Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam babyactive shell eko i ogólnie jestem zadowolona, szczególnie z gondoli byłam zadowolona, bo obecnie znacznie częściej korzystam już ze spacerówki parasolki. spacerówka z zestawu plus waga dziecka to jest za ciężko np. w przypadku wniesienia ich razem na choćby kilka schodków.
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Anastazjaaa przede wszystkim uwaga na wózki 3w1. Najczęściej po zachwycie gondolą czar pryska przy zmianie na spacerówkę. Masz Starszego syna, to pewnie masz nieco doświadczenia w tym temacie
A ja mam Jane Muum Reverse, tyle że bez gondoli bo mój maluch od razu jeździł w spacerówce, która rozkłada się na płasko. Mogę go polecić przede wszystkim ze względu na wagę (9,5kg).
-
Ja mam camarelo eos i jest ok. To jest spacerowka, gondole mialam pozyczona espiro jakis tam- nie bylam zadowolona.
Dziewczyny, ile Wasze dzieci spia w dzien? Moja to ma 2 drzemki po 30-40 minut, w tym jedna na spacerze. I jak usypiacie dzieci? Ja mam dwie metody którymi długo nie pociągne. Pierwsza usypianie przy cycu- niedlugo bede chciala kończyć karmic i druga- bujanie na rekach lub ostatecznie w wozku- rece i kregoslup powoli wysiadaja a po bujaniu w wozku musze gruntownie myc przedpokoj bo wnosze na kolkach psie kupy do domu hehe.
Mf, aczemu bylas z Jula u stomatologa? Aaaa i od kiedy mozna zaczac dbac o ząbki dzieci i jak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 22:58
-
My też musieliśmy odwiedzić stomatologa z małym ale to po szpitalu zalecona kontrola-niezbyt mu sie podobało ;P
Ja mam RICO NANO i odradzam ale nie wiem może to mój taki felerny wózek był hmmm
annika - mały ma 3 drzemki dziennie. dwie po ok 40 min i jedna później ok 1,5 -2h a usypiamy u nas w łożku ,bo mały śpi z nami po prostu dostaje smoka kładziemy się on trochę połazi po łóżku aż w końcu pada i śpi albo wtuli się do mnie ja go masuje i zasypiaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 23:14
-
Anastazjaaa ja mam Mutsy Evo i jestem bardzo zadowolona
Polecam
Annika Antoś śpi dwa razy dziennie zazwyczaj po godzinieUsypiam kładąc się obok niego i czytam bajki żeby się wyciszył, Czasami lekko bujam klepiąc go po dupce
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Hej,
Rownież jestem kwietniowka 2015
Mam pytanie: czy jest tu jeszcze jakieś dzieciątko, ktore nie ma jeszcze zębów? U nas niedługo minie 10 msc a w buzi brak zebolkow
Pocieszyloby mnie to gdyby moja Ania nie była sama.
Lekarka nie widzi w tym nic dziwnego, ale jednak troszkę mnie to niepokoi.
Pozdrawiam i gratuluje mamusiom w dwupaku. Spokojnych i nudnych ciąż. -
U nas dwie drzemki w dzień po ok godzinie o 10 i 14. W dzień nie mam problemu z uspaniem, bo chwilę potrzymam na rękach na siedząco czy stojąco i zasypia, wtedy odkładam do łóżeczka. Wieczorem przy karmieniu zasypia, albo chwilę bujam na rękach. Ale podobnie jak u ciebie Ola, mamy masakre w kwestii czestych pobudek w nocy. Ostatnimi czasy zdarza mi się nawet spać po max 2 godz w nocy, tak daje czadu. Ale to ewidentnie te uparte górne jedynki, które nie chcą wyjść, bo po dentinoxie się uspokaja.
LaRa, u nas dwa zęby na dole, więc też nie za wiele. Jeśli lekarz nie widzi problemu, to chyba ma jeszcze czas -
Ulka84 wrote:Anastazjaaa ja mam Mutsy Evo i jestem bardzo zadowolona
Polecam
Annika Antoś śpi dwa razy dziennie zazwyczaj po godzinieUsypiam kładąc się obok niego i czytam bajki żeby się wyciszył, Czasami lekko bujam klepiąc go po dupce
Z synem miałam przeboje z wozkiem, dlatego teraz jest to dla mnie taki duży problem... Nie chce aby znów podczas jazdy odpadalo mi kółko, a spacery były stersujace....
Eh... Dobrze ze z innymi rzeczami nie miałam takich dylematów... Choć na kolorem kocyka minky zastanawiałam się chyba że trzy dni....
Dzięki za opinie każda jest dla mnie ważna.Aguś86 lubi tę wiadomość
-
LaRa wrote:Hej,
Mam pytanie: czy jest tu jeszcze jakieś dzieciątko, ktore nie ma jeszcze zębów? U nas niedługo minie 10 msc a w buzi brak zebolkow
Pozdrawiam i gratuluje mamusiom w dwupaku. Spokojnych i nudnych ciąż. -
LaRa wrote:Hej,
Pozdrawiam i gratuluje mamusiom w dwupaku. Spokojnych i nudnych ciąż.Zuzia miala pierwsze dwa majac 9 miesiecy. Podobno ja tez pozno mialam zeby wg relacji mamy. Do roczku mozna czekac bez stresu
Pozne zabkowanie czesto jest dziedziczne. Nie masz sie czym przejmowac
Ja spokojnie czekam
LaRa lubi tę wiadomość
-
annika wrote:Ja mam camarelo eos i jest ok. To jest spacerowka, gondole mialam pozyczona espiro jakis tam- nie bylam zadowolona.
Dziewczyny, ile Wasze dzieci spia w dzien? Moja to ma 2 drzemki po 30-40 minut, w tym jedna na spacerze. I jak usypiacie dzieci? Ja mam dwie metody którymi długo nie pociągne. Pierwsza usypianie przy cycu- niedlugo bede chciala kończyć karmic i druga- bujanie na rekach lub ostatecznie w wozku- rece i kregoslup powoli wysiadaja a po bujaniu w wozku musze gruntownie myc przedpokoj bo wnosze na kolkach psie kupy do domu hehe.
Mf, aczemu bylas z Jula u stomatologa? Aaaa i od kiedy mozna zaczac dbac o ząbki dzieci i jak?
Szymek ma juz zazwyczaj jedna drzemke okolo 11-12 trwajaca 30-40 minut. Sporadycznie sa dwie 11 i 15 i trwaja po okolo 20 minut. Ja nie usypiam :p Klade do kojca jak trze oczy i sam zasypia :p Tylko, ze tak bylo juz od poczatku i sie przyzwyczail. -
Byłam u dentysty i zapytałam, czy robi przeglądy u takich maluszków, a że Jula była ze mną to jej tam zajrzała
Była zdziwiona ilością zębów, ale wszystko jest ok i upewniłam się, że prawidłowo pielęgnujemy. Następna wizyta w okolicach 1,5r
Jula ma 2 drzemki ok 10 40min i ok 16 1-2h, spać idzie ok 19:30 zasypia przy cycu, albo na spacerze
Wózek polecam Roan MaritaAnastazjaaa lubi tę wiadomość
-
mf wrote:Byłam u dentysty i zapytałam, czy robi przeglądy u takich maluszków, a że Jula była ze mną to jej tam zajrzała
Była zdziwiona ilością zębów, ale wszystko jest ok i upewniłam się, że prawidłowo pielęgnujemy. Następna wizyta w okolicach 1,5r
Jula ma 2 drzemki ok 10 40min i ok 16 1-2h, spać idzie ok 19:30 zasypia przy cycu, albo na spacerze
Wózek polecam Roan Marita
A jak pielegnujecie zeby?