Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze ze napisałaś o tym stomatologu bo pare dni temu stalam w sklepie i sie zastanawialam nad szczoteczka dla Malej ale stwierdzilam ze poki co 6 zebow ze za mala. Ale widze ze trzeba zaczac juz o to dbac(zwlaszcza ze ja sama i paste i nitke i plyn uzywam i nie zasne bez pielegnacji zębów- moze dzieki temu po ciazy jak bylam teraz miesiac temu mialam tylko 1 maly ubytek). Tylko nie wiem jak to zrobic bo ona sie wkurza jak nawet probuje zagladnac jej ile ma ząbków- ot taki charakterek. A jaka szczoteczke masz, jaka paste? I jak z jedzeniem Julki? Przekonala sie juz ze inne rzeczy niz mleko mamy tez sa dobre?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 00:11
-
Cos tam poskubie, ale niewiele dużo więcej niż wcześniej i tak w sumie ale matka zawsze chciałaby więcej
Jula uwielbia myć zęby, bo przy okazji masuję jej obolałe dziąsła My mamy szczoteczkę dla dzieci 0-2 chyba, a pastę elmex od pierwszego ząbka (jakoś tak 0-6)... Czyścimy taką szczoteczką już dawno, w sumie od kiedy probuje innych rzeczy niż cycek, żeby zmyć ten osad z jedzenia, a wcześniej silikonowa... Mycie wygląda tak, że ja biorę swoją szczoteczkę i Jula mi nią myje zęby, a ja jej myję jej szczoteczką, albo myję jej górę, dół a później ona sama sobie "domywa" i masuje dziąsła z tyłu -
nick nieaktualnyLaRa wrote:Hej,
Rownież jestem kwietniowka 2015
Mam pytanie: czy jest tu jeszcze jakieś dzieciątko, ktore nie ma jeszcze zębów? U nas niedługo minie 10 msc a w buzi brak zebolkow
Pocieszyloby mnie to gdyby moja Ania nie była sama.
Lekarka nie widzi w tym nic dziwnego, ale jednak troszkę mnie to niepokoi.
Pozdrawiam i gratuluje mamusiom w dwupaku. Spokojnych i nudnych ciąż.
Spokojnie mojej dopiero się przebił ząbek. A jutro roczek ma. Fakt u wczesniaków zeby wychodzą według wieku korygowanego czyli tak jakby miała 10 miesięcy teraz więc nie jest źle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 20:54
AlicjaaA, Aguś86, mf lubią tę wiadomość
-
Angela, dzięki za odp.
Btw wszystkiego najlepszego dla maluszka
No i .... Spokojnej ciąży
Ja planuje starania o rodzeństwo dla Ani od czerwca. Najlepiej jakby sie udało tak aby urodziło sie w kwietniu-maju -
Podłączę się do tematu kupek. Jak karmiłam piersią to ostatnimi czasy Artek miał zwarte kupki, a od kiedy wprowadziłam bebiko 2 to ma dużo rzadsze, czasem tak ostro pachną. Czy to oznacza, że może być coś nie tak? Może jest uczulony na coś z tego mleka?
-
Ooo, Mf,super!! no nareszcie odsapniesz od teściów na co dzień No i też będziesz miała okazję wciągnąć się w szycie tak jak ja, skoro kącik się zwolni Materiały kupuję na metryicentymetry.pl lub na dresowka.pl
No i mam dwa nowe dzieła. Wstawię wam foty, jeśli nie macie nic przeciwko, bo jestem z siebie dumna . Jeśli macie dość tych moich zdjęć to proszę napiszcie to się ogarnę (w końcu to nie forum o szyciu hehe). Mam prośbę, żeby nie cytować, bo pokażę swoją gębę i będę chciała ją za chwilę skasować
Oto bluzy dla mamy i synka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 00:05
mimka84, iwonka1077, Agusiek89, Ulka84, mantissa, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
annika wrote:Ja mam camarelo eos i jest ok. To jest spacerowka, gondole mialam pozyczona espiro jakis tam- nie bylam zadowolona.
Dziewczyny, ile Wasze dzieci spia w dzien? Moja to ma 2 drzemki po 30-40 minut, w tym jedna na spacerze. I jak usypiacie dzieci? Ja mam dwie metody którymi długo nie pociągne. Pierwsza usypianie przy cycu- niedlugo bede chciala kończyć karmic i druga- bujanie na rekach lub ostatecznie w wozku- rece i kregoslup powoli wysiadaja a po bujaniu w wozku musze gruntownie myc przedpokoj bo wnosze na kolkach psie kupy do domu hehe.
Mf, aczemu bylas z Jula u stomatologa? Aaaa i od kiedy mozna zaczac dbac o ząbki dzieci i jak?
U nas drzemki takie same - dwie po 40 minut albo jedna dłuższa.
I usypianie również tylko przy cycu albo na ręku, ale ostatnio jakoś tak głównie cycuś. -
Anastazjaaa wrote:Hej dziewczyny, Jestem kwietniowka 2016 i borykam się z problemem jakim wszystkie się borykalyscie około roku temu. Mianowicie wybór wózka. Patrzę czytam oglądam filmiki na YouTube i juz jakiś wybieram a za dzień okazuje się że wózek ten ma dużo negatywnych opinii i wad.
Moje pytanie do was, czy jesteście zadowolone z wózków? Jak tak to jaki polecacie a jaki odradzacie kategorycznie jako pomyłkę?
Będę wdzięczna za podpowiedź
Z góry dziękuję.
Mam Jedo Fyn Classic. Jestem bardzo zadowolona, chociaż ma taką wadę jak każdy 3w1 czyli wagę.
O RANY! Mamy aż tyle WRZESNIOWEK!?