X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz widzę odpowiedz ;)

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka- wpasowałaś się! Żadnej Łucji u nas na wątku nie ma :) witamy więc :)

zgredka lubi tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś tam shopingach są fajne przeceny ,trzeba odwiedzać:)

1usai09kjz0kxoir.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my juz mamy dwa zabki :) Sofia strasznie ostatbio byla marudna :( nie umialam jej uspokoic.. na szczescie w koncu wylazly te zabki :P dzis juz byla spokojniejsza :) ale katar ma straszny :( tak mi jej szkoda :( myslalam ze dzis przyjdzie inhalator, a tu dupa.. pewnie bedzie w poniedzialek :(

Krysti ~~>, mf, MłodaDama lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka witaj :***

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia super wieści :)dwa ząbki extra :)

1usai09kjz0kxoir.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti duży ten twój Ignaś ;) Antek wazy 7,5 kg i mierzy 68cm :)

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zgredka! I chyba Mamy dziewczyn nie witalam! Witajcie!

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Zgredka :-)

Rudzia, już dwa zęby?! Wow, szybciutka ta Twoja Sofijka :-) Napisz jak tam się w nowym domku mieszka?

U nas jest masakra. Wrzaski i płacze całodzienne. Uspokaja się tylko noszony przeze mnie na rękach, bo na swojego tatusia chyba obrażony. Jestem wykończona, bo cały czas go noszę. Myślę nad zakupem nosidła, bo jak tak dłużej potrwa to zostanie ze mnie wrak.. Strasznie mi go szkoda, że tak się męczy, a ten głupi ząbek nie chce się przebić.

Dziś w końcu wybrałam się z moją kocicą na szczepienie i odrobaczanie, bo powinna mieć na koniec czerwca, ale wiecznie brakowało mi czasu. Weterynarz włożył jej do gardziołka tabletkę, ale udało jej się ją wypluć. Ja trzymałam ją za przednie łapki. Przy drugim podejściu wiedziała już co ją czeka i zaczęła się wyrywać. Tylną łapą tak mi pazurem zajechała po ręku, że mam dwie szramy głębokie przez całą dłoń. Krew się lała, weterynarz poleciał po wodę utlenioną i mi przemywał. No cóż, mam nauczkę, żeby przed kolejną wizytą nie zapomnieć o przycięciu pazurków..

Poza tym nie było mnie tu kilka dni, bo ruszyła machina zakupowa mojego wymarzonego mieszkania :-)

Pisałyście o wagach maluchów. Ja aktualną wagę i wymiary poznam we wtorek bo idziemy na szczepienie. Mam nadzieję, że mały szczepienie zniesie dobrze tego dnia, bo 1 września to też data naszej rocznicy ślubu. Ale myślę, że Tomek już też z 8 kg waży, a ubranka na 68 są praktycznie już przymałe, więc też klocuszek ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 20:25

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobre Alicja my też 1 wrzesnia mamy rocznice zwiazku hihi i 2 wrzesnia szczepienie ;P
    Ja obstawiam ok 6,800 g :) 4 sierpnia ważył równo 6 kg. U nas ubranka różnie ale już przechodzimy na 74 np pół śpiochy i niektóre body zależy jaka firma

U nas dzisiaj dziwny dzien ,Adam marudny okrutnie z rana był. Mało jadł..O 9.30 dostał pierś ale sie wydzierał więc dałam mu butle ale co tam wypił tylko 50ml. O 12 tata dał mu butle i co wypił 30ml i potem zasnął ze zmeczenia i dopiero ok 16 zjadł trochę mleka z piersi i potem o 18,40 zjadł pół słoiczka deserku i obie piersi opróżnił. Masakra bałam się żeby się nie odwodnił ;/ a dziąsła ma takie napuchnięte i białe na dole takie prześwity ale nic nie widze żeby coś twardego czy jakas igiełka miała się przebijać.Czyli od 9,20-16 wypił tylko 80ml masakra ja rozumie w nocy nie je przez 9h bo mi tak śpi ale w dzień tak nigdy nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 20:35

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Damo, to będziemy świętować w ten sam dzień :-) Macie jakieś plany? My jedynie tyle, żeby młody szybko zasnął, to obejrzymy w końcu 50 twarzy greya, bo jeszcze nie widzieliśmy (mieliśmy iść w walentynki, ale w tamtym okresie akurat trafiłam do szpitala ze skurczami). No i jeśli film nas natchnie to przytulasy w łóżku ;-)

Kurcze, pewnie też bym się martwiła jakby tak mało zjadł. Ale piszesz też, że opróżnił dwie piersi, więc może nadgonił braki z dnia. To kurcze przez te zęby. U Tomka też dziąsła na dole spuchnięte i białe, ale też jeszcze nie widać, żeby coś się przebijało. Biedne te dzieciaki, że tak się męczą.

A tak poza tym, to zauważyłam na liście tematów forum, że powstał drugi wątek kwietniówek 2016. Z ciekawości zajrzałam i chyba jakieś zgrzyty wyszły, że wiekszość musiała sie przenieść na nowy wątek. Szkoda, że już tak na początku no i pewnie stresy w początkowym etapie ciąży. Hormony widać buzują.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na 50 twarzy graya bylismy hihi :) plany hmm moooze uda sie do Aquaparku skoczyc no i jakas kolacja we dwoje hihi jesli babcia by sie mlodym zajela :) nic niezwyklego. Nie ma czasu ani pieniedzy na razie ale planujemy wypad w listopadzie do Ustronia moze uda sie na weekend zalezy jak będzie finansowo bo z czasem spoko bo ma urlop Tz.W ramach rekompensaty hehe oczywiście z małym ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 21:53

AlicjaaA lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wy mlodzi, to jeszcze kreatywni hehe ;-) My to domatorzy jesteśmy jak stare zgredziki ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALICJAA no na nowym mieszknaiu jest super! Duzo miejsca no i w ogole ;) duzo jeszcze nam zostali do ogarniecia, niestety mieszkanie zaniedbane ale to nic.. zrpbimy sobie jak bedziemy chcieli ;) wazne ze wieksze ;)

AlicjaaA, Gosha lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, super!! Ja akurat coś wiem o tym jak to może być ciasno w mieszkaniu..my w naszej kawalerce chcąc przejść z jednego końca pokoju na drugi musimy pokonywać tor przeszkód w postaci bujaczka, wózka, stolika i wielu innych pierdół, dlatego też już marzę o rozprężeniu. Teraz już sobie powoli z rodzinką w mieszkaniu ogarniecie i tak jak piszesz- urządzicie po swojemu. Sofi będzie miała więcej miejsca jak raczkować zacznie ;-)

A poza tym widziałam na fb chyba twoje bardzo fajne zdjęcia córeczki z wyprawką pościelkową od Natali, bo też mam ją w ulubionych, jako że nam też piękne pościelki szyła :-) Oczywiście "lajczka";-) Wam dałam :-D

Rudzia lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh tak ;) wlasnie niedawno dostalysmy swoje nowe zamowienie od Natali ;) wczesniej juz u Niej zamawialam kocyk i poduszke ale na cala posciel zdecydowalam sie teraz, pomimo ze juz jeden komplet mialam kupiony ale nie od niej.. chcialam zeby Sofii miala swoj wyjatkowy kacik ;) po niedzieli jeszcze dolaczy do nas nowa mata ;)

Ojj kurcze to na pewno nie wygodnie Wam na kawalerce :( my mielismy 2 pokoje u bylo strasznie.. chociaz nas wiecej w mieszkaniu..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem bardzo zadowolona z uszytych przez nią rzeczy. Mam pościel, ochraniacz, taki kocyk-kapę (docelowo miała być do przykrycia łóżeczka, aby okryć pościel, gdyby kotkowi coś odbiło i wskakiwał do łóżeczka to chciałam mieć pewność, że nie zostawi sierści na pościeli, ale kotka okazała się grzeczna i tego nie robi, więc w lato Tomek śpi na tym), poduszki ozdobne- gwiazdki i głowę kota, i śpiworek do wózka. Teraz myślę nad tym koszem na zabawki żeby zamówić.. Fajnie się ogląda jak wstawia nowe zdjęcia kolejnych szytych zestawów do łóżeczka

Rudzia lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa to prawda ;) ja mam kosz na zabawki ale ten mniejszy i zaluje ze nie wzielam wiekszego :P Sofia ma juz tyle zabawek ze kosz juz jest pelny :D hehe

Ja jeszcze zamawialam u Niej wkladki do koszyczkow ;) do wiekszych koszykow w zygzaki a do mniejszych na komode rozowe z kokardka ;) fajnie, ze o co sie nie po poprosi to Ona to uszyje ;)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest właśnie fajne :-) Moich "fanaberii" kilka też spełniła- chciałam materiał na śpiworek wypatrzony gdzieś w internecie, który był trudny do znalezienia w jakimkolwiek sklepie, a jak już w końcu na dawanda znalazłyśmy to okazał się pieruńsko drogi. Ale ona fajnie wymyśliła, że połączy to z innym materiałem i wyszło przyzwoicie cenowo, a wygląda super. Tak samo z poduszką- chciałam głowę kota, taką jak we wzorze na materiale z pościeli i taką mi uszyła. Zdolna jest naprawdę dziewczyna.

To zachęciłaś mnie do zakupu tego kosza :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś na forum, a możliwe ze nawet w naszym wątku czytałam jak ktoś zachwalał laktator firmy innej niż Medela. Ten zachwalany podobno odciąga pokarm dużo szybciej i więcej. Nie wiecie, nie pamiętacie o jaki laktator chodziło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 11:23

1usagu1ro3mz6qy5.png
‹‹ 5040 5041 5042 5043 5044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ