Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A my juz mamy dwa zabki
Sofia strasznie ostatbio byla marudna
nie umialam jej uspokoic.. na szczescie w koncu wylazly te zabki
dzis juz byla spokojniejsza
ale katar ma straszny
tak mi jej szkoda
myslalam ze dzis przyjdzie inhalator, a tu dupa.. pewnie bedzie w poniedzialek
Krysti ~~>, mf, MłodaDama lubią tę wiadomość
-
Cześć Zgredka
Rudzia, już dwa zęby?! Wow, szybciutka ta Twoja SofijkaNapisz jak tam się w nowym domku mieszka?
U nas jest masakra. Wrzaski i płacze całodzienne. Uspokaja się tylko noszony przeze mnie na rękach, bo na swojego tatusia chyba obrażony. Jestem wykończona, bo cały czas go noszę. Myślę nad zakupem nosidła, bo jak tak dłużej potrwa to zostanie ze mnie wrak.. Strasznie mi go szkoda, że tak się męczy, a ten głupi ząbek nie chce się przebić.
Dziś w końcu wybrałam się z moją kocicą na szczepienie i odrobaczanie, bo powinna mieć na koniec czerwca, ale wiecznie brakowało mi czasu. Weterynarz włożył jej do gardziołka tabletkę, ale udało jej się ją wypluć. Ja trzymałam ją za przednie łapki. Przy drugim podejściu wiedziała już co ją czeka i zaczęła się wyrywać. Tylną łapą tak mi pazurem zajechała po ręku, że mam dwie szramy głębokie przez całą dłoń. Krew się lała, weterynarz poleciał po wodę utlenioną i mi przemywał. No cóż, mam nauczkę, żeby przed kolejną wizytą nie zapomnieć o przycięciu pazurków..
Poza tym nie było mnie tu kilka dni, bo ruszyła machina zakupowa mojego wymarzonego mieszkania
Pisałyście o wagach maluchów. Ja aktualną wagę i wymiary poznam we wtorek bo idziemy na szczepienie. Mam nadzieję, że mały szczepienie zniesie dobrze tego dnia, bo 1 września to też data naszej rocznicy ślubu. Ale myślę, że Tomek już też z 8 kg waży, a ubranka na 68 są praktycznie już przymałe, więc też klocuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 20:25
-
A to dobre Alicja my też 1 wrzesnia mamy rocznice zwiazku hihi i 2 wrzesnia szczepienie ;P
Ja obstawiam ok 6,800 g4 sierpnia ważył równo 6 kg. U nas ubranka różnie ale już przechodzimy na 74 np pół śpiochy i niektóre body zależy jaka firma
U nas dzisiaj dziwny dzien ,Adam marudny okrutnie z rana był. Mało jadł..O 9.30 dostał pierś ale sie wydzierał więc dałam mu butle ale co tam wypił tylko 50ml. O 12 tata dał mu butle i co wypił 30ml i potem zasnął ze zmeczenia i dopiero ok 16 zjadł trochę mleka z piersi i potem o 18,40 zjadł pół słoiczka deserku i obie piersi opróżnił. Masakra bałam się żeby się nie odwodnił ;/ a dziąsła ma takie napuchnięte i białe na dole takie prześwity ale nic nie widze żeby coś twardego czy jakas igiełka miała się przebijać.Czyli od 9,20-16 wypił tylko 80ml masakra ja rozumie w nocy nie je przez 9h bo mi tak śpi ale w dzień tak nigdy nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 20:35
-
Młoda Damo, to będziemy świętować w ten sam dzień
Macie jakieś plany? My jedynie tyle, żeby młody szybko zasnął, to obejrzymy w końcu 50 twarzy greya, bo jeszcze nie widzieliśmy (mieliśmy iść w walentynki, ale w tamtym okresie akurat trafiłam do szpitala ze skurczami). No i jeśli film nas natchnie to przytulasy w łóżku
Kurcze, pewnie też bym się martwiła jakby tak mało zjadł. Ale piszesz też, że opróżnił dwie piersi, więc może nadgonił braki z dnia. To kurcze przez te zęby. U Tomka też dziąsła na dole spuchnięte i białe, ale też jeszcze nie widać, żeby coś się przebijało. Biedne te dzieciaki, że tak się męczą.
A tak poza tym, to zauważyłam na liście tematów forum, że powstał drugi wątek kwietniówek 2016. Z ciekawości zajrzałam i chyba jakieś zgrzyty wyszły, że wiekszość musiała sie przenieść na nowy wątek. Szkoda, że już tak na początku no i pewnie stresy w początkowym etapie ciąży. Hormony widać buzują. -
My na 50 twarzy graya bylismy hihi
plany hmm moooze uda sie do Aquaparku skoczyc no i jakas kolacja we dwoje hihi jesli babcia by sie mlodym zajela
nic niezwyklego. Nie ma czasu ani pieniedzy na razie ale planujemy wypad w listopadzie do Ustronia moze uda sie na weekend zalezy jak będzie finansowo bo z czasem spoko bo ma urlop Tz.W ramach rekompensaty hehe oczywiście z małym ;]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 21:53
AlicjaaA lubi tę wiadomość
-
ALICJAA no na nowym mieszknaiu jest super! Duzo miejsca no i w ogole
duzo jeszcze nam zostali do ogarniecia, niestety mieszkanie zaniedbane ale to nic.. zrpbimy sobie jak bedziemy chcieli
wazne ze wieksze
AlicjaaA, Gosha lubią tę wiadomość
-
Rudzia, super!! Ja akurat coś wiem o tym jak to może być ciasno w mieszkaniu..my w naszej kawalerce chcąc przejść z jednego końca pokoju na drugi musimy pokonywać tor przeszkód w postaci bujaczka, wózka, stolika i wielu innych pierdół, dlatego też już marzę o rozprężeniu. Teraz już sobie powoli z rodzinką w mieszkaniu ogarniecie i tak jak piszesz- urządzicie po swojemu. Sofi będzie miała więcej miejsca jak raczkować zacznie
A poza tym widziałam na fb chyba twoje bardzo fajne zdjęcia córeczki z wyprawką pościelkową od Natali, bo też mam ją w ulubionych, jako że nam też piękne pościelki szyłaOczywiście "lajczka"
Wam dałam
Rudzia lubi tę wiadomość
-
Ohh tak
wlasnie niedawno dostalysmy swoje nowe zamowienie od Natali
wczesniej juz u Niej zamawialam kocyk i poduszke ale na cala posciel zdecydowalam sie teraz, pomimo ze juz jeden komplet mialam kupiony ale nie od niej.. chcialam zeby Sofii miala swoj wyjatkowy kacik
po niedzieli jeszcze dolaczy do nas nowa mata
Ojj kurcze to na pewno nie wygodnie Wam na kawalercemy mielismy 2 pokoje u bylo strasznie.. chociaz nas wiecej w mieszkaniu..
-
Ja też jestem bardzo zadowolona z uszytych przez nią rzeczy. Mam pościel, ochraniacz, taki kocyk-kapę (docelowo miała być do przykrycia łóżeczka, aby okryć pościel, gdyby kotkowi coś odbiło i wskakiwał do łóżeczka to chciałam mieć pewność, że nie zostawi sierści na pościeli, ale kotka okazała się grzeczna i tego nie robi, więc w lato Tomek śpi na tym), poduszki ozdobne- gwiazdki i głowę kota, i śpiworek do wózka. Teraz myślę nad tym koszem na zabawki żeby zamówić.. Fajnie się ogląda jak wstawia nowe zdjęcia kolejnych szytych zestawów do łóżeczka
Rudzia lubi tę wiadomość
-
Alicjaa to prawda
ja mam kosz na zabawki ale ten mniejszy i zaluje ze nie wzielam wiekszego
Sofia ma juz tyle zabawek ze kosz juz jest pelny
hehe
Ja jeszcze zamawialam u Niej wkladki do koszyczkowdo wiekszych koszykow w zygzaki a do mniejszych na komode rozowe z kokardka
fajnie, ze o co sie nie po poprosi to Ona to uszyje
-
No to jest właśnie fajne
Moich "fanaberii" kilka też spełniła- chciałam materiał na śpiworek wypatrzony gdzieś w internecie, który był trudny do znalezienia w jakimkolwiek sklepie, a jak już w końcu na dawanda znalazłyśmy to okazał się pieruńsko drogi. Ale ona fajnie wymyśliła, że połączy to z innym materiałem i wyszło przyzwoicie cenowo, a wygląda super. Tak samo z poduszką- chciałam głowę kota, taką jak we wzorze na materiale z pościeli i taką mi uszyła. Zdolna jest naprawdę dziewczyna.
To zachęciłaś mnie do zakupu tego kosza -
Kiedyś na forum, a możliwe ze nawet w naszym wątku czytałam jak ktoś zachwalał laktator firmy innej niż Medela. Ten zachwalany podobno odciąga pokarm dużo szybciej i więcej. Nie wiecie, nie pamiętacie o jaki laktator chodziło?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 11:23