cwiczenia ktore opisala Amy?
moja mala lezala prosto ale ostatnio jakos odchyla glowe w jedna strone ...
moze cos z nia porobie zanim pojde na rehabilitacje
My ćwiczymy tak
https://www.youtube.com/watch?v=7oYJBIFTQzs
https://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5sKsawa lubi tę wiadomość