Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalka je już wszystko co zechce,a chce sprobować wszystkiego. Czyli kotlety, jogurty, wędliny, frytki, przyprawianie mięso nawet te smażone, zupy, sery i serki, chleb, bułki, kiwi, banany, ogórki, kapuste, parowki, kabanosy, chrupki, jajka,jajecznice itd itp. Już jak dorosła - je co chce. Niestety apetyt ma mizerny, mleka prawie nie pije, dlatego zastepuję mleko deserkami mlecznymi. Wyzyna sie u niej dopiero trzeci zabek, moze jak bedzie ich wiecej to i bedzie jej sie lepiej gryzlo, bo teraz to glownie rozmarowuje wszystko raczkami.
Pije wode, herbatke z malina i dzika roza albo sok bananowy lub warzywny (kkupny kartonikowy).
Tez mamy problem na przewijaku. W pojedynke ciezko jest zmienic jej pieluszke. Chcerozne rzeczy do zabawy, ktore widzi. Po chwili rzuca nimi i chce nowe. Wierci sie, obraca, krzyczy, rzuca. Jak mam dobry nastroj to cierpliwie to znosze i daje jej kolejne rzeczy ktore, chce. Jak mam gorszy dzien to trzymam ja wtedy nieruchomo na sile az nie przestanie wrzeszczec i sie rzucac (nawet i kilka minut).
Od tygodnia Natalce wystarcza jedna drzemka w ciagu dnia koło poludnia. Kroczkow sama nie robi prawie wcale, za to bardzo pewnie juz stoi bez trzymania i porusza sie przy melblach, Troszke wszyscy juz sie niecierpliwimy keidy w koncu pojdzie o wlasnych silach bo raczkuje juz od sierpniaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 13:25
-
Iwonka, Tomek jeszcze nie chodzi i nie stoi sam. Chodzi jedynie przytrzymując się kanapy czy barierki w kojcu. Jest bardzo ostrożny, nawet jak go próbuję czasem wziąć za rączki, żeby stanął czy zrobił kroczek, to ten od razu chce siadać na kolana.
No to życzę wam, żebyście też już zakończyli rehabilitację -
U nas lada chwila roczek jeszcze 9 dni. Dzisiaj zrobiłam probny tort i wizualnie do poprawki ale smakowo super w sumie nic wyczarowanego,bo to byl moj pierwszy w życiu tort hehe.
Maly ma juz 8 ząbków i od 3 marca coraz sprawniej chodzi praktycznie potrafi przejść całe mieszkanie , obracac sie czy przykucnac i stanąć takze super. W sumie 6lutego zrobil pierwsze kroki i tak uczyl sie az od 1,5 tyg zasuwa
Mało mowi w sumie tata , baba , papa i be i te swoje chińskie paplaninki hehe
Ogólnie nie ma lekko humorki to on ma. Duzo placze nie lubi spacerow ciagle rece i rece. Apetyt tez cos sie mu zmienia wybredny mleka duzo nie chce. Ehh. No i zegar biologiczny na letni juz przestawil. Wstaje po 6 czasem lekko po 7 gdzie kiedys budzil sie przed 9. Niedlugo kupujemy buciki i wiosenne ubranka czekamy na cieple dni i będziemy codziennie wychodzic.
Mnie konczy sie macierzynski ale nie wracam do pracy poki sytuacja bedzie w miare stabilna. Nie wyobrażam sobie tego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 21:00
AlicjaaA lubi tę wiadomość
-
AlicjaaA wrote:Aguś, no bida z nędzą tu na forum ostatnio.. co rusz zaglądam z nadzieją na nadrobienie choć ze dwóch wpisów, a tu nic
No, Szymuś, gratulacje!!
no bida tutaj
moj jeszcze nie chodzi ale stoi sam i czasem sie odwazy ze dwa kroki zrobic ale za malo ma odwagi jeszcze a stoi jak swieca no coz poczekam zawsze to lzej jak mniej pilnowac trzeba i tak ledwo wyrabiam przy dwojce ehhh
moj gagatek ma 6 zebow dwa na dole i cztery na gorze, ostanio odrzuca mm pije je praktycznie rano tylko i wieczorem przed spaniem a jak nie wypije wieczorem to w nocy przy pierwszej pobudce wypija....
to tyle u mnieAlicjaaA lubi tę wiadomość
-
No..chciałam dwa posty, to mam dwa hehe
Dziś mieliśmy gości.Odwiedziła nas moja przyjaciółka z mężem i córeczką o 3 mies młodszą od Tomka. Dzieciaki wymieniły się zabawkami- Tomek bawił się jej różowymi pluszakami, a ona wzięła jego autko. Poza tym całkiem fajnie się integrowali, czasem złapali za rączkę, a na płacz też się nawzajem nakręcali- jak ona to i on Nawet na drzemkę poszli w tym samym czasie.
A ja dla tej córeczki mojej przyjaciółki uszyłam taki dresowy płaszczyk i czapkę z chustką. Naprawdę uroczo w zestawie wyglądała
mantissa, Aguś86, Murraya, iwonka1077, mimka84, m.k.83, Ulka84 lubią tę wiadomość
-
Haneczka, myslę, że kanapki spokojnie możesz dawać. Julo je juz od dawna, chociaz je to za duzo powiedziane, bo dziabnie kilka kawałków i juz najedzony. Przewijanie u nas wygląda tak, że zapinam na szybko byle jak na stojąco albo na raczka a później w dogodnej chwili poprawiam. Inaczej się po prostu nie da, bo Julo nie ma czasu. U nas roczek minął już 10 dni temu, imprezka była mała, tort kupny ale pyszny. Młoda damo, podziwiam, że miałaś czas i chęci sama upiec.
Aalicja, piękne rzeczy uszyłaś!
MAcierzyński juz mi się skończył ale mam pracę zdalną, więc siedzę w domu i robię swoje kiedy Julek śpi. Mam nadzieję, że będę się wyrabiać, bo nei stać mnie na prywatny żłobek. Chciałabym go dać tak na 4h dziennie, ale i tak musialabym placic za calosc, więc zupełnie się nie oplaca.AlicjaaA lubi tę wiadomość
-
Dzięki Miałam natchnienie na coś dziewczynkowego, dobrze, że mam dla kogo
Ja też podziwiam Młodą Damę za ten własnoręcznie pieczony tort i to jeszcze- jak sama napisała- "tort próbny"..czyli będą łącznie dwa torty! Super! Ja w pieczeniu ciast nie jestem dobra, a za tort to bym nawet nie próbowała się zabierać.
Mantissa, spóźnione sto lat dla Julka! Fajnie masz z tą pracą zdalną, nie musisz się z synkiem rozstawaćmantissa lubi tę wiadomość
-
No no Alicja płaszczyk super
Dzięki za miłe słowa . Sama jestem dumna choc nie bawiłam sie zbytnio z kremami itd bo to pierwszy tort i w sumie mial byc jak nnajprościej wiec tylko bita smietana i owoce i tyle. Ale smakował wiec zrobie go malemu na urodzinymantissa lubi tę wiadomość
-
Hej! Przepraszam, że tak rzadko do Was zaglądam ale czasu brakuje niestety ale za to wpadłam żeby przekazać wam wspaniałą nowinę - dzisiaj ujrzałam dwie kreseczki! Będziemy mieli drugie dziecko! Trudno mi jeszcze w to uwierzyć
Aguś86, Murraya, weronika86, iwonka1077, MartaAlvi, mantissa, haneczka lubią tę wiadomość
-
Kolejne kwietniówki się zapakowują, czego serdecznie gratulujemy! Mamy też wolne miejsca na liście i kibicujemy starającym sie:)
KWIETNIÓWKI STARAJĄCE SIĘ
1. Amy będzie się działo!
2. wolne!
3. Polarisa90 przezwycięży PCOS
4. Fasia między kwietniem a wrześniem najpewniej spotkasz ją w sypialni
5. Lwica oczekuje na okres
CZŁONKOWIE HONOROWI
1. Jaga też zapragnęła, lecz z bzykanka nici
KWIETNIÓWKI PONOWNIE W DWUPAKU
1. zgredka czerwcówka 2016
2. Klaudia90 sierpniówka 2016
3. Angela89 wrześniówka 2016
4. weronika86 wrześniówka 2016
5. Robotka1 wrześniówka 2016
6. olka30 wrześniówka 2016
7. haneczka wrześniówka 2016
8. Auro październikowa mamusia 2016
9. adk_1989 listopadówka 2016
GRATULUJEMY!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 22:04
Aguś86, zgredka, Auro lubią tę wiadomość
-
adk_1989 wrote:Hej! Przepraszam, że tak rzadko do Was zaglądam ale czasu brakuje niestety ale za to wpadłam żeby przekazać wam wspaniałą nowinę - dzisiaj ujrzałam dwie kreseczki! Będziemy mieli drugie dziecko! Trudno mi jeszcze w to uwierzyć
haneczka lubi tę wiadomość