X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kojec robi teraz za basen z kulkami i jest szał :) Bo tak to już za bardzo Młody nie chciał w nim siedzieć - za dużo się dzieje dookoła :P

annika, AlicjaaA lubią tę wiadomość

relgi09k7rgp63rp.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł :) Alicjaa super ten Twój wózek i ta waga...6kg to naprawdę niewiele, jak widać można kupić za niewiele ponad 400zł fajną spacerówkę.
    Ja chcę wiosnę!!!

AlicjaaA lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miło zajrzeć i zobaczyć tyle postów :-)

Haneczka, rety, już 10 tydzień mija..zanim się obejrzysz, a będzie pierwszy trymestr za tobą :-) Tak jak pisze Aguś, dawaj znać jak się czujesz i kiedy wizyta :-)

Annika, ja mam kojec caretero quatro i jest super. Rano jak wstaniemy to go wkładam i idę się myć, zjeść śniadanie. Tomek lubi stać w nim, chodzi w koło trzymając się barierek. Używamy też jak obiad jemy z mężem, to mały też w kojcu siedzi. Poza tym to raczej za czesto nie wkładam, nie ma tak żeby w nim siedział i się bawił, ale i tak uważam, że jest super pomocny.

Iwonka, mimka, wózek super :-) Bardzo lekki i lekko się prowadzi, a Tomek uwielbia w nim jeździć, bo jest dość płytki, kubełkowy i dzięki temu wszystko dobrze widzi. Ale tak jak piszesz Iwonka, jest wyjątkowo bardzo wysoki. Ja mam 175 cm wzrostu, a ręce do niego mam wysoko, nawet jak dla mnie to mógłby być trochę niższy. Ale jestem mega zadowolona z niego :-) Nawet schodząc z 3 pietra na jednym ręku niosę Tomka, a w drugim ręku znoszę złożony wózek i jest o wiele lżejszy od dziecka ;-)

JoD, a skąd masz kulki do kojca? Można je gdzieś kupić? I dużo ich tam masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 15:06

annika lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po imprezach - z okazji roczku :) Wszystko się udało tak jak chcieliśmy.

My powoli też będziemy szukać spacerówki nowej.

No i jutro idę podglądać bąbla, jestem ciekawa co tam siedzi :)

olka30, mf, AlicjaaA, Aguś86 lubią tę wiadomość

• JoD Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szukam spacerówki, bo moja jest używana po trójce dzieci i niestety powoli dogorywa :P Tylko jak tak szukam, to żadna nie spełnia moich oczekiwań :/

Alicjaa, kupowałam tutaj: http://allegro.pl/pilki-pileczki-kulki-300szt-7cm-do-basenu-7-kolor-i6000615873.html Mamy ten sam kojec, co Wy i te 300 sztuk jest według mnie akurat :)

AlicjaaA lubi tę wiadomość

relgi09k7rgp63rp.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoD, fajne, tylko jednak trochę kosztują ;-) Mnie najbardziej przeraża, że te wszystkie piłki będą fruwać po pokoju.. W wanience podczas kąpieli ma 4 zabawki gumowe i największą frajdą jest wyrzucanie ich poza wanienkę, obawiam się, że tu by było podobnie. 4 zabawki ogarnę, ale 300 piłek to może być już ciężko hehe, ale pomysł fajny te piłeczki :-)

Angela, sto lat dla Martynki :-) Był jakiś motyw przewodni imprezki urodzinowej? Co tam wymyśliłaś ciekawego? Może jakieś inspiracje zasięgniemy :-) No i ciekawe kto tam nowy w brzuszku się kryje :-) Daj znać jak będziesz wiedziała już jaka jest płeć. Niech zdrowo rośnie maluszek :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Alicja a już miałam nadzieję że coś znajdę sensownego.... trudno będę szukać dalej :)
    Pewnie skończy się na tym ze dalej będę swój wózek męczyć ciężki ehhh

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka dużo wpisów Robotki jest usuniętych :/

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też z ciekawośći zerkłam ,i nie ma wpisów Robotki!:/

1usai09kjz0kxoir.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się składa, ze byłam na wizycie dzisiaj:) Dzidziuś ma śliczne rączki i nóżki,serduszko bije, ma 2,81cm co odpowiada 9+4 czyli dokładnie tyle ile sobie wyliczyłam z daty zapłodnienia:) Tylko dziwne, bo lekarz podał mi termin na 27.09 a bbf mówi 26.09. Komu wierzyć?:) Założył mi gin kartę ciąży i pobrał cytologię. Pierwszy raz mnie to bolało, ale zwalił na tyłozgięcie macicy.:|

Wagę mam identyko jak z Arturkiem przy pierwszym wpisie w kartę ciąży 51,2kg!

Miałam tez usg piersi. Wszystko cacy,aż się lekarz zdziwił, że do stycznia karmiłam a tu śladu nie ma. ;) Podobały mu się :D

Robotka pisała na wrześniówkach ze po tej akcji z podszywaczka na kilku wątkach (niezła afera swoja droga)zniknęła z forum. Ale wróciła. Pewnie ze złości usunęła posty...

Mój Artek chetnie siedzi w kojcu, a jak mu sie znudzi to wstaje w nim i sobie gada. Pozwalam mu tez biegac po salonie i kuchni, ale tylko gdy mam go na oku i kable itp są pochowane. Mój jest firmy Cam taki wielki 110 na 120 z siatką dookoła. :)

Kulki to świetny pomysł dla kojca! Może kupię młodemu na roczek i bedzie mual frajdę jak goście przyjdą:D kojec ma wysokie ścianki więc raczej nie przerzuci na zewnątrz.:)

Aguś86, Krysti ~~>, AlicjaaA, Ulka84 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaa i czuje się juz lepiej w dzień, ale wieczorami dalej dramat. Nudności, ból żołądka, wzdęcia, brak apetytu. I tak już od miesiąca:| Nagram sobie filmik antykoncepcyjny z wieczora i będę puszczać, gdy tylko przyjdzie mi do głowy trzeci słodki bobasek! ;)

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka gratuluje :) Oby te przykre dolegliwości wkrótce ustąpiły. Niebawem drugi trymestr, wiec szansa jest spora :)

haneczka lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pochwalimy się, w brzuszku siedzi synek :)

haneczka, Aguś86, mimka84, mf, Krysti ~~>, AlicjaaA, Amy_, misia83, iwonka1077, olka30, mila79, mantissa lubią tę wiadomość

• pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulki to genialny pomysl. Moja córcia uwielbia soe w nich przewalać, wrzucać je do miski i wyrzucać sobie na glowe, mi dawać, mi zabierać. Swietna zabawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:45

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, no to będzie parka! Gratki!! :-)

Haneczka, oby tak dalej maluszek ładnie rósł, a dolegliwości może niedługo miną :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sami!

Aguś86, AlicjaaA lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf gratuluje ze wreszcie masz spokój :P

mf lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf, rozumiem że imprezka, chodzenie na golaska po domu i inne atrakcje, gdy nie ma nikogo w domu, zaliczone hehehe? ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!
    Marzec... taki nostalgiczny dla mnie miesiąc ;)rok temu - ostatni miesiąc ciąży i intensywne przesiadywanie na forum, śledzenie marcowych porodów kwietniówek :) z zapartym tchem. Wzruszam się, że czas tak leci... że nasze dzieci zaraz będą mieć rok, pierwszy rok, taki ważny z tyloma postępami ;) że rok temu jeszcze z brzuszkiem a dziś moja córcia sama chodzi (na razie rekord 9 kroków ;)
    A jeszcze większe wzruszenie mnie dopada na wieść o ciąży haneczki i angeli <3 dziewczyny gratuluje!!! Plusy i minusy - nie można zbytnio odpocząć przy małym brzdącu, ale za to kolejna ciąża już nie taka straszna, nie jest wielką niewiadomą, kobieta nie boi się wszystkiego co zakłuje, zaboli :)
    Dbajcie o siebie, ściskam :*

Aguś86, haneczka, Angela89, Murraya lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • annika Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez sentyment ogarnal. Przez ten rok nasze dzieciaczki zrobily taki postep. Moja Emilka juz calkiem sobie radzi z chodzeniem. A jeszcze niedawno taka malutka byla. W ogole to nie sadzilam ze az tak mozna kochac- ach ta milosc matczyna.
    Dziewczyny w ciazy dbajcie o siebie, nudnych ciaz Wam zycze zakonczonych latwym porodem o czasie.
    Mi sie niedlugo konczy urlop rodzicielski. Jak sobie pomysle ze wracac do pracy trzeba to mi jakos tak dziwnie. Dobrze zemam jeszcze zalegly urlop to wroce miesiac pozniej. Nie wiem co czuly kobiety jak ten urlop rodzicielski byl taki krotki kiedys i musialy wracac zostawiajac takiego maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 17:27

haneczka lubi tę wiadomość

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
‹‹ 5113 5114 5115 5116 5117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ