X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka no ja mam w szafce słoiczki i tak czekam, a jak czytam o takich kryzysach właśnie ze dzieci nie chcą jeść to chyba jeszcze poczekam :)

mimka84 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, te gapienie się ludzi jest idiotyczne. Nie mam pojęcia po co ludzie tak się gapią na karmiące, cycka chcą zobaczyć?
    Jak widać dzieciaczki już na tym etapie mogą wybrzydzać w jedzeniu ;-)

Ja z innym jedzeniem niż mleko, czekam do 6 miesiąca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 22:59

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też w sumie ciśnienia nie mam, więc skoro tak to wyglądało dzisiaj to zrobimy przerwę, bo nie chcę żeby się zniechęcił :)

relgh371djw8agni.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja na plaży jak na lezaco karmilam to też się gapili, ale ja się nie przejmuje niech się gapia, tłumacze sobie ze im szkoda że ja mogę a one nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 23:03

AlicjaaA, mimka84, mantissa, mantissa, Ulka84, lysinka lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byliśmy złożyć wniosek na becikowe. Oczywiście nic z tego nie wyszło, bo już od wejścia wisiała kartka- ksero dokumentów we własnym zakresie.. Nie wpadłam na to, że urząd moze nie dysponować kserokopiarką..:-/ Kobieta zapytała się, czy długo pracuję w obecnym zakładzie pracy. Ja że tak- 7 lat. To ta, że w takim razie muszę przynieść z pracy zaświadczenie. I teraz sobie myślę, jakie to ma znaczenie ile pracuję czasu? Czy jak bym pracowała tam rok, czy pół to nie trzeba by tego zaświadczenia przynosić? No i w sumie odesłała mnie z kwitkiem ze spisem dokumentów, które sama mam sobie gdzieś na mieście skserować.. Porażka.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ale wam zazdroszcze tego ze wasz edzieci tak ladnie przesypiaja noce. Moj Domi budzi sie co 1,5-2h. Butla odpada bo on ani smoka ani butli nie ogarnia :/.

W ogole to nauczyl sie przewracac z plecow na brzuch i w nocy musze go trzymac bo jak sie do karmienia obudzi to juz sie pcha zeby na brzuch sie przewrocic a wtedy sie wybudza kompletnie. Taka wanka wstanka z niego. Ja go na plecy a on cyk i na brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 23:07

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    młyn.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 23:05

relgh371djw8agni.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, a może masz mało pokarmu i się nie najada? Albo zasypia zanim się porządnie naje? Bo to dość często jak na ten wiek. A może po prostu chce bliskości z tobą i dlatego się domaga częstego przystawiania.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez cyrki czasem odstawia przy karmieniu. Ale jak ja to mowi "tylko spokoj moze nas uratowac". Staram sie wiec byc spokojna a jak nie da rady o odstawiam i dopiero po jakichs 20min znowu probuje. Ewentualnie zmiana pozycji.
    Ostatnio karmilam w galerii handlowej na stojaco pod sciana za winklem :P

mimka84, AlicjaaA lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha Psotka, fajnie to musiało wyglądać, tak z partyzanta :D

relgh371djw8agni.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka, właśnie jej tak powiedziałam, że chyba tych dokumentów tyle żeby odsiać połowę składających. Sama pracuje w urzędzie i wiem, że obecne przepisy zezwalają na odejście od dostarczania dokumentacji, a przejście na oświadczenia klienta pod odpowiedzialnością karną. Ale już się nie spierałam. I tak byłam dziś w pracy w odwiedziny więc kierowniczka wydała mi to zaświadczenie od ręki.

Iwonka, a propos naszego miasta i obecnego prezydenta. Jego główną obietnicą wyborczą było 1000 zł dodatakowe za urodzenie dziecka. To się dziś pytam w urzędzie co z tym dodatkowym tysiakiem obiecanym, a te babki w śmiech, że czegoś takiego nie ma ;-) Tak, że jak widać obiecanki cacanki ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Psotka, a może masz mało pokarmu i się nie najada? Albo zasypia zanim się porządnie naje? Bo to dość często jak na ten wiek. A może po prostu chce bliskości z tobą i dlatego się domaga częstego przystawiania.

Wydaje mi sie ze nie mam malo, ale pewna nie jestem. Czesto mi sika z cyckow. Ostatnio nawet sie sama wydoilam :P i w 2 minuty 20ml nasikalam do kielonka (nie mam laktatora a chcialam sprawdzic czy maly wypije moje mleko z butli).
    Ale moze z tym spaniem masz racje bo czasem jak maly sie naje jak go klade spac to zdaza sie ze spi dluuugo (3-5h) ale w srodku nocy to moze faktycznie on zasypia. Nie wiem bo ja go karmie na lezaco wiec ja najczesciej tez zasyypiam. Sprobuje go dzisiaj przypilnowac zeby pozadnie zjadl w nocy.

AlicjaaA lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też karmiłam na plaży.
    Ludzie się patrzeli ale wydawało mi się że to normalne .
    Alicja ja też czekam do 6 miesiąca .
    U nas wszystko ok .
    Ignaś z dnia na dzień nas zaskakuje:)

Pozdrawiam was cieplutko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 23:30

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka ja też karmie na leżąco :)
    Tak mi wygodnie.

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ,fajnie że u was wszystko super .
    Pozdrawiam i buźiaki dla Olcia :*****
    Super że napisałaś co u ciebie .

1usai09kjz0kxoir.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimcia ja od porodu karmie na leżąco jakoś sie tak przyjęło. Teraz inne pozycje sa beeee no ale trudno nic nie poradze poki co najważniejsze dla mnie jest KP i bliskość z synkiem :)

Nam syncio przesypial nocki po 1 miesiacu i co? Od dwoch dni budzi sie w nocy nie wiem dlaczego. Nagle jest placz i obraca sie i koniec spania. Dzisiaj np o 1,40 pobudka wzielam go na mleko obalil dwie piersi i tatko go odlozyl i ladnie zasnal do 6,40 dlaczego tak nie wiem. Moze zeby? Tak sugeruja ostatnio jego zachowania i jakos tak jak sie przygladam w srodku mam wrażenie ze dziasla sa pulchne jezdzi po nich jezykiem i gryzie mocno wszystko bardziej niz kiedys . Swoje ubranka retre . Takze ten no zobaczymy hehe a do tego popołudniowe drzemki musza byc z piersia w buzi czego nigdy nie bylo zawsze sam zasypial masowany po pupce hehe

U mnie Adam potrafi przewrocic sie juz z brzuszka na plecy calkiem ladnie na odwrot nie pare razy probowal ale z pomoca i jeszcze nie ogarnal tego. Na boki tez ladnie sie obraca .

Co do smiana sie synek uśmiechy posyla jak do niego gugamy hehe a takie glosniejsze smianie to jak kilamy i calujemy po szyji badz brzuszku a tak to raz tylko sam do zabawki sie smial . Mam filmik z ukrycia cudowny jest chcialabym czesciej tak hehehe a no i piszczy jak diabli juz dosyc dlugo hihi ;)

Z nowosci dziecie kopie nogami jak szalony jest to rozbrajajace . A wczoraj pierwszy raz gugal wiecej niz zwykle. Bylo slychac nananandadamamamamababab hehehe zawsze byly takie aguu i pojedyncze mraukniecia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 07:25

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też syn tak kopie nogami i rękami macha :)
    Mówię do niego co na maraton do Londynu biegniesz hahaha:)
    A ten się śmieje i jeszcze bardziej zaczyna .
    Piszczy ,śpiewa sobie, aż uszy bolą :D

1usai09kjz0kxoir.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Julek znowu wstaje tylko raz w nocy. Dziś spał od 20 do 3 i dalej do 7. ;)

Co do zabawek to ciężko mi dokładnie określić. Mam cały wór od kuzynki i ci jakiś czas, jak wszystko jest bee to wyciągam coś nowego. Generalnie to co łatwo wpakować do buzi jest najlepsze. :P
    Była już duża szeleszczaca ksiazeczka, mała miękka książeczka ze smiki, zwykle książeczki, przeróżne grzechotki, grający miś i ulubiona myszka. Ale i tak najlepsze jest ciągnięcie mamy za włosy. Z tego co wiem bardzo popularne są zabawki oball i gryzak zyrafka sophie. :)

Kurcze, Mimka, dopiero teraz sobie uświadomiłam jakie to musi być upierdliwe takie karmienie tylko na lezaco. :/ u nas dla odmiany Julek na lezaco średnio lubi leżeć na boku wiec zanim go w nocy dobrze przyłożylam to się całkiem rozbudzal. :P szkoda, bo miło by było jeszcze przymknąć oko. ;)

Psotka, u nas tez bańka wstanka. Najgorzej ze od razu po jedzeniu przekreca się na brzuch i później wymiotuje. :/ Na szczęście w nocy przyjmuje taką pozycję pół na pół. :P A co do spania to daj Dominikowi jeszcze trochę czasu. Takie częste karmienie powinno przejść. :) U nas też nie zawsze było kolorowo. A śpi z tobą?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do becikowego to chyba miałam dużo szczęścia bo nie dość że chciała tylko dokumenty ode mnie skoro nie jesteśmy małżeństwem, to jeszcze powiedziała dokładnie co przynieść. I z pracy musiałam mieć tylko umowę i sama napisać oświadczenie o dochodach z grudnia bo podpisalam umowę w ciąży.

AlicjaaA lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja no wiadomo "kiełbasa" przedwyborcza , ja już kiedyś skladalam więc wiedziałam o co chodzi, my tylko PIT bo my na działalności także trochę mniej papierów, a że pytali ile pracujesz bo potrzebne są dochody za 2013 rok to pewnie dlatego, no ale z tym xerem to przegieli też musiałam latać do miasta i mi kiepsko zrobili to xero to poszła i u nich xero zrobiła pinda a tak to nie mozna niby....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 5029 5030 5031 5032 5033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ