X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Adam ma krostki wokol ust. Nie obstawiam uczulenia bo ma to tylko przy ustkach . Jakos widze ze coraz wiecej tego jest. Czym smarowac to? Linomag? Bephanten? Troche lipnie bo zlizuje te kremy wkladajac wszystko do buzi i scierajac to ehh ale wyglada to okrutnie i czas sie tego pozbyc

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem przeżyłam traumę. Pisałam już kiedyś, że znalazłam swoje wymarzone mieszkanie, po długim czasie udało mi się do niego przekonać męża, ale pod warunkiem, że uda nam się uzyskać dopłatę rządową. Wniosek do banku będziemy mogli złożyć dopiero na początku września. Co dzień sprawdzałam, czy aby ogłoszenie o tym mieszkaniu jest nadal aktualne. Po prostu zgłupilam na jego punkcie. No i wczoraj ok 22 zaglądam, a tam info, że już ogłoszenie archiwalne i nie aktualne. Przeryczalam cały wieczór, pół nocy nie mogłam spać. Rano piszę do męża, weź ty zadzwoń upewnić się, ze naprawdę już po wszystkim. Okazało się, ze babce skończył się abonament na portalu ogłoszeniowym i nikt go nie kupił. Normalnie jakby kamień mi spadł z serca i teraz muszę cisnąć męża żebyśmy już je zaklepali sobie umową przedwstępną, mam nadzieję, że się zgodzi.. No dobra, wyzalilam się.

MlodaDamo, nie mam pojęcia co ci poradzić. Ja bym pewnie już do rodzinnego się na wizytę z tym zapisała.

Ksawa, fajnie, że się odezwałaś :-)

Mf i Ksawa dzięki za porady co do zabawek. Dziś odbiore w końcu tą kostkę sensoryczna z poczty i zobaczymy czy się spodoba. My mamy oballa słonika i też mu pasuje. Trąbę mu gryzie.

Mimka, jak się okazało, nie taki diabeł straszny z tą teściową;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 12:13

mimka84, Ulka84 lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Moje maluchy tez kwietniowe. Oba :-) Nie zaglądam zbyt często, no i raczej sobie tylko czytam, ale teraz potrzebuję rady. Max nie chce jeść, płacze przy butli.Podejrzewam ząbki, ale nielogiczne wydaje mi się to, że zwykłego smoka ssie bez wrzasków.
    Coś podpowiecie ?

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• mf Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszelka-za uszko nie ciagnie? Moze to, albo gardelko? Albo zeby-jak ciamka smoka to ssie inaczej niz butle... Jula cyrkuje przy cycach, ale smoczki zupelnie odstawila...

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Równie d9brze może mieć gowniany dzień. Albo plesniawki albo skok (w które osobiście nie wierze) albo mu coś chwilowo odwalilo albo mu się butelka przestała podobać (może smoki mają za mało dziurek) albo jest taki zmęczony ze nie może jeść a z głodu ma wkurwa. Baśka jak tak robi to zazwyczaj wkładam ja do bujaczka i chwile kołysze a potem daje butle w bujaczku właśnie. Kombinuj ale zmierz mu temperaturę i jak masz to możesz mu posmarować dziąsła jakimś żelem na zabkowanie i zobaczysz czy pójdzie.
    PS. Ja nadal nie mogę z telefonu używać emotow bo mi w ty miejscu posta tnie. Buuu.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... czasami Wam zazdroszcze butli... ostatnie 3 noce Jula znow je czesciej, wierci sie przez sen, a ja przez nia nie spie... chwile temu wpadla w szal-10min nie mogla sie opanowac, jakby ja ze skory obdzierali... przystawilam do cyca i ciamka, teraz juz pustego, ale jak tylko ja zabiore, to jest placz...

Zasnela... uffff...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 16:18

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 23:05

relgh371djw8agni.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka-Jula tez spi czesto z nami, jakos mniej sie wierci wtedy i ja spie spokojniej

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja z ta umowa przedswstepna sie zastanow bo zaklepiecie a jak kredytu nie dostaniecie to baba tez wam kasy nie odda czy cos??? poradz sie kogos jak to zrobic zeby ok bylo....

dobrze ze cwiczenia pomagaja, ja musze przyznac uczciwie ze troche mniej cwiczylam w te upaly bo ledwo siedzialam, ale widze ze juz lepiej bo sam fika na brzuch i to dosyc szybko i sprawnie, pewnie mi jakies cwiczenia wymysli dodatkowo bo te z obrotami to sie tak koncza ze sam sie przewala na brzuch wiec musi cos innego wymyslic :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, ja w te gorące dni to też dużo mniej ćwiczyłam, ani ja ani mały nie wyrabialismy w te upały. Zmniejszałam ilosci albo omijałam popołudniową- środkową-serię.
    Co do mieszkania, to napisałam to trochę pod wpływem emocji. Wszystko przemyślimy jeszcze. O to że kredytu nie dadzą to raczej się nie martwię, bo oboje mamy prace państwówki na stałe umowy i sporo wkładu własnego więc duzego kredytu brać nie chcemy.

Oficjalnie ogłaszam, że kostka sensoryczna jest mega hitem! Tomek bawi się tym nawet o wiele chętniej niż oballem. Jak tylko dostał do rączek to szał ściskania, gryzienia i turlania kostki. Lubi też chwycić za jedną z metek paluszkiem i tłuc całą kostką obok siebie o łóżko ciesząc się jak te wszystkie kolorowe metki się trzęsą ;-)

iwonka1077, mimka84 lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, podaj link do tej kostki - chetnie obejrze :-)

co do umowy to mozna wybrac zaliczke albo zadatek. tylko doczytaj ktore jest bezzwrotne - ja nigdy nie pamietam...

moja mala dzis spala 2 razy po 30 minut. budzi sie z placzem i tylko na rece chce
    do tego cos wyszlo jej na buzi - obstawiam dzem porzeczkowy tesciowe, ech... podtyka mi pyszne jedzenie ale za duzo roznych nowych smakow i wyszlo malej na buzi :-(

a powiem Wam jaki numer. mala spi ja wyszlam na chwile z pokoju, wracam po 10 minutach a ta nie dosc ze na brzchu to z glowa tam gdzie miala nogi .... hehe
    Wasze pewnie tez Was tak zaskakuja ...;-)

dmo8kiu.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się budzi na brzuchu głową w nogach :P Jeju ale te nasze pociechy ruchliwe się robią :D Ani się obejrzymy a raczkowac będą; )

Ksawa lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój jeszcze takich akrobacji nie robi. Dziś rano tylko na chwilę zostawiłam go samego bo wyszłam do kuchni, wracam a ten się przekręcił połowicznie na brzuch i utknął w szczelinie między materacami łóżka. Biegiem go wyciągnęłam.

Ksawa tu link do tych kostek: http://allegro.pl/kostka-sensoryczna-sensorek-minky-gryzak-metki-i5438305016.html

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, dziekuje :-)

Agus, moze tak byc bo jak lezy na brzuchu to podciaga juz nogi pod pupe
    obserwuje to z podziwem bo starszak fizycznie rozwijal sie powoli i obroty robil dopiero w 8 miesiacu, nie mowiac o innych osiagnieciach fizycznych ...

dmo8kiu.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:28

iwonka1077 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła zobaczyc jak wygląda mój suwaczek:)

My na urlopie po 16 godzinach jazdy dojechaliśmy bezpiecznie. Martyna spisała się na medal . Przestawiła się i przesypia całe noce :) miłego dnia dziewczyny

Aguś86, mimka84, iwonka1077, AlicjaaA, mf, lysinka, Ksawa, Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• ziolko Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, udanego urlopu! :)

Dziewczyny karmiące piersią, mam śmierdzące pytanie :P ile kup na dzień, tak mniej więcej, robią Wasze dzieci? bo Piotrek czasem robi jak noworodek z 5, 6 dziennie i to jeszcze takie płynne, że już się zaczęłam zastanawiać czy to normalne.
    Ehh los matki jest okrutny, całe życie zamartwianie się o te nasze dzieciaczki :)

Wczoraj z okazji 4 miesięcy Piotrusia byliśmy nad wodą, ale niestety strasznie wiało. Mam tylko nadzieję, że nie będzie chory...

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 12:09

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    up.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 23:05

AlicjaaA, ziolko lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziolko u nas z kupą to samo .

ziolko lubi tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, udanego wypoczynku życzę. Dzielna Martynka :-)

No u nas dziś też kostka króluje od rana, prawie cały czas ją mieli w rękach albo w buzi. Tylko na przesyłkę tą darmową się kilka dni czeka. Mam nadzieję Mimka, że i Kornisiowi przypasuje.

Ziolko, u nas tylko na cycku kupy są codziennie od 2 nawet do 5 dziennie. Konsystencja luzniejszej jajecznicy z grudkami. Od kiedy podaję dicoflor pozbylismy się zielonego koloru kupek.

ziolko lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
‹‹ 5031 5032 5033 5034 5035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ