X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest kilka dzieciaczków które są bezbutelkowe :)

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA Nam lekarka doradziła by zastąpić mm które dawałam raz dziennie właśnie już pokarmem stałym.Niestety to nie pomogło dostaje mm ,bo kończe karmić piersią a dietę rozszerzam mimo wszystko :) Też nie chciałam się spieszyć,broniłam się a jak już zaczęłam widzę ,że synek ładnie wcina to cieszy mnie to i kontynuuje :)

A i miluś mój synek od miesiąca ryczy na widok każdego poza mną i chłopem ;/ masakra wiecie to dzieciaczki i rozumie ale no głupio mi troszke, no tylko widzi kogoś ktoś do wózka zajrzy i taki bek jakby go obdzierali.Do tego nawet babć i dziadków się boi.Ciocie i wujkowie to samo ;/ Mam nadzieje,że mu przejdzie,bo masakra

Krysti mi też włosy lecą garściami ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 14:46

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, u mnie też jest ryk na obcych. Nawet jak moją mamę, którą czesto widuje, nie zobaczy przez kilka dni, to znowu płacz na jej widok i od niwa musi go do siebie przekonywać.

Ja do rozszerzania diety czekam do 6 miesiąca.

A z karmieniem przy ludziach może rzeczywiście nie potrzebnie się tak krępuje. Gosha, będę stosować twoją metodę pieluchową.

Gosha lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejeczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 23:04

Jaga, Gosha, Aguś86, Angela89, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Młoda Damo ja byłam z tym u rodzinnej. Ona obejrzała i zdecydowała wtedy o antybiotyku, bo u mnie gorączka wieczorami dochodziła nawet do powyżej 40 stopni.

Chciałam zapytać mamusie karmiące piersią, jak rozwiązujecie kwestię karmienia dziecka gdy przychodzą goście. Karmicie przy innych? Kurcze, bo my obecnie mieszkamy w kawalerce, jest tylko jeden pokój, strasznie się krępuję karmić przy innych (przy rodzicach i siostrze nie mam z tym problemu, ale teściowie czy znajomi to już lipa). No i mam zawsze dylemat, czy zacisnąć zęby i jakoś na wpół tajniacko małemu dać pierś, czy przetrzymywać dziecko z nadzieją, że goście wyjdą zanim padnie z głodu ;-)

Alicja, ja karmię wszędzie, w domu tym bardziej. Tez mamy jeden pokoj. Czasem trochę głupio jak Julek dzikuje i cyca odsłania, ale z reguły moi goście się nie gapią.

Mila, mnie skłoniło to, ze nie mogę nigdzie wyjsc, bo Julek je co dwie h a nie je z butli, więc nie mogę nigdzie wyjsc na dluzej niz godzinę. Ale jeszcze za wczesnie dla niego. Jedyne co to odrobinkę kaszki manny podaję, ale więcej wypluwa niz zjada, chyba ze go w trakcie jedzenia podciagam do siadu wtedy sie cieszy i nie wypluwa. cos czuje xe na spokojnie zjemy dopiero jak usiadzie. ;/

AlicjaaA lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Hejeczka :)

U nas karmienie jest ostatnio problemme, bo kawaler życzy sobie jeść tylko na leżąco, więc jak są goście to idę do syna starszego do pokoju i tam się kładziemy :P Ale jakbym miała kawalerkę, to bym chyba zwariowała, bo przy gościach nie miała bym oporu, ale jak tu karmić w towarzystwie na leżąco... Jak bym chciała normalnie to towarzystwo by uciekło z krzykiem, bo wtedy mały się drze i protestuje :D

Psotka, a co złego jest w wożeniu na płasko dziecka w spacerówce??? Przecież nikt nie wsadza do parasolki typowej, która często nawet nie rozkłada się do spania... Powiem Ci w sekrecie, że moje dziecko jeździ w spacerówce od urodzenia :)

Aaa nic zlego :). Myslalam ze w spacerowce da sie tylko na siedzaco :P I myslslam ze niktore dzieci kwietniowe juz moze siedza :P

Wlasnie sie recznie wydoilam. 15 ml i dalam malemu z butli. niestety tez nie chce :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, Julek jest bezbutelkowy. Znaczy nie był, do ukończenia trzeciego miesiąca pił nnormalnie, dostawał żelazo z moim mlekiem. Nagle coś mu się odwidziało, zaczął butelkę gryźć i nie zaciągnie się ani na chwilę. jest ciężko, bo nie mogę z nikim go zostawić, ale co poradzę, wytrzymam jeszcze trochę. :) A dzieci dziewczyny wożą w spacerówkach, ale na płasko. Dzieciaczki jeszcze w tym wieku nie siedzą raczej. :) Julek się bardzo chętnie podciąga do siadu i płacze jak mu rąk nie podam, ale się giba na boki. :P

Jaga, myślę, że pannieniedzwiedziej chodziło o przetrzymywanie dziecka nie z jedzeniem stałym tylko z niedaniem piersi, kiedy są goście. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa a no to jak tam to nie wnikam :)

Co do butelki podpowiem Wam co zrobić :) Lila ode mnie za nic w świecie butli nie chciała. W poniedziałek w czasie karmienia ściągnęłam mleko wlałam w butle i kazałam mojej mamie jej podać butle. Ja wyszłam z pokoju. 120 poszło migiem nawet nie zaprotestowała. A jak ja jej podawałam butle to wypluwała.

Co do spacerówki przymierzałam się juz 2 razy i zawsze wraca gondola :"

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Miałam na mysli przetrzymywanie dziecka. U mnie zle sie to konczylo. Ryk przerazliwy a potem ogromne starania zeby dziecko jednak zjadlo.

Corcia jeszcze nie siedzi,zaczyna sie podnosic ale sa takie upaly a spacerowka ma kilka mozliwosci regulacji wysokosci oparcia, wiec na polezacej pozycji jezdzimy :) i sie wietrzymy

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Psotka, u mnie nie ma problemu z butelką więc nie pomogę. Ale współczuję mamom bezbutelkowych dzieci, nawet wychodząc do sklepu trzeba się spieszyć, tragedia...

Dziewczyny, jak u Was wygląda wieczorne usypianie? u mnie od kilku dni MASAKRA. Piotr wykąpany, najedzony, a przy usypianiu drze się jak obdzierany ze skóry :( nie wiem co robić, brak pomysłów :(

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja- ja myslalam, ze sie bede krepowac kp, bo mialam straszne kompleksy piersiowe, ale minelo jakis tydz po porodzie ;) przy rodzinie sie nawet nie czaje, przy znajomych/nieznajomych tetra sie zaslaniam;)

Mila-ja wyczytalam, ze przygode z glutenem dobrze zaczac od poczatku 5go miesiaca, doslownie po 2-3g kaszki w malej porcji mleka, a reszta po 6 miesiacu ;) choc wczorajsza reakcja Julki na moja bulke byla taka, ze nie wiem czy nie zaczne wczesniej :P jak tylko bulka wedrowala od buzi mojej-poniekad w kierunku Juli, to otwierala buzie i blagalny wzrok "Mamo daj!"... az mi zal bylo, ze nie moge...

Psotka-moja spacerowka rozklada sie na plasko, poki co testujemy w domu i na tarasie, spaceru jeszcze nie bylo ;)

Dziolszki, a macie jakies ksiazki o rozszerzaniu diety? Przepisy itp?

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja muszę się z tym karmieniem przy ludziach przestać czaić, postaram się :-)

Ziolko, u mnie na ogół po kapieli, która jest o 19.20 jest karmienie i już pod koniec zasypia. Jak przenoszę do łóżeczka to się lekko rozbudza i wtedy szybko smoczek w buzie i dalej spi. Podczas tych upałów kilka razy się wybudza z marudzeniem, więc uspokajam przykładając dłoń do jego policzka- to u nas najlepiej sprawdza się jako pocieszacz. Zdarza się od czasu do czasu ryk przy usypianiu, ale wtedy już wiem na pewno, że boli go brzuszek. Daję 10 kropli espumisanu i po 15 min idzie kilka bączków i spokojnie zasypia. Zwykle ok 20 już mam wolne.

mf lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja- to tak jak ja, ok 20 laba- z reguly o 4 karmienie i pozniej 6 lub 7 ;)

Aaaaa i ja mam niebutelkowe dziecie, dlatego do kaszki (tej malej ilosci) zamowilam butle lovi z lyzeczka zamiast smoczka ;)

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój syn od początku taki glodomorek, że nie ma dla niego znaczenia forma podania jedzonka czy picia. Może być pierś z nakładką, pierś bez nakładki, każdy rodzaj butelki..dla niego to aby leciało ;-) Łyżeczką obecnie podaję codziennie dicoflor i od czasu do czasu espumisan i łyżeczka też mu odpowiada.

Jaga lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) u nas na początku nie było problemu, jadła u z cyca i z butelki, później jak przez dłuższy czas nie podawałam butelki to nie chciała już z niej pić. Teraz zaczniemy małą przyzwyczajać i mąż będzie codziennie jej podawał coś do picia.
    Od września planuję wprowadzić gluten, a od października warzywa. Chyba, że coś wyniknie po drodze to zobaczymy.

Testy ze spacerówką rozpoczniemy od przyszłego tygodnia, rozkłada się na płasko, więc nie ma problemu :-)

Jak jest u nas ryk przy zasypianiu, to musimy uspokoić małą na rękach i dopiero wtedy zasypia, nieraz tak się zdarza, jak ma problemy z odbiciem.

Chciałam jeszcze coś napisać, ale zapomniałam. Przez ten upał jestem trochę przyćpana, do tego jestem teraz na wsi i psy szczekają całymi nocami i kiepsko mi się śpi.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę na spacerowke się przestawić, bo gondoli już powoli brakuje nam, synu nogi wystawia na brzeg wózka
    My będziemy niedługo podawać marchewkę albo ziemniaka, boję się zaparcia po marchewie.....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lysinka, Piotrek jest usypiany na rękach więc nie da się go tak uspokoić niestety ;) właśnie w tej pozycji się drze jak tylko się zorientuje, że idzie spać. Widać, że jest mega śpiący ale usilnie walczy, żeby nie zasnąć.
    Też muszę sie zastanowić nad spacerówką, bo u nas gondola jest BE! :)

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziółko a próbowałaś po prostu odłożyć do łóżeczka? My usypiamy na rękach jak nie zaśnie przy cycku i wczoraj po prostu ją odłożyłam i zasnęła sama a wcześniej męczyliśmy się kołysząc ją do snu na rękach, musieliśmy ją uspokajać w pozycji do odbicia, bo był mega ryk. Muszę sprawdzić czy to była jednorazowa akcja, czy nagle bujanie do snu zaczęło ją wkurzać.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona nie bój się marchewki :) Ja się bałam, bo Szymon robi już bardziej gęste kupki po kleiku, ale marchew go nie zatkała :) Dziś był brokuł 2 dzień i niestety do gustu nie przypadł. Jutro daję marchew z ziemniakami :)

iwonka1077 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednak nie podam jeszcze glutenu-szwagierka polozna radzi zaczekac... ale kaszke ryzowa, albo ryzowo-jaglana moge? Czy jak karmie piersia, to w ogole sie wstrzymac? Szczerze, to nastawilam sie, ze chociaz ta mala porcje maz bedzie podawal... uwielbiam kp, ale chyba jestem ciut zmeczona ;( mam dola...

n59yjw4zk9ewdyby.png
‹‹ 5023 5024 5025 5026 5027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ