Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mf Lila się nie śmieje w głos raczej kaszle jak chce się zaśmiać.
Dzisiaj pierwszy raz udało się jej przewrócić z pleców na brzuszek , jaka byłam szczęśliwa bo sie już tym troche martwiłam a tu hyc i już na brzuszku.
Obraca się we dwie strony zależy na której aktualnie chce spać.
Kupione 2 kiecki w czym jedna jest na pewno trafiona 2 hmmm moze być
Uciekam na robienie przysiadów nie ma lekkoAlicjaaA, mantissa, Krysti ~~>, Ulka84, Ulka84, lysinka lubią tę wiadomość
-
Ksawa chyba dawno się nie odzywała. Ksawa, daj znać czy test ciążowy jeszcze powtarzałaś i co tam u was
Dziewczyny, jakie zabawki teraz dajecie dzieciakom? Jest coś u was aktualnie hitem, co podoba się maluchom? Zamówiłam dla Tomcia kostkę sensoryczną, ale jeszcze nie odebrałam z poczty więc nie wiem czy mu przypasuje i tak myślę co by mu tu jeszcze zakupić aby miał więcej rozrywek.
I Fasia i Amy już nie zaglądają i wiele innych dziewczynNapiszcie co u was i waszych dzieciaczków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 20:45
-
Alicja ja co jakis czas nadrabiam bbf ale zadko cos pisze aktualnego.
U nas wszystko dobrze. Olek sie dobrze rozwija. Jest niebutelkowy i niesmoczkowy ale oczywiscie wczoraj postanowilam zmienic butelke z tt na lovi i wypil z niej wode. Jednak smoczek to wazna kwestia. Ten jezt zdecydowanie bardziej miekkimoze w koncu zalapie
A my zaczynamy przesypiac cale noce. Dwie mamy jjz przespane cale bez budzenia. Zobaczymy co bedzie dzis. Chociaz nie narzekam bo Olo dlugo jjz mial tylko jedna pobudke na cycatroszke to dziwne tsraz go nie karmic w nocy i cyce malo nie eksploduja ale przynajmniej sie wyspie. Nie wiem ile mnie tu nie bylo ale kolek juz u nas daaaaaaawno nie ma a chyb jeszcze tu o nich marudzilam. Musze sobie podrukowac te nasze wypociny porodowo noworodkowe na pamiatke
Cisza tu jak diabli.. a spedzlam tu cale dnie i pol nocy!tesknota nade mna szeleszcze..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 22:00
AlicjaaA lubi tę wiadomość
-
Amy, o jak fajnie, że napisałaś
Fajnie, że Oluś przesypia już całe noce- u mnie przez długi czas przesypiał całe noce i budził się dopiero ok 5 rano, a od ok miesiąca dołożył sobie jeszcze pobudkę ok 3 w nocy. Niby nie jest źle, ale pod tym względem trochę się rozwojowo cofnął
Lovi jak widać chyba w większości produktów się sprawdza, bo u nas smoczek uspokajacz zaakceptowany jest tylko z Lovi. Avent i Canpol są blee..
No właśnie szkoda, że tu tak cicho się zrobiło, bo po 20 jak mały zaśnie byłoby fajnie pogadać z dorosłymi, po całym dniu spędzonym z dzieckiemW okresie ciąży miałam stałe rozmówki godzinami przez tel i smsy z przyjaciółką, która też była w ciąży, tylko z terminem na początek sierpnia. Urodziła na początku lipca i od tamtej pory rzadko rozmawiamy bo ma płaczące dziecko, a ona jeszcze się w macierzyństwie do końca nie odnalazła. Dlatego fajnie by było jakby tu było nas więcej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 22:10
-
Mimka, super, że kryzys minął i wizyta urodzinowa, której tak się obawiałaś okazała się udana
A co jest złego w karmieniu na leżąco? Jak dla mnie to najwygodniejsza z pozycji, a poza tym tylko karmiąc na leżąco mój mały się nie krztusi mlekiem, bo jak za dużo to w dół mu wyleci. U mnie je karmiony w każdej pozycji, ale leżąca to dla mnie faworyt. Myślę, że nie powinnaś się tym przejmować. Nie wiem jaką masz teściową, ale jeśli wredną to i jak nie karmienie, to znajdzie inny temat do obgadania rodzinie hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 22:31
mimka84 lubi tę wiadomość
-
Wiesz co te "cofki rozwojowe" to chyba norma bo Olo juz dlugo przesypial noc z jednym budzeniem a mielismy kilka dni gdzie wstawalam co 3godz. Ale minelo na cale szczescie.
Ja nie mialam nic z lovi. Tzn chyba pierwszy smoczek byl z lovi ale nie chce go juz doic od baaardzo dlugiego czasu. No ale go nie zmuszam.
A kolezance musisz chyba dac czas. Ja tez nie wiem kiedy soe ogarnelam w roli matmi o ile to jjz zrobilam. Ale na pesno z kazdym dniem jestem coraz lepiej zorganizowaNaAlicjaaA lubi tę wiadomość
-
No ja wiem, że to schodzi te oswajanie z macierzyństwem. Też tak miałam, choć ja jestem typem osoby, która stara się nigdy nie zaniedbywać jednej sprawy, czy osoby kosztem drugiej. Ja też się oswajałam jak ona była jeszcze wolna w ciąży i pisała na masę smsów i dzwoniła, żeby jej opowiadać wszystko o maluchu. Ja mimo, że padałam na pysk, to zawsze znalazłam dla niej chwilę, dlatego trochę mi szkoda, że teraz tak rzadko się kontaktujemy.
-
Hej faktycznie tu coraz mniej nas, a szkoda....
Alicja mój od tygodnia też z jedną pobudka ok 3 od 20-21 do 7-8 rano, tylko mu się coś dziś coś poprzestawialo bo zasnął o 19.30 ale się obudził 20 minut temu zjadł i się chichra do mnie zamiast spać, ehhh
Poza tym z pleców na brzuch fika też przez jedną stronę tylko i upodobal sobie pozycję do spania na pollezaco albo na brzuchu, do tego marudzi do tej pory aż się dobrze nie ułoży i nie zasnie... -
Mimka, a ja myślę, że super, że jest jakakolwiek pozycja, w jakiej Korniś chce jeść z piersi i to najważniejsze. Wydaje mi się, że wiele dziewczyn, których dzieciaki odrzucają pierś chciałyby nawet tylko takiej pozycji leżącej, aby tylko karmić jeszcze przez jakiś czas(choć oczywiście w żadnym wypadku nie mam nic przeciwko mm). To jest poświęcenie dla twojego syneczka, a na innych nie patrz co o tym mówią.
mimka84, mantissa lubią tę wiadomość
-
Iwonka, to ja takie chichranie miałam wczoraj na pobudce o 3 w nocy. Śpiącego odłożyłam do łóżeczka, a ten nagle oczy jak 5 zł i uśmiechy do mnie. Starałam sie zachować powagę, żeby go nie rozbawiać, ale po kolejnych przesłodkich uśmiechach nie wytrzymałam i też zaczęłam się śmiać. No i godzina już z głowy była. Zasnął ponownie po 4.
iwonka1077 lubi tę wiadomość
-
No mój jeszcze odkrył ze ma stopy i je łapie ciągle jak mu wypada z ręki to się denerwuje hehe
Ja z zabawek to dziś w lidlu kupiłam takie zawieszki do wózka i mój lubi takie piszczace też i książeczki kontrastowe, były e biedrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 22:52
AlicjaaA lubi tę wiadomość
-
Hehe to jeszcze u mnie stopy nie zostały odkryte
Puki co to ze trzy razy podczas zmiany pieluchy próbował złapać się za siusiaczka, ale o tym że będzie to bezwstydne dziecko wiedziałam już w jego okresie płodowym, bo na usg już lekarz wypatrzył takie jego zabawy swoimi klejnotami
mimka84, iwonka1077, mantissa, Aguś86, KasiaKwiatek, lysinka lubią tę wiadomość